• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kolum kopuyor resmen ağrıdan!???

Sol kolum omzumdan parmak uçlarıma kadar ağrıyor. Bütün kaslarım çekiliyor gibi sanki 10kiloluk yük var kolumda. Resmen koyacak yer bulamıyorum kolumu yaa. Emziremedim oğlumu koluma koyunca kafasını dayanılmaz oldu iyice ağrısı. Diğer göğsümü verdim ama mecbur emzircem. Minoset içtim şimdi fayda eder mi bilmiyorum. Masaj vs yapıp ovuyorum yararı olmuyor. Ne oldu şimdi böyle yaa???
Canım sende tiroidlerine tsh ına baktır bence. Bende aynı öyleydim kaslarım heryerim ağrıyordu. Halsizlik mutsuzluk.

Gunaydin kizlar :KK36:
Cok erken uyanan oglumu babasına verdim. Camasir katladım, yerlestirdim ,ütü yaptim .Sonra kahvalti yapip esimi uğurladık. .Kuslari yemledik.Kedi ve köpeklere mama hazirladik .Yemeye geldiklerinde oglusumla bakcaz .Simdi kar yağışını izliyoruz

Canım ben de montessori yatak istiyorum oğluma ama ne zaman yatabilir ki orda bilmiyorum. Şu an ahşap beşikte yatıyor. Hani sepet gibi olanların dikdörtgen olanı. Boyu 1m eni 60cm filandır herhalde. Ne zamana kadar yatabilir Burda ama?? Dönmelere başladı zaten giderek dar gelicek sanırım. Yaşına kadar gitmez gibime geliyor. E montessori yatak alsam bikaç ay sonra kullabilir mi ki??
Senin beşik nasıl küçük mü? Büyüyen beşiklerden filan mı yoksa onlar daha geniş oluyor benimkine göre.
Başka beşik almak ya da park yatak almak da saçma olacak şimdi 1sene sonra o da kullanılmaz ki. Napsam bilemiyorum...
Montessori alıp kenarlarına koruyucu mu alsam çarpmasın filan diye ?
Ay ben de yatak sorunsalı var. Doğmadan önce anne yanı almıştım yatağa uymadı için normal beşik gibi kullandım ama artık küçük gelmeye başladı ne alsam bilmiyorum. İkea bebek beşiklerine baktım onlar da çok küçük geldi gözüme ebebektekileri de beğenmedim park yatak ananesinin evine almıştım bu tarz seyahatler için iyi ama evde her zaman yatmak için gözüme kullanışlı gelmedi çünkü artık Aşağıbakraçlı geçecekler büyüdükleri için kafam karışık fikirleri olan varsa alırım bi dal
Herkeste dişler ya çıkmış ya da yavaştan görünmeye başlamış. Bizde hala yok. Ayaklarının üstünde dursun diye uğraşıyoruz, ona da hiç güç vermeyip direkt oturmak istiyor. Yürüteç koyuyorum aralıklarla biraz en azından bassın ayaklarının üstüne diye, onda bazen tamamen ayakta duruyor ama biz bassın diye uğraşırken hiç güç vermiyor bacaklarına. Emekleme desen hiç teşebbüs yok. Yüzüstü koyunca ağlayıp sırtüstü dönüyor hemen. Oturmaya bayılıyor ama. Tek başına oturtunca çok hoşuna gidiyor. Tembel mi, niye böyle bu çocuk anlamadım. Halbuki doğduğu günden beri eli ayağı hiç durmayan bir çocuk.
Canım çok klişe bir laf ama her bebek farklıdır derler ya her geçen gün özellikle şu uyku eğitimi mevzularında daha da iyi anladım bence endişelenecek bir şey yok bizim bebiş te her hafta yeni bi icat çıkarıyor bi ara hiç dönmediği haftalar da oldu döndüğü sesler çıkardığı falan değişiyor
Forse Forse canim sen eti lifalif yulafi rondodan gecirip kullanacaktin, ben de mi oyle yapsam acaba?
Canım o lifalif ben hiç sevmedim kendim için bir kaç kere rondodan geçirip kek falan yapayım dedim çok kötü oldu lezzet ve kıvam olarak sevenleri sever belki bilmiyorum ben sevmedim bebekler de onu sindirebilir mi ya da yiyebilir mi emin değilim. Ben hipp in %100 yulafını aldım hem de organik suda çözüldüğü için hazırlaması da kolay ha bizim bebek onu da sevmedi şimdilik ama en azından bebeğin yiyebileceği kıvam ve yumuşaklıkta

15 ay değil ccanım onlar, 9-18 kg yada 76-105 cm arası kullanılıyor. 76 cm olmaları da 1-2 aydır diye tahmin ediyorum. Benim oğlum en son 70,5 cm idi.
Canım mesela seninkinde şöyle yazıyor

