Düşünmek istemiyorum strese girmemek için ama bugün eşim açınca konuyu çok gerildim. Yansıtmakta istemiyorum çok hassas konular, izne ayrıldıktan sonra annem gelicek zaten, kv ve kp ihtiyaç yok ama uzakta oldukları için aynı gün çağırmak nası olur bilmiyorum, neden biraz daha anlayışlı olamıyorlar sanki, hamile olan biziz, biz kendimizi nası rahat hissediyosak öyle olsa keşke :/Kv konusu açılmış. Benimkide sağolsun butun kışı bizde gecircek
Bide demez mi gece bile sancilansan beni arayin ben de gelecem sizle diye .sanki kimsem yokmus gibi hic bizimkilere firsat vermiyor. Benim ailemde kvde cok yakinimda. Ama illa o bizde kalcak istemiyorum ama diyemiyorum napcaz bakalım .
Bazı şeyleri böyle açıkça konuşabilmek ne güzel.. böyle bişey desem her türlü yanlış anlaşılırım..benim haftaya annemle babam gelecek. Açık açık söyledim kv ye sırayla gelin diye. Hem doğumda annem varken daha rahat ederim, hem herkesi bir anda ağırlayamam hem de annem gittikten sonra gel bana daha çok yardımcı olursun dedim. Eşimede anlatınca anladı neyseki. Korkuyorum ve benim anneme ihtiyacım var dedim
İstesende kaçamazsın artık ben yurt dışındayım ne annemler var nede Kv yapayalnızım üç cocuk la ben ne yapam Rabbim saglık versin de bi şekilde idare edecez artıkBenim annem calışıyor sadece ilk gün hastanede kalacak
Kv 20 dakika uzagımda oturuyor gelip kp ve kaynımla bir hafta kalabilecegini söylüyor
Onların içinde ne yapacagım bilmiyorum
Ama baskada carem yok
Aylardır kadın arıyorum bulamadım bulduklarım ya bana uygun degil yada butcemi çok zorluyor
İlk bir hafta öyle böyle gecer zaten bebekte ne gaz oluyor ne baska sey sürekli uyuyor ilk zamanlar
Tam huysuzlandıgı zamanda da kimse kalmayacak yanımda
Eşimde çok yoğun çalışıyor
Bakalım ne yapacagım iki çocukla aklıma geldikçe kaçmak istiyorum:)
İstesende kaçamazsın artık ben yurt dışındayım ne annemler var nede Kv yapayalnızım üç cocuk la ben ne yapam Rabbim saglık versin de bi şekilde idare edecez artık
Hmm o zaman başka
Bende de aynı engel var :)
Ben de doğum olunca çağırmak istiyorum ama eşim biraz daha erken çağırmak istiyor, epey uzak mesafe çünkü. Ama kv tek gelemez kp ile gelicekler onların yanında çok rahat olamam, gözümün içine bakıp durcaklar doğum öncesi stres başladı, doğum esnasında çağırmaya ikna edebilsem keşke eşimi
Benim annem calışıyor sadece ilk gün hastanede kalacak
Kv 20 dakika uzagımda oturuyor gelip kp ve kaynımla bir hafta kalabilecegini söylüyor
Onların içinde ne yapacagım bilmiyorum
Ama baskada carem yok
Aylardır kadın arıyorum bulamadım bulduklarım ya bana uygun degil yada butcemi çok zorluyor
İlk bir hafta öyle böyle gecer zaten bebekte ne gaz oluyor ne baska sey sürekli uyuyor ilk zamanlar
Tam huysuzlandıgı zamanda da kimse kalmayacak yanımda
Eşimde çok yoğun çalışıyor
Bakalım ne yapacagım iki çocukla aklıma geldikçe kaçmak istiyorum:)
eşinin huyunu suyunu en iyi sen bilirsin. O yüzden nasıl söylersen yanlış anlamaz onu düşün. Hassas konular aileler. Kv ile bi sıkıntım yok ama hop diye çıkıp gelmesinlerde. Eşime dedim kii anneni istemediğimi sakın düşünme ama şu anda benim ihtiyaçlarım daha önemli. Mesafe olarak ikiside uzak olduğu için babalarla gelecekler illaki. İnsanın kendi babası tamamda ben onun babasının yanında doğum yapar yapmaz rahatça pijamayla gecelikle oturamam.Bazı şeyleri böyle açıkça konuşabilmek ne güzel.. böyle bişey desem her türlü yanlış anlaşılırım..
