• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Eneee oda iyiyimis hatun vallahi isi biliyorsun bende saklama kabina su koyuyorum pamugu ona batirip silp kuruluyorum bende oyle yaoayim suyun icine pamuklari koyayim kapatayim demi kurumaz demi o agzini kapatinca
Yok kurumuyor canım :) sen su ve karbonat miktarını kendine göre ayarlarsın. Çay kaşığına tepeleme doldurmuyorum aklında bulunsun. Pamuğu fazlaca koy arada üstten bastırırsın alttakiler de ıslanmış olur :)

Canım benim sütüm az oldugu için böyle yapıyorum çünkü 3 saatte bir ikisini de verince ikisi de dolmuyor. Birini berşyorum 3 saat sonra diğerini. Yani 6 7 saatte anca doluyor. Sık emzirmediğim için süt etkilenir mi acaba
Canım sen kendini bilirsin dolu olup olmadığı sertlikle anlaşılmıyor. Hiç düşünme süt etkilenir mi diye hep bol sütümüz varmış gibi düşünüyoruz bir de hurma tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm. İncir kompostosu aynı şekilde. Ben göğüslerin boşaltılması gerek diye biliyorum bu sayede beyine süt üret mesajı vermiş oluyoruz. Yani diyelim emzirdin tüm gün. Gece bebek uyudu. Emzirmediğini sağ ki beyin süt yetersiz zannedip üretime devam etsin. Gecede bir kere. Ben bu şekilde yapmıştım ilk başlarda. En iyi çekimi bebek yapıyor ama eğer boşaltmadıysa, sağıp yeni üretim sağlıyoruz. Bununla ilgili http://www.lllturkiye.org/?m=1 sayfasını okuyabilirsin.

Bende senin gibi yapıyorum. Birde süt niye etkilensin ki canim anlamadım. Bazen 8 saat 10 saat vermediğim oluyor dışarıda isim olduğunda mesela. Dolu dolu oluyor bizim kız tabi mest :)
Sık sık emzirin süt olsun diyorlar ya çok ara verince süt salgısı etkielnir mi diye dedim canım

Benim oglum da coook cok terliyo. Ben soya cekim die disunmustum babasi da cok terler. Ama doktor kalbinde üfürüm var o yuzden dedi
Canım bana da sağlık ocağı üfürüm olduğunu söyledi ama kendi doktorum üfürüm sesi alamıyorum takip Edicem dedi

Emin
Bazen üstüste bikaç gün bende de bu tarz belirtiler oluyor da... ama dediğin gibi bazen de dalıp uyuyabiliyor.[/QUOT Benim bebeğim gündüz hiç uyumuyor dAha doğrusu memede ne uyursa bazen memede 1 saat kalıyor yatırıyorum uyanıp ağlıyor hadı tekrar memeye bir döngüye dönüştü bu da ondan dedi doktor ama ilaçta versem gaz ilacında versem durum ay u

Ya kızlar sizin bebişler hep kucak istiyor mu ? Ben bırakıp hiçbirşey yapamıyorum hep kucakta olmak istiyor ona evde tur attırıyorum bütün gün :KK43: doğru düzgün uyumuyor da gündüz özellikle kucaktan bıraktığımda 10 15 dk, çok yoruldum artık
Bizde de durum aynı alıştırdın diyorlar ama ne yapayım yerine koyunca ağlıyor ve uyanıyor tekrar uyuyana kadar da sinirleniyor

Benim fizyolojik gerilik çıktı ama dr henüz çok küçük o yüzden gelişimini tamamlamamıştır dedi 3.ay tekrar çektircez bişi çıkmaz inşallah
Canim benimki ayni ama icim rahat degil bir ortopefiye gideyim diyorum bizde iki ayligiz bugun saglik ocagindaki doktor iki bez bagla dedi

