• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Maşallah büyümüş ek gıdaya başladın mı canım bende halen bir şey yiyemiyorum gaz aynı sadece azaldı

evet canım cam rendede püre yaptığımız Elma-Muz-Armut-elma-Kayısı veriyorum sabahları 1 çay bardağı. Öğlen patates-prinç-havuç 1 çay kaşığı zeytin yağı haşlayıp süsgeçten süzüyoruz onu yiyor. Öğleden sonra 2-3 kaşık yoğurt evde mayalanmış. akşam Prinç veya tahıllı muhallebi. Geceleri emziyorum. arada da sağıp sbıraktığım sütüm veriyoruz.menümüz şimdilik böyle. Benim sütüm çok azaldı işe başladığımdan beri zaten yetmiyordu biraz erken başladık.

MasaAllah kocaman olmus canim bir fasulye cektiki az yesem.bisey olmaz heralde sabahlari daha cok ve sulu oluyo cok gecjyo gun icinde daha kucuk kati yaptigindan fazla sıkinti olmuyo cekecez galiba.

Ben ilk onu kullandim kiymetlimiz kizardi pisik olcak gibi oldu aktif bebeye gectik memnunum ama su kakayi sizdirmasa daha memnun olcam bide dalinin toz sabununu kullaniyorum suyla kariatirip koyuyorum makinaya kah cikariyo kah cikarmiyo

sağol canım benim. Canın çekiyorsa ye zaten suda kalıyor felan gazı coğu çıkmıştır. Pişirirken dikkat edersen birde abartmazsan sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Ben de sabun tozu kullanıyordum ama lekelere çözüm değil. Bende leke olunca elde beyaz sabun ile öncen yıkıyorum. Sonra makinaya attığımda da artık bizim kullandığımız sıvı deterjanı kullanıyorum.
A asya ali bende prima primum care kullanıyorum. Sleepy de aldım. ikiside zaman zaman taştı. Yoğun ve cıvık olduğundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. bende bez diye düşündüm ama alakası yok. görüyorum yapıyor bitsin değiştirim derken bakıyorum yanlardan sızmış. hani fark etmesen kucaklasan felan iyice taşacak.

Gecmis anneler gununuz kutlu olsun hanimlarr gerci bize hergun bayram :) bebisler sizler nasilsiniz biz 4 ay 14 gunluk olduk bile. Kizlar bu gaz donemleri gecti demi artik fasulye mercimek falan yiyormusunuz ben hala yemeye cekiniyorum gaz yapar diye korkuyorum. Bide ne soracam size her sabah ust degismekten yoruldum valla kakasini yapar yapmaz ben alana kadar yandan siziyor sizdirmayan töt bezi istiyoruz ahahahah. Oylesine denk geldinizmi bezimi degistirsem diyorum emene kadar yandan verio
Yedigin yemege kimyon atarak yersen bisi olmaz. Kuzeyin ertesi gun biraz gaz sorunu oluyo ozellikle fasulye ve nohutta. Ama kimyon atinca bisi olmiyo. Bez olarak ben prima premium care lullandim pisik.yapti huggies pisik yapti komili kullandim duzeldi poposu. Canbebe kullaniorum hic yandan ve arkadan tasma yapmadi ekstra bariyerleri var. Dun a 101 den soffio aldim deneyim die. Sabah kaka yapti ama bez gayet tuttu hic cikarmadi. Deneye yanila bulcaz bisiler iste:D

Oruç tutan var mı sadece anne sütü veripte ben cesaret bile edemedim dayanamam gibi geliyor günde 5 lt su içiyorum anca geçiyor içimin yangını bebeğim hep kucakta gece gündüz
Ben ilk gün tuttum açıkcası akşam artık kendimden geçmiştim şimdi tutamıyorum o yüzden merak ettim bende tutabilen cesur kadınlar var mı :)

Ben bir ara prima ve sleepy kullandım ilk aylarda, ikisinde de sürekli taşma ve pişik olmuştu sonra Huggies'e geçtim, kızım 4 ay 9 günlük en son ne zaman taşma oldu hatırlamıyorum. Ama Huggies Türkiye pazarından çıkıyor, o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum, nerde bulsam stokluyorum.
Yaaaa huggiesden ben çok memnunum çıkacağını bilmiyordum üzüldüm ya

Gecmis anneler gununuz kutlu olsun hanimlarr gerci bize hergun bayram :) bebisler sizler nasilsiniz biz 4 ay 14 gunluk olduk bile. Kizlar bu gaz donemleri gecti demi artik fasulye mercimek falan yiyormusunuz ben hala yemeye cekiniyorum gaz yapar diye korkuyorum. Bide ne soracam size her sabah ust degismekten yoruldum valla kakasini yapar yapmaz ben alana kadar yandan siziyor sizdirmayan töt bezi istiyoruz ahahahah. Oylesine denk geldinizmi bezimi degistirsem diyorum emene kadar yandan verio
Ben ilkkez dün kurufasulye yedim bebeğimi rahatsız etmedi çok. Huggies fena degil.Prima active and dry sızdırmadi bizde Molfix de denedim sızdırma yapmadi ama kızımın poposunu harita gibi yaptı heryerini dikişli iz yapıyor.

