2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Geldiğimden beri 100 kez susun sessiz olun dedim. Geleli yarım saat kız uyuyalı 15 dk oluyor. Bu iş yürümeyecek gibi geliyor bana

Çok zor canım malesef büyükler o konuda çok anlayışsız olabiliyor , alışsın sese diyip geçiyorlar..

Çok haklısın canım bunaltmışlar seni .

Ne desen haklısın. Çocuk uyurken uyandırana deli oluyorum. Git ötede konuş diyesim geliyor. Kişisel bakımı yapamamak çok kötü gerçekten, ben de çok sıkıntı çekiyorum bu konuda. Tuvalete gidememekten sindirim sistemim bozuldu. Eskiden kv verip 1 2 saat onlara oyalanır, ben yemek yer, ortalığı toplar, banyo falan yapardım. Diyet bozulalı durmuyor kimsede. Gerçi atak haftası da geliyor ondan mı diye de düşünüyorum ama çok bunaldım. Kimsede durmuyor çocuk, hep beni istiyor. Ben de azıcık yalnız kalmak istiyorum ya.

Kizlar saglik bakanlığınin "aşı zamanı" diye bir app uygulamasi var. Play storeden indiriliyor. Çocuğun dogum tarihini giriyorsunuz. Ne zaman ne aşısı olacak gosteriyor. Ben rastgele gezerken kesfettim. Onceden indirsem iyi olurdu. Indirmek isteyen olursa baksın. Zaten saglik ocağı çağırıyor. Sizde az cok biliyorsunuz. Ama bu da kendisi gösteriyor. Ne zaman ne aşısı olacak diye. . Aşı zamanı diye yazinca uygulama çıkıyor. Indirebilirsiniz

Son düzenleme:
Bu çocuklar neden kızarıyor?? Şimdi okudumda bi kaç arkadaş daha yaşamış bu durumu. Benm oğlumunda yüzünde geçmeyen kızarklığı var zaman zaman sönen zaman zaman alevlenen.. gören sürekli öpmeyin çocuğu diyip duruyor anlatamıyorum titizliğimizi oyüzden dışarı çıkarasm bile gelmiyor çoçuğu.. en basiti babanesi hergün arayıp geçti mi yüzü şunu sür bunu yap şunun çoçuğu olmuş bunun çoçuğu geçirmş sinir ediyor beni.. biz krem olarak mustele stelatopia kullanıyorz deterjanınıda değiştrdm ama tam olarak geçmiyor. Ve malesef ki kakası da değişti mukuslu ve yeşile döndü rengi. İyice alerjiden şüpelenip süt diyetine başladım. İmminolojiden randevu aldım önümzdeki haftaya.. hiçbir değişklk olmadı diyetle.. @susammmmm sen diyet yaptığn zaman ne kadar süre sonra değişyor kakası.. yani ne zaman düzeliyor.. sizn alerji değildi bliyrm ama diyet yaptğnı hatrlyrm.. çocuğun kızarıklık ve kaka dışında bir huzursuzluk veya sıkıntısı yok

Bende telefonumda ” İlk6yıl ve bebeğimin rehberi” diye 2 uygulama kullanıyorum hanımlar bu uygulamalarda da hem aşı takvimi hemde gelişim bilgileri var ben severek kullanıyorum .

Gelseler ayrı gelmeseler ayrı dert. Şöyle iyi niyetle gelip olgun ve medeni davransalar , mahrem yerler, zamanlar ve konularda hassas ve bilinçli olsalar , sadece torun sevmeye, oğul pışpışlamaya değil gelini fe kızı gibi görüp , lafta değil gerçekte bir iki işin ucundan tutsalar, sürekli akıl verme, iğneleme halinde olmasalar ( herkes hata yapar ama kvlere göre akla bi gelinin ihtiyacı var) , bizler de özleriz ... Bizimki iyi insan, burada anlatılanlara göre nispeten de daha medeni ama şu yazdıklarımın hepsinden muzdaribim yine de. Yine de içime atıp gık demiyorum , kendi aileme saydırıyordum ona bişey demediğim için eşim kendi ailesini mükemmel görüyordu
Artık sadece eşime söylüyorum rahatsız olduğum şeyleri. Mesela kv evde ilişkilerin, yemeğin vs önemini vurgulamak için kızım boşver temizlik falan , zaman kaybı, idare edecek kadar yap yeter , tüm vaktini temizliğe ayıran kadınlar şöyle bıdı bıdı.. .der sürekli. O öyle alışmış ve en doğrusu o sanıyor. Üstelik buna rağmen de aile içi iletişimleri çok zayıfmış, eşim işten gelip odasına çekilir, yemeğe iner tekrar odaya döner ancak iki üç kelime konuşurmuş . Adam ilk tanışınca bana ben konuşmayı sevmem ki demişti . Şu anda susturamıyorum bazen :) garibim... Durum bu iken, ben kvnin temizlik konuşmalarına haklısın anne, başka şeyler daha önemli diyorum.( ne diyeceğim, pis mi? ). Kendim de öyle temizlik takıntılı biri olmama rağmen beni bile aşıyor yani. Şimdi bu insancağız dün bize geldi bana yardım etmek için 5 gün zira sınavım var ( 3 ay çalışılması gereken ama 4 günüm kalan sınav) ..Bakalım nasıl geçecek, kaç kere yutkunacağım.

