Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım benim de ilk duyduğumda çok moralim bozuldu ortopedistleri araştırdım gidecektim ama kendi doktorum erken aylarda ölçüldüğünde kalça henüz gelişimini tamamlamadığı için biraz gerilik çıkabiliyormuş daha sonra düzeliyormuş yani küçük geriliklerde daha sonra düzelmeyenine rastlamadım dedi doktorum bende 3.aya erteledim ultrasonuCanim benimki ayni ama icim rahat degil bir ortopefiye gideyim diyorum bizde iki ayligiz bugun saglik ocagindaki doktor iki bez bagla dedi
Benim başlarda çok iyiydi çok anlayışlıydı, ama yavaş yavaş değişti artık çok sinirli ve memnuniyetsiz çocukla ilgilenmiyor bile pişman gibi yani çocuk olduğundan. Ben onla hiç ilgilenmiyormuşum bebekleymişim hep 2 aylık bebekle kendini bir tutuyor, baya kötüyüz yaniKızlar eşleriniz ile aranız nasıl?
Bizim ki çok kötü yaa
Doğumdan sonra çok uzaklaştık
Tek ortak noktamız bebeğimiz gibi
Onun dışında hiç birşey konuşmuyoruz bile
Bide eşim bebekle ilgili birsey söz konusu olduğunda bağırıyor
Bende artık tahammül edemiyorum
Biraz uzak kalmak için annemlere gideceğim ama nasıl toparlanacagız bunu da bilmiyorum
Kızlar eşleriniz ile aranız nasıl?
Bizim ki çok kötü yaa
Biraz uzak kalmak için annemlere gideceğim ama nasıl toparlanacagız bunu da bilmiyorum
Onceden butun ilgi onlardayken smdi degil. Kendilerini babadan cok yeni kardesi olmus abi/abla gibi hissediolar. Bebegi uyutup yada anneanneye falan verip anne babaliktan siyrilip eş olmalisiniz. Iliskinize zaman ayirmalisiniz.Benim başlarda çok iyiydi çok anlayışlıydı, ama yavaş yavaş değişti artık çok sinirli ve memnuniyetsiz çocukla ilgilenmiyor bile pişman gibi yani çocuk olduğundan. Ben onla hiç ilgilenmiyormuşum bebekleymişim hep 2 aylık bebekle kendini bir tutuyor, baya kötüyüz yani
canım özel hayat konusunda bizde öyleyiz yani bir denge oturtamadık daha ne yazık çocuk konusunda öyle bağırıp çağırma huyu yok Hatta işten geldiği zaman ona beriyorm o ilgileniyor çünkü felaket kucağa alıştı annene gitmek çözüm gibi durmuyor eger imkanın var ise bebeksiz bir gün geçirip konuşmaya çalışınKızlar eşleriniz ile aranız nasıl?
Bizim ki çok kötü yaa
Merhaba sevgili anneler, biz az once hastaneden geldik. Aslinda 2. Ayimiz gecen hafta doldu ama esimin isleri dolayisiyla anca bu hafta gidebilmis olduk. Cok sukur her seyi normalmis. Gecen aydan bu zamana 1150 gr almis. Tabi bu gec gittigimiz 1 haftada da 200 gram kadar almis olsa, yani asagi yukari bir ayda 1 kg almis sayilir. Elhamdulillah.
2. Ayda yapilan asilari oldu, 3 tane. Biri sol omzundan, biri sag bacagindan, bunlari olunca az agladi ama sonuncusunu sol bacagina yapilinca feryadi kopardi, eve gelip emzirene kadar aglamasi durmadi neredeyse. Gozyasli gozyasli agliyor bir de cok uzuluyorum. Doktor asi yapilan bolgeleri 2 gun yikamayin dedi. Asi bolgesinde 2 ay sonra kizarikliklar gozlenebilir normal dedi. Ates yapabilir dedi, fitil verdi. Fitil yapmaktan korkarsam diye şurup da yazdi. Bakalim insaallah atesi cikmaz.
Vucudunu kontrol edince yanaklarinda kizariklik, kulak arkasinda kuruluk ve bas derisinde de hafif konak gibi sarilasma oldugunu gorunce cildi alerjik olmaya musait dedi, onun icin de ilac verdi.
D vitaminine devam, 3 damla.
3. Ayda istege bagli Rotavirus asisi var, yaptirmak isterseniz bir sonraki aya yine gelin, yaptirmayacaksaniz bebekle ilgili bir sorununuz olmadigi muddetce artik kontrole gelmenize gerek yok dedi. Peki asiyi tavsiye eder misiniz diye sorduk. Zehirli ishal olmamasi icin faydali bir asi ama zorunlu degil dedi.
