• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    109
Kızlar genel olarak nabzınız kaç çıkıyor? Ya ben bu ara hep yüksek gibi hissediyorum ölçüyorum 100e yakın çıkıyor. İlk gebeliğimde nidalat yan etki yapmıştı taşikardi oldum ve kalp ilacı kullanmak zorunda kaldım. Şimdi çok şükür öyle bir durum yok ama yine yüksek gibi nabzım
Şimdi ölçüm 65 çıktı ama normale göre şuan dinlenme aşamasında ölçtüm normalde 70-80 arası çıkıyor. Hamilelik ilerledikçe kalp daha fazla çalışıyor o yüzden bana normal geldi. Normalde hamile değilken nabzım 55-60 arası seyrediyordu

Zaten adı üstünde külot bez kullan at şeklinde ekstra camasir giymek terlemeye neden olur bence gerekte yok zaten dependle ilgili bazı drlar sezeryan sonrası dikiş yerinde terleme yapıyor diye kullanılmasını istemediğini duydum🙄 ama ben ilk gebeligimde temmuzda doğum yapmistım bir paket kullandım sonra pede gecmistim çok rahat etmiştim sezeryan yerinede drun onerdigi bir yag vardi onu sürüyordum belki o terlemesini engelledi bilemiyorum sık değiştirmekte önemli tabi yara yeri sonuçta enfeksiyon olmaması lazım onun için sezeryan olacaksaniz bu noktalara dikkat edebilirsiniz kullanırken🤗
Şuan normal doğum gibi gözüküyor ama tabi 2 hafta sonra kesinleşir

Ben de çok kullanılır diye 2 paket depend aldım.
Sonra bi vlogda terlettiği için önermediklerini söyledi hemşire.
Öyle olunca 2. Paketi iade edeyim diye düşündüm.
Aradayım
1 paketi iade edip ihtiyaç olursa alabilirsin. Ben o şekilde yapmayı düşündüm 1 paket aldım ihtiyacım olursa eşim gider alır diye düşünüyorum

Şuan normal doğum gibi gözüküyor ama tabi 2 hafta sonra kesinleşir
Valla ben o kaba bezleri ilk gün kullandım sadece sonra ped e geçtim kanama hemen azalıverdi pedede dayanamadım pamuklu bez kestik evdem hemen ayarladık ütüleyip ütüleyip onlardan kullandım kendi iç çamaşırlarımında kenar lastiklerinide kestim dünya varmış dedim 60 gün ped kullanamZdım heralde dikişimde çokdu birazda ondan yapay ürünler gelmedi bana

Şimdi ölçüm 65 çıktı ama normale göre şuan dinlenme aşamasında ölçtüm normalde 70-80 arası çıkıyor. Hamilelik ilerledikçe kalp daha fazla çalışıyor o yüzden bana normal geldi. Normalde hamile değilken nabzım 55-60 arası seyrediyordu
Ben 80i hiç görmüyorum hamileyken🙈 hep daha üstü.

Kızlar yalanci kasılma (Brexton hicks) de agri sanci yasayan var mi? Bende son 1 saattir 10 dk bir gelen ve yaklaşık 1 dk süren kasılma var ama kasılmadan hemen önce rahmin asagi kısmında agri başlıyor kasılma ile birlikte merkezde toplanıyor. Bel agrisi vs yok. Yolda idim, eve geldim ve yatar pozisyona geçtim. Şimdi sancıyı izlemeye devam ediyorum ama biraz gerildim.

Ben pek emzik çeşidi denemedim sünnet olurken ağlamasın diyr almıştık avent gece parlayan emzikten güzelde tuttu ozaman sonra ben memeye daha iyi alışsı. Diye emzirme danışmanı kararıyla vermedim alışınca tekrar verdim almadı😄

Biz Philips Avent aldık ilk oğlum da bunu kullandı.

İki çeşit aldım. Soothie ve ultra soft. Hangisini tutarsa artık.

