Canım doğar dogmaz emzik verdim ben çok şükür hiç sıkıntı yasamadımemzige alısdıranları tebrik ediyorum resmen emzige deli para harcadım en son yeni modellerde soyledim bakalım onları sevecekmi diye alıssın istiyorum acıkcası emzik kullananlar nasıl basardınız birde ne markaydı merak ediyorum
bende inadım inat diyorum yakısıklımda oyle diyor yavv
Benimki de herşeyi yemek istiyor sadece nadiren ağzına dokunduruyorum ise baslayana kadar vermeyi dudunmuydüşü ek gıda kilosu boyu gayet iyi gibiMrb kizlar uzun zamandir yazamiyorum umarim bebesislerimiz ve annelerri iyidir benim kizimda 5 ay 2 gunluk oldu 5 ay bitince ek gidaya basladiniz mi baslamalimiyim artik doktorlar 6 ay diye tutturmus ama kizim ne bulsa agzina aliyor doymuyor sanki artik sutle
Benim kızım 49 doğmuştu 5ay 5gunluk 68cm di 5gun önce benim kızım içinde kafa ultrasonu istedi doktorum 97 persentilin üzerinde diyeKızlar merhaba, bugün doktor kontrolüne gittik, kızım 5 ay 17 günlük oldu, doktor kilosu normal ama boyu persentil büyüme eğrisine göre alt sınırda, ek gıdaya geçin eğer önümüzdeki ay da böyle olursa bazı tahliller isterim dedi, bu arada 48 cm doğmuştu, şimdi 61 cm, her ay 2 cm uzuyor, bizim durumumuzda olan var mı?
Selam cnm biz varız. 5 aylıkken 62 cm.di 49 cm doğmuştuk ama doktorumuz geri de fln demedi. Kilosu 5850 olduğu için ek gıdaya geçtik ve günde 150 cc formül mama başladık.Kızlar merhaba, bugün doktor kontrolüne gittik, kızım 5 ay 17 günlük oldu, doktor kilosu normal ama boyu persentil büyüme eğrisine göre alt sınırda, ek gıdaya geçin eğer önümüzdeki ay da böyle olursa bazı tahliller isterim dedi, bu arada 48 cm doğmuştu, şimdi 61 cm, her ay 2 cm uzuyor, bizim durumumuzda olan var mı?
Kızlar merhaba, bugün doktor kontrolüne gittik, kızım 5 ay 17 günlük oldu, doktor kilosu normal ama boyu persentil büyüme eğrisine göre alt sınırda, ek gıdaya geçin eğer önümüzdeki ay da böyle olursa bazı tahliller isterim dedi, bu arada 48 cm doğmuştu, şimdi 61 cm, her ay 2 cm uzuyor, bizim durumumuzda olan var mı?
Benim kızım 49 doğmuştu 5ay 5gunluk 68cm di 5gun önce benim kızım içinde kafa ultrasonu istedi doktorum 97 persentilin üzerinde diye
Selam cnm biz varız. 5 aylıkken 62 cm.di 49 cm doğmuştuk ama doktorumuz geri de fln demedi. Kilosu 5850 olduğu için ek gıdaya geçtik ve günde 150 cc formül mama başladık.
Bu listeye göre gayet normal görünüyor kızım, ben ve eşim de boylu değiliz zaten, çok teşekkürler paylaşım için, biz de anlam veremedik aslında%3 persentilde % 97 persentilde normaldir bebeginizin boyunda bi problem gorunmuyo ayrica esinizin ve sizin boyunuz nasil nasil genetigi var bide bu cocugun yapisal olabilir her ay 2 cm uzuyomus sonucta oldugu yerde durmuyoki bu doktorlari anlamakta mumkun degil
Hic caninizi sikmayin doktorlar nice insanlari bos yere telaslandirip nice bebeklere bos yere mama baslatiyolar icgudunuze uymayan akliniza uymayan herseyi sorgulayin doktor olmalari herseyi dogru bildikleri anlamina gelmiyo bence saglikli gunleri olsun ins bebislerinBu listeye göre gayet normal görünüyor kızım, ben ve eşim de boylu değiliz zaten, çok teşekkürler paylaşım için, biz de anlam veremedik aslında
Ya cnm bu kilo mevzusu doğum kilosuyla bağlantılı aslında o yüzden doktoru dinlemekte fayda var . Evet cnm 3. Haftadayiz buharda taze fasulye kabak bezelye semizotu pişirip çatalla eziyorum. Ama başta sadece kabak ve yeşil fasulyeyle başladım. Blw pek araştırmadım cnm o yüzden ben kaşık Kaşık kendim yediriyorum. Birde daha 6 ayı doldurmamıza 4- 5 gün var. 7. Aydan sonra veririm eline birşeyler şuan pek ne yaptığını bilmiyorAslında ben de çok şaşırdım canım, fiziksel aktivitesi falan iyi, başka bir sıkıntımız da yok,, kilosu 6.400 çıktı o da normal, boya takıldı. Eşimle ben de öyle boylu insanlar değiliz zaten :) Ben yazmasam da takip ediyorum, kabak ve fasulye ile başladın hatta di mi? Ben Blw yöntemini uygulamak istiyorum sabırlı olabilirsem, sen de pütürlü veriyorsun sanırım ? Ben de yavaş yavaş başlamak istiyorum ama dik oturması gerekiyor blw için, önce buharda pişirip çatalla mı eziyordun sen?
