2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Merhaba sevgili anneler, biz az once hastaneden geldik. Aslinda 2. Ayimiz gecen hafta doldu ama esimin isleri dolayisiyla anca bu hafta gidebilmis olduk. Cok sukur her seyi normalmis. Gecen aydan bu zamana 1150 gr almis. Tabi bu gec gittigimiz 1 haftada da 200 gram kadar almis olsa, yani asagi yukari bir ayda 1 kg almis sayilir. Elhamdulillah.

2. Ayda yapilan asilari oldu, 3 tane. Biri sol omzundan, biri sag bacagindan, bunlari olunca az agladi ama sonuncusunu sol bacagina yapilinca feryadi kopardi, eve gelip emzirene kadar aglamasi durmadi neredeyse. Gozyasli gozyasli agliyor bir de cok uzuluyorum. Doktor asi yapilan bolgeleri 2 gun yikamayin dedi. Asi bolgesinde 2 ay sonra kizarikliklar gozlenebilir normal dedi. Ates yapabilir dedi, fitil verdi. Fitil yapmaktan korkarsam diye şurup da yazdi. Bakalim insaallah atesi cikmaz.

Vucudunu kontrol edince yanaklarinda kizariklik, kulak arkasinda kuruluk ve bas derisinde de hafif konak gibi sarilasma oldugunu gorunce cildi alerjik olmaya musait dedi, onun icin de ilac verdi.

D vitaminine devam, 3 damla.

3. Ayda istege bagli Rotavirus asisi var, yaptirmak isterseniz bir sonraki aya yine gelin, yaptirmayacaksaniz bebekle ilgili bir sorununuz olmadigi muddetce artik kontrole gelmenize gerek yok dedi. Peki asiyi tavsiye eder misiniz diye sorduk. Zehirli ishal olmamasi icin faydali bir asi ama zorunlu degil dedi.

Sikayetiniz var mi diye sorunca aslinda aklimdaki sorulardan biri de sacindaki konaklasmayla ilgiliydi ama zaten onun cevabini almis oldum. Geri kalan 2 soruyu da sordum.

2 gunu geckindir kaka yapmiyor, normal mi dedim. Bu ayda genelde kaka nadir yaparlar, genelde cis cok yaparlar, 7 gun boyunca bile yapmayabilir normal dedi. Onemli olan yaptiginda yumusak yapiyor olmasi gerekiyor, eger sert kaka yapiyorsa sorun var demektir dedi.

Genelde aksam 10-11de yatiyorsa gece 3-4 gibi kalkiyor ama bazi geceler eger 12-1 gibi gec yatiyorsa sabah 6-7 ye kadar hic uyanmadan durdugu oluyor, normal mi, kaldirip sut vermem gerekiyor mu dedim. Hayir, hic uyandirmayin, cok normal, ne zaman uyanirsa o zaman emzirin dedi.

Bu gece uyandirma konusunu bende sordum doktorumuza ayni seyi soyledi ama emzirme danismani kesinlikle gece aldigi sutun buyumesi için cok gerekli oldugunu ve gece mutlaka emzirmemi söyledi

Kızlar Bugun gittiğim doktor mükemmel ötesi idi tecrübelerimi size aktarmak istedim 3 aya kadar bagırsakları tam gelişmediği icin gaz problemi olacağını ama tünelin sonunda ışık olduğunu söyledi ağlayan bebekten korkmayın sağlıklı bebek çok ağlar Eger ağlamıyorsa bir problem vardır ağladığında size birşey anlatmak istiyor bınun ne olduğunu anlamaya çalışın dedi hastada olsa bebegi mutlaka hergün yıkamalıymışız ayrıywttwn evin. İçersinde şapka eldiven asla takmayın eldiven bebegi çok rahatsız eder dedi gaz icin nurse Harvey’s den daha etkili olduğunu söylediği bir şurup verdi aquline diye Bugun başladık tecrübelerimi sizinle paylaşırım bebek meme emmiyorsa 4. Aydan Sonra ek gıdaya geçmesinde bir mahsur yok bunu bir saha ki kontrolde konuşacağız dedi

Bu gece uyandirma konusunu bende sordum doktorumuza ayni seyi soyledi ama emzirme danismani kesinlikle gece aldigi sutun buyumesi için cok gerekli oldugunu ve gece mutlaka emzirmemi söyledi
Benim anladigim şu, gece uykusu bebegin buyumesinde emzirmeden daha etkilidir. Ben doktoru dinleyecegim, ne zaman uyanirsa o zaman emzirecegim. Gece kaldirdigim da oldu, uyandirmak o kadar zor oluyor ki. Orasini gidikla, burasini kaşı, burnunu sık, cocuga da eziyet. İhtiyaci varsa cocuk zaten kendisi uyaniyor.

Herkes bisey diyo valla hangisine uycagimi sasirdim cevredekiler ayri zaten her yer prof doktor ve mukemmel anneden olusuyo

Bizimle paylaştığın icin tskler canim. Baya ilgimi cekti. Buarada yogun bakimda olan hastaniz nasil oldu?

Kızlar bebeğim sürekli memeyi ağzından atıyır. Tekrar alıyor bi kere emiyor atıyor. Neden olabilir?? Süt mü yok acaba. Sıkınca geliyor ama anlamıyorum bir türlü

Kızlar bebeğim sürekli memeyi ağzından atıyır. Tekrar alıyor bi kere emiyor atıyor. Neden olabilir?? Süt mü yok acaba. Sıkınca geliyor ama anlamıyorum bir türlü
Soğan sarımsak gibi şeyler sutun tadını degistiriyormus.axaba öyle bişey mi ki

Herkes bisey diyo valla hangisine uycagimi sasirdim cevredekiler ayri zaten her yer prof doktor ve mukemmel anneden olusuyo
Ay ne güzel dedin her büyüten prof kesiliyor cidden cok biliyorlar bnde sinir oluyorum bazen zor tutuyorum kendimi terslememek için

O sırada gazı da geliyor olabilir böyle yaptıktan sonra altını kontrol ettin mi hiç benim kızım muhtemelen altına yapıyor senin bebeğin daha küçüktü dimi canım

Ay ne güzel dedin her büyüten prof kesiliyor cidden cok biliyorlar bnde sinir oluyorum bazen zor tutuyorum kendimi terslememek için

O yuzden iste hic bir yere gitmiyorum topluma girmiyorum cunku canimi sıkıyolar modumu dusuruyolar ananesiyle beraber oglusumu evde sakin sakin büyütüyoruz :)

O sırada gazı da geliyor olabilir böyle yaptıktan sonra altını kontrol ettin mi hiç benim kızım muhtemelen altına yapıyor senin bebeğin daha küçüktü dimi canım
Benim bugün 36 gün oldu canım son 3 gündür bunu yapıyor. Önceden emmese de ağzından zorla alırdım. Şimdi bi kere çekiyor ağlıyor bırakıyor bir daha tutuyor yine aynı

Piraye dogumdan once duygularimizin karmasik oldugunu konusuyoduk dogumdan sonra degisir diye ne hissettin bekledigin gibi oldumu :)
Ben doğumdan sonrasını hersey mükemmel olur diye bekliyordu :) mükemmel sorunsuz bir bebek mükemmel bir anne mükemmel beslenme mükemmel uyku vs.
Ama hiç biri olmadı
İlk zamanlar kendimi çok tuhaf hissediyordum yani kabullenemiyor gibiydim bebeği ama şimdi alıştık uyumasakta zorlansakta keyfimiz yerinde ya senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…