- 28 Mart 2017
- 16.516
- 68.208
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.341
Yok 3 ayliktan iribaren baslanabiliyor. Biz simdi helen doron un eğitimlerine baslayacagiz. Onemli olan bir kisiden farkli dil duymamasiZaten farkli dil egitimi icin 2 yasini beklemelisiniz yoksa cocuk ana dilini ogrenmekte zorlaniyormus.
Bende ilk kez duydum ikinci cocugum ustelikSut alerjisi olana rota yapmiyorlarmis ama bunu ilk kez duydum.
Rabbim kolaylik versin ipek kuzumada saglik versin. Korkudan evden cikmak bile istemiyorum avm ye bir sure gitmiycem cok kotu bir illet bu rota. Tekrardan cokkk gecmis olsunKızlar merhaba
İpek genel durum olarak iyi değerleri iyi çıktı ama pek gülmüyor sürekli huzursuz ve ağlıyor doğal olarak karin agrisi ve pişikteb
Merak etmişsiniz çok sağolun
Bu gün ve yarında hastanedeyiz bayram günü duruma bakılacak ona göre kalıp kalmayacağımız belli olacak
Kaka çünkü hala saat başı devam ediyor
Pişik çok fena en çok pişik yüzüne aglak ve huzursuz oldu çocuk her seyden korksr oldu
Gece bezini aldık tamı tamına 500 gr sicma iseme çok su kaybediyor şükür ki Ateş yok
Gece çok agladim emzirmeye uyandım
Emdi kucağımda uyurken hanı uyurken gülerler ya
Uyurken ağlıyordu dudaklarını büzüp büzüp uhu uhu yaptıkça benim gözümden yaşlar aktı sabahı zor ettim
Rotadan iki kardeş daha geldi yan odaya
Bu ara yayginqlsmis
Donem donem rota da patlama olur dedi hemşire özellikle yazın sıcakta çoğalır dedi
Odadan bile çıkmaya izin vermiyorlar katta 3 kişiydik rotali şimdi de onlar geldi
Bulaşıcı diye çıkartmayın dediler İpek çok sıkılıyor ama yapacak bsy yok valla ben bile odadan çıkmaya korkar oldum
Yan odaya gelenlerin baya ağır Ateş var çocuk sabaha kadar agladi küçük olan 9 aylık abi 4 yasında bende gece ağladıkça merak edip üzülmüştüm meğer rotaymis
Çok dikkat edin kızlar
İpek kilo almamış ama kiloda kaybetmemiş bu sırada serumlar ise yaramış çok şükür
Iyi ki hemen acile gitmissiniz canim ihmal etmemissinizUçaktan indik gayet mutlu gülüyordu eve geldik yattı donmeye basladi elime alır almaz kova dolusu küstü ama öyle böyle değil 3 insan kusar öyle dedik uçak mu tuttu 1 saat geçmeden tekrar küstü gözleri kapalı baygın
Kalkıp gittik ki acilin kapısında tekrar kustu
Doktor dedi bagirsaklar sis büyük ihtimal ishal olacsk o acıtıyordur huzursuz eder
İshal olsun daha iyi kusmaktansa mikrobu atar dedi mide bulantisi icin fitil yaptılar
Fitili koydular asagiya indik gidicez katır oatir kaka yapti bizde fitil boşanmakta gitti tekrar yapılsın diye yukarı çıktık
Acil doktoru yapmışken kakasını rotaya bakıldın dedi ve rota çıktı
O gunleri dusundugumde tuylerim diken diken oldukızlar selam ağustos 2018 anneleri sayfasını okuyorum 15 dk dır.Biz baya yol katetmişiz yahuugazlar,meme redleri,ilk ay kilo alımları vs..geri başa sardım biraz ama o günleri hatırlamakta güzel
Kuzum guclu ol bebisinin sana ihtiyaci var. Umarim simdi toparlamistir ben geriden geliyorum. Rabbim ipeki korusunKızlar iyi akşamlar İpek öğlenden sonra baya kötüledi ilk günkü gibi baya kaka su dolu yapmaya basladi
Serum iki katına çıktı
Dün falan reflor tasectan içirmiştik biraz olsun kati kakası vardı
Şimdi resmen su gibi
1 saate 2 kaka yapar oldu
Popo felç yara yatırır yatırmaz ağlıyor dokununca öyle bir ağlıyor ki sakinleştirmek 15 dk buluyor hıçkıra hıçkıra
