• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yaa bende beleği çok seviyorum ama pahalı :) sideyi de hiç sevmiyorum. Geriye kemer kalıyor :)
Kemer'e de hiç gitmedim ben, denizi dalgalı demişlerdi sanki yanılıyor muyum? Ben Egeciyim ya, serin su seviyorum biraz. Hatta küçükken Altınoluk'a giderdik, buz gibi ama pırıl pırıl suyu vardı. Olsa da girsek şimdi. Bu arada kar ne güzel bugün değil mi :) Bizim bu taraf çok güzel görünüyor. Senin ev ne alemde? ısınma sıkıntısı oldu mu?

üç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.
Valla ben evin etrafındaki ağaçları maymun gibi birbirine atlayarak dolanıp iniyordum aşağı, çatılardan çatılara kucağımda kardeşimle atlıyordum eşim desen mahalleye kök söktürmüş bizimki inş bize benzemez ama annem bana beddua etti kendin gibi çocuğun olsun da anla diye :KK43: benimki şimdiden çok hareketli 2 gündür şınav pozisyonu alıp ayak ve ellerinin üstünde nerdeyse takla atma pozisyonuna geliyor. Mutfağa gidiyorum sesimi duysun diye konuşurken bi bakıyorum salon kapısına gelmiş bana bakıyor. Yaşattığımı yaşamadan ölmem diye düşünüyorum ziraa gerçekten çok zor bir insan oldum hayatımın her dönemi. Amaaan yaramaz çocuk zeki olur deyip teselliyle avunuruz napalım.... başa gelen çekilir.

üç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.

Amanınnnnn :) benim eşimde çok yaramazmış, abimde çok yaramazdı. inşallah yaramazlıkta genetik değildir :)

Emzirmeyi kesmeden önce süt sagarsan belki birkaç gun ara verebilirsin, neticede senin saglıgın tüm aile için önemli ve diş iltihabı vucudun baska yerlerine de yayılabilir canım, Allah korusun. Ama arayı çok açmamak lazım sanırım, sonra da bebek memeden sogursa üzülürsün...

oinone27 oinone27 canım çok geçmiş olsun http://www.e-lactancia.org/ bu linkten ilacın etken maddesinin ingilizcesini yazıp emzirmeye uygun mu bakabilirsin uygun değilse de muadilini yazıyor
Sağolun kızlar sabah gidicem bakalım doktora duruma göre bakıcam :)

Kemer'e de hiç gitmedim ben, denizi dalgalı demişlerdi sanki yanılıyor muyum? Ben Egeciyim ya, serin su seviyorum biraz. Hatta küçükken Altınoluk'a giderdik, buz gibi ama pırıl pırıl suyu vardı. Olsa da girsek şimdi. Bu arada kar ne güzel bugün değil mi :) Bizim bu taraf çok güzel görünüyor. Senin ev ne alemde? ısınma sıkıntısı oldu mu?

Kemerin denizi serin ve derindir, belek mesela çok sığ ve ılıktı ben sevmemiştim. Ama hep lüks golf otelleride orada. Kemerde tam dağın yamacında bir ilçe ve havası antalyayaa oranla daha havadar, nemsiz, o yüzden de tercih edilebilir. Deniz dalgalı değildi benim gittiğim otellerde hiç canım, bilmiyorum genelini. Ama derin olduğu için bebekle artık tercih edilmez:) bebek için sığ deniz belek ve Manavgat.

Bende egeciyim aynen:) antalya bölgesi otelleriyle fark atıyor ama denizi ve doğası kesinlikle ege, izmir ve muğla be ilçeleri:)

Ya kar bugün muhteşem, dünden beri yağıyor. Bugün oğlanı arabaya koyduk 5 dk kar topu bile oynadık :)) bizim burası çok güzeldi ama belediye açtı, sevinsemmi üzülsemmi bilemedim :)

Evde balkon kapısını değiştirdiler cnm ama ona rağmen ısınamayınca yatak odasını oğlanın odasına taşıdık. Bu kışı böylr atlatalım da seneye ya taşınırız ya cam balkon isteriz. Bidaha da teraslı ev mi, aman aman..

