2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ek gıda veya demir veriyor musun? Onlar da yeşil yapar. Evet aynen etrafın ağzından dolayı dışarı çıkasi gelmiyor insanın yani annelere neden hiçbir şey bilmiyor muamelesi yapılıyor bu toplum da delirticekler bı gun
Hayır canm ek gıda da başlamadm demirde vermiyorum. Zaten yaklaşık 1 aydr böyle yok üşüttük yok geçer diye diye bu zaman oldu. Çoçuğun her kakası taşıyor çünkü su gibi cıvık.. kafayı yemek üzereyim zaten bide milletin önerileri delirtcekler gerçekten

Ek gıda veya demir veriyor musun? Onlar da yeşil yapar. Evet aynen etrafın ağzından dolayı dışarı çıkasi gelmiyor insanın yani annelere neden hiçbir şey bilmiyor muamelesi yapılıyor bu toplum da delirticekler bı gun
kendi dogurdugumuz cocugu bizden sakiniyorlar :-) cok sacma oluyor. Surekli bir sen bakamiyorsun, hasta edersin, usutursun, bilmem naparsin imalari

Gelseler ayrı gelmeseler ayrı dert. Şöyle iyi niyetle gelip olgun ve medeni davransalar , mahrem yerler, zamanlar ve konularda hassas ve bilinçli olsalar , sadece torun sevmeye, oğul pışpışlamaya değil gelini fe kızı gibi görüp , lafta değil gerçekte bir iki işin ucundan tutsalar, sürekli akıl verme, iğneleme halinde olmasalar ( herkes hata yapar ama kvlere göre akla bi gelinin ihtiyacı var) , bizler de özleriz ... Bizimki iyi insan, burada anlatılanlara göre nispeten de daha medeni ama şu yazdıklarımın hepsinden muzdaribim yine de. Yine de içime atıp gık demiyorum , kendi aileme saydırıyordum ona bişey demediğim için eşim kendi ailesini mükemmel görüyordu
Artık sadece eşime söylüyorum rahatsız olduğum şeyleri. Mesela kv evde ilişkilerin, yemeğin vs önemini vurgulamak için kızım boşver temizlik falan , zaman kaybı, idare edecek kadar yap yeter , tüm vaktini temizliğe ayıran kadınlar şöyle bıdı bıdı.. .der sürekli. O öyle alışmış ve en doğrusu o sanıyor. Üstelik buna rağmen de aile içi iletişimleri çok zayıfmış, eşim işten gelip odasına çekilir, yemeğe iner tekrar odaya döner ancak iki üç kelime konuşurmuş . Adam ilk tanışınca bana ben konuşmayı sevmem ki demişti . Şu anda susturamıyorum bazen :) garibim... Durum bu iken, ben kvnin temizlik konuşmalarına haklısın anne, başka şeyler daha önemli diyorum.( ne diyeceğim, pis mi? ). Kendim de öyle temizlik takıntılı biri olmama rağmen beni bile aşıyor yani. Şimdi bu insancağız dün bize geldi bana yardım etmek için 5 gün zira sınavım var ( 3 ay çalışılması gereken ama 4 günüm kalan sınav) ..Bakalım nasıl geçecek, kaç kere yutkunacağım.
Sana da kolay gelsin canım Bazen mecbur kalıyoruz bir şey söyleyemiyoruz Bazen de Dilimin ucuna kadar geliyor yani söyleyeceğim Bu sefer söyleyip kurtuluyorum...
Geçen misafirleri gelmişti Ben de indim de bebeğimi de görmek istiyormuşlar Neyse her şey bitti tabii giden gitti bizim KV niye terliklerinizi alıp gelmiyorsunuz diyor başka bir sohbette..(aynı apartmandayız) Vay efendim terlik bir kültürmüş yanında getirmek Efendim sabahlık bir kültürmüş.... bunları biz de biliyoruz da ben çocuğu zor almışım getirmişim zaten terliğimi de senden giyivereyim ne var yani dedim. bu sefer de demez mi Ben üç çocukla terlik taşıyordum.. Ben de durur muyum ! Benim annem de 3 çocukla işe gidiyormuş dedim Vallahi öyleymiş eskiden dedim, KV hiç çalışmadığı için diyecek bir şey bulamadı başka :))

