• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu arada dün oğlumun altını değiştirirken, pipisini temizliyordum, açık yazacağım kusura bakmayın, deriyi itip altını da temizleyim derken oğlum ilk defa tepki verdi. Huylandı gibi oldu, elini pipisine götürdü, gülümsedi. Hemen temizlemeyi bıraktım tabi. E peki derinin altını nasıl temizleyeceğiz şimdi?

Kızlar bu arada dün oğlumun altını değiştirirken, pipisini temizliyordum, açık yazacağım kusura bakmayın, deriyi itip altını da temizleyim derken oğlum ilk defa tepki verdi. Huylandı gibi oldu, elini pipisine götürdü, gülümsedi. Hemen temizlemeyi bıraktım tabi. E peki derinin altını nasıl temizleyeceğiz şimdi?
benimki de rahatsiz oluyor ya ama mecburen temizleyecegiz bir de deriyi arkaya itin, yapismasin dedi hoca. Ayrica arasina bezden pamuk da doluyor. Mecbur yapacagiz yani kuzum

Canım ıspanakta da aynı şey geçerli sanırım dimi? Zaten ıspanağın kendi içindeki kalsiyum demir emilimini azaltıyor diye biliyorum o yüzden yoğurtla yedirebilir miyiz.

Birde hamgi pekmez, sende mi dut pekmezi veriyorsun?
Ben pekmez vermiyorum canım çok elzem olduğunu düşünmüyorum şuan ileriki süreçte işte kuzu ciğeri vs yedirince zteb demir ihtiyacı karşılanır. Siz pekmezi ne için veriyorsunuz? Yoğurda falan tadı için koyulabilir. Ama bitkisel ürünlerdeki demirin emilimi ve vücutta faydalanılması hayvansallardan çok farklı ve az.

Canım hafif sulu pirinç lapası ve reflör ilacı bu tarz spazmlı ishale iyi geliyor ben de çok sık olurum aklında olsun
Sağol canım, gece reflör aldım sabahta kullandım ama halsizlik ve bulantıda düzelme yok, ishal daha iyi. Sadece haşlanmış 2 tane patates yedim ve salgın varmış bebelere geçmesinden korkuma 5 te işten çıkıp acile gideceğim.

Buluşma muhabbeti olunca bende o bildirimi şahsi algıladım :)) ya genel bir uyarı yada buluşma falan diyince bizim grup yedi o uyarıyı :)
Bana tekrar uyari geldi uzerine tiklayinca sayfa acildi herkese uyari gitmis. Kazen sayfada yazmis 2019 subat annelerindee bir kisiye whatsapp grubuna alirlarsa soralim senide alsinlar gibi gibi seyler yazmislar o yuzden uyari gelmis herkese

Kuzlar bugün evde bişey yoktu avokado vardı ama baya olgunlaşmış. Onu vereyim dedim. Patatesi havucu tüküren oğlum nerdeyse kaşığı falan yutacaktı :) korktum fazla yerse bişey olur diye yedirmedim. Sonra su içti üstüne de ohh :) ben hiç sevmiyorum ama avokadoyu yaa tadı çok kötü benceee

7. Ay kontrolünden geldik. Bebekler iyi öksürükleri masummuş. Antibiyotiği bırakıyoruz. Kızlardan biri 250 diğeri sadece 30 gr almış koca ayda :( az kilo alan anne sütünü daha çok seviyordu ama sütüm tamamen bitti. Ek besin ağzını açmıyor, mamayı diğerine göre daha az içiyor.

Neyse doktor yediklerini çeşitlendir, lezzetlendir dedi. Artık günde 3 öğün ek besin, kahvaltıda yumurta, peynir, ekşi maya ekmek. Öğlen et suyunda pişmiş sebze, akşam yoğurt ve meyve. Sadece pekmezi bekle verme şekerli şeyleri sonra alıştırıcaz önce tuzlu dedi. Yemeklerine tuz atmıcam tabi ki ama tuzlu tereyağı bir tutam.

Buluşma muhabbeti olunca bende o bildirimi şahsi algıladım :)) ya genel bir uyarı yada buluşma falan diyince bizim grup yedi o uyarıyı :)
Aynen cnm o bildirim Bans da geldi ben de sahsi mi diye düşündüm sonra o konuyu okudum buluşmak yasak mı diyr sorulmuş, geneldir umarım

benimki de rahatsiz oluyor ya ama mecburen temizleyecegiz bir de deriyi arkaya itin, yapismasin dedi hoca. Ayrica arasina bezden pamuk da doluyor. Mecbur yapacagiz yani kuzum

Yaa evet pamukları temizlemek için yapıyordum zaten, kendimi kötü hissettim. Mecbur yapcaz dimi başka çare yok

7. Ay kontrolünden geldik. Bebekler iyi öksürükleri masummuş. Antibiyotiği bırakıyoruz. Kızlardan biri 250 diğeri sadece 30 gr almış koca ayda :KK43: az kilo alan anne sütünü daha çok seviyordu ama sütüm tamamen bitti. Ek besin ağzını açmıyor, mamayı diğerine göre daha az içiyor.

