bu saatlerde inanılmaz uykum geliyor geçi şu 10 gündür ara ara illa dinleneceğim
Son 30 olmuşum
Benimde o saatlerde uykum geliyor.
Eğer uğraş bulamazsam hemen yatıyorum.
Birde can sıkıntısı basıyor.
Ne mutfağa girdim bugün ne temizlik yaptım.
Çok bunaldım ya bise yapasim gelmiyor.
Ama gece olunca hareketleniyorum can sıkıntısından bu kez temizlikti oydu buydu koşturuyorum.
Gün içinde vakitsiz yatmamdan dolayı sanırım gece adam akilli uykuya veremiyorum kendimi....
Kızlar belki benle aynı durumda olan vardır, görüşlerinizi merak ediyorum. Kayınvalidesi uzak şehirde yaşayan arkadaşlarım nası bi planlama yaptılar? Ne zaman gelicek kayınvalideniz kayınpederiniz? Doğumdan ne kadar önce çağırmayı düşünüyosunuz?
Aynı durumda değiliz ama benim kayinvalide evime 10 taş patlasın 15 dk mesafede oturuyor.
Çalışıyor normalde.
Sadece pazar günü izinli.
Çok şükür herhangi bir sorunumuz yok.
Ama ona ragmen ne ona ne kendime stresmen yapmamak için doğumu yaptıktan hastaneden ciktiktan sonra haber edesim geliyor. ^_^
Yani benim planım boyle.
Tabi bu durumda esimin de doğum yaptığımdan haberi olmamalı yoksa ilk arayacağı kişi annesi .
Yanımda kalma işini görümcem üstlenecek sanırım. .
O da çalışıyor ama nasıl olcak bilmiyorum.
Eşim 3 ay boyunca çok yoğun iş ortamında olacağı için benimle pek fazla ilgilenemicek.
O yüzden annesi ve kız kardeşini yönlendirir.
Şimdiden bile söylüyor.
Son haftalarda kız kardeşim gelsin yanında dursun sürekli ... Die
Ama ben istemiyorum.
Gerek yok , diyorum da bakalım. .
Bunun dışında annemler fln gelemicekler suan icin.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
İnşaallah stressiz olaysız bir doğum ve doğum sonrası geçiririz.
Kızlar bugün doğum okulu 1. Günumuzdu
Çoğu bildiğimiz şeyler yazmayim
Ama şunları söyledi benim ilgimi cekenlerden:)
*suyumuz gelince rengi çok önemli şeffaf berrak ya da hafif pembe olmasi çok güzel, ama yeşil olması tehlikeli
*normal doğum için Perina masaji ve kegel egzersizleri çok önemli ( kegel özellikle son 2 3 haftada günde en az 50 kere )
*hastane çantasına biberon emzik mama koymaya gerek yok :)
*gerçek sancılar:
Düzenli
Şiddeti sıklığı süresi artar
Belden hissedilir
*yalancı sancılar
Düzensiz
Artmaz
Karında hissedilir
Dinlenince geçer
Eger sancımız 10 dk da 3 kere geliyor ve geldiğinde 20 ila 40 sn sürüyorsa hastaneye :)
Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
Ayrıca hayırlı olmus olsun.
Bende gitmek isterdim de gel gor ki hastane uzak. Sürekli bu yüzden gitmek istemiyorum.
Senden yararlaniriZ artık.
:))
Birinci sınıfa başlayan çocuklar gibi şenim
Ajanda bile aldirdim eşime
Ama işte bi tek ben not tuttum kimse Ajanda aldirmamis
Ahahaha.
Ben olsam bende ajanda fln götürürdüm.
Sonuçta bu benim ilkim ve bilgileri not etmem en mantiklisi sonuçta unutulabilir.
Yada karistirilabilir. :)