Gelseler ayrı gelmeseler ayrı dert. Şöyle iyi niyetle gelip olgun ve medeni davransalar , mahrem yerler, zamanlar ve konularda hassas ve bilinçli olsalar , sadece torun sevmeye, oğul pışpışlamaya değil gelini fe kızı gibi görüp , lafta değil gerçekte bir iki işin ucundan tutsalar, sürekli akıl verme, iğneleme halinde olmasalar ( herkes hata yapar ama kvlere göre akla bi gelinin ihtiyacı var) , bizler de özleriz ... Bizimki iyi insan, burada anlatılanlara göre nispeten de daha medeni ama şu yazdıklarımın hepsinden muzdaribim yine de. Yine de içime atıp gık demiyorum , kendi aileme saydırıyordum ona bişey demediğim için eşim kendi ailesini mükemmel görüyordu
Artık sadece eşime söylüyorum rahatsız olduğum şeyleri. Mesela kv evde ilişkilerin, yemeğin vs önemini vurgulamak için kızım boşver temizlik falan , zaman kaybı, idare edecek kadar yap yeter , tüm vaktini temizliğe ayıran kadınlar şöyle bıdı bıdı.. .der sürekli. O öyle alışmış ve en doğrusu o sanıyor. Üstelik buna rağmen de aile içi iletişimleri çok zayıfmış, eşim işten gelip odasına çekilir, yemeğe iner tekrar odaya döner ancak iki üç kelime konuşurmuş . Adam ilk tanışınca bana ben konuşmayı sevmem ki demişti . Şu anda susturamıyorum bazen :) garibim... Durum bu iken, ben kvnin temizlik konuşmalarına haklısın anne, başka şeyler daha önemli diyorum.( ne diyeceğim, pis mi? ). Kendim de öyle temizlik takıntılı biri olmama rağmen beni bile aşıyor yani. Şimdi bu insancağız dün bize geldi bana yardım etmek için 5 gün zira sınavım var ( 3 ay çalışılması gereken ama 4 günüm kalan sınav) ..Bakalım nasıl geçecek, kaç kere yutkunacağım.