Neyse doktor yediklerini çeşitlendir, lezzetlendir dedi. Artık günde 3 öğün ek besin, kahvaltıda yumurta, peynir, ekşi maya ekmek. Öğlen et suyunda pişmiş sebze, akşam yoğurt ve meyve. Sadece pekmezi bekle verme şekerli şeyleri sonra alıştırıcaz önce tuzlu dedi. Yemeklerine tuz atmıcam tabi ki ama tuzlu tereyağı bir tutam.
Öksürüklerin ciddi olmadığına sevindim cnm ben kahvaltıya alıştıramadım nasıl olacak bilmiyorum, iştahsız olan ikşzşnd baka baka alışır cnm :)

Ben pekmez vermiyorum canım çok elzem olduğunu düşünmüyorum şuan ileriki süreçte işte kuzu ciğeri vs yedirince zteb demir ihtiyacı karşılanır. Siz pekmezi ne için veriyorsunuz? Yoğurda falan tadı için koyulabilir. Ama bitkisel ürünlerdeki demirin emilimi ve vücutta faydalanılması hayvansallardan çok farklı ve az.

Ben vermiyorum henüz ama 7. Ayda falan veririm diyordum. Kahvaltı da tatlı olsun diye ve dur pekmezinin bebeklerin zeka ve bedensel gelişimine katkısı olduğunu okuduğumdan. Doktora sormadım henüz tabi

Kuzlar bugün evde bişey yoktu avokado vardı ama baya olgunlaşmış. Onu vereyim dedim. Patatesi havucu tüküren oğlum nerdeyse kaşığı falan yutacaktı :) korktum fazla yerse bişey olur diye yedirmedim. Sonra su içti üstüne de ohh :) ben hiç sevmiyorum ama avokadoyu yaa tadı çok kötü benceee
Oh ne güzel afiyet olsun :) avskadoyu Kendimize sarımsak zeytinyağı ceviz ile tarator gibi yapıyorum ceşnilendiğindd güzel oluyor

oh afiyet olsun =)) benim bazen hosuma gidiyor bazen gitmiyor ya ama bebise tattiracagim
Yaa evet pamukları temizlemek için yapıyordum zaten, kendimi kötü hissettim. Mecbur yapcaz dimi başka çare yok
yok canim ne yapalim gunde 1 kere falan yapmaktan bir sey olmaz doktor dedi cunku

7. Ay kontrolünden geldik. Bebekler iyi öksürükleri masummuş. Antibiyotiği bırakıyoruz. Kızlardan biri 250 diğeri sadece 30 gr almış koca ayda :KK43: az kilo alan anne sütünü daha çok seviyordu ama sütüm tamamen bitti. Ek besin ağzını açmıyor, mamayı diğerine göre daha az içiyor.

Çok geçmiş olsun canım bir şekilde yemeye alışacaklar inşallah seni çok uğraştırmadan geçer bu süreç.
Peki dr.mamayı kesmeni mi söyledi yoksa aralarda verecek misin?
Ben tam rayına oturtacakken birden hastalandım ve bugün ne yediler falan hiç bilmiyorum. Ben dut pekmezini avokadoyu tatlandırmak için veriyordum artık biraz vermeyeyim o zaman. Cumt. bebeleri dr.a götüreceğim yine sorarım.

Kızlar aşı sonrası bizim oğlanın huyu değişti geceleri çığlık çığlığa uyanıyor akşamları histerik bir şekilde hareketleniyor yerinde durmuyor ama sürekli bi huysuzluk hali falan sizlerde de bu aşı sonrası ne zaman eskiye dönme oldu ya da bu bebekler her gün yeni bir icatla mı karşımıza gelecek :mad:
Benimkide öyle anlamadım neden aşıdan mı dişten mi ataktan mı :(

Evet canım eymir oran’da yakın bize, ahlatlıbel de onun ilerisinde incek’te, çok yakın sayılmaz ama uzak da sayılmaz. Haftasonları çoluk çocuk cıvıl cıvıl güzel bi park. Bize yakın ama demlicaykeyfi demlicaykeyfi ne uzak :) onun için de bi gün göksu yaparız :) o zamana kadar bebişler de ya yürür ya emekler, atarız bebişleri ortaya, içeriz çay kahve :)

Ankarada başka hanngi arkadaşlar var ki, pek azız diye biliyorum. Sanırım birde L lady8 vardı dimi?
Ben varım:) Ama sadece kışın 15 gün yazın 15 gün geliyorum. Mesela bu cuma geliyorum.15 gün kalıcam. Ama havalar buz gibi sanırım. Ben Yenimahalle'ye yakın oturuyorum.

Back