Aynı fikirdeyim, farklı bir doktor görüşü daha almayı düşünüyorum 6 aylık olduğunda, hepimizin bebekleri sağlıklı sıhhatli olsun inş.Hic caninizi sikmayin doktorlar nice insanlari bos yere telaslandirip nice bebeklere bos yere mama baslatiyolar icgudunuze uymayan akliniza uymayan herseyi sorgulayin doktor olmalari herseyi dogru bildikleri anlamina gelmiyo bence saglikli gunleri olsun ins bebislerin
Kilo konusu doğru canım, ama bizde kilo normal boy alt sınırda olunca ek gıda ile fazladan boy uzar mı bilemedim, ben de 7.aya doğru geçmeyi düşünüyorum blwye. Sebze meyveleri elinle ezilecek kıvamda buharda pişirip parmak gıda deniyor, tutabileceği şekilde kendi yemesi için eline veriyorsun yine 3 gün kuralıyla. Kaşıkla yedirmek hiç yok bunda, amaç hem karıştırarak yedirmemek, hem de kendi yemeğini yemeyi teşvik etmek. Tabi bu süreçte her yer batıyormuş, baya sabır lazımYa cnm bu kilo mevzusu doğum kilosuyla bağlantılı aslında o yüzden doktoru dinlemekte fayda var . Evet cnm buharda taze fasulye kabak bezelye semizotu pişirip çatalla eziyorum. Blw pek araştırmadım cnm o yüzden ben kaşık Kaşık kendim yediriyorum. Birde daha 6 ayı doldurmamıza 4- 5 gün var. 7. Aydan sonra veririm eline birşeyler şuan pek ne yaptığını bilmiyor
Yapildi kanda cikmadi deri de sut fistik gluten cikti ama dr sut ve fistik tam sinirda dedi sut 2 fistik 2 gluten 3 seklinde yaziyordu sonucta ...bi de biz 15 gun tatile gittik bol bol gunes aldi denize soktuk bi yazi okudum deniz bebeklerde alerjiye çok iyi geliyormus suan ben sut urunleri yumurta tuketiyorum masallah bi sorun olmadi yarinda devam sutu ile yogurt mayaliscam bugun cok az peynir verdim cok az yogurt verdim kaka da mukus deride dokuntu simdilik yok ....Merhaba bebege bazi alerji testeleri yapildimi biz yarin doktora gidicez nuhtemelen deri testi yapilcak nasil oldugunu merak ediyorum bende
Cnm peyniri kendin mi yaptın ?Yapildi kanda cikmadi deri de sut fistik gluten cikti ama dr sut ve fistik tam sinirda dedi sut 2 fistik 2 gluten 3 seklinde yaziyordu sonucta ...bi de biz 15 gun tatile gittik bol bol gunes aldi denize soktuk bi yazi okudum deniz bebeklerde alerjiye çok iyi geliyormus suan ben sut urunleri yumurta tuketiyorum masallah bi sorun olmadi yarinda devam sutu ile yogurt mayaliscam bugun cok az peynir verdim cok az yogurt verdim kaka da mukus deride dokuntu simdilik yok ....
Ben kizimda uyguladigim eski usul ek gidaya gecis yaptim.evde peynir yapamiycam ama yofurtta sorun cikmazsa evde yogurt yaparim.blw falan uygulamayi dusunmuyorumCnm peyniri kendin mi yaptın ?
Başı 44.3 şuanda zaten başı büyük doğmuştu. Gittiğim başka bir çocuk doktoru boyu ve kilosu da yüksek olduğu için baş çevresinin de orantılı olarak büyük olması normal bence ultrasona gerek yok dedi ama yine de kafamda soru işareti kalmasın diye ben çektireceğim.sadece anne sütü aliyor sutum cogalsin diye herşeyi denedim çok şükür sonuç aldimKafa çevresi kaç cm acaba? Sizin baya uzamış boyu maşallah, sadece anne sütüyle mi beslendi şimdiye kadar ? Bizim kafa çevresi 42.5 cm onla ilgili bir şey demedi, baktım eğriye normal . Yani umarım sıkıntı yoktur bebeklerimizde
Bugün peynir verdim demissin ya hangi peyniri verdin acaba bende yarın peynire başlayacağım da ondan merak ettimBen kizimda uyguladigim eski usul ek gidaya gecis yaptim.evde peynir yapamiycam ama yofurtta sorun cikmazsa evde yogurt yaparim.blw falan uygulamayi dusunmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?