Ya kızlar sizin bebişler hep kucak istiyor mu ? Ben bırakıp hiçbirşey yapamıyorum hep kucakta olmak istiyor ona evde tur attırıyorum bütün gün :KK43: doğru düzgün uyumuyor da gündüz özellikle kucaktan bıraktığımda 10 15 dk, çok yoruldum artık
Benim ki son bikaçgündür aynı durumda..yapışık durumdayız

Kızlar ben her emzirmede tek göğsümü veriyorum ve 3 4 saatte bir emziriyorum. Yani bir ğöğsümü bir dahaki sefer verince aradan 6 7 saat geçmiş oluyor. Bu süre sütün miktarını etkiler mi?? Siz nasıl yaouyorsunız??[/QUOTE
Merhaba benim kızım da 2 aylık ve Dr bana da gündüzleri 3saate bir emzir dedi, bana biraz uzun bir süre gibi geldi ama, bu arada kilo alımımiz biraz az , 3100 Gr doğdu şimdi 4500 Gr, sizin kilo alımı nasıl bu şekilde emzirirsem daha mı iyi olur acaba kilo alımını etkiler mi

Canim benimki ayni ama icim rahat degil bir ortopefiye gideyim diyorum bizde iki ayligiz bugun saglik ocagindaki doktor iki bez bagla dedi
Canım benim de ilk duyduğumda çok moralim bozuldu ortopedistleri araştırdım gidecektim ama kendi doktorum erken aylarda ölçüldüğünde kalça henüz gelişimini tamamlamadığı için biraz gerilik çıkabiliyormuş daha sonra düzeliyormuş yani küçük geriliklerde daha sonra düzelmeyenine rastlamadım dedi doktorum bende 3.aya erteledim ultrasonu

Kızlar eşleriniz ile aranız nasıl?
Bizim ki çok kötü yaa
Doğumdan sonra çok uzaklaştık
Tek ortak noktamız bebeğimiz gibi
Onun dışında hiç birşey konuşmuyoruz bile
Bide eşim bebekle ilgili birsey söz konusu olduğunda bağırıyor
Bende artık tahammül edemiyorum
Biraz uzak kalmak için annemlere gideceğim ama nasıl toparlanacagız bunu da bilmiyorum

Bizim ki çok kötü yaa
Biraz uzak kalmak için annemlere gideceğim ama nasıl toparlanacagız bunu da bilmiyorum
Benim başlarda çok iyiydi çok anlayışlıydı, ama yavaş yavaş değişti artık çok sinirli ve memnuniyetsiz çocukla ilgilenmiyor bile pişman gibi yani çocuk olduğundan. Ben onla hiç ilgilenmiyormuşum bebekleymişim hep 2 aylık bebekle kendini bir tutuyor, baya kötüyüz yani :KK53:

Bizim ki çok kötü yaa

Benim başlarda çok iyiydi çok anlayışlıydı, ama yavaş yavaş değişti artık çok sinirli ve memnuniyetsiz çocukla ilgilenmiyor bile pişman gibi yani çocuk olduğundan. Ben onla hiç ilgilenmiyormuşum bebekleymişim hep 2 aylık bebekle kendini bir tutuyor, baya kötüyüz yani :KK53:
Onceden butun ilgi onlardayken smdi degil. Kendilerini babadan cok yeni kardesi olmus abi/abla gibi hissediolar. Bebegi uyutup yada anneanneye falan verip anne babaliktan siyrilip eş olmalisiniz. Iliskinize zaman ayirmalisiniz.