Merhaba ben philips avent aldım iki tane bi tane de bibs aldım hangisini tutarsa

Saçma bir soru ile geldim aslında bana saçma gelmedi ama bu dependin üstüne iç çamaşırı giyiliyor mu iç çamaşırlarım hep bedenime göre onunla beraber nasıl giyilir ya da giyilmesi lazım mı bugün bunu dusunmeye başladım deneyimi ya da bilgisi olan var mı 🙈
Emzik konusunda deneyim ve fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim
Depend kullanırken iç çamaşırı kullanmadım depend ile taburcu oldum 1 paket kullandım sonra gece normal günlük diye azalarak 20 gün ped kullanmak zorunda kaldım 1.5 yaşına kadar da regl görmedim ilk doğumumda iç çamaşırına ihtiyaç duymadım hastanede iken kanamam çoktu ama yine de iç çamaşırı koydum şimdiki çantama

Zaten adı üstünde külot bez kullan at şeklinde ekstra camasir giymek terlemeye neden olur bence gerekte yok zaten dependle ilgili bazı drlar sezeryan sonrası dikiş yerinde terleme yapıyor diye kullanılmasını istemediğini duydum🙄 ama ben ilk gebeligimde temmuzda doğum yapmistım bir paket kullandım sonra pede gecmistim çok rahat etmiştim sezeryan yerinede drun onerdigi bir yag vardi onu sürüyordum belki o terlemesini engelledi bilemiyorum sık değiştirmekte önemli tabi yara yeri sonuçta enfeksiyon olmaması lazım onun için sezeryan olacaksaniz bu noktalara dikkat edebilirsiniz kullanırken🤗
Bu yara yerini terletme mevzusunu ben de duydum da sonuçta dikişin olduğu yeri zaten kapatmıyorlar mı? Ben de depend aldım sezaryen olucam rahatlıkla kullanırım gibime geliyor ama bilemedim.

Kızlar yalanci kasılma (Brexton hicks) de agri sanci yasayan var mi? Bende son 1 saattir 10 dk bir gelen ve yaklaşık 1 dk süren kasılma var ama kasılmadan hemen önce rahmin asagi kısmında agri başlıyor kasılma ile birlikte merkezde toplanıyor. Bel agrisi vs yok. Yolda idim, eve geldim ve yatar pozisyona geçtim. Şimdi sancıyı izlemeye devam ediyorum ama biraz gerildim.
Ağrı değil de rahatsızlık hissi oluyor. Yani belki çok çok çok çok hafif bir ağrı diyebilirim.

Emzik konusunda deneyim ve fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim
Depend kullanırken iç çamaşırı kullanmadım depend ile taburcu oldum 1 paket kullandım sonra gece normal günlük diye azalarak 20 gün ped kullanmak zorunda kaldım 1.5 yaşına kadar da regl görmedim ilk doğumumda iç çamaşırına ihtiyaç duymadım hastanede iken kanamam çoktu ama yine de iç çamaşırı koydum şimdiki çantama
İlki sizin sezaryen miydi vajinal doğum mu?

Ağrı değil de rahatsızlık hissi oluyor. Yani belki çok çok çok çok hafif bir ağrı diyebilirim.
Çok saol canım cevap için 🙏 Dinlenince kesildi, bendeki baya sancılı idi. Bir iki tanesinde nefesim kesildi diyebilirim.
İnsallah bunlar doğumda çekeceğimiz sancıdan düşer 😂

Çok saol canım cevap için 🙏 Dinlenince kesildi, bendeki baya sancılı idi. Bir iki tanesinde nefesim kesildi diyebilirim.
İnsallah bunlar doğumda çekeceğimiz sancıdan düşer 😂
Nst'ye giriyor musunuz? Bayağı sancılı deyince endişelendim şimdi gerçek sancı olabilir😑

Bu yara yerini terletme mevzusunu ben de duydum da sonuçta dikişin olduğu yeri zaten kapatmıyorlar mı? Ben de depend aldım sezaryen olucam rahatlıkla kullanırım gibime geliyor ama bilemedim.
Benim dikişlerin üzerine bir şey yapıştırmıştı doktorum. Evet kapalı oluyor zaten o yapıştırılan şeyi 3 gün sonra doktorum kendisi çıkarttı. 3 gün boyunca ben ellemedim, duş yasaktı sadece saçımı öne eğip yikayabilmistim. Ama ben hasta bezinden lohusa pedine geçtim sadece 1 gün hastanede kullandım dikiş yerim kapalıyken. Hasta bezini daha uzun süre kullanacak olsaydım evet orayı tahriş etme ihtimali vardı.