İlk gun 25 dk kaka sayısı bu gün saymadım ama hemşire sayıyor akşam uyuyacak çocuk 1 saat içinde 4/5 kez kaka yapti hem yaparken ağlayarak helak oldu hem altını aldıkça agladi dokundukça gözler kıpkırmızı oldu uykusuzluktan 8:3 dan 9:30 a savaş verdik tam uyuyacak pat kaka biraksan olmaz sabaha kadar yakar çocuğu e bırakmasan çocuk ağlamaktan helak olup uyiyamiyor o agladi ben agladim
Sonunda kaka yapmadi da uykuya gecti
Valla 3/4 gun degil biz baya kalırız gibi
Cunku resmen ilk güne donduk dün iyiydi ama bugun iki gümden bile felaketti su resmen sarı cis gibi ki bu gün yarım muz falan bile yemişti
Kafayı yemek üzereyim cidden başka bi çaresi yok mu bu ısın İstanbul’a başka sehire bile gitmeye razıyım o ağlamayı gördükçe cildiracagim o popoyu bi görün
Yemin ederim ben iki kez arka arkaya wc çıktım da popom yandı
Ne demek 25 ya be demek
Doktor dedi düşünün 25 kere Wc çıktığınızı
Ve bez altında
İsyan etmek istemiyorum derdi veren allah şifasını da verir ama öyle üzülüyorum ki
Allah beterinden korusun diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama sonu gelmiyor olmiyor iyilesemiyoruz
Doktor zaten ishal çok beter bir şey her geçen gün kötüye gider cunku sağlam duvarlar tahribata uğrar kaka yaptıkça ve geç iyileşir o yüzden kendini zor toparlar geç olur iyileşmesi dedi
Neymis bu arkadaş allah belasını versin ya
Eskinin zehirli ishaliymiş bu
Köyle de ishalden va kaybedilen çocukların hastaligi
Neyse ki asisi var
Ama erken yakalandığımız icin bağışıklık tam oturmadigindsb ağır mi geçiririz dedim ever dedi
Yanı dedim 2 ay önce yapıldı neredeyse asi
9. Ayda 1 yasta geçirseydik böyle olur muydu dedim bu kadar ağır olmayabilirdi dedi doktor
Çok erken oldu çok hatta hiç olmasaydı illet şey
Sıvı kaybı çok önemli resmen beynini kurutur çocuğun iyi ki serum veriliyor
bende biraz ürpererek okudum zaten doğum ağrıları devam edenlerimi ararsın,baş ağrısı geçmeyenlerimiO gunleri dusundugumde tuylerim diken diken oldu
Gozun aydin coj sevindim insallah gider bir daha gelmez butun hastaliklar.Kızlar merhaba biz Çarşamba taburcu olduk İpek cok sukur iyi kakası çamur gibi katılaştı bile o gün sabah verilen ilaçtan onu görünce o kadar sevindim ki
5 adetle çıktık dün yine 5 adetti kakası
Artık virüs falan kalmamıştır kaka azalınca gider dedi doktor zaten damar yolu atmıştı tekrar delik deşik etmeyelim emmerek devam etsin takip edelim dedi bugun daha 2 kez yaptık
Cok sukur iyiyiz
Arayan soran merak eden herkese cok teşekkürler
İyi bayrmalar
sen bence önce kendini düşün kuzum efsun tamamen senin genleri taşıyoAhahah hamilelikte benle cok konustun ya cocuk bana cektiyandinnnnnnnn kizimmmm yandinnnn
öyle bir dünya varsa bende gidem bari orayaEvet çok uyanıyor, hareketi seviyo ama biz hareket edicez o kucakta olacak:)))))
Bizde dengeleyici unsur olarak baba var lasen bence önce kendini düşün kuzum efsun tamamen senin genleri taşıyo
öyle bir dünya varsa bende gidem bari oraya
kötüye bişi olmazmış kız. sen her türlü baş edersinBizde dengeleyici unsur olarak baba var laama tabi sctik mi sctik
Valla sabır diliyorum kendime tükenmiş durumdayım insallah duzelir temennim o yönde iyi ki çalışmıyorum suancnm bir donem oyle oluyor herhalde biliyorum resmen pertin cikiyor , bizimde 10 gun falan oyle surdu. duzelecek insallah. sizin hastalikta dengesini bozdu tabi. mekani degisti. bebekler hemen anliyormus mekan degisikligini. onun etkisinden de kurtulamamistir belki.