Gece yine 3e kadar oturduk, sonunda artik bayilarak uyudu ama yine de 12345678 kere uyandi. Sabah da uyutmadi :KK53:
Ruyamda da yine sezaryene giriyordum, 2.cocuk istememe sebebi no1. Birincinin zorluguyla gozumun korkmasi, no2. Tekrar dogum yasamayi goze alamamak :KK45:

Sana da kolay gelsin canım Bazen mecbur kalıyoruz bir şey söyleyemiyoruz Bazen de Dilimin ucuna kadar geliyor yani söyleyeceğim Bu sefer söyleyip kurtuluyorum...
Geçen misafirleri gelmişti Ben de indim de bebeğimi de görmek istiyormuşlar Neyse her şey bitti tabii giden gitti bizim KV niye terliklerinizi alıp gelmiyorsunuz diyor başka bir sohbette..(aynı apartmandayız) Vay efendim terlik bir kültürmüş yanında getirmek Efendim sabahlık bir kültürmüş.... bunları biz de biliyoruz da ben çocuğu zor almışım getirmişim zaten terliğimi de senden giyivereyim ne var yani dedim. bu sefer de demez mi Ben üç çocukla terlik taşıyordum.. Ben de durur muyum ! Benim annem de 3 çocukla işe gidiyormuş dedim Vallahi öyleymiş eskiden dedim, KV hiç çalışmadığı için diyecek bir şey bulamadı başka :))
guzel cevap vermissin de terlik tasimak bir erdem mi ki onu anlamadim :-) at sirt cantasina madem bu kadar ultra onemliymis. Herhalde o gun evine cok kisi gelince misafire terlik mi yetmedi :-)

serenity16 serenity16 bunları KV me söyleyeceğimi hiç aklıma getirmezdim hiç sevmem laf yetiştireyim filan insanlara, iş için tartışır insanlara söyleyeceğimi bürokratik yollardan söylerdim ama iş KV ye gelince malesefbeni dönüştürdü kadın...

guzel cevap vermissin de terlik tasimak bir erdem mi ki onu anlamadim :-) at sirt cantasina madem bu kadar ultra onemliymis. Herhalde o gun evine cok kisi gelince misafire terlik mi yetmedi :-)
Ah be canım her şeyi çok bildiğinden işte. Aynen yetmezmiş belki, filan filan :) sonra kültüre bağladı.

Gece yine 3e kadar oturduk, sonunda artik bayilarak uyudu ama yine de 12345678 kere uyandi. Sabah da uyutmadi :KK53:
Ruyamda da yine sezaryene giriyordum, 2.cocuk istememe sebebi no1. Birincinin zorluguyla gozumun korkmasi, no2. Tekrar dogum yasamayi goze alamamak :KK45:
of of vallahi artık geceler kabus gibi uyumuyor ya sabaha kadar mızmızdı

Ya bu erkeklerin aklı biraz kıt. Dün kızların odasında yer yatağında yatıyorum. Sabaha karşı biri çok fena çığlıkl uyandı. Bende diğeri uyanmasın diye bizim oda da babasının yanına görürdüm. Neyse sabah 8 de uyandım odada tek bebek var hala. Aa benim eş uyanamadı işe geç kaldı diye odamıza gittim. Bebek tek başına yatağın ortasında uyuyor. Eşim gitmiş bile. Yatağın kenarlarına barikat bile yapmamış ki artık deli dönüyorlar. Ayrıca evimde 2 tane kedi var hiç bir zararları yok ama bebekler 1 yaşına gelene kadar kontrollü bir araya getircektik sözde.

Yani bunlara bebek emanet edilmez. Kan beynime sıçradı aradım sen naptın ya diye hala nolcak ki diyor :sinirli:
Evet onlara göre her şey bu kadar basit, üste çıkarlar akıl da verirler

Şimdi emzik verdim ve ilk defa emzikte uyudu. Ben şimdi o emziği çıkarırsam uyanır mı?