Geçen ben de yaşadım regl sancısına benziyordu. Dinlenince geçti. Gerçek doğum sancısı nasıl olur pek bilgim yok ilk doğumum planlı sezaryendi çünkü. Ama internetten okuduğum kadarıyla düzensiz sancılar oluyormuş yalancı kasılmalarda ki benimki de öyleydi. Şimdi nasıl durumunuz?

Nst'ye giriyor musunuz? Bayağı sancılı deyince endişelendim şimdi gerçek sancı olabilir😑
Haftaya gireceğim ilk defa, daha önce girmedim. Normalde kasılma oluyordu ama hiç agri olmamıştı o yüzden panik yaptım biraz. 3 saatlik bir yoldan geliyorduk, pozisyon da değiştiremedim. 1 saatte baya ritmik olunca ev yerine direk hastaneye mi geçsem dedim. Sonra vaz geçip 2 tur evde yatarak geçirme karari aldim, ilk sancı oldu ikinci 15 dk sonra 3. Agrisiz oldu sonra da geçti 😃 suan çok iyiyim sorun yok ama gittiğimde de söyleyeceğim.
Geçen ben de yaşadım regl sancısına benziyordu. Dinlenince geçti. Gerçek doğum sancısı nasıl olur pek bilgim yok ilk doğumum planlı sezaryendi çünkü. Ama internetten okuduğum kadarıyla düzensiz sancılar oluyormuş yalancı kasılmalarda ki benimki de öyleydi. Şimdi nasıl durumunuz?
Galiba benzer şeyi yaşadım, tek fark benimki baya düzenli idi. Sonradan düzensizlesti ve geçti. Yaklaşık 1 saattir de kasılma ya da agri yok.

Evet ondan da olabilir gerçekten alıştım o tekmelere ya ☺️ Bir de benimki en son 26. Haftada saf makat gelişti ve hiç dönmedi hala makat geliş ondan da az hareket ediyor olabilir mi acaba diyorum
Hareketler 28. Haftadan sonra çok önemli iki saate bir hareket etmesi lazımmış . Randevun ne zaman ? Doktorunla mutlaka paylaş canım bunu.

Bu yara yerini terletme mevzusunu ben de duydum da sonuçta dikişin olduğu yeri zaten kapatmıyorlar mı? Ben de depend aldım sezaryen olucam rahatlıkla kullanırım gibime geliyor ama bilemedim
Bende taburcu olurken acmislardi diye hatırlıyorum uzun sure kapali tutmuyorlar. Zaten ilk gunler kanama cok olunca sık degisiyorsun terleme sorunu yaşayanlar bence uzun süre kullanımdan kaynaklı olabilir geliyor kanama azaldıkça değiştirme gereği duymayıp terletmis olabilirler. Bir paket yeterli bence rahatlıkla kullanırsın inşallah

Haftaya gireceğim ilk defa, daha önce girmedim. Normalde kasılma oluyordu ama hiç agri olmamıştı o yüzden panik yaptım biraz. 3 saatlik bir yoldan geliyorduk, pozisyon da değiştiremedim. 1 saatte baya ritmik olunca ev yerine direk hastaneye mi geçsem dedim. Sonra vaz geçip 2 tur evde yatarak geçirme karari aldim, ilk sancı oldu ikinci 15 dk sonra 3. Agrisiz oldu sonra da geçti 😃 suan çok iyiyim sorun yok ama gittiğimde de söyleyeceğim.

Galiba benzer şeyi yaşadım, tek fark benimki baya düzenli idi. Sonradan düzensizlesti ve geçti. Yaklaşık 1 saattir de kasılma ya da agri yok.
Bende de 1 saattir var 10 dk aralıkla sola yatınca iyice artıyor sırt üstü yattım araları uzadı biraz sancıların korkmaya başladım

Canım ins geçmiştir tamamen, Ben sonrasında uyudum, eğer ki uyabiliyorsan korkma.
Şu an azaldı biraz daha işe gidicem ama korkuyorum yine başlarsa diye çarşamba muayenem var o zamana kadar dayanırız inşallah. Dün çok yürüdüm alışveriş yapmıştık ondan oldu herhalde 3 e kadar sürdü

Back