Bizim ki çok kötü yaa
canım özel hayat konusunda bizde öyleyiz yani bir denge oturtamadık daha ne yazık çocuk konusunda öyle bağırıp çağırma huyu yok Hatta işten geldiği zaman ona beriyorm o ilgileniyor çünkü felaket kucağa alıştı annene gitmek çözüm gibi durmuyor eger imkanın var ise bebeksiz bir gün geçirip konuşmaya çalışın

slm kızlar hayırlı kandiller herkese..eşlerden bahsedilmiş maalesef bende aynı durumdayım aramıza bebğimiz girdi desem yeridir ..9 yıldır bekledik bekledik kavuştuk bebeğimize şimdide aramız soğuklaştı.. bunu ikimizde içimize atıyoruz yani birbirimize soğuk değiliz gibi davranıyoruz.. yalancıktan bişiler gelir öper sarılır o kadar emzirdiğim için sanırım dokunmak istemiyor bana ..ben zaten oğlandan fırsat bulduğum an sadece dinlenmek uyumak istiyorum bende de iş yok yani...ama rahatsız oluyorum hem kendimden hemde eşimin benden uzaklaşmasından..bugün düzelticem bu durumu diyorum her sabah uyandığımda ama sonra yine kendimi bebeğime veriyorum ..eşimde işten gelince hemen bebeğimize koşuyor yatana kadar onla ilgileniyor hayırlısı bakalım bi ayar çekmek lazım

Benimki de geceleri uyuyor 3 saate bir kalkıyor ama aç uyuyor sanki uyandirayim diyorum kıyamıyorum kilo alımını yavaşlamaz mi
Merhaba sevgili anneler, biz az once hastaneden geldik. Aslinda 2. Ayimiz gecen hafta doldu ama esimin isleri dolayisiyla anca bu hafta gidebilmis olduk. Cok sukur her seyi normalmis. Gecen aydan bu zamana 1150 gr almis. Tabi bu gec gittigimiz 1 haftada da 200 gram kadar almis olsa, yani asagi yukari bir ayda 1 kg almis sayilir. Elhamdulillah.

2. Ayda yapilan asilari oldu, 3 tane. Biri sol omzundan, biri sag bacagindan, bunlari olunca az agladi ama sonuncusunu sol bacagina yapilinca feryadi kopardi, eve gelip emzirene kadar aglamasi durmadi neredeyse. Gozyasli gozyasli agliyor bir de cok uzuluyorum. Doktor asi yapilan bolgeleri 2 gun yikamayin dedi. Asi bolgesinde 2 ay sonra kizarikliklar gozlenebilir normal dedi. Ates yapabilir dedi, fitil verdi. Fitil yapmaktan korkarsam diye şurup da yazdi. Bakalim insaallah atesi cikmaz.

Vucudunu kontrol edince yanaklarinda kizariklik, kulak arkasinda kuruluk ve bas derisinde de hafif konak gibi sarilasma oldugunu gorunce cildi alerjik olmaya musait dedi, onun icin de ilac verdi.

D vitaminine devam, 3 damla.

3. Ayda istege bagli Rotavirus asisi var, yaptirmak isterseniz bir sonraki aya yine gelin, yaptirmayacaksaniz bebekle ilgili bir sorununuz olmadigi muddetce artik kontrole gelmenize gerek yok dedi. Peki asiyi tavsiye eder misiniz diye sorduk. Zehirli ishal olmamasi icin faydali bir asi ama zorunlu degil dedi.

Sikayetiniz var mi diye sorunca aslinda aklimdaki sorulardan biri de sacindaki konaklasmayla ilgiliydi ama zaten onun cevabini almis oldum. Geri kalan 2 soruyu da sordum.

2 gunu geckindir kaka yapmiyor, normal mi dedim. Bu ayda genelde kaka nadir yaparlar, genelde cis cok yaparlar, 7 gun boyunca bile yapmayabilir normal dedi. Onemli olan yaptiginda yumusak yapiyor olmasi gerekiyor, eger sert kaka yapiyorsa sorun var demektir dedi.

Genelde aksam 10-11de yatiyorsa gece 3-4 gibi kalkiyor ama bazi geceler eger 12-1 gibi gec yatiyorsa sabah 6-7 ye kadar hic uyanmadan durdugu oluyor, normal mi, kaldirip sut vermem gerekiyor mu dedim. Hayir, hic uyandirmayin, cok normal, ne zaman uyanirsa o zaman emzirin dedi.

Back