9 Ay - 4 Yaş (9-18 kg) arası kullanıma uygundur

Yani hem kg hem boy hem yaşa göre yazmışlar. Bizde boy kilo uyuyor yaş uymuyor genelde. Mesela senin durumda oğlanın boyu yetecek ama kas gelişimi 9 ay gibi olmaz muhtemelen. Bu durumda ne yapmalı bilmiyorum. Bizim doktora danıştık, 2 ay sonra geçebilirsiniz o tür koltuga dedi gerçi..
Bu arada sizinki 15 değil 9 aymış ama birçoğu 15 oluyor hakikaten

Diş jeli rahatsız ediyor gibi geldi bana dün calgel kullandım. Uyutmustum 15 dk sonra ağlayarak uyandı sürekli ağzını açıp kapatıyordu. Hani biz susayınca yaparız ya rahatsız olmuş gibiydi emince sakinleşti. Pırasa kopmazmı ? 4 dişi var şu an, üst iki dişin hemen yanlarında birer tane daha kabarmış bu dişlerin çıkma sırası nasıl acaba. Biraz bakınmıştım internette 10.ayda çıkar yazıyordu. @Cersei92 5.diş hangisi geldi sizin. Daldan dala atlıyorum ama ben kızı sallıyorum kocam horluyor kafamdan yastık basmak gibi düşünceler geçiyor su an
Sırası şöyleymiş canım
https://www.babycenter.com/101_baby-teeth-order-of-appearance_10355502.bc

Herkeste dişler ya çıkmış ya da yavaştan görünmeye başlamış. Bizde hala yok. Ayaklarının üstünde dursun diye uğraşıyoruz, ona da hiç güç vermeyip direkt oturmak istiyor. Yürüteç koyuyorum aralıklarla biraz en azından bassın ayaklarının üstüne diye, onda bazen tamamen ayakta duruyor ama biz bassın diye uğraşırken hiç güç vermiyor bacaklarına. Emekleme desen hiç teşebbüs yok. Yüzüstü koyunca ağlayıp sırtüstü dönüyor hemen. Oturmaya bayılıyor ama. Tek başına oturtunca çok hoşuna gidiyor. Tembel mi, niye böyle bu çocuk anlamadım. Halbuki doğduğu günden beri eli ayağı hiç durmayan bir çocuk.
Canım daha çok erken ayakta durması için yürüteçte anca destekli yavaş yavaş öğrenir. Emekleme desen benimkininde niyeti yok yüzüstü durmayı sevmediği için dönmeye bile niyeti yok :)
Kızlar kolum kopuyor resmen ağrıdan!???

Sol kolum omzumdan parmak uçlarıma kadar ağrıyor. Bütün kaslarım çekiliyor gibi sanki 10kiloluk yük var kolumda. Resmen koyacak yer bulamıyorum kolumu yaa. Emziremedim oğlumu koluma koyunca kafasını dayanılmaz oldu iyice ağrısı. Diğer göğsümü verdim ama mecbur emzircem. Minoset içtim şimdi fayda eder mi bilmiyorum. Masaj vs yapıp ovuyorum yararı olmuyor. Ne oldu şimdi böyle yaa???
Canım üşütmüşsündür belki gece yada ağır falan kaldırdıysan bazen bana da oluyor ağrıdan başka uyuşukluk gibi bi his oluyor kolumda. Geçmiş olsun.

Ay ben de yatak sorunsalı var. Doğmadan önce anne yanı almıştım yatağa uymadı için normal beşik gibi kullandım ama artık küçük gelmeye başladı ne alsam bilmiyorum. İkea bebek beşiklerine baktım onlar da çok küçük geldi gözüme ebebektekileri de beğenmedim park yatak ananesinin evine almıştım bu tarz seyahatler için iyi ama evde her zaman yatmak için gözüme kullanışlı gelmedi çünkü artık Aşağıbakraçlı geçecekler büyüdükleri için kafam karışık fikirleri olan varsa alırım bi dal

Canım çok klişe bir laf ama her bebek farklıdır derler ya her geçen gün özellikle şu uyku eğitimi mevzularında daha da iyi anladım bence endişelenecek bir şey yok bizim bebiş te her hafta yeni bi icat çıkarıyor bi ara hiç dönmediği haftalar da oldu döndüğü sesler çıkardığı falan değişiyor

