Merhaba sevgili anneler, biz az once hastaneden geldik. Aslinda 2. Ayimiz gecen hafta doldu ama esimin isleri dolayisiyla anca bu hafta gidebilmis olduk. Cok sukur her seyi normalmis. Gecen aydan bu zamana 1150 gr almis. Tabi bu gec gittigimiz 1 haftada da 200 gram kadar almis olsa, yani asagi yukari bir ayda 1 kg almis sayilir. Elhamdulillah.
2. Ayda yapilan asilari oldu, 3 tane. Biri sol omzundan, biri sag bacagindan, bunlari olunca az agladi ama sonuncusunu sol bacagina yapilinca feryadi kopardi, eve gelip emzirene kadar aglamasi durmadi neredeyse. Gozyasli gozyasli agliyor bir de cok uzuluyorum. Doktor asi yapilan bolgeleri 2 gun yikamayin dedi. Asi bolgesinde 2 ay sonra kizarikliklar gozlenebilir normal dedi. Ates yapabilir dedi, fitil verdi. Fitil yapmaktan korkarsam diye şurup da yazdi. Bakalim insaallah atesi cikmaz.
Vucudunu kontrol edince yanaklarinda kizariklik, kulak arkasinda kuruluk ve bas derisinde de hafif konak gibi sarilasma oldugunu gorunce cildi alerjik olmaya musait dedi, onun icin de ilac verdi.
D vitaminine devam, 3 damla.
3. Ayda istege bagli Rotavirus asisi var, yaptirmak isterseniz bir sonraki aya yine gelin, yaptirmayacaksaniz bebekle ilgili bir sorununuz olmadigi muddetce artik kontrole gelmenize gerek yok dedi. Peki asiyi tavsiye eder misiniz diye sorduk. Zehirli ishal olmamasi icin faydali bir asi ama zorunlu degil dedi.
Sikayetiniz var mi diye sorunca aslinda aklimdaki sorulardan biri de sacindaki konaklasmayla ilgiliydi ama zaten onun cevabini almis oldum. Geri kalan 2 soruyu da sordum.
2 gunu geckindir kaka yapmiyor, normal mi dedim. Bu ayda genelde kaka nadir yaparlar, genelde cis cok yaparlar, 7 gun boyunca bile yapmayabilir normal dedi. Onemli olan yaptiginda yumusak yapiyor olmasi gerekiyor, eger sert kaka yapiyorsa sorun var demektir dedi.
Genelde aksam 10-11de yatiyorsa gece 3-4 gibi kalkiyor ama bazi geceler eger 12-1 gibi gec yatiyorsa sabah 6-7 ye kadar hic uyanmadan durdugu oluyor, normal mi, kaldirip sut vermem gerekiyor mu dedim. Hayir, hic uyandirmayin, cok normal, ne zaman uyanirsa o zaman emzirin dedi.