• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebeği sürekli kafasını gözünü kaşıyan var mı? Kaşıyacam diye Yüzünü çiziyordu dün de gözünün beyazına kadar çizmiş kan oturmuş eldiven giydirmek zorunda kaldım. Yaklaşık iki aydır böyle. Kakası hep mukuslu. Öukus olayını Dr a söyledim önceki aylarda, normal karşıladı. Bu ay gittiğimizde de, bu aydan sonra kafası kaşınabilir dedi. İki Aydır kaşınıyor zaten dedim. diş mi alerji mi of.. üzülüyorum mutsuz oluyor çocuk. Dün gece de yarım saatte bir ağlayarak bağırarak uyandı. Emerek uyudu geri.

Karanfil yağı cilt yanıklarına neden oluyor. Afilim92 Afilim92 zeytinyağına karanfil atılan bi tarif vermişti onu yapacağım. Eşim benden korkuyor başka odaya git diyorum ama gitmez
Canım halis Z.yagina 7 8 karanfili azıcık ezip at dolaba köy 1gun sonra parmaginla sur etkili gerçekten biz biraz onunla rahatladik

@Forse canim sen eti lifalif yulafi rondodan gecirip kullanacaktin, ben de mi oyle yapsam acaba?

ben yaptım hazır Yulaflı hipp aldım ama çokk az yedi. Daha da yer mi hiç bilemedim ya bulamaç gibi bişi. Çok çok aralarda veririm zaten bebe bisküvisi veriyorum tahıl için hatta tam buğdaydan ekmek bile tattırdım yoğurt içinde. Bilemedim canım asmdeki hemşire öyle şeyler verme bebeğine yemek yedir dedi :/

Ay ben de yatak sorunsalı var. Doğmadan önce anne yanı almıştım yatağa uymadı için normal beşik gibi kullandım ama artık küçük gelmeye başladı ne alsam bilmiyorum. İkea bebek beşiklerine baktım onlar da çok küçük geldi gözüme ebebektekileri de beğenmedim park yatak ananesinin evine almıştım bu tarz seyahatler için iyi ama evde her zaman yatmak için gözüme kullanışlı gelmedi çünkü artık Aşağıbakraçlı geçecekler büyüdükleri için kafam karışık fikirleri olan varsa alırım bi dal

Canım çok klişe bir laf ama her bebek farklıdır derler ya her geçen gün özellikle şu uyku eğitimi mevzularında daha da iyi anladım bence endişelenecek bir şey yok bizim bebiş te her hafta yeni bi icat çıkarıyor bi ara hiç dönmediği haftalar da oldu döndüğü sesler çıkardığı falan değişiyor

Canım o lifalif ben hiç sevmedim kendim için bir kaç kere rondodan geçirip kek falan yapayım dedim çok kötü oldu lezzet ve kıvam olarak sevenleri sever belki bilmiyorum ben sevmedim bebekler de onu sindirebilir mi ya da yiyebilir mi emin değilim. Ben hipp in %100 yulafını aldım hem de organik suda çözüldüğü için hazırlaması da kolay ha bizim bebek onu da sevmedi şimdilik ama en azından bebeğin yiyebileceği kıvam ve yumuşaklıkta

Benimki muzlu yulaf lapasina bayıldı :cool:

Ben de city farm organik yulaf ezmesi aldım migrostan. Hem onu hem eti lifalifi deneyeceğim bakalım fark var mı...
Afilim92 Afilim92 sen hangi yulaf ezmesini kullandın?

Kızlar bebeği sürekli kafasını gözünü kaşıyan var mı? Kaşıyacam diye Yüzünü çiziyordu dün de gözünün beyazına kadar çizmiş kan oturmuş eldiven giydirmek zorunda kaldım. Yaklaşık iki aydır böyle. Kakası hep mukuslu. Öukus olayını Dr a söyledim önceki aylarda, normal karşıladı. Bu ay gittiğimizde de, bu aydan sonra kafası kaşınabilir dedi. İki Aydır kaşınıyor zaten dedim. diş mi alerji mi of.. üzülüyorum mutsuz oluyor çocuk. Dün gece de yarım saatte bir ağlayarak bağırarak uyandı. Emerek uyudu geri.
Benim bebe hem kendi yüzünü kafasini hem esimin yuzunu ciziyor .Bende gözlük var yapma diye kizinca elini uzatmıyor. Bir görsen kafasi hep yara :cry:

Evet canim .Hava buz zaten .Tipi yağıyor hayvanlar yiyecek arayışında..Tam ustune battaniye alip kahve icmelik hava :kahve:Bir de :uykucu:

Ben bizimkini uyuttum biraz önce. Elime çayımı aldım, biliyorum 40 dakikam var, bir 10 dk kendime mola vereyim dedim. Bırak battaniyeyi , üzerimde penye ile -1 derece Ankara havasında cam balkonda oturdum, bir güzel içtim o çayı. O kadar iyi geldi ki :)

Hayvanlar için ben de 2 gün önce birşeyler hazırladım hala balkonda bekliyorlar. Zira bugunlerde çıkabildiğim tek "dışarı" balkon.