Bu arada mama sandalyeniz hayırlı olsun, durdun durdun en güzelini kaptın :) çok iyi fiyata aldın canım, güle güle kirletsin beyefendi:)

Valla ben evin etrafındaki ağaçları maymun gibi birbirine atlayarak dolanıp iniyordum aşağı, çatılardan çatılara kucağımda kardeşimle atlıyordum eşim desen mahalleye kök söktürmüş bizimki inş bize benzemez ama annem bana beddua etti kendin gibi çocuğun olsun da anla diye :KK43: benimki şimdiden çok hareketli 2 gündür şınav pozisyonu alıp ayak ve ellerinin üstünde nerdeyse takla atma pozisyonuna geliyor. Mutfağa gidiyorum sesimi duysun diye konuşurken bi bakıyorum salon kapısına gelmiş bana bakıyor. Yaşattığımı yaşamadan ölmem diye düşünüyorum ziraa gerçekten çok zor bir insan oldum hayatımın her dönemi. Amaaan yaramaz çocuk zeki olur deyip teselliyle avunuruz napalım.... başa gelen çekilir.

Benim annemde bana derdi hep o lafı, kendin gibi evladın olsun diye :) ama benimki ben temizlik yapmıyorum, ona yardım etmiyorum diye derdi :)) ah anneler yaa

Gülsem mi ağlasam mı :D sakin hallerini gaz sancıları ile geçiyoruz :(

ben bu uyku işini beceremiyorum galiba, anlayamıyorum benim bebekleri. Gündüzleri acayip sakinler. Ben uyumaları için bir şey yapmıyorum kendi kendilerine çoğu zaman uyuyolar. Bugün mesela 2 kere 2 şer saat uyudular, bir tanesini her seferinde ben uyandırıyorum yoksa uyucak daha. Ama akşamları o bebekler gidiyor başkaları geliyor. bir tanesi sanırım 2 saattir kendini yırtıyor ağlamaktan mahalle inledi. Her şeyi deniyorum yok sakinleşmiyor, uykusu var dalamıyor. hamak, ayak, araba.... yok yok. Çarşafta ancaa biraz. Şimdi uyudu ama gece her uyandıklarında bu delilik tekrarlancak. Kızımın ismini Gece koydum o kadar çok severim ama artık hiç gece olsun istemiyorum. Önemli olan sağlık bu günler geçecek vs vs biliyorum ama yoruldum biraz sanırım.

ben bu uyku işini beceremiyorum galiba, anlayamıyorum benim bebekleri. Gündüzleri acayip sakinler. Ben uyumaları için bir şey yapmıyorum kendi kendilerine çoğu zaman uyuyolar. Bugün mesela 2 kere 2 şer saat uyudular, bir tanesini her seferinde ben uyandırıyorum yoksa uyucak daha. Ama akşamları o bebekler gidiyor başkaları geliyor. bir tanesi sanırım 2 saattir kendini yırtıyor ağlamaktan mahalle inledi. Her şeyi deniyorum yok sakinleşmiyor, uykusu var dalamıyor. hamak, ayak, araba.... yok yok. Çarşafta ancaa biraz. Şimdi uyudu ama gece her uyandıklarında bu delilik tekrarlancak. Kızımın ismini Gece koydum o kadar çok severim ama artık hiç gece olsun istemiyorum. Önemli olan sağlık bu günler geçecek vs vs biliyorum ama yoruldum biraz sanırım.
Gündüz uyutmak daha kolayken hatta yatağa koyduğumda kendi kendine uyuyan kızım aynı şekilde gece uykusuna geçmekte zorlanıyor ben de epey zorlandım özellikle bu akşam bilmiyorum nasıl düzelecek

Hasta bebekler arasına benim oğlum da katıldı :KK43: balgamlı öksürük ve burun akıntısı var :KK43:
Çok çok geçmiş olsun cnm bir an önce iyileşsin minik

biz de yazabilir miyiz :)
Mesela eşine sorsan, bize Belek tarafında otel önerebilir mi? Temiz ve yiyeceği, denizi güzel ama ucuz (biliyorum öyle bir yer yok da :KK70:) Side tarafları daha uygun sanırım, oralardan da olabilir.
Sabah sorarım inşallah zira şu anda horulduyor:işsiz:

Gece’de geceleri seviyor demek ki :KK48: şaka bir yana gündüz uyku sürelerini kısaltabilirsen yada gece uyumadan önce 3-4 saat uyanık tutabilirsen belki daha rahat uyur canım .. Ama bazı bebekler geceleri zor uyuyor misal benim kızım :emir_bebek:

