• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben varım:) Ama sadece kışın 15 gün yazın 15 gün geliyorum. Mesela bu cuma geliyorum.15 gün kalıcam. Ama havalar buz gibi sanırım. Ben Yenimahalle'ye yakın oturuyorum.

Evet cnm şu ara çok soğuk. Sen de çok uzak sayılmazsın bizlere, tam ortadasın :)

7. Ay kontrolünden geldik. Bebekler iyi öksürükleri masummuş. Antibiyotiği bırakıyoruz. Kızlardan biri 250 diğeri sadece 30 gr almış koca ayda :KK43: az kilo alan anne sütünü daha çok seviyordu ama sütüm tamamen bitti. Ek besin ağzını açmıyor, mamayı diğerine göre daha az içiyor.

Neyse doktor yediklerini çeşitlendir, lezzetlendir dedi. Artık günde 3 öğün ek besin, kahvaltıda yumurta, peynir, ekşi maya ekmek. Öğlen et suyunda pişmiş sebze, akşam yoğurt ve meyve. Sadece pekmezi bekle verme şekerli şeyleri sonra alıştırıcaz önce tuzlu dedi. Yemeklerine tuz atmıcam tabi ki ama tuzlu tereyağı bir tutam.
Oncelikle cok gecmis olsun cnm, senin bebisler kac kilo ? Gecen ay benim kizda 350 gr almisti 1 ayda dr az bulmustu. Ins bir an once toparlanirlar cnm.

Evet cnm şu ara çok soğuk. Sen de çok uzak sayılmazsın bizlere, tam ortadasın :)
Evet:) Daha yeni taşındım. Ben de Eryaman'daydım 5 ay öncesine kadar. Temmuz'da ufaklığın 1 yaş doğum günü için tekrardan geleceğiz. Belki o zaman bir buluşma ayarlanırsa katılmak çok isterim.

Forse Forse canım avokado kesildikten sonra kaç gün dayanır. Tek seferlik değildir umarım çünkü ben 3 gündür yediriyorum :/

Admin deniyor galiba :)
Bence sosyal bir platform olan bu yerde sosyalleşmenin önüne geçmek için bu kadar çaba sarf edilmesi çok ama çok anlamsız. Hangi devirde yaşıyoruz? İnsanların özgür iradeleri ile başka mecralarda görüşmelerinin burayla ne alakası var ki yani...Örneğin buluşma olsa 3-5 kişi buluşabilir ancak fakat burada çok daha geniş bir kitleye ulaşıyoruz yani bu sitenin ekmeğini elinden almıyoruz sonuçta. Bu konuları bir daha gözden geçirmeleri gerek bence.

WhatsApp, Facebook vb. sosyal medyada grup kurup buradan bunun reklamını yapan üyeler uyarısız siteden uzaklaştırılır.

Şeklinde.

Bunların hangisini yapmışım acaba.
Bence de genel uyarı bu. Benim de sayfamda vardı bu sabah.

Bu vesileyle de anayasadaki haberleşme özgürlüğü maddesini araştırmış oldum:

"C. Haberleşme hürriyeti MADDE 22- (Değişik: 3/10/2001-4709/7 md.) Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır. Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, karar kendiliğinden kalkar. İstisnaların uygulanacağı kamu kurum ve kuruluşları kanunda belirtilir"

ben hemen 186 yi ariyorum canim. Burada da cok sık kesiliyor hatta emaille de sikayet ettim. -13e falan düşüyor gece :KK12:
Bende aradım canım ama net bilgi veremiyoruz dediler geldi az önce çok şükür.
Bence sosyal bir platform olan bu yerde sosyalleşmenin önüne geçmek için bu kadar çaba sarf edilmesi çok ama çok anlamsız. Hangi devirde yaşıyoruz? İnsanların özgür iradeleri ile başka mecralarda görüşmelerinin burayla ne alakası var ki yani...Örneğin buluşma olsa 3-5 kişi buluşabilir ancak fakat burada çok daha geniş bir kitleye ulaşıyoruz yani bu sitenin ekmeğini elinden almıyoruz sonuçta. Bu konuları bir daha gözden geçirmeleri gerek bence.
Canım gelen bildirimi okudum aslında engel oldukları şey sosyalleşmek değil. Sosyal medyadan takipleşebilirsiniz telefon numarası alabilirsiniz görüşebilirsiniz vs diye özellikle belirtilmiş. Engel olmak istedikleri şey bizim burada yaptığımız paylaşımları whatsap üzerinden yapanlara. Bazı hamilelik grupları 20-25 kişilik mayıs anneleri şubat anneleri gibi whatsap grubu kurmuş telefon numarasını vermek istemeyenleri yada grupta birisiyle problemi olanları dışlamışlar. Buraya girmemişler gibi. Haliyle sayfaya giren numarasını vermeyenler sorularına cevap alamamış grup kurdular diye isyan etmişler.