Keske canım ama olmuyor. malesef bazen cok iyi cok yardımcı bazen de keyfi olmayınca tüm hersey sana kalıyor haliyle senin de sinirin bozuluyor: (BEn tam doğum zamanı gelsinler istiyorum, önceden yanlarında pek rahat edemem. Kv tek olsa bi derece ama kp olunca başka oluyo haliyle.. son günler bi de zaten sürekli oramız buramız ağrıyo uzanmak istiyoruz, ama uzaklık var bizde işte. Aynı sehirde olsak direk doğum başladı hastaneye gidiyoz diyebilirdik belki. Keşke kendileri biraz anlayış gösterebilseler :/
Düşünmek istemiyorum strese girmemek için ama bugün eşim açınca konuyu çok gerildim. Yansıtmakta istemiyorum çok hassas konular, izne ayrıldıktan sonra annem gelicek zaten, kv ve kp ihtiyaç yok ama uzakta oldukları için aynı gün çağırmak nası olur bilmiyorum, neden biraz daha anlayışlı olamıyorlar sanki, hamile olan biziz, biz kendimizi nası rahat hissediyosak öyle olsa keşke :/
2 2306 canım az çok benzer durumları yaşıyoruz galiba sona yaklaştıkça, ben de sen gibi aslında hastaneden çıktığım an gelmelerini istiyorum ama uzak olunca pek mümkün olamıcak galiba.. evde doğuma kadar gözümün içine bakacaklar kv tek de değil, nası rahat edicez bilmiyorum son günlerimizde :/
Ben gelmelerini istemiyordum çünkü eşim bir hafta kalırlar diyordu. Bu yüzden eşimi 40 gün sonraya ikna etmiştim. Ama daha sonra annesi 4 gün kalırız demiş eşime telefonda konuştuklarında. Ben de kabul ettim. Birbirimizden pek haz etmeyiz 4 günden fazla çekebileceğimi sanmıyorum :/Kızlar belki benle aynı durumda olan vardır, görüşlerinizi merak ediyorum. Kayınvalidesi uzak şehirde yaşayan arkadaşlarım nası bi planlama yaptılar? Ne zaman gelicek kayınvalideniz kayınpederiniz? Doğumdan ne kadar önce çağırmayı düşünüyosunuz?
Kacinci haftadan sonra 150 gr aliyormus ?sende insallah bebegini sıkıntısız saglikla kucagina alirsin canimArtik haftada ortalama 150 gr alirdan hesap et dedi dr um.
Bu arafa kizlar dr randevuma gittim. Sukur haftasiyla uyumlu bir sikinti yok bebekte. Yalniz cok odemim oldugu icin protein kacagindan suphelendi ve idrar tahlili istedi. Insallah yoktur bir sorun da erken gelmek zorunda kalmaz bebek. Eger bir sikinti olmazsa 3 ocak sezaryen tarihim olacak
Kv ile aslında benim de bi sıkıntım yok geldi mi yardımcı olmaya da çalışır ama aynen uzak oldugu için kp ile gelicek, zaten tek gelemez, son günler olduğu için hiç rahat edemicem, annem tek gelicek ve tek annem yeter bana aslında, keşke konuştugumda yanlış anlaşılmıcamı bilsem :/eşinin huyunu suyunu en iyi sen bilirsin. O yüzden nasıl söylersen yanlış anlamaz onu düşün. Hassas konular aileler. Kv ile bi sıkıntım yok ama hop diye çıkıp gelmesinlerde. Eşime dedim kii anneni istemediğimi sakın düşünme ama şu anda benim ihtiyaçlarım daha önemli. Mesafe olarak ikiside uzak olduğu için babalarla gelecekler illaki. İnsanın kendi babası tamamda ben onun babasının yanında doğum yapar yapmaz rahatça pijamayla gecelikle oturamam.
Keşke bunları düşünmek zorunda olmasak son günlerimizdeKeske canım ama olmuyor. malesef bazen cok iyi cok yardımcı bazen de keyfi olmayınca tüm hersey sana kalıyor haliyle senin de sinirin bozuluyor: (
Aynen canım neden kız ailesi bu kadar anlayışlı iken erkek ailesi çok rahat.. benim babam bile gelmicek rahat edemem die ama kv kp gelicekler. Düşündükçe ruhum daralıyo düşünmiyim diyorum ana olmuyo malesef.. aslında 7.ayımda bi geldiler hiç rahat edemedim yanlarında gördülerde ama.. keşke biraz geride kalmayı bilseler, kız hamile annesi zaten yanında ihtiyaç olsa bizi çağırırlar diye düşünseler.. eşim de çok geç olmadan çağıralımın derdinde, çağırmasak küsme gibi bi durumda olabilir çünkü :-/Ablam in doğuma 1 ay kala sanırım kv kalmıştı. Ablam anlattigina gore sinir küpü olmuş.
