2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Tatlim en son ne zaman kontrolun vardi 2 hafta varsa arada para almamalari lazim benim doktor oyle ama sen bilirsin gitmezsen kizarmi doktor ya sancilarin olarsa felaket tellalligi yapmayim ama kendinide en iyi sen bilirsin sanci kasilma durumlarin nasil
Yok doktor rahat ama kontrol sadece 10 gün icinde bizimkinde sancı falan da yok ztn olsa giderim hanı esim de sıkayetın var mi diyo bende yok dedim

Kızlar normalde bu hafta kontrol var esim haftaya gidelim diyo bizim durumlar sıkısık sizce bı sorun olur mu rahat edemiyorum kızım da hic boyle iki haftada falan cagırmamıstı en son 37 haftada gittim 40 da da dogurmustum

Canim ay basinda gitmistim doktor bidaha 29 unda gel dedi agrin olursa haber ver dedi o kadar fazla kasmayada gerek yok bence kendini skintiya sokma Allah korusun aksi bi durum olsa hareketlerinden farkedersin zaten

Bence doktoruna danışıp öyle karar ver canım, aramızda 1 hafta var, bizim 2 haftadır haftalık kontrollere döndü,artık 35ten sonra haftalık kontrolleri önemsiyorlar. Gidemezsen de canını sıkma, hareketleri sürekli takip et..
En son 34 Ken gittim 36 da cagırdı normalde ama hareketleri falan iyi aksine hic uyumuyo bu sıra

Canım evde lokal anestezi uygulanıyor
Yani sadece o kısım uyusturuluyor
Ama genel anestezi dediğimiz tamamen bayıltma oluyor
Buda 1 yaşından önce uygulanması önerilmiyor
Tabi bu benim bildiğim yanlışta olabilir

Canim evde yada hastanede olmasi farketmiyo yenidogan sunnetini lokal anesteziyle yapiyolar buyudugu zaman egnel anestezi veriliyo oda cocuk hareketli oldugundan yamuk kesim olmasin diye

Canim ay basinda gitmistim doktor bidaha 29 unda gel dedi agrin olursa haber ver dedi o kadar fazla kasmayada gerek yok bence kendini skintiya sokma Allah korusun aksi bi durum olsa hareketlerinden farkedersin zaten
Evet canım ya sagol insallah bi sıkıntı olmaz annelerimiz hic gitmezdi demi :)

Evet canım ya sagol insallah bi sıkıntı olmaz annelerimiz hic gitmezdi demi :)

Yanii ben o düşüncedeyim doktorumda o kafada bi adam cok sukur ne bi test ne bi tahlil gereksiz hicbiseyle ugrastirmadi saolsun ultrasyonda bile cok tutmaz zararli bebege die daha bi kere bile nst ye falan girmedim Allaha emanet gidiyorum yani :))) Kendini bosuna strese sokma Allahin izniyle bisecik olmaz vesveseye düşme takipte kal bebisi yeter valla ben bisi kesfettim tesadufmu bilmiyorum ama bazen evhamlaniorum hareketini hissetmeyince kegel egzersizini yapmaya basliyorum hareketleniyo rahatliyorum sonra :)

kizlar herkese gunaydin,bobrek agrisini dindiremedigimiz icin dun sabah sezaryanla (spinal)dogum gerceklesti.cok sukur bebegim iyi 3050 kilo 49 cm dogdu.38+1 de dogum olmus oldu.biraz fazla aglayan bi bebek.ve gercekten sut konusu cok onemliymis.sukur emme yetisi var ama hic sutum yok.anne memesi agizdazken enhektorle vermeyi denedi hemsiler.ama bu sabaha karsi pes ettik artik.cok agladi acliktan.allahtan biberon almistim yanima.biberonla verdikte bebegim uyudu sukur.mutlaka biberon ve sut sagma makinanizi yaniniza alin.herkese hayirli dogumlar diliyorum
Gozunaydin canim saglikli guzel omurler insallah esin ve bebisinle birlikte :KK66:

Günaydın kızlar bugün beşinci gün kontrollerimiz vardı 36+5 de doğum yaptım sütüm 3.güne kadar gelmedi cevremdekiler mama vermek istemedi 2 gün ac kaldı bebek sütüm geldi bu sefer de az diye bebek emmek istemedi kimseyi dinlemedim 3.gün mamaya başladım ama alışmasın diye de mamayı kaşıkla verdim çıktığı kadar da sütü sağıp kaşıkla verdim Allah ıma bin şükür şimdi bebeğim emiyor bugün kontrolde sarılık baslamıs eğer mama vermeseydik sarılığı cok olacakmıs dr mama ve süt beraber götürmemiz lazım dedi sarılığı atması için dr a rağmen hala mama verme sütün de gelmiş emzir diyorlar zaten emziriyorum Sadece emdikten sonra mamayla destekliyorum siz kimseyi dinlemeyin mama verince de anne memesini alıyormus bebek benim loğusalığımı ağlayarak geçirttiler bebek aç ağlıyor sen o ağlıyor diye ağlıyosun strese girince de daha cok sütün gelmiyor
Canim ben o mama olayini cok arastirdim kafam karismisti. Isin fanatikleri olusmus bu konuda kesinlikle ha mama vermeyin diye. Iyi yapmissin kimseyi dinlememekle. Ben dr umdan ve bir arkadasimdan sut yetmeyip mama vermemede israrci olan bikac olayla ilgili tatsiz tecrubeler duydum. Bebegi illa mama vermiycem diye ac birakmayi dusunmuyorum kesinlikle