Ben bizimkini uyuttum biraz önce. Elime çayımı aldım, biliyorum 40 dakikam var, bir 10 dk kendime mola vereyim dedim. Bırak battaniyeyi , üzerimde penye ile -1 derece Ankara havasında cam balkonda oturdum, bir güzel içtim o çayı. O kadar iyi geldi ki :)

Hayvanlar için ben de 2 gün önce birşeyler hazırladım hala balkonda bekliyorlar. Zira bugunlerde çıkabildiğim tek "dışarı" balkon.
Ben de acıktım diye elime cips aldim yiyordum .Oğlum oyle icli bakti ki boğazıma dizildi :olamaz:Zaten 1 2 ay sonra eve o tarz şeylerin girmesini istemiyorum .
Ben her gun hazırlıyorum esim ise giderken indiriyor .Değilse dışarı cikmam mümkün degil -3 su anda

Gecen bir arkadasim cocuga yedigin corbalardan ver, corbalarina tavuk bulyon et bulyon kat dedi. :oha: dedim ben tavuk bulyonu pilava katinca bile tuz atmiyorum nasil vereyim o tur seyleri cocuga dedim. Ee ben verdim cok guzel yedi dedi. Hayretler icinde dinledim.
ay dun de kv diyor ki şu keki çaya batirip versem ne guzel yer. Kek dediginde portakal var suan yasak, yumurta beyazi yasak, şekeri soylemiyorum bile :-) cocugu bana biraksan her seyi yediririm ne guzel diyor. E o yuzden sana birakamiyorum ya zaten :-)
Canım Sami hoca muhallebiyi tadım esnasında mı önermişti yoksa 6 ay bitince mi? Ben hatırlamıyorum da
canim kendi sitesinde kahvaltiya kadarki kismi uygulayin 5.ayda demisti ya, orada verebilirsiniz diyor.

endiselenme kuzum, bizim oglan dogru duzgun dönmüyor bile, cani isterse belki nadiren dönüyor. Acayip tembel yani, işimiz var :-) diş icin doktorumuz normali 8.ay demisti, acelesi yok yani.
Benimki de yüzüstü koyarsam direkt sırtüstüne dönüyor. Yüzüstü durmaktan nefret ediyor, sanırım öyle durunca gazı hareket ediyor diye. 8. Ay normalse iyi, hem meme ısırma geç olur :)

Benimki çok yapıyor. Mukus bizde de bazı durumlarda oluyor. Laktoz intoleransı var. Istersen gaita testi yaptır, belki laktoz intoleransı vardır. Alerji varsa da oluyor tabi.

Benimki de yüzüstü koyarsam direkt sırtüstüne dönüyor. Yüzüstü durmaktan nefret ediyor, sanırım öyle durunca gazı hareket ediyor diye. 8. Ay normalse iyi, hem meme ısırma geç olur :)
Evet canim, 2 gunden canima okudu. Butun disler gelince halimiz ne olur dusunemiyorum. Zaten ekstra huysuzluk uykusuzluk eklendi :deli: ași zamani da geldi :KK73::KK71:huniler cifter cifter

Bizimkinin atopik dermatit yüzünden kulak arkası kuruyor , kurudugunda çekiştiriyor. Bir kontrol et ister canım

Canım krem kullanıyor musunuz atopik dermatit için? Biz derm ecto diye krem kullanıyoruz 2 aydır hala aynı değişen bişey olmadı ya. Kuru kuru dirsek içi kol üstleri belindeki bazı yerler filan?? Hep böyle mi olacak geçmeyecek mi anlamadım ya??

Son düzenleme:
Boyun fıtığı olmasın bi baktır istersen benim de bu şekil başlamıştı şikayetim dikkat et ya da yataktan falan emzirmek için alırken tere hareket fala mı yaptın

Canım sende tiroidlerine tsh ına baktır bence. Bende aynı öyleydim kaslarım heryerim ağrıyordu. Halsizlik mutsuzluk.

Canım daha çok erken ayakta durması için yürüteçte anca destekli yavaş yavaş öğrenir. Emekleme desen benimkininde niyeti yok yüzüstü durmayı sevmediği için dönmeye bile niyeti yok :)

Canım üşütmüşsündür belki gece yada ağır falan kaldırdıysan bazen bana da oluyor ağrıdan başka uyuşukluk gibi bi his oluyor kolumda. Geçmiş olsun.

Sağolun kızlar. Bu gün biraz daha iyi. Ters hareket mi yaptım kaslarımı mı yordum anlamadım. Yüklenmemeye çalışıyorum bu gün o koluma.

Ay ben de yatak sorunsalı var. Doğmadan önce anne yanı almıştım yatağa uymadı için normal beşik gibi kullandım ama artık küçük gelmeye başladı ne alsam bilmiyorum. İkea bebek beşiklerine baktım onlar da çok küçük geldi gözüme ebebektekileri de beğenmedim park yatak ananesinin evine almıştım bu tarz seyahatler için iyi ama evde her zaman yatmak için gözüme kullanışlı gelmedi çünkü artık Aşağıbakraçlı geçecekler büyüdükleri için kafam karışık fikirleri olan varsa alırım bi dal

Aynen bende kafa karışıklığı içindeyim canım. Tekrar tekrar beşik de alıp durmak istemiyorum.

Montessori yatak için uygun olmaz mı Bikaç ay sonra kızlar?? Beşiğe koy kaldır derken bel de dayanmıyor artık ama montessori yatakta nasıl uyutucaz o da ayrı soru işareti?? :mad:

Beşik konusunda fikri olanlar varsa paylaşabilir mi?? :rolleyes:

Back