Sikayetiniz var mi diye sorunca aslinda aklimdaki sorulardan biri de sacindaki konaklasmayla ilgiliydi ama zaten onun cevabini almis oldum. Geri kalan 2 soruyu da sordum.
2 gunu geckindir kaka yapmiyor, normal mi dedim. Bu ayda genelde kaka nadir yaparlar, genelde cis cok yaparlar, 7 gun boyunca bile yapmayabilir normal dedi. Onemli olan yaptiginda yumusak yapiyor olmasi gerekiyor, eger sert kaka yapiyorsa sorun var demektir dedi.
Genelde aksam 10-11de yatiyorsa gece 3-4 gibi kalkiyor ama bazi geceler eger 12-1 gibi gec yatiyorsa sabah 6-7 ye kadar hic uyanmadan durdugu oluyor, normal mi, kaldirip sut vermem gerekiyor mu dedim. Hayir, hic uyandirmayin, cok normal, ne zaman uyanirsa o zaman emzirin dedi.
Canım durduk yere mi oldu eli falan mı çarptı acabaArkadaşlar bebeğinin gözüne kan oturdu. Başına gelen var mi doktora götürmeli miyim karar veremedim
Sürekli dinletilmesi iyi değil diye biliyorum. Üçüncü aydan sonra da azaltarak sonlandırmak gerek diye okudum geçenlerde.Kızlar benim bebek elektrkli süpğrge sesi ve su şırıltısı sesi olmadan ıykuya dalamıyor telefona indirdik sürekli açıyoruz ama şimdi uykudayken kaptırsak uyanıyor. Bu sesin onun beyin gelişimi için zararı olur mu???
Kızımın bezi mukusluydu. Alerjik dedi dr. Tahlil yapıldı sonuçlar temiz ama beni yine de diyete başlattı. Bu aylarda test yanlış sonuç verebiliyormuş.Kızlarr yardım az önce bebeğimin altını değiştim ve kakası mukuslu gibi ve içinde çay tortusu gibi kahverengi lekeler vardı
Var diyen var yok diyen var, bebeğimiz uyusun diye napıcağımızı şaşırıyoruz, biz de uzun bi süre beyaz gürültüden yararlandık, o ses sayesinde uyudu miniğimiz.. uyutma şekillerini düşünürsek hepsinde olumsuz yönler var nasılsa.. bırakın bence bebeğiniz öyle uyuyosa uyusun. Uykuya dalınca kapatın ama biz yarım saate ayarlardık kendiliğinden kapanırdı..Kızlar benim bebek elektrkli süpğrge sesi ve su şırıltısı sesi olmadan ıykuya dalamıyor telefona indirdik sürekli açıyoruz ama şimdi uykudayken kaptırsak uyanıyor. Bu sesin onun beyin gelişimi için zararı olur mu???
Çocuk doktorunu bi ara sor derim neden olmuş olabilir bişey mi kaçtı acaba içineArkadaşlar bebeğinin gözüne kan oturdu. Başına gelen var mi doktora götürmeli miyim karar veremedim
Şimdi fotoğraf atıp sordum. Yani bizimde kan oturup gec iyor ama bebek olunca tedirgin oluyor insanÇocuk doktorunu bi ara sor derim neden olmuş olabilir bişey mi kaçtı acaba içine
Bilmiyorum ki cnm 20 gün önce de olmuştu geçti hafifti. Şimdi daha fazla kanlanma var. Doktorumuza sordum bakalim ne diyecekCanım durduk yere mi oldu eli falan mı çarptı acaba
Canım ben saç kurutma makinesi açık uyutuyorum. Kapatınca uyanıyor. Ama saç kurutma ile arasında 1.5 metre oluyor. Başka türlü uyutamam asla uykuya dalmaz. Eğer saç kurutma açılmazsa kucakta geze geze kaç saate uyur Allah bilirKızlar benim bebek elektrkli süpğrge sesi ve su şırıltısı sesi olmadan ıykuya dalamıyor telefona indirdik sürekli açıyoruz ama şimdi uykudayken kaptırsak uyanıyor. Bu sesin onun beyin gelişimi için zararı olur mu???
İnşallah bir şeyi yok diyecek canımBilmiyorum ki cnm 20 gün önce de olmuştu geçti hafifti. Şimdi daha fazla kanlanma var. Doktorumuza sordum bakalim ne diyecek