Günaydın kizlar
Benim oğlanın yeni huyu emerken istedigi ninniyi ,şarkıyı söylemeyince ağlayıp uyumuyor .Hayir birini cok sevse hep onu cok soyleyecegim .Dandini ...ingaaa degistir fis fis kayikci ingaaa değiştir ari viz viz heh tamam oldu modundayiz .Ve bunu tam uykuya gecis esnasında yapiyor .Gecende kirmizi baligi istiyormuş mesela 10.da anladim .Artik ne kadar slowa cevirebilirsem sakin sakin söylüyorum

Ek gıda veya demir veriyor musun? Onlar da yeşil yapar. Evet aynen etrafın ağzından dolayı dışarı çıkasi gelmiyor insanın yani annelere neden hiçbir şey bilmiyor muamelesi yapılıyor bu toplum da delirticekler bı gun

Karışanlar genelde kadin. Hepsine bir tane daha doğurun siz hevesinizi almamissiniz diyesim var...

Evet kupkuru ve sert maalesef. Arkadaşa söylediğim şeyi söylicem sana da. Demir damlası kullandın ya o kakayi yesertir. Şampuan olarak ben Dalin kullanıyorum ilk başta araştırmadan almıştım kocaman kutu. Şimdi gel de eşime anlat. Onu biseylere ikna etmekteb o kadar yoruldum ki. Tutturdu önce kuruluk giderici krem alalım gecmezse öyle değiştiririz şampuanı. Nereden tutsam elimde kalıyor. Bişey almak için niye onu ikna etmek zorundayım onu da bilmiyorum...
Bizde isilik gibi sivilce tarzı şeyler hiç olmadı canım sadece yama gibi kuru pütürlü alanlar var

Karışanlar genelde kadin. Hepsine bir tane daha doğurun siz hevesinizi almamissiniz diyesim var...
Benim amcam da babam da karışır. Kp de karıştı. Karısan karisana.
Annem telefondan ablamı sorguluyor. Bebeğe muhallebi veriyor muymusuz? Kocaman olmuş onu süt doyurur muymus? Tecrubeli olduğu için onu dinlemem gerekiyormuş. Daha gelmeden bunaldım.

Tombik ninni seçiyor bizimki fix uyurken dandini mama içerken fiş fiş kayikci

Ya bu erkeklerin aklı biraz kıt. Dün kızların odasında yer yatağında yatıyorum. Sabaha karşı biri çok fena çığlıkl uyandı. Bende diğeri uyanmasın diye bizim oda da babasının yanına görürdüm. Neyse sabah 8 de uyandım odada tek bebek var hala. Aa benim eş uyanamadı işe geç kaldı diye odamıza gittim. Bebek tek başına yatağın ortasında uyuyor. Eşim gitmiş bile. Yatağın kenarlarına barikat bile yapmamış ki artık deli dönüyorlar. Ayrıca evimde 2 tane kedi var hiç bir zararları yok ama bebekler 1 yaşına gelene kadar kontrollü bir araya getircektik sözde.

Yani bunlara bebek emanet edilmez. Kan beynime sıçradı aradım sen naptın ya diye hala nolcak ki diyor

Kız gece hiç uyumadı gözlerim davul modunda. Sabah mamasını ben yedirdim çıktım arkamdan bakıyordu çipil çipil çok ağladım
Ağlama canım ya. Bizimkinin hiç umrunda değil giderken arkamdan bile bakmıyor öpüp çıkıyorum. Normallesecek bu durum. En azından yabancıya değil annene birakiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…