Merhabalar herkeze günaydın
Ben aranıza çok geç katılmıştım hatırlayan varmı bilmiyorum ankaradan.
Ayın 20 sinde bende dogum yaptım.minik bir oğluşum oldu. arkadaşlar.36.5 haftalık sancı ve kasılma ile gittim bebeğimin kalp atışları yavaşladıgı için hemen spinal sezeryan oldum.çok şükür saglık durumumuz iyi evimize gectik.rabbim darısı gün sayanalara olur inşallah.bu arada gögüslerim çok fena çatladı lansinoh kullandım devamlı ama hiç bir faydası olmadı.önerebileceğiniz hemen yaraları iyleştirecek bir krem varmı arkadaşlar
Gozunaydin canim Allah anali babali buyutsun insallah.
Ben bugun soguk sikim hindistan cevizi yagi aldim. Bir arkadasimdan lansinohtan daha fazla ise yaradigini duydum. Bir de simdiden gogus uclarim kurumaya basladi zeytinyagi surmeme ragmen. Emzirirken yara olacagini hissediyorum. Yara olursa kalkan alirim diye dusunmustum ama simdi alip hastane cantama koymaya karar verdim. Silverette alacaktim ama cok pahali baktim onlemlere ragmen yaralar fena oldu o zaman silverette alirim diye dusundum

U UgurluKedi canım zeytinyağının asit oranına göre de göğüs uçları etkilenebiliyor. Mesela herkese zeytin yağı iyi gelirken benim göğüs uclarimi daha kötü yaptı. muhtemelen asit oranından kaynaklı. hindistan cevizi yağı kullanıyordum şuan lansinoh kullanıyorum iyi gidiyor. Ama asıl bir ara yara gibi olmustu burda bir arkadaş ayva çekirdeğini suda bekletip sür dedi onu yaptım sonuç bir harika resmen sabaha düzeldi

pamukkksekerrr pamukkksekerrr canım okuduğum yazı da annelerin doğum anında başka boyuta geçtiğini okudum sen bunu hissettin mi hani ameliyat ortamından kopup bebeğe odaklanma gibi..

Evet canım malesef hala belli değil sanki belli olsa içimiz rahat etcek amaa benimde ara ara kasılmalarım var sadece ocak ilk haft gelcek gibi içime doğuyor bazen ama doktorun bişi dediği yok daha erken diyor bebise göre hareket edicez
Aynen canım ya benim doktor da bi rahat sanki.Öyle sık sık da çağırmıyor :) 38. haftada çağırdı çatı muayenesi de yapmadı henüz. Bir kere nst ye girdim:) Bana da ocak ilk haftası gibi geliyor bakalım tahminlerimiz tutacak mı:) Kasılma dediğin bebeğin bir yerde toplanması ve sertleşmesi demi?

Canım ben hiç doguramayacak gibiyim
Bir tek alt tarafta baskı ve bol bol idrar
Onun dışında ne sanci nede başka birşey
O zaman belki seninki tam gününde olur. :) Gerçi bende de söylediklerine ek olarak arada bir kasılma var.Başka bir şey yok :) Ocağın ilk haftasında olur gibi hissediyorum bakalım :) Kimin önce olacak :KK66:

Ben 657liyim canim kurumlar arasinda uygulanis farki var mi bilmiyorum ama benim süreç şöyle oldu: 30.haftadayken personele gidip sordum. Ucretsiz iznimin durdurulmasini istiyorum tarzinda bi dilekçe yazdim. 32-37. Haftalar arasi calismak istediğimi ordaki görevli arkadaşa söledim O da 32.haftada calisabilir raporu alip kendilerine teslim etmemi o günde ise baslangicimin yapılacağını söyledi. 32+0dan beri calisiyorum anlayacağın :KK66:
Bu 2. çocuk mu cnm

Hmm biz öyle bi sorun yasamadik valla kuzenimin eside girdi fotografi ceken arkadasimizda bu fotografcimiz dedik soktuk :)) ben kiyamiyorum o kadar paraya yaa ki oyle foto çekilmeyi bile sevmem zaten henuz dugun albumumu resimleri secip yaptirmis insan diilim :)
Ben de daha seçip yollayamadım 1.5 yıl oldu halbuki kendim de amatörce uğraşıyordum ama bir türlü fırsat bulamadım .. tek değil mişim..

X