bizim simdi 4-5 kereye dustu diye seviniyorum. doktor ayrilik kaygisindan da uyanabilir demisti . ama hareketlendiler gece donerken ters hareketten uykulari aciliyor sonra da uyuyamiyorlar mi acaba bilmiyorum
sabir sabir ya sabir
O nasıl oliyor herkes mi farklı dille konuşacak anlamadim yine benYok 3 ayliktan iribaren baslanabiliyor. Biz simdi helen doron un eğitimlerine baslayacagiz. Onemli olan bir kisiden farkli dil duymamasi
Valla kuzum siz bile getirmiş esiniz bile getirmiş olabilir dedi doktor yanı biriyle tokalaşır el yıkasa bile geçmeyip ipekin ağzına dokunmuş olabilirsiniz ya da dokunduğunuz yere İpek dokunup ağzına götürmüş olabilir dedi surekli elini yıkıyordum artık ikiye katladım bebenin elleri dökülecek yakında yıkamaktanRabbim kolaylik versin ipek kuzumada saglik versin. Korkudan evden cikmak bile istemiyorum avm ye bir sure gitmiycem cok kotu bir illet bu rota. Tekrardan cokkk gecmis olsun
Ay valla bende hatırlamak bile istemiyorumO gunleri dusundugumde tuylerim diken diken oldu
Cocuga yabanci dil ogretecek kisi sadece o dilde konusacak. Yani atiyorum sen ıngilizce ogreteceksen sadece ingilizce konusacaksin.covuk senden turkce duymayacak.Valla sabır diliyorum kendime tükenmiş durumdayım insallah duzelir temennim o yönde iyi ki çalışmıyorum suan
Çalışırken böyle olursa ne yaparım hic düşünemiyorum hayal bile edemiyorum
O nasıl oliyor herkes mi farklı dille konuşacak anlamadim yine ben
Valla kuzum siz bile getirmiş esiniz bile getirmiş olabilir dedi doktor yanı biriyle tokalaşır el yıkasa bile geçmeyip ipekin ağzına dokunmuş olabilirsiniz ya da dokunduğunuz yere İpek dokunup ağzına götürmüş olabilir dedi surekli elini yıkıyordum artık ikiye katladım bebenin elleri dökülecek yakında yıkamaktan
Ay valla bende hatırlamak bile istemiyorum
Ek gıda saatleri sorduydun kuzum bizim saatli hic degil bazdn kalkıyoruz emiyor ben yapmasıyla uyuyor sonra bi is cikiyor hop dışarı kahvaltı o bu kalıyor ben kafaya göre takılıyorum bazen gun boyu yemediği bile oliyor ama evdeysek
Sabah kahvaltı uyanır uyanmaz yapıp yedirmeyi denedim yapana kadar cok agladi
Emzirip yedirmeye kalkınca tok oliyor ve uykudan yemiyor en iyisi uyuduktan sonra yediriyorum iki gündür pankek deniyorum Ek gıda serüveni diye bir hesap var instagram da ordsn aldim tarifi
Yarım muz esip macun kıvamına getiriyoruz bir yemek kaşığı zeytinyağını yağıni ekliyoruz çırpıyoruz sonra yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz
Sonra yarım cay bardagi su katıp çırpıyoruz en son 4 yemek kaşık tam buğday unu ama baya cikiyor böylede valla 4 gun yer yanı ben bugun 3 kaşık yaptım ben yedimyanmaz tavada tavayı ısıtarak kaşık yardımıyla döküp arkalı önlü pişirip servis ediyoruz
İki gündür şehriye çorbası
Bildiğimiz tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım özel şehriye alacağım evdekiler büyük ve beysz unlu içine soğan sarımsak koyup blenderdan geçirdim az koyu olsun istedim biraz yedi
Armut veriyorum eline iki ısırıyor Hastanede ishalden kıvranırken şeftali yesin diye yırtındım yemedi geçen 2 gun yarım dilim yedi bugun denedim yemedi dün armut yedi bugun yemedi
Sonra bahcivanin böyle yıldız kalp şeklinde peyniri var beyaz top peynir gibi tuzu acayip az tuzsuz bile denir ondan aldim suda bekletiyorum mincik mıncık elimle bölerek veriyorum mercimek tanesi kadar
Kasar veriyorum eline
İki gündür zeytin denedim bir biberli yeşil zeytini biberini çıkarıp su da beklettim ağzına aldı emdi issieamado minicik bölüp ağzına verdim mercimek kadar onu yuttu başka yutmadı atti ağzından verdikxe siyah denedim ayni şekilde
Salatalık emiyor bende minicik ağzına veriyorum yarısını yutuyorsa yarisi dışarı
Bir de havuç bize alerji yaptığı icin patates kabak haşlayıp rendeledim onu da yumurta sarısıyla onlet yaptım cok yumuşak olduğu icin tutamadı unla mücver gibi yapacağım
Sebze çorbası yaptım pirinç attım bir cay kaşığı yemedi blenderdan geçirdim yemedi
Köfte kemirdi verdim yemedi
Minicik et verdim yuttu tekrar verdim yutmadı