Bu mesaji battaniye altindan yazıyorum. :ıslık:
Oğlan karanlikta uyuyor hafif ışık sezince uyaniyor .Geceleri uyanik oluyorum hep ama koala gibi yapışık olduğumuz icin araniza katılamıyorum :KK59:
Uyumak icin 1 saatim var .Koalam meme arar durur tok olsa da ...
Iyi geceler kizlar :KK37:

Bu mesaji battaniye altindan yazıyorum. :ıslık:
Oğlan karanlikta uyuyor hafif ışık sezince uyaniyor .Geceleri uyanik oluyorum hep ama koala gibi yapışık olduğumuz icin araniza katılamıyorum :KK59:
Uyumak icin 1 saatim var .Koalam meme arar durur tok olsa da ...
Iyi geceler kizlar :KK37:

İyi geceler canımcım ve koalası :)

Gündüz uyutmak daha kolayken hatta yatağa koyduğumda kendi kendine uyuyan kızım aynı şekilde gece uykusuna geçmekte zorlanıyor ben de epey zorlandım özellikle bu akşam bilmiyorum nasıl düzelecek

Çok çok geçmiş olsun cnm bir an önce iyileşsin minik
Teşekkür ederiz. Inşallah ya, çok kötü öksürüyor :(

Canım seninle aynı fikirdeyim ben de.. fabrikasyon olmayan herhangi bir kaynaktan hiç bir zaman emin olamayız antibiyotik değeri şarbon mikrobu vs var mı diye gidip numune alacak halimiz yok ne kadar güvenilir olsa da
shealemon shealemon canım doktorlar çok haklı bende mesleki olarak bakterilerin yapısını hayvandan insana geçen hastalıkları ve geçme yollarını öğrendikten sonra sokak sütüne karşıyım. Hele makinalarla sağım yapmaya başladılar ve çoğu makinanın içini düZenli temizleyip sterilize etmiyor yeterli derecede ki içinde süt kalıntısı olan bir borudaki mikrobu siz düşünün. Ve malesef küçük çapta havyancılık yaygın oldupu için ve genelde ineklerde mastitis olduğu için antibiyotik kullanımı çok yaygın ve ineğin antibiyotiği tamamen atması 20 gün nerdeyse. Sizce havyan sahipleri antibiyotikli diye 20 gün süt satmaz mı?? En azından büyük firmalar süt alırken kendi standartları ve devletin zorunlu tuttuğu antibiyotik inceleme soğuk zinciri sağlama gibi koşullara uymakla yükümlüler ve genelde uyuyorlar gördüğüm. Onlardan pastörize (76derecede çok kısa saniyelerde tutup ani 4 dereceye indirme) edilmiş almak çok daha güvenilir geliyor. Kendiniz için de bebeklerimiz için de. Tabi tercih meselesi ama evde sizin bir sütteki bakterileri tamamen öldürmeniz için makalelerde deneyle kanıtlanmış en az 30 dak kaynatmanız gerekiyor ki ı zaman da besin değeri çok etkilenir.

Günaydın kızlar bana pek gün falan ayamadı bugün. Cumartesi oğlum çok huysuzdu zaten. gece zor uyumuştu. ddm bu gece uyur. Ne uyuması daha beter oldu.8.30 da uyudu 11.30 da bir kalktı 1 e kadar babasıyla dönüşümlü kucakta salladık bana mısın yok. Babası erken işe gidiyor ben öbür odaya gidiyorum dedi gitti. Sonra bildiğin 3 e kadar kucakta sallama ninni kanguruyla evde dolaştırma yatakta pışpış herşeyi yaptım uyumuyor. 1 büyük içmiş gibi gözler yarı baygın ama direniyor. En sonunda parol verdim 1 tatlı kaşığı ki bayılmak üzereydim ben de ve zaten sırtım kötü durumda. Zorla uyudu 3.5 mu kaçsa saat ve 8 e kadar da 2 kez uyandı şimdi de kalktı çoğlık atarak oynuyor halıda. Sanki çok iyi uyudu. Ne oluyor anlamıyorum ki bu çocuklara. Bi gün melek bi gün ne olduğu belli değil :( velhasılkelam çok uykum vaaaaaarr, bittiiimm :(

Back