• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızım annemlerde çok yabancılık yaptı. Normalde kalabalığa girince önce etrafı izler biraz inceler sonra coşardı. Şimdi birden kalabalığa düştü diye ağlıyo kimseye gitmiyor halbuki teyzeleri dört gözle bekliyorlardı. Gece uyurken kucağımdan hiç inmedi bu gecede hep inleyerek uyudu sanırım rüya görüyordu. Böyle yapacağını bilsem hiç gelmezdim. :KK51:

sağol canım.. İnşallah fazla sürmez... Sizde de yumurta alerjisi var mı ? Laktoz muydu alerji sebebiniz
Laktoz intoleransı var. Kanda muza hafif alerji çıktı ama ben hala süt ürünlerini deneyerek vereceğim çünkü alerjisi olduğunu düşünüyorum.

Yoğurt mukusu geri getirdi. Ya laktoz intoleransı olduğu için yoğurdu kaldıramıyor bünyesi ya da alerji. Laktoz intoleransı geçene kadar vermeyi düşünmüyorum, geçtikten sonra tekrar deneyeceğim artık. 5 dk uyuyup ağlıyor, 5 dk uyuyup ağlıyor. Eskiden en azından yarım saat 1 saat uyurdu.

biz de yazabilir miyiz :)
Mesela eşine sorsan, bize Belek tarafında otel önerebilir mi? Temiz ve yiyeceği, denizi güzel ama ucuz (biliyorum öyle bir yer yok da :KK70:)
Kızım uyuyor eşim uyuyor ben uyuyamıyorum sebep diş :KK43: ne çektim allahım yaa.. Geçen hafta doktorun verdiği antibiyotikte bitti ağrı tekrar başladı şişlik azaldı biraz. Ama geçmedi. Emzirirken kullanabileceğim neredeyse tüm antibiyotikleri tükettim sanırım çünkü geçen sefer zor yazdı ilacı ve tam etki etmez iğne kullanman gerekiyor aslında demişti. Şİmdi ben doktorun dediği gibi ağrımın geçmesi için emzirmeyi kesip güçlü bi antibiyotik mi kullanmalıyım çünkü başka çare yok gibi demişti normal bi ağrıda değil ki insanın kafasını duvarlara vurası geliyor :KK43: yok mu bi çözümü başına gelen etrafından duyan yol gösterin bana kızlar :KK43:
Emzirmeyi kesmeden önce süt sagarsan belki birkaç gun ara verebilirsin, neticede senin saglıgın tüm aile için önemli ve diş iltihabı vucudun baska yerlerine de yayılabilir canım, Allah korusun. Ama arayı çok açmamak lazım sanırım, sonra da bebek memeden sogursa üzülürsün...

Ek gıdaya geçip yoğurt yediren arkadaşlara bir sorum var. Alerji testinde alerjisi yok çıktığı için 2 gündür yoğurt deniyorum ama ilk gün yanında alerjisi olmadığına emin olduğum tatlı patatesten de yedirmiştim o yüzden kakasından emin olmamıştım mukus vs. Bugün sadece yoğurt yedirdim, kakasında az az mukus var gibi geldi ama eşime göre bana öyle geliyormuş, önyargılı olduğum için. Bir de kakası sıvıydı, yani sadece anne sütü aldığında olduğu gibi gürültülü de yaptı, katı da değil gayet sıvı bir kaka. Eşime göre yoğurt katı bir şey olmadığı için tuvaleti öyle. Sadece yoğurt yedirince sizinkilerin kakası nasıldı? Benim için gerçekten önemli bir konu bu, zira alerjisi varsa diyeti bozmamam ve çocuğa vermemem gerekiyor ama eşime kalırsa çocukta kızarıklık çıkana ya da kakada kan görene kadar inanmaz. Ben de mukus var mı diye bakıyorum, yarın da bakacağım ama kafama takıldı.
Ben su anda sadece yogurt veriyorum , kakasında sadece emdiği zamana göre hiç bir değişiklik yok yani sıvı, sarımtırak ve mukus yok canım

Günaydın kızlar.. yoğurt için sütü nereden alıyorsunuz milyon dolarlık soru biliyorum ama gene de merak ettim. Bizim doktor “evde inek yetiştirmen lazım” eheheheh diye süper ötesi komik ve mantıklı bi cevap verdi. Neymiş kapı sütü şarbonlu olabilirmiş pastörize çiftlik sütleri antibiyotikliymiş kutu sütünü at gitsinmiş zaten. Tanıdığınızdan doğal güvenilir süt bul diyor oldu canım şehir hayatında nereden bulacağız kendimize yemek hazırlayacak vakit Yokken üstelik. Sizlerin çözüm önerisi ne ?
Hangi ildesin bilmiyorum ama Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği günlük süt alıyorum ben.