Oruç tutan var mı sadece anne sütü veripte ben cesaret bile edemedim dayanamam gibi geliyor günde 5 lt su içiyorum anca geçiyor içimin yangını bebeğim hep kucakta gece gündüz

Ben ilk gün tuttum açıkcası akşam artık kendimden geçmiştim şimdi tutamıyorum o yüzden merak ettim bende tutabilen cesur kadınlar var mı :)
Ben tutuyorum allah kabul ederse..ilk gün korkmuştum sütüm azalirmi diye bende 3 lt falan su iciyordum günde cunku..ama cok sukur hic bir azalma yok doluyor doluyor taşıyor bile masalahhh..bide bol bol.hurma yiyorum sanirim faydası oluyor...
Gecen senede hamileyim diye tutmadim borçları ödemek daha zor diye bu sene tutuyum dedim
Sütüm azalcak diye korkmayin bence bu konuda bisey olmuyor ama dayanıklılık bence kisiye göre degisiyor..rabbim emziren annelere müsade vermiş cok sukur hersey bebişler icin...

Kızlar malum hava cok sıcak olmaya başladı bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz. Ben kararsız kaldım bir anda tişorte vs gecip te hastada etmek istemiyorum kararsz kaldım valla bizim evde çok sıcak cereyranda kalmaın diye çok fazla camda açamıyorum

Kızlar malum hava cok sıcak olmaya başladı bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz. Ben kararsız kaldım bir anda tişorte vs gecip te hastada etmek istemiyorum kararsz kaldım valla bizim evde çok sıcak cereyranda kalmaın diye çok fazla camda açamıyorum
Doktora sordum sen tişört giyiyorsan o da giyebilir dedi. Evimiz çok sıcak. Sabahları uzun kollu oluyor üstünde. Öğleden sonra sıfır kol zıbın üzerine tişört giydiriyorum rahatladı çocuk :)

Ben tutuyorum allah kabul ederse..ilk gün korkmuştum sütüm azalirmi diye bende 3 lt falan su iciyordum günde cunku..ama cok sukur hic bir azalma yok doluyor doluyor taşıyor bile masalahhh..bide bol bol.hurma yiyorum sanirim faydası oluyor...
Gecen senede hamileyim diye tutmadim borçları ödemek daha zor diye bu sene tutuyum dedim
Sütüm azalcak diye korkmayin bence bu konuda bisey olmuyor ama dayanıklılık bence kisiye göre degisiyor..rabbim emziren annelere müsade vermiş cok sukur hersey bebişler icin...
Aynı şeyi ben yazacaktım normalde daha azdı sütüm oruçtan sonra arttı sanki. Beyinde bitiyor deniyor ya sütüm azalacak diye düşünseydim azalırdı sanırım

Kızlar aşıyı dün vurulduk ateş 37 38 arası gidip geliyor. Bugün de devam etti. Sizin de bu kadar sürmüş müydü ateş

Doktora sordum sen tişört giyiyorsan o da giyebilir dedi. Evimiz çok sıcak. Sabahları uzun kollu oluyor üstünde. Öğleden sonra sıfır kol zıbın üzerine tişört giydiriyorum rahatladı çocuk :)
Bende yarın doktora gidicem sorıyım bende doktora bi anda kendi kendime çıkartıp hasta etmiyim uzun kollu ince zıbın giyiyo şuanda bizim kız. Peki alttan ne giydiriyorsunuz şortmu yoksa ince pijama gibi bişiy mi

D
Bende yarın doktora gidicem sorıyım bende doktora bi anda kendi kendime çıkartıp hasta etmiyim uzun kollu ince zıbın giyiyo şuanda bizim kız. Peki alttan ne giydiriyorsunuz şortmu yoksa ince pijama gibi bişiy mi
daha şorta cesaret edemem gibi :)
Altına öğlene kadar patikli pijama giydiriyorum öğleden sonra kısa çorap ve tayt giydiriyorum bilek kısmı hafif açık kalmış oluyor. Benim kızım çok terlediği için öğleden sonra tişört ve tayta geçtim yoksa çıldırıyordu. İnşallah hasta olmaz

Sadece anne sütü veriyorum ve oruç tutuyorum orucun ilk gunu sahura kalkamadım uykuya dalmışım sahursuz tuttum ilk gün o gün kızım aç kaldı sadece şimdi yine tutuyorum allah kısmetini verir diye düşünüyorum şimdilik aç kalmıyor

D

daha şorta cesaret edemem gibi :)
Altına öğlene kadar patikli pijama giydiriyorum öğleden sonra kısa çorap ve tayt giydiriyorum bilek kısmı hafif açık kalmış oluyor. Benim kızım çok terlediği için öğleden sonra tişört ve tayta geçtim yoksa çıldırıyordu. İnşallah hasta olmaz
İnş canım ya bende ondan korkuma ince giydiremiyorum valla

Back