Kız hergün agliyormus.
PsikolojiSi fln bozulmus.
İlk hamileliği idi onunda.
Doğum sonrası da kp fln gittı yanına.
Doğum yaptığı zaman kv bebeği kucağına vermemis bebek alisirda susmaz die.
Ablam kafayı yemiş.
Doya doya kuçağına alıp sevemedigi icin.
Sonrasında annem gitti yanına.
Biraz kv ile kalmışlar.
Kv gittikten sonra annem yanında durmuştu.
Bi zaman sonra döndü tabi eve.
Ben anlamıyorum ya..
Kp in ne işi var Allah aşkına. ..
Ha görüp gidecekse bise demem.
Sonuçta doğum yaptin.
Kendine gelmen lazm.
Rahat olman lazım.
Bebekle ilgilenmen lazım.
Kp fln kaldığında insan diken üstünde olur ya.
Ben çok saçma buluyorum şahsen.
Hatta saçma bile değil hiç hoş degil saygısizlik!
Benim annem böyle şeylere çok dikkat eder.
Ablamda bile 1 ay kalmadı kadın.
Ben anlamıyorum ya bizim anneler neden düşünceli olur da erkek tarafı bu kadar geniş görüşlü olur bilmiyorum yaa..
Yani çok rahat hareket ediyorlar.
Şu kp leri gelenler şimdi göğsünü acip ayni ortamda emzirse sanırım onların umrunda olmicak...
Oysa bizde bu konular çok hassas olduğu için. Mümkün mertebe erkek fln ortama alinmaz. Gelmez yani. Gelse dahi göz aydınlığına gelip fazla durmadan gider.
Çok uzattım ama ben böyle konulara oldum olası sinir olmusumdur.
Benim eşimin ailesi de çok rahatlar.
Hemide çok. Bazen korkmuyor değilim.
Korktuğum şey başıma gelir, Die
Kalmaya gelmez zaten. Ev burda sonuçta evde karısı ve kızı olmadan da yapabiliyor.
Ama bebek için görmek için sevmek için heran burda biter mi biter.
Uzakta mı canım kv ler? Bizimkiler 14saatlik yoldan gelicekler. Tam doğum anında çağırmak kırgınlık sebebi olabilir bizde, eşim bence böyle düşünüyo. Ne güzel sen konusmussun 4gün de karar kılmışsınız, böyle konusup anlaşılabilmek ne güzel şey..Ben gelmelerini istemiyordum çünkü eşim bir hafta kalırlar diyordu. Bu yüzden eşimi 40 gün sonraya ikna etmiştim. Ama daha sonra annesi 4 gün kalırız demiş eşime telefonda konuştuklarında. Ben de kabul ettim. Birbirimizden pek haz etmeyiz 4 günden fazla çekebileceğimi sanmıyorum :/
Doğum olduktan sonra haber verilir ertesi gün akşam gelirler diye düşünüyorum.
İnce düşüncelilermiş bence, böylesi zor bulunur bu dönemde:)Ay gercekten bu kp olayi bana cok itici gelio ben 10 yillik evliyim kimse evime gelip yatmaz yakiniz zaten uzakkende gelmezdi bu konuda kv bi tanedir evime gelse fazla dolanmaz salonda oturur gider cok sikismazsa lavobama bile girmez.yatak odama omrunde 2 ya da 3 kez girmistir o da beceremedigim bir is olmus ben rica etmisimdir.ama yine de benim ailemke esimin ailesi o kadar farkli ki hastane olayi bile beni gerio bi de hem benim hem esimin kardesi gelcek o da suit olcak ama celik cocuk umarim cok kalabalik olmaz benimde elimden gelse dogumdan sonra gelseler evde gorseler bebegi super olur.bi de annem benim cok panik benimle ilgili pek duser ustume onlarinda pek umrunda olmuyor hakli olarak .....sinir oluyor annemde gerginlik oluyor.
