• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gece uykusuna nasıl geçiyor peki canım? Yani beşiğin yanında mı duruyorsun ne bileyim ninni vs oluyor mu nasıl uyuyor? Bi de yatmadan ne yiyor benimki mama içiyor muhallebi de yedi beni de emdi yine ağlayarak uyanıyor en az 5-6kere her gece. Açlık değil artık bu diyorum ama memeye gelince 5-10dk emip uyuyor geri.

Uyku öncesi rutinlerden sonra en son emziriyorum ve uyanık şekilde yatağına koyuyorum canım. Sonra odada duruyorum ama o beni görmüyor.

Uyku öncesi 8 8.30 gibi muhallebi veriyorum. Seninki açlıktan kalkmaz artık o meme bağımlılığı ve uykuya geçememe tamamen.

1 yaşında daha hareketli olacak canım yürümeye başlayacak daha fazla yorulacak öncekinden daha iyi uyuyacak ama o zamanlar da çok yaramaz olacaklar alt dolapları çekmeceleri açıp içindekileri dökecekler kırılacak olanları bıçakları falan uzanamadigi yerlere kaldırmamiz gerekecek hele ayakkabı dolabındaki tozlu ayakkabıları getirip salonun ortasına yere dokmeye bayılırlar , yerde oynacaklar biraz kollarimiz dinlenecek tam mutfakta iş yapalım diycez bakcaz ki içeriden ses gelmiyor bak o sessizlik var ya en tehlikelisi çünkü mutlaka senin sevmediğin bir yaramazlık yapıyorlardır kanepeleri yazmak duvar kağıtlarını yırtmak falan gibi bayılırlar :KK70:
Canım sen deneyimli anne olarak uyku sorunsalı hakkında ne diyorsun ? 7. Ayda düzene girer deniliyordu ama şahsen bizde iyice sapıttı ? Ne zaman uykunyğzü göreceğiz

Uyku öncesi rutinlerden sonra en son emziriyorum ve uyanık şekilde yatağına koyuyorum canım. Sonra odada duruyorum ama o beni görmüyor.

Uyku öncesi 8 8.30 gibi muhallebi veriyorum. Seninki açlıktan kalkmaz artık o meme bağımlılığı ve uykuya geçememe tamamen.
Ben de aynen rutinlerden sonra emziriyorum ama sorun şu ki emzirirken uyuyor :olamaz: yarı uyanıkken ağzından memeyi çıkarıp yatağa koysam canını yakmışım gibi bağırarak ağlıyor. Rutinden önce vereyim desem binseler yine rutin yapmadan uyumuş okuyor bu döngüyü kıramadım :KK73:

fatma_sibel fatma_sibel canım bu balkabaklı muhallebinin tamamını mı veriyorsun canım? Birde sizin kızarıklıklar geçmişti öyle hatrlıyrm. Sen buarada yumurta yemiyormuydun?

Nasıl yaptınız tarif verirmisiniz ben ağustos annesiyim de sizi de rakip ediyorum uzaktan uzaktan:)
Balkabagini suda hasladim yumusayinca catalla ezdim kabagin suyu ile irmik pisirdim. Kabaklari icine atip karistirdim. Istege bagli pekmez atabilirsiniz icine.

fatma_sibel fatma_sibel canım bu balkabaklı muhallebinin tamamını mı veriyorsun canım? Birde sizin kızarıklıklar geçmişti öyle hatrlıyrm. Sen buarada yumurta yemiyormuydun?
Ne kadar yerse veriyorum cnm istemeyince zorlamiyorum. Vucudundakiler gecti ama yuzunde cikti 1 haftadir yumurta yemiyorum. Bugun dr sordum yumurta alerjisi dedi yumurta ve icinde yumurta olan hic bisey yemeyeceksin dedi. 1 yada 1.5 yasinda geciyormus.

Kızlar yine size bir sorum var aranızda hamakta uyutanlar var mı? Belki yeni doğduğunda almam lazımdı ama şimdi almayı düşünmeye başladım . Kurulumu kolay mı ? Nereden aldınız?
Svava ahşap hamAk almıştık 2 aylıkken gündüzleri hala onda uyuyor çok memnunum tavana asılı olan hamaktan cnm

Bu Tarhana diye sattıkları birkaç unun karışımı gibi gelmişti bana, sendekiler nasıl canım?
Buğday unu yoğurt ve aşurelik buğday yazıyor üzerinde. Bu vitmanin ürünü. Bir önceki makarnalutfende ne vardı hatırlamıyorum ama onda da buna benzerdi ve domates yoktu

Ne kadar yerse veriyorum cnm istemeyince zorlamiyorum. Vucudundakiler gecti ama yuzunde cikti 1 haftadir yumurta yemiyorum. Bugun dr sordum yumurta alerjisi dedi yumurta ve icinde yumurta olan hic bisey yemeyeceksin dedi. 1 yada 1.5 yasinda geciyormus.
Bizimde yumrta ve süt alerjisi dendi. 6 hafta diyet yapıp sonra diyeti açacağız geçip geçmediğine bakacağız. 4. Haftadayz henüz. Peki bebeğinin kakası mukuslu mu?

