2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Bugun kontrolumuz vardi. Bebek biraz kucuk dedi doktor yine, proteine agirlik ver dedi. 12 gun once de ayni seyleri soylemisti. Aslinda iki muayene arasinda tam 300 gram almis, iyi degil mi sizce? Simdi son adet tarihine gore haftamiz 36+3, ama ultrasonda gosterdigi 35+0 ile uyumlu. Yani 1,5 hafta kadar yine geride. Yaklasik 2650 gram, 49cm mis. Doktor bebeklerin 3 kiloyu gecmesini isteriz diyor. Doguma daha 25 gun var insaallah, bence hayli hayli gecer zaten, 3,5 kg bile olabilir. Cok buyuk bebek de iyi degil hem bence, onu bir de dogurmak var yani. Hahaha...:skandal:

Epidural yaptiriyor cogu kisi siz ne dersiniz diye sorduk. "O an karar verilecek bir sey, zaten ilacin yapilmasi icin 4 cm kadar acikliga ulasmis olmasi gerekiyor. Kimisi o kadar acikliktan sonra zaten dayanabiliyor hic epidurale gerek kalmiyor, biz de hic fizyolojiyi bozmayalim diyoruz. Kimisi de cok aci agri cekip aman beni sezaryene alin diye yalvarmaya baslayinca o zaman sezaryendense bari epidural yapalim yine normal dogur diyoruz." dedi. Valla tebrik ettim doktoru, cok fazla normal dogum yanlisi. İnsaallah bizim de gonlumuzdeki o, hayirlisiyla her sey yolunda gitsin normal dogum yapayim sag salim. Bebegin gidisati da guzel, Nst de guzel cikti. Elhamdulillah her sey yolunda, normal dogum diye gozukuyor son durumda. Doktor, bebek kafasini bayagi yerine yerlestirmis, kalcani cok sevmis belli dedi. Hahaha...:oops:

U UgurluKedi hazırladın mi çantanı? Ben dün bebişinkini hallettim kendime daha hazırlayamadım. Izne de ayrılmadım :KK43: dogurcsm ortalarda diye korkmuyor degilim:)
Ben galiba ilk hazirlayanlardanim canim. Bebek cantam ok. Kendi cantama bigun oncesinden koyacagim ufak tefek seyler var artik makyaj, kozmetik vs. Sen listeni hazirla gerisi sadece cantaya yerlestiriyorsun o kadar. Listeye karar vermek bende daha uzun surdu :KK66:

Yeni çıkmıştır
Hepsola yatıyorsun diye degil bebek sola geliyor dıye desek daha doğru olur

Tam kasık üstücatlıyor orayıda suan net göremediğimiz için genelde doğumdan sonra suprız oluyor catlaklar
Canim ben catlaklari ilk yakaladigimda hemen lieraca abandim ama artik inanmiyorum gecirdigine. Bir kere o catlak olusumu basladiysa varolanlari gecirmiyorsun da ancak yenilerinin olusumunu engelliyorsun gibi sanki.
Beni su ara en tatmin eden ve uzun sureli nemlendiren urun halis zeytinyagi oldu

N nazanca1 @Minnakmucizem kızlar çilek beşikle ilgili size yazacaktım diye hatırlıyorum inşallah doğrudur.
Teslimat günü yarın, eşim bugün aradı gelecek di mi diye. Evet demişler :) gününde gelmiş olacak inşallah haber verecektim unutmadan yazayım dedim :)

Canım süpersin çok teşekkür ederim haber verdiğin için, umarım bizimki de zamanında gelir ve ben gelene kadar doğurmuş olmam:KK68:

Bugun kontrolumuz vardi. Bebek biraz kucuk dedi doktor yine, proteine agirlik ver dedi. 12 gun once de ayni seyleri soylemisti. Aslinda iki muayene arasinda tam 300 gram almis, iyi degil mi sizce? Simdi son adet tarihine gore haftamiz 36+3, ama ultrasonda gosterdigi 35+0 ile uyumlu. Yani 1,5 hafta kadar yine geride. Yaklasik 2650 gram, 49cm mis. Doktor bebeklerin 3 kiloyu gecmesini isteriz diyor. Doguma daha 25 gun var insaallah, bence hayli hayli gecer zaten, 3,5 kg bile olabilir. Cok buyuk bebek de iyi degil hem bence, onu bir de dogurmak var yani. Hahaha...:skandal:

