2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kizlar ben bebisin altini kaynayip ilitilmis suyla siliyorum sabah kaynatip kabina koyarim onuda petegin ustune koyunca hep ilikti simdi petekleri kapatmislar siz nasil yapiyorsunuz suda soguyor her almada kaynatacakmiyim ozamanda cok sicak oluyo zaten bebis tepemde butun gun kimildayamiyirum.
E Eda3476 canim gun gectikce daha uzun saatte aliyo ben saat pek tutamiyorum o acikinca yikiyo ortaligi zaten aklimda kalmissa diger memeyi veriyorum siskinligine bakiyirum falan bide
Ilk doğduğun da ısıtıyordum ufonun önünde pamukları tek tek ırkılıyordu soğuk değince. Ancak artık ısıtmıyorum. Direk arıtılmış su ile pamukları ıslatıp silip kuruluyorum bazen havalandiriyorum.

Ekleme yapıyım bir kabim var kare pamuk girecek ebatta içine pamuk koyup ıslatıp ağzını kapatiyorum

Ilk doğduğun da ısıtıyordum ufonun önünde pamukları tek tek ırkılıyordu soğuk değince. Ancak artık ısıtmıyorum. Direk arıtılmış su ile pamukları ıslatıp silip kuruluyorum bazen havalandiriyorum.
S3ndemi suyu kaynatip pamuklari islatiyorsun yoksa ben gibi suda islatip islatip mi siliyorsun

Ayy uykusuzluktanmi ne kafa basmiyo resimlerini atsana pamuk su temizleme pamuklari demi o kap nasil bisi nerden aldin
Ay cnm kıyamam telaş yapmışsın sen. Bildiğin plastik bir kap vardı evde. Aldım elime sen artık pamuk kabisin dedim oldu bana pamuk kabı :) bebek pamukları satılıyor ya dikdörtgen hani içine koyuyorum onları üstüne de su dokuyorum sonra ağzını kapatıyorum kurumuyor. Özel bir kap falan almadım yani :)

Ay cnm kıyamam telaş yapmışsın sen. Bildiğin plastik bir kap vardı evde. Aldım elime sen artık pamuk kabisin dedim oldu bana pamuk kabı :) bebek pamukları satılıyor ya dikdörtgen hani içine koyuyorum onları üstüne de su dokuyorum sonra ağzını kapatıyorum kurumuyor. Özel bir kap falan almadım yani :)
Bende ozamn su kabina basayim pambiklari.bizde bi baba var ozel hazir su kaynatiliyo.:) bazen bez degisirken kakaya bakiyi bende boncukmu ariyorsun diyorum bu babalar daha alem

Aynı şekilde yapıyorum çünkü sütün fazla dedi dr. Her defasında farklı meme verince bu sefer hep ön sütü almış oluyor ve laktozu sindirmesi zor oluyor. O yüzden iyice sönene kadar aynı memeyi veriyorum sonra diğerine geçiyorum. Eğer bebek gece uykusuna yatınca tam olarak boşalmadıysa sağım yapıyorum rahatlatmak için.
Canım benim sütüm az oldugu için böyle yapıyorum çünkü 3 saatte bir ikisini de verince ikisi de dolmuyor. Birini berşyorum 3 saat sonra diğerini. Yani 6 7 saatte anca doluyor. Sık emzirmediğim için süt etkilenir mi acaba

Canım benim sütüm az oldugu için böyle yapıyorum çünkü 3 saatte bir ikisini de verince ikisi de dolmuyor. Birini berşyorum 3 saat sonra diğerini. Yani 6 7 saatte anca doluyor. Sık emzirmediğim için süt etkilenir mi acaba
Bende senin gibi yapıyorum. Birde süt niye etkilensin ki canim anlamadım. Bazen 8 saat 10 saat vermediğim oluyor dışarıda isim olduğunda mesela. Dolu dolu oluyor bizim kız tabi mest :)

Eneee oda iyiyimis hatun vallahi isi biliyorsun bende saklama kabina su koyuyorum pamugu ona batirip silp kuruluyorum bende oyle yaoayim suyun icine pamuklari koyayim kapatayim demi kurumaz demi o agzini kapatinca
Yok kurumuyor canım :) sen su ve karbonat miktarını kendine göre ayarlarsın. Çay kaşığına tepeleme doldurmuyorum aklında bulunsun. Pamuğu fazlaca koy arada üstten bastırırsın alttakiler de ıslanmış olur :)