bencede kayınbaba bir gece bile kalmamalı nasıl emzirecegiz kanamamız olsa ne yapacagız nasıl pijama ile gezecegiz inş benimkilerde çok kalmaz kalırlarsa ne yaparım bilmiyorum annem bana mı baksın onlara mı baksın zaten kendi babam yokBen gelmelerini istemiyordum çünkü eşim bir hafta kalırlar diyordu. Bu yüzden eşimi 40 gün sonraya ikna etmiştim. Ama daha sonra annesi 4 gün kalırız demiş eşime telefonda konuştuklarında. Ben de kabul ettim. Birbirimizden pek haz etmeyiz 4 günden fazla çekebileceğimi sanmıyorum :/
Doğum olduktan sonra haber verilir ertesi gün akşam gelirler diye düşünüyorum.
Güzel bilgiler gerçekten bizimle paylastigin icin tsk ederizKızlar bugün doğum okulu 1. Günumuzdu
Çoğu bildiğimiz şeyler yazmayim
Ama şunları söyledi benim ilgimi cekenlerden:)
*suyumuz gelince rengi çok önemli şeffaf berrak ya da hafif pembe olmasi çok güzel, ama yeşil olması tehlikeli
*normal doğum için Perina masaji ve kegel egzersizleri çok önemli ( kegel özellikle son 2 3 haftada günde en az 50 kere )
*hastane çantasına biberon emzik mama koymaya gerek yok :)
*gerçek sancılar:
Düzenli
Şiddeti sıklığı süresi artar
Belden hissedilir
*yalancı sancılar
Düzensiz
Artmaz
Karında hissedilir
Dinlenince geçer
Eger sancımız 10 dk da 3 kere geliyor ve geldiğinde 20 ila 40 sn sürüyorsa hastaneye :)
Amin canım inşallah buarada bebişlerimiz beklerse aynı gün doağacaklar hayırlısıyla kuzumInsallah gonlune gore olur canim, bunlar bi saglikla gelsin de
Artik haftada ortalama 150 gr alirdan hesap et dedi dr um.
Bu arafa kizlar dr randevuma gittim. Sukur haftasiyla uyumlu bir sikinti yok bebekte. Yalniz cok odemim oldugu icin protein kacagindan suphelendi ve idrar tahlili istedi. Insallah yoktur bir sorun da erken gelmek zorunda kalmaz bebek. Eger bir sikinti olmazsa 3 ocak sezaryen tarihim olacak
Bursa-Çankırı 8 saat en iyi ihtimalle herhalde.Uzakta mı canım kv ler? Bizimkiler 14saatlik yoldan gelicekler. Tam doğum anında çağırmak kırgınlık sebebi olabilir bizde, eşim bence böyle düşünüyo. Ne güzel sen konusmussun 4gün de karar kılmışsınız, böyle konusup anlaşılabilmek ne güzel şey..
Sanırım yemekte ayran ya da yoğurt yiyince biraz daha rahat oluyor. Benim de dikkatimi çekti. Yoğurt yediğim zaman midem daha iyi. Ben ilacı mecbur kalmadikca icmiyorum. Ona rağmen 2 şişe bitti. Neyse sağ salim alalım da kucağımıza biz katlaniyoruz bu sıkıntılara bir şekildeiyi akşamlar canım doktor banada rennie vermişti bitti yine alayim ozaman..
gerci yemek fazla yememek için iyide son haftalar bari kilo almasam .. bir tabak yemek yedim buaksam ekmekde yemedim iki bardak ayranla suan rahatim hafta sonu bi deneyim bakayim yinede pazartesi günü surubumu alirim ...
Ben de annem yakın olmasına rağmen rahat etmek için evimde eşimle geçirmek istiyordum ilk günleri annem yemek yapıp getirecekti. Ama şimdi annesi yapacak artık. Hiç de sevmem evimde başkasının iş yapmasını ama katlanacağım artık bir kaç gün :/ Bir de eşimle de iznini kullanmaması konusunda anlaştım onlar gidene kadar. Bizde de babası olmasa annesi bir ay kalır anlaşamamıza rağmen. Allahtan babası biraz düşünceli de çok kalmayı istemiyor.bencede kayınbaba bir gece bile kalmamalı nasıl emzirecegiz kanamamız olsa ne yapacagız nasıl pijama ile gezecegiz inş benimkilerde çok kalmaz kalırlarsa ne yaparım bilmiyorum annem bana mı baksın onlara mı baksın zaten kendi babam yok