Epidural yaptiriyor cogu kisi siz ne dersiniz diye sorduk. "O an karar verilecek bir sey, zaten ilacin yapilmasi icin 4 cm kadar acikliga ulasmis olmasi gerekiyor. Kimisi o kadar acikliktan sonra zaten dayanabiliyor hic epidurale gerek kalmiyor, biz de hic fizyolojiyi bozmayalim diyoruz. Kimisi de cok aci agri cekip aman beni sezaryene alin diye yalvarmaya baslayinca o zaman sezaryendense bari epidural yapalim yine normal dogur diyoruz." dedi. Valla tebrik ettim doktoru, cok fazla normal dogum yanlisi. İnsaallah bizim de gonlumuzdeki o, hayirlisiyla her sey yolunda gitsin normal dogum yapayim sag salim. Bebegin gidisati da guzel, Nst de guzel cikti. Elhamdulillah her sey yolunda, normal dogum diye gozukuyor son durumda. Doktor, bebek kafasini bayagi yerine yerlestirmis, kalcani cok sevmis belli dedi. Hahaha...:oops:

Bu haftadan sonra artık her hafta 250-300 gram alacak 3 kg rahatlıkla olur ama sen yine de yediklerine dikkat et canım.
hemen hemen haftamız aynı seninle bir kaç gün farkı var işte.

Doğum içinde çok güzel anlatmış.
O anda bakacaksın normal olarak git bakalım neler olacak..

B Belkibiumut F ferayegul

Bugüj gşttim nst girdim normal 110 SGK 55 tl başında bana söyleyen kadın yalnış söylemiş yani.
sancım 104-150 gibi Kağıt değişmiş çok anlamadım. Doktor da önemsemedi zaten
Bebeğin boyu kg gayet iyi büyüyor haftaya yine kontrol ve nst bundan sonra her hafta görüş artık kaldı son 3 hafta :anneadayı:

Canım sancı 104-150 çok fazla sanki, benim 20-30larda çıkıyor normal diyorlar, 70in üzerinde olursa önemsiyorlar diye biliyorum, acaba o farklı bir değer mi?

Canım sancı 104-150 çok fazla sanki, benim 20-30larda çıkıyor normal diyorlar, 70in üzerinde olursa önemsiyorlar diye biliyorum, acaba o farklı bir değer mi?
09F58CB1-282C-43F2-9D75-52859F3BBA3C.jpeg

Makine farklı olabilir mi nst böyle çıktı işte
Artık doğurursam da napalım :KK200:

Merhaba
Öncelikle bir avazda kurtarsın Rabbim tüm hamisleri

Arkadasim formu gezerken gördüm dr ne kadar güzel açıklamış tam aradığım dr :) ilk dogumum normal.oldu ama yinede sezeryan yaparlar korkum devam ediyor nereye gidiyorsunuz kontrollere doğum ücreti ne kadar birde doktorunuz kim normal doğum yanlisi bulmak zor

Eki Görüntüle 2078061

Makine farklı olabilir mi nst böyle çıktı işte
Artık doğurursam da napalım :KK200:

Yok bence üstteki bebişin kalp atışları, 150 sancı olsa fazlasıyla hissedersin ve doktorun da önemser, artık haftalarımız ilerliyor, doğum haberi de aldıkça ben her an bekler oldum, Çarşamba kontrolüm var nst'ye girince normal değerleri sorarım tekrar. :anneadayı:

Merhaba
Öncelikle bir avazda kurtarsın Rabbim tüm hamisleri

Arkadasim formu gezerken gördüm dr ne kadar güzel açıklamış tam aradığım dr :) ilk dogumum normal.oldu ama yinede sezeryan yaparlar korkum devam ediyor nereye gidiyorsunuz kontrollere doğum ücreti ne kadar birde doktorunuz kim normal doğum yanlisi bulmak zor

2. Daha bilinçlisiniz normal Doğum olma ihtimali daha yüksek aynı korku bende de var ama yşjende başıma ne geleceğini biliyorum
en kötü eski doktoruna giderim hemen diyorum

Yok bence üstteki bebişin kalp atışları, 150 sancı olsa fazlasıyla hissedersin ve doktorun da önemser, artık haftalarımız ilerliyor, doğum haberi de aldıkça ben her an bekler oldum, Çarşamba kontrolüm var nst'ye girince normal değerleri sorarım tekrar. :anneadayı:

doktorum kendisi anlattı.
104-150 değerin çok iyi sancın var ama yüksek değil falan dedi.
sancım olmadığıma bende çok soru sormadım

bağzı hareketler Hatta bebeğin oynaması sancı da değil.
ilk doğumumda bundan çok daha fazla çıkmıştı sancım ama hissetmemiştim

X