Canım sen kendini bilirsin dolu olup olmadığı sertlikle anlaşılmıyor. Hiç düşünme süt etkilenir mi diye hep bol sütümüz varmış gibi düşünüyoruz bir de hurma tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm. İncir kompostosu aynı şekilde. Ben göğüslerin boşaltılması gerek diye biliyorum bu sayede beyine süt üret mesajı vermiş oluyoruz. Yani diyelim emzirdin tüm gün. Gece bebek uyudu. Emzirmediğini sağ ki beyin süt yetersiz zannedip üretime devam etsin. Gecede bir kere. Ben bu şekilde yapmıştım ilk başlarda. En iyi çekimi bebek yapıyor ama eğer boşaltmadıysa, sağıp yeni üretim sağlıyoruz. Bununla ilgili http://www.lllturkiye.org/?m=1 sayfasını okuyabilirsin.

Bende senin gibi yapıyorum. Birde süt niye etkilensin ki canim anlamadım. Bazen 8 saat 10 saat vermediğim oluyor dışarıda isim olduğunda mesela. Dolu dolu oluyor bizim kız tabi mest :)
Sık sık emzirin süt olsun diyorlar ya çok ara verince süt salgısı etkielnir mi diye dedim canım

Benim oglum da coook cok terliyo. Ben soya cekim die disunmustum babasi da cok terler. Ama doktor kalbinde üfürüm var o yuzden dedi
Canım bana da sağlık ocağı üfürüm olduğunu söyledi ama kendi doktorum üfürüm sesi alamıyorum takip Edicem dedi

Emin
Bazen üstüste bikaç gün bende de bu tarz belirtiler oluyor da... ama dediğin gibi bazen de dalıp uyuyabiliyor.[/QUOT Benim bebeğim gündüz hiç uyumuyor dAha doğrusu memede ne uyursa bazen memede 1 saat kalıyor yatırıyorum uyanıp ağlıyor hadı tekrar memeye bir döngüye dönüştü bu da ondan dedi doktor ama ilaçta versem gaz ilacında versem durum ay u

Ya kızlar sizin bebişler hep kucak istiyor mu ? Ben bırakıp hiçbirşey yapamıyorum hep kucakta olmak istiyor ona evde tur attırıyorum bütün gün :KK43: doğru düzgün uyumuyor da gündüz özellikle kucaktan bıraktığımda 10 15 dk, çok yoruldum artık
Bizde de durum aynı alıştırdın diyorlar ama ne yapayım yerine koyunca ağlıyor ve uyanıyor tekrar uyuyana kadar da sinirleniyor

Benim fizyolojik gerilik çıktı ama dr henüz çok küçük o yüzden gelişimini tamamlamamıştır dedi 3.ay tekrar çektircez bişi çıkmaz inşallah
Canim benimki ayni ama icim rahat degil bir ortopefiye gideyim diyorum bizde iki ayligiz bugun saglik ocagindaki doktor iki bez bagla dedi

Ya kızlar sizin bebişler hep kucak istiyor mu ? Ben bırakıp hiçbirşey yapamıyorum hep kucakta olmak istiyor ona evde tur attırıyorum bütün gün :KK43: doğru düzgün uyumuyor da gündüz özellikle kucaktan bıraktığımda 10 15 dk, çok yoruldum artık
Benim ki son bikaçgündür aynı durumda..yapışık durumdayız

Kızlar ben her emzirmede tek göğsümü veriyorum ve 3 4 saatte bir emziriyorum. Yani bir ğöğsümü bir dahaki sefer verince aradan 6 7 saat geçmiş oluyor. Bu süre sütün miktarını etkiler mi?? Siz nasıl yaouyorsunız??[/QUOTE
Merhaba benim kızım da 2 aylık ve Dr bana da gündüzleri 3saate bir emzir dedi, bana biraz uzun bir süre gibi geldi ama, bu arada kilo alımımiz biraz az , 3100 Gr doğdu şimdi 4500 Gr, sizin kilo alımı nasıl bu şekilde emzirirsem daha mı iyi olur acaba kilo alımını etkiler mi

X