Süpersin walla. Süt izni olduğu için erken çıkıyorsun di mi ? Öyleyse daha iyi Ben de işe başlayınca mesai sonrası gidersem eve gelmem 7-8 i bulur bebeyle nasıl ilgilenicem ki diye düşünüyorum
Ben evde göbek eritme hareketleri düşünüyorum:oops: kilo iyi ama gobegim on metre onde

Kızlar yine size bir sorum var aranızda hamakta uyutanlar var mı? Belki yeni doğduğunda almam lazımdı ama şimdi almayı düşünmeye başladım . Kurulumu kolay mı ? Nereden aldınız?
Paşa hamak aldım ben 40 günlük falandi. Birkaç ay uyuttum onda. Kurulumu aşırı basit. Sökup istediğin yere de tasiyabilirsin AMA artik büyüdüler ve tutunup kalkma çabaları olacak. Biraz tehlikeli sanki.

Kizlar ek gida miktari suan gunde 1 cay bardagini gecmemeli ya, zaten onu bile bulmuyordur verdiklerim. Ama minnoşumun kakasi baya katilasti ve yaparken agliyor. Halbuki verdigim ne ki, meyve sebze puresi yani zaten lifli ve sulu seyler. Zeytinyagi da kullaniyorum.
Sizde de boyle oldu mu
Benimkinin de öyle. Aşırı sert ama benim versigim ek gıda çay bardağı ile ölçülemez sütü bıraktı. Yine de her gün yapıyor ve yaparken aglamiyor. Zeytinyağından olabilir aglamamasi.

Ben evde göbek eritme hareketleri düşünüyorum:oops: kilo iyi ama gobegim on metre onde
Öff evt ya bildiğin sarkık :( yürüyüş yapim istiyorum ama tabiki olmuyor. Gaza gelip uyuduklarında evde bir kaç hareket yapim diyorum ama çok pis üşeniyorum. Bir başlasam gerisi gelecek.

1 yaşında daha hareketli olacak canım yürümeye başlayacak daha fazla yorulacak öncekinden daha iyi uyuyacak ama o zamanlar da çok yaramaz olacaklar alt dolapları çekmeceleri açıp içindekileri dökecekler kırılacak olanları bıçakları falan uzanamadigi yerlere kaldırmamiz gerekecek hele ayakkabı dolabındaki tozlu ayakkabıları getirip salonun ortasına yere dokmeye bayılırlar , yerde oynacaklar biraz kollarimiz dinlenecek tam mutfakta iş yapalım diycez bakcaz ki içeriden ses gelmiyor bak o sessizlik var ya en tehlikelisi çünkü mutlaka senin sevmediğin bir yaramazlık yapıyorlardır kanepeleri yazmak duvar kağıtlarını yırtmak falan gibi bayılırlar :KK70:
Benimki şimdiden yaramazlıklara başladı :) yürüteçle her yere gidiyor, daha dolap kapaklarını açmayı başaramadı ama her seferinde deniyor. Çöpe gidiyor sürekli. Fırına çok gidiyor, yemek yaparken uzak tutmak için uğraşmaktan yemek yapamıyorum :) sancısı olduğu için uyuyamıyor, sancıdan inliyor :( o öyle oldukça ben de hem yorgunluk hem üzüntüden yoruluyorum :(

Öff evt ya bildiğin sarkık :KK43: yürüyüş yapim istiyorum ama tabiki olmuyor. Gaza gelip uyuduklarında evde bir kaç hareket yapim diyorum ama çok pis üşeniyorum. Bir başlasam gerisi gelecek.
Yürüyüşle göbek gider mi ki ya bence gitmez. daha çok göbek kaslarıni çalıştıracak hareket lazım sanırım. Bedenim 36 ama göbek yüzünden yine mi hamilesin diye soruyorlar

Canım sen deneyimli anne olarak uyku sorunsalı hakkında ne diyorsun ? 7. Ayda düzene girer deniliyordu ama şahsen bizde iyice sapıttı ? Ne zaman uykunyğzü göreceğiz
Canım bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil doğduğundan beri iyi uyuyan bebekler bile bu diş çıkarma döneminde uykusu bozulur , ama dişler çıktıktan bir müddet sonra yavaş yavaş düzelmeye başlıyor uykusu ama aniden bir gün geceden sabaha kadar uyumaz yavaş yavaş iyi olmaya başlıyor canım 1 yaşına yakın büyük oranda düzelecektir şurada bir kaç ayımız kaldı az daha hareketlensinler çok çabuk yorulacaklar akşamları dışarı çıktığımızda yaz vakti uykusuzluktan eve omuzlarda uyuya kalmış şekilde dönücez :)

Back