Kızlar bu arada dün oğlumun altını değiştirirken, pipisini temizliyordum, açık yazacağım kusura bakmayın, deriyi itip altını da temizleyim derken oğlum ilk defa tepki verdi. Huylandı gibi oldu, elini pipisine götürdü, gülümsedi. Hemen temizlemeyi bıraktım tabi. E peki derinin altını nasıl temizleyeceğiz şimdi?
Bizimki de popo ve pipi temizlenirken gülüyor, bence genel bir mutluluk hali o , temizlendim havalandım diye :)

Canım gelen bildirimi okudum aslında engel oldukları şey sosyalleşmek değil. Sosyal medyadan takipleşebilirsiniz telefon numarası alabilirsiniz görüşebilirsiniz vs diye özellikle belirtilmiş. Engel olmak istedikleri şey bizim burada yaptığımız paylaşımları whatsap üzerinden yapanlara. Bazı hamilelik grupları 20-25 kişilik mayıs anneleri şubat anneleri gibi whatsap grubu kurmuş telefon numarasını vermek istemeyenleri yada grupta birisiyle problemi olanları dışlamışlar. Buraya girmemişler gibi. Haliyle sayfaya giren numarasını vermeyenler sorularına cevap alamamış grup kurdular diye isyan etmişler.
Ben ilk uyarıyı gördüm ve onda hiçbir acıklama yoktu , o yüzden de bu şekilde yorumlamıştım canım. Fakat daha sonra aynı uyarıyı bu kez açıklamalı olarak yeniden göndermişler. Büyük ihtimalle benim gibi anlayanlar oldu çok. Neyse ki sadece gruba karsıymışlar, bireysel görüşmeye değil ki olması gereken de bu. Sağol aydınlattıgın için :):KK200:

iyi cok sukur canim, ev soguyor hemen. Bizde yalitim da yok maalesef

Çok geçmiş olsun canım bir şekilde yemeye alışacaklar inşallah seni çok uğraştırmadan geçer bu süreç.
Peki dr.mamayı kesmeni mi söyledi yoksa aralarda verecek misin?
Ben tam rayına oturtacakken birden hastalandım ve bugün ne yediler falan hiç bilmiyorum. Ben dut pekmezini avokadoyu tatlandırmak için veriyordum artık biraz vermeyeyim o zaman. Cumt. bebeleri dr.a götüreceğim yine sorarım.
Mama devam zaten kuş kadar yedikleri için. Formül mamayla pirinç unlu muhallebi denicem bu akşam umarım beğenirler :dua: sana da çok geçmiş olsun

7. Ay kontrolünden geldik. Bebekler iyi öksürükleri masummuş. Antibiyotiği bırakıyoruz. Kızlardan biri 250 diğeri sadece 30 gr almış koca ayda :KK43: az kilo alan anne sütünü daha çok seviyordu ama sütüm tamamen bitti. Ek besin ağzını açmıyor, mamayı diğerine göre daha az içiyor.

Neyse doktor yediklerini çeşitlendir, lezzetlendir dedi. Artık günde 3 öğün ek besin, kahvaltıda yumurta, peynir, ekşi maya ekmek. Öğlen et suyunda pişmiş sebze, akşam yoğurt ve meyve. Sadece pekmezi bekle verme şekerli şeyleri sonra alıştırıcaz önce tuzlu dedi. Yemeklerine tuz atmıcam tabi ki ama tuzlu tereyağı bir tutam.
Biraz zahmetli olacak senin için artık ama umarım bebişle keyifle ve iştahla yerler annesi :) Zaten sağlıklı olacak kadar yesinler yeter, eminim ikisinin de seveceği bir sürü şey olur

Back