Doktor tavuk güvenli degil dedi ama ben yönete minicik verdim sevmedi tükürdü tiksindi 3 defa denedim üçünde de
Bizim şimdilik bu şekilden kuzum
Tarhana denedim 2 minik kaşık sonrası Yok erketesi gun hele hic içmedi
Babası kılıklı ayni yemeği ertesi gün yemiyor haspam yayla yaptım icmedj tavuk ya da et suyuyla deneyeceğim bakalim
Sey yap bence birde kuzu kulbasti. Yaninda sogan sogus lavasa sar ver elineValla sabır diliyorum kendime tükenmiş durumdayım insallah duzelir temennim o yönde iyi ki çalışmıyorum suan
Valla kuzum siz bile getirmiş esiniz bile getirmiş olabilir dedi doktor yanı biriyle tokalaşır el yıkasa bile geçmeyip ipekin ağzına dokunmuş olabilirsiniz ya da dokunduğunuz yere İpek dokunup ağzına götürmüş olabilir dedi surekli elini yıkıyordum artık ikiye katladım bebenin elleri dökülecek yakında yıkamaktan
Ek gıda saatleri sorduydun kuzum bizim saatli hic degil bazdn kalkıyoruz emiyor ben yapmasıyla uyuyor sonra bi is cikiyor hop dışarı kahvaltı o bu kalıyor ben kafaya göre takılıyorum bazen gun boyu yemediği bile oliyor ama evdeysek
Emzirip yedirmeye kalkınca tok oliyor ve uykudan yemiyor en iyisi uyuduktan sonra yediriyorum iki gündür pankek deniyorum Ek gıda serüveni diye bir hesap var instagram da ordsn aldim tarifi
Yarım muz esip macun kıvamına getiriyoruz bir yemek kaşığı zeytinyağını yağıni ekliyoruz çırpıyoruz sonra yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz
Sonra yarım cay bardagi su katıp çırpıyoruz en son 4 yemek kaşık tam buğday unu ama baya cikiyor böylede valla 4 gun yer yanı ben bugun 3 kaşık yaptım ben yedimyanmaz tavada tavayı ısıtarak kaşık yardımıyla döküp arkalı önlü pişirip servis ediyoruz
Bildiğimiz tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım özel şehriye alacağım evdekiler büyük ve beysz unlu içine soğan sarımsak koyup blenderdan geçirdim az koyu olsun istedim biraz yedi
Armut veriyorum eline iki ısırıyor Hastanede ishalden kıvranırken şeftali yesin diye yırtındım yemedi geçen 2 gun yarım dilim yedi bugun denedim yemedi dün armut yedi bugun yemedi
Sonra bahcivanin böyle yıldız kalp şeklinde peyniri var beyaz top peynir gibi tuzu acayip az tuzsuz bile denir ondan aldim suda bekletiyorum mincik mıncık elimle bölerek veriyorum mercimek tanesi kadar
Kasar veriyorum eline
İki gündür zeytin denedim bir biberli yeşil zeytini biberini çıkarıp su da beklettim ağzına aldı emdi issieamado minicik bölüp ağzına verdim mercimek kadar onu yuttu başka yutmadı atti ağzından verdikxe siyah denedim ayni şekilde
Salatalık emiyor bende minicik ağzına veriyorum yarısını yutuyorsa yarisi dışarı
Bir de havuç bize alerji yaptığı icin patates kabak haşlayıp rendeledim onu da yumurta sarısıyla onlet yaptım cok yumuşak olduğu icin tutamadı unla mücver gibi yapacağım
Sebze çorbası yaptım pirinç attım bir cay kaşığı yemedi blenderdan geçirdim yemedi
Doktor tavuk güvenli degil dedi ama ben yönete minicik verdim sevmedi tükürdü tiksindi 3 defa denedim üçünde de
Babası kılıklı ayni yemeği ertesi gün yemiyor haspam yayla yaptım icmedj tavuk ya da et suyuyla deneyeceğim bakalim
Ayyy canimm okuyup okuyupp yaa onu da mi yemedi onu da mii...Valla sabır diliyorum kendime tükenmiş durumdayım insallah duzelir temennim o yönde iyi ki çalışmıyorum suan
Kasar veriyorum eline
Bizimki de yoğurt seviyor versem her öğün yer kahvaltıda ne yapacağımı şaşırıyorum bende zaten yemiyor ya nerdeee 1 bucuk çay bardağı. Sizin tarhana iyiymiş bende var tarhana ama tuxludur büyük ihtimal versem sorun olur mu acabaMuhallebiyi benim oğluş da sevmiyor
Babannemin organik tarhanası var salçasız baharatsız ve tuzsuz
Hergün onu pişirip bir öğün veriyorum bayılarak yiyor
Birgün şeftali armut püresi
Diğer gün muzlu yoğurtlu püre yapıyorum
Kahvaltıda yulaf ezmesi yoğurt ve azcık meyve ekliyorum çok severek yiyor bitiriyor
Kusmamız da bu ay iyice azaldı
Muhallebiye zorlamadım hiç arada yapıyorum 1 2 kaşık yiyor
Az önce aşıya gittik hemşiremiz ek gıda tarifleri içeren magnetler verdi günlük ana öğünleri en fazla 1.5 çay bardağı olmalıymış