Selam kızlar çok sayfa birikmiş okuyamadım umarım herkes iyidir. Benim öksüren kızımda antibiyotiğe başladık :KK43: bir yandan da dişi çıktı zavallının aynı zamana denk geldi.

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum. Şu oyun alanı çitlerinden almayı düşünen var mı? Salonda yere battaniye serdim üzerinde oyuncakları takılıyorlardı ama emekleme olayı biraz işleri zorlaştırdı. Biri uzaklaşınca alıp geri koyuyorum ama bu arada diğeri uzaklaşmış onu alınca diğeri gidiyor ... :deli: şimdi yavaşlar hala sorun yok ama bir ay sonra ciddi sıkıntı olacak sanki ama çok pahalı geldi bana şu çitler kararsız kaldım.

Çok tatlı anlatmışsın :emir_bebek::emir_bebek: internette izlediğimiz ikiz videoları gibi :nazar: citlerden bende almak istiyorum oyuncaklar dağılmasın diye ama baya pahalı, letgoda olabilir bakmak istersen .

Bizimki daha ufak ya burada yazdıklarınızı bir süre sonra biz de yasıyoruz. Bizim de 2-3 gündür ufak ufak huysuzlanmaya basladı. Eskiden elinden birşey alıp saklayınca anında unutuyordu, şimdi bağırarak geri çağırıyor.

Evet canım aynen benim oğluşda öyleydi, iyice algıları açıldı

biz de yazabilir miyiz :)
Mesela eşine sorsan, bize Belek tarafında otel önerebilir mi? Temiz ve yiyeceği, denizi güzel ama ucuz (biliyorum öyle bir yer yok da :KK70:) Side tarafları daha uygun sanırım, oralardan da olabilir.

Yaa bende beleği çok seviyorum ama pahalı :) sideyi de hiç sevmiyorum. Geriye kemer kalıyor :)

Mothercare marka alıştırma bardağı kullanan var mı arkadaşlar. Avm de tesadüfen gördüm 45 ten 20 tl ye düşmüş ama emin olamadım. Hala almadım da :)

10 dk bile kurtarıcı oluyor ya tükendim gerçekten. Çekiştirebilecegi her şeyi kaldırıp almayi düşünüyorum. Az az koyarım çok yorulduğumda. Bu atak bittiğinden beri aşırı kuduruk bişey oldu. Elinden bişey alınca geri verene kadar ağlıyor kandiramiyorum böyle bebek olur mu Allah askina
Olur canım olur benimki:( annemlerle günde 1 kere kameralı görüşüyor sadece onun dışında tv açmıyorum telefon göstermiyorum ama o teli kendi telsizini bide beyaz kumanda var onları gördü mü vermedim mi deliriyor ve saklasam da unutmuyor:( demekki sürekli maruz kalsa ne yapcak kimbilir???

shealemon shealemon canım doktorlar çok haklı bende mesleki olarak bakterilerin yapısını hayvandan insana geçen hastalıkları ve geçme yollarını öğrendikten sonra sokak sütüne karşıyım. Hele makinalarla sağım yapmaya başladılar ve çoğu makinanın içini düZenli temizleyip sterilize etmiyor yeterli derecede ki içinde süt kalıntısı olan bir borudaki mikrobu siz düşünün. Ve malesef küçük çapta havyancılık yaygın oldupu için ve genelde ineklerde mastitis olduğu için antibiyotik kullanımı çok yaygın ve ineğin antibiyotiği tamamen atması 20 gün nerdeyse. Sizce havyan sahipleri antibiyotikli diye 20 gün süt satmaz mı?? En azından büyük firmalar süt alırken kendi standartları ve devletin zorunlu tuttuğu antibiyotik inceleme soğuk zinciri sağlama gibi koşullara uymakla yükümlüler ve genelde uyuyorlar gördüğüm. Onlardan pastörize (76derecede çok kısa saniyelerde tutup ani 4 dereceye indirme) edilmiş almak çok daha güvenilir geliyor. Kendiniz için de bebeklerimiz için de. Tabi tercih meselesi ama evde sizin bir sütteki bakterileri tamamen öldürmeniz için makalelerde deneyle kanıtlanmış en az 30 dak kaynatmanız gerekiyor ki ı zaman da besin değeri çok etkilenir.

Evet canım aynen benim oğluşda öyleydi, iyice algıları açıldı
üç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.

Back