Selam kızlar zırt pırt uyanan bebe yüzünden uykusu kaçan ana olarak buradayım. Sayfaları hep okuyorum ama yazamadım bi türlü. Ortaya karışık aklıma gelenleri yazmak istiyorum
Havuç bizim bebeye de yaramadı daha doğrusu hafif pütürlü ne versem böğürerek kustu yumurta sarısı da bulantı yaptı sanırım akabinde huysuzluk yaparak içtiği anne sütleriyle beraber kustu zira havuç demişken sizlerle birşey paylaşmak istiyorum
Bizim bi akrabanın biz yaşlardaki bebişine annesi oynasın diye mi ne havuç vermiş eline bebiş de kaşla göz arası parça kopartmış ve nefes borusuna kaçmış morarmış her yeri nefes alamamış. Annesi ambulans ve eşini çağırmış hastaneye gitmişler tabi o arada nefes almayarak nasıl kalmış ben de anlamadım ama çocuk acile ambulans götürmüş durum ne kadar vahimse. Oradaki çocuk uzmanları üniversite hastanesine sev etmişler orada da ciğerine parça kaçmış olabileceği bu gibi durumlarda yani parça kaçtığında hemen olmasa bile 3-5 ay sonra mutlaka o parçanın ciğerde sorun yaratacağını ve %40 ölümle sonuçlandığını söylemişler vakaların
![Oha :oha: :oha:](/images/smiley/oha.gif)
bunun için de boruyla ve kamerayla ciğerlerini kontrol etmelerini gerektiğini tabi bu işlemin de riskli olduğunu demişler aile napsın kabul etmiş tabi ki o işlem için de anestezi vermişler ve gece yoğun bakımda kalmışlar neyse ki bişi çıkmamış yani olay bi havuçtan nerelere geldi. Neyse orada doktorlar bebeğin ağzına asla koparabileceği şeyler vermeyin havuç taze soğan çok kaçıyor demişler. Burada benim kafam karıştı hani blw ciler ve kendi kendine yemeyi öneren doktorlar eline havuç yeşil sopan verin diyorlardı? Ya da bu işler için biraz daha mı beklemeliyiz? Hadise baya korkunçlu ama yaşanmış neticede. Eminim deneyimli olsak daha farklı bakardık olaya
Neyse
Bu Arada sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bebekten önceki hayatımda ne kadar boş vaktim varmış diye düşünüyorum . İş ev spor sağlıklı beslenme alışveriş gezme herşeyi yapar bir de uykumu alırdım. Şu an işe gitmememe rağmen spor yapmaya vaktim olmuyor resmen sağlıklı beslenmek şöyle dursun çoğu zaman aman karnım doysun da modunda hep besleyici olmayan şeyler yiyorum zaten uykusuzluktan çok başım ağrıyor parola ve miniden plus a yüklendim bu aralar. kendimi fiziksel olarak hiç beğenmiyorum. Gündüzleri bebek biraz uyuşa ben de yatıp dinleneyim diyorum ama asla uykum gelmiyor akşam geliyor ama pilim bitik vaziyette zira bebek haricinde evle ilgili bi sürü yapılması gereken şey var bi de ek gıda serüveni başlıyor şimdi bu döngü nasıl kurulur bilmiyorum hayatımı düzene koymaya ihtiyacım var aranızda spora vakit ayırabilen var mı bi de bu uyku eğitimi üzerimde stres oluşturmaya başladı çok fazla şey okuyorum kafam çorba gibi oldu bi yandan da bebeyi gözlemlemeye çalışıyorum