Park yatağa da projektör ninnili lamba aldım onu da inşallah sever de artık yine yatağına alışır. Çünkü yatağıma aldığımla kaldım, öyle de böyle de uyanınca uykuya geçemiyor...bütün gece askerim.

tüm bu yaşadıklarının üzerine belki yine de istersin ama önce biraz büyüsünler ya valla zira bizimkiler maşallahları var, uyumayan bebekler... bir iki gece de değil her gece aynı..

Ya bu erkeklerin aklı biraz kıt. Dün kızların odasında yer yatağında yatıyorum. Sabaha karşı biri çok fena çığlıkl uyandı. Bende diğeri uyanmasın diye bizim oda da babasının yanına görürdüm. Neyse sabah 8 de uyandım odada tek bebek var hala. Aa benim eş uyanamadı işe geç kaldı diye odamıza gittim. Bebek tek başına yatağın ortasında uyuyor. Eşim gitmiş bile. Yatağın kenarlarına barikat bile yapmamış ki artık deli dönüyorlar. Ayrıca evimde 2 tane kedi var hiç bir zararları yok ama bebekler 1 yaşına gelene kadar kontrollü bir araya getircektik sözde.

Yani bunlara bebek emanet edilmez. Kan beynime sıçradı aradım sen naptın ya diye hala nolcak ki diyor :sinirli:
Valla anlasınlar diye yalan mı söylemek lazım bilmiyorum yatağın ucuna gelmişti deseydin biraz aklı çıksaydı.

Ayy artık benimkide öyle :( allahım can dayanırmı yaa

Sana da kolay gelsin canım Bazen mecbur kalıyoruz bir şey söyleyemiyoruz Bazen de Dilimin ucuna kadamr geliyor yani söyleyeceğim Bu sefer söyleyip kurtuluyorum...
Çok iyi cevap vermişsin :) ben hala bişey diyemiyorum.
Bu sabah bizde, dediğim gibi yardıma geldi. Hemen ne kadar yardımcı olduğunu anlatayım. Gece doğru düzgün uyumadım( eşim, kv uyudu) , sabah en erken ben uyandım , çocukla ilgilendim , eşime tost yaptım , sonra odaya girip yarım saat falan internette gezdim ( tüm lüksüm ) sonra çocuk ve kv uyandı , çocuğu sevmeye geldi pek vermedim altı pisti ( bu onun gözünde yardım & ilgi ). Onu hallettim, çay koyayım dedim, belki kahvaltı hazırlar diye düşündüm ( bkz hazırlamadı) bari çocuğa baksın ben hazırlıyım dedim aldı çocukla mutfağa geldi, yoruldu tutamadı ana kucağına koydu. Ben kahvaltı hazırlarken de kendi maceralarını anlattı, bi masaya ocağa, bi çocuğa bi ona bakarken çocuk acıktı uykusu geldi. Anne sen ye dedim.1 saat sonra çocuk uyumadı pes ettim. Çocuğu bırakıp masayı yani kv nin yediği masayı topladım . EldeBulaşık yıkadım, makine boşalttım . Sonra içeri gidip çocuğu aldım uyuttum. Gerçekten şu anda odaya gidip konuşasım yok çünkü kızım ha ders çalış diyecek. Çok yardımcı .ayrıca ben açılayım diye memlekete gidip annem ve kvde bir hafta kalacaktım . Fakat sinir olup vazgeçtim ama daha söyleyemeden tüm planı yapmış. Sadece Ankarada araba kullandım, bilmediğim trafik geriyor . Bir gün memlekette kv görümce ben büyükanne ( kendisinin teyze kızı gibi bişey) ziyaretine gidecekmişiz. Nasıl gidicez dedim, sen arabayla götüreceksin dedi. Korkarım diyorum birşey olmaz diyor. Millete bebek görmeye gelirler biz Şehirlerarası hizmet verip bebek göstercez uzak akrabaya .

Şimdi emzik verdim ve ilk defa emzikte uyudu. Ben şimdi o emziği çıkarırsam uyanır mı?

Park yatağa da projektör ninnili lamba aldım onu da inşallah sever de artık yine yatağına alışır. Çünkü yatağıma aldığımla kaldım, öyle de böyle de uyanınca uykuya geçemiyor...bütün gece askerim.
20 dakika uyudu.. :emir_bebek:

Back