Canım o lifalif ben hiç sevmedim kendim için bir kaç kere rondodan geçirip kek falan yapayım dedim çok kötü oldu lezzet ve kıvam olarak sevenleri sever belki bilmiyorum ben sevmedim bebekler de onu sindirebilir mi ya da yiyebilir mi emin değilim. Ben hipp in %100 yulafını aldım hem de organik suda çözüldüğü için hazırlaması da kolay ha bizim bebek onu da sevmedi şimdilik ama en azından bebeğin yiyebileceği kıvam ve yumuşaklıkta
sag ol canim, ben de o tarz bir sey bakayim o zaman

Benimki de kucakçı o yüzden yere koyunca ağlıyor dönme sürünme gibi çabaları yok :işsiz: ama dönmeyi biliyor yanına telefon koyunca hemen atıyor kendini gitmeye çalışıyor ama bu çabası bir dk bile sürmüyor hemen kızıp ağlıyor :KK51:

Kızım kulağını çekiştirip duruyor dişten olabilir mi yoksa kulağı mı ağrıyor ki

Benim kızın eli bu ara kulağına kafasına çok gidiyor. Kulağını kaşıyınca duruyor hoşuna gidiyor. Bende anlamadım dişten mi kulak kaşıntısı ağrısı falan mı

aynen ya bitirdi beni bu diş vallahi bitirdi. Gece 3e kadar oturdu sabah 7de geri agliyor emse de uyumadi.

benim doktorum muhallebi verebilirsiniz dedi, su veya anne sutu ile. Dondurucuda da anne sutu var, kullanmazsam ziyan olacak o yuzden muhallebi yapip veresim var. Yulaf kotu bir sey degil ki. Ayrica asm deki yemek yedir diyor da yaptigimiz yemekler yagli baharatli tuzlu salçali :deli: benimki daha tadim yaparken kakada oldugu gibi cikiyor ne yerse, o bagirsaklar yemek sindirecek bir durumda degil ki suan
Gecen bir arkadasim cocuga yedigin corbalardan ver, corbalarina tavuk bulyon et bulyon kat dedi. :oha: dedim ben tavuk bulyonu pilava katinca bile tuz atmiyorum nasil vereyim o tur seyleri cocuga dedim. Ee ben verdim cok guzel yedi dedi. Hayretler icinde dinledim.

Yine bir gün biz tatlı patates yerken...

Evime ilk defa tatlı patates girdi ya, çok burjuva hissediyorum bu sabah. :dua:thanks God :kk77::KK14:
Bizim hatun sevmedi onuda, dün bayılarak havuç yedi bugün ayağıyla tekme atıyor yemem diye başını 360 derece cevirecek nerdeyse. Zorlamadım bende bugünde yemesin bakalım

kronik_unutkan kronik_unutkan
Forse Forse
Bikaç gün önce diş kaşıma krizi esnasında pırasanın beyazından verdim eline. Henüz dişi yok ona rağmen bi parça koparmış damağına yapıştı boğulur gibi oldu kustu. Bi akrabanın kucağındaydı bende yanındaydım. Dişi varsa bence hiç vermeyin.
Yok ben o haltı havuçla yedim bir daha asla yapmam olan bana oluyor diş kaşıyıcıya değil bana saldırıyor. Ya emerken ya ellerime ya da yanağıma :(

aynen ya bitirdi beni bu diş vallahi bitirdi. Gece 3e kadar oturdu sabah 7de geri agliyor emse de uyumadi.

benim doktorum muhallebi verebilirsiniz dedi, su veya anne sutu ile. Dondurucuda da anne sutu var, kullanmazsam ziyan olacak o yuzden muhallebi yapip veresim var. Yulaf kotu bir sey degil ki. Ayrica asm deki yemek yedir diyor da yaptigimiz yemekler yagli baharatli tuzlu salçali :deli: benimki daha tadim yaparken kakada oldugu gibi cikiyor ne yerse, o bagirsaklar yemek sindirecek bir durumda degil ki suan
Canım Sami hoca muhallebiyi tadım esnasında mı önermişti yoksa 6 ay bitince mi? Ben hatırlamıyorum da

Gunaydin kizlar :KK36:
Cok erken uyanan oglumu babasına verdim. Camasir katladım, yerlestirdim ,ütü yaptim .Sonra kahvalti yapip esimi uğurladık. .Kuslari yemledik.Kedi ve köpeklere mama hazirladik .Yemeye geldiklerinde oglusumla bakcaz .Simdi kar yağışını izliyoruz
İnsan müthiş haz duyuyor değil mi böyle zamanlarda :)

Yok ben o haltı havuçla yedim bir daha asla yapmam olan bana oluyor diş kaşıyıcıya değil bana saldırıyor. Ya emerken ya ellerime ya da yanağıma :KK43:

Ya bu diş kaşıyıcıları kullanan bebek de görmedim bizimki de hiç yüzlerine bakmıyor. Benim parmaklarım çanta sapları ve ağzına giren herşeyle kaşıyor :olamaz:

Back