2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar bebeğim sürekli memeyi ağzından atıyır. Tekrar alıyor bi kere emiyor atıyor. Neden olabilir?? Süt mü yok acaba. Sıkınca geliyor ama anlamıyorum bir türlü
Süt vardır canım. Şakın süt yok mu diye düşünme. Benim bebeğim 15 günlükten beri yapıyor o şekilde. Ben de sebebini bulmaya çalışıyorum. Gazdan olabilir. Memeyi ilk bir kaç kere emiyor sonra bırakıp bırakıp tekrar alıyor. Hatta arada ağlıyor. Özellikle uyanıkken emzirmek zulüm gibi. Ayakta geze geze emziriyorum ama yeter ki emsin. Bi de şimdi kakası sümüksü gibi. Süt ürünlerini kestim. İki gündür yemiyorum. İki gündür emmesinde de bi düzelme var gibi. Bugün kakası da biraz düzeldi sanki. Doktora götürmek istemiyorum hemen kan tahlili istiyorlar. Çok zor alınıyor kanları bebişlerin. İlk ay aldılar. Yazık yavrum mahvoldu. Deneye deneye bulucam bakalım ne olduğunu. Yalnız sen de sakın alternatif sunma. İşte o zaman memeyi bırakmak isteyebilir

Arkadaşlar merhaba doğum yardımı için aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuran var mı?
Ben öğretmenim ve dogum yardımi için başvuru yapacağım fakat başvuru dilekçesini nereye vereceğim?

Bildiğim kadarıyla mememursanız kendi çalıltığınız kuruma veriyosunuz

Bakanlığın ilçelerde temsilcileri var yani bir nevi şubeleri. Oraya başvuru yapılıyor. Çalıştığın kuruma sorarsan onlar yönlendirmeyi yaparlar. Eşin de başvuru yapabilir senin gitmene gerek yok. Bizimki yatmış bile :)

Herkes bisey diyo valla hangisine uycagimi sasirdim cevredekiler ayri zaten her yer prof doktor ve mukemmel anneden olusuyo
Cok haklisiniz. İnsanin kafasi cok karisiyor. Ama simdi dusunuyorum da ikisi de cok yanlis seyler degil demek ki. Butun bebeklerin ihtiyaclari da birbirinden cok farkli bence. Kimisi gece uykudan daha cok buyuyor belki, kimisi de gece sutunden belki de. Biraz oyle yapalim biraz boyle yapalim, deneyelim, hangisinde bebegimiz daha huzurlu oluyorsa o sekilde devam edelim bence.

Merhaba canım. Ben başvurdum hatta aldım bile. Doğum belgen bebeğin kimliği ve kendi kimliğinle başvuru yapıyorsun

Bildiğim kadarıyla mememursanız kendi çalıltığınız kuruma veriyosunuz
Dogum yardimi icin aile sosyal politikalar bakanliginin internetten bukdugum adresine bi form doldurup gonderdim 1 ay icinde odendi benim ikinci cocuk oldugu icin 400 tl aldim.calismaniz gerekmiyor hic bir sart aranmiyor birinci doguma 300 ikinciye 400 3. 600 tl odeniyor galiba .ben basvurumu kargo ile gonderdim.

Eşim nüfus müdürlüğüne gittiğin de doğum parası için başvuru da yapmıştı ama tam olarak nerede yaptığını bilmiyorum. Bana bir doğum parası bir emzirme parası yattı hesabıma. Başka bir başvuru falan yapmayacağız sanırım ?

Dilekçenin çıktısını mı aldın bi dilekçe var ama tam çözemedim ben bebeğin nüfus cüzdanı annenin nüfus cüzdanı gerekiyor mı

Dogum parası dediğin aile ve sosyal pol. Bakanlıgının ödediği değil mi? emzirme parası ne oluyor canım onu hiç duymadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…