2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar bugün doğum okulu 1. Günumuzdu

Çoğu bildiğimiz şeyler yazmayim

Ama şunları söyledi benim ilgimi cekenlerden:)

*suyumuz gelince rengi çok önemli şeffaf berrak ya da hafif pembe olmasi çok güzel, ama yeşil olması tehlikeli

*normal doğum için Perina masaji ve kegel egzersizleri çok önemli ( kegel özellikle son 2 3 haftada günde en az 50 kere )

*hastane çantasına biberon emzik mama koymaya gerek yok :)

*gerçek sancılar:
Düzenli
Şiddeti sıklığı süresi artar
Belden hissedilir

*yalancı sancılar
Düzensiz
Artmaz
Karında hissedilir
Dinlenince geçer

Eger sancımız 10 dk da 3 kere geliyor ve geldiğinde 20 ila 40 sn sürüyorsa hastaneye :)

Son düzenleme:
Doğum olunca gelsin işte..
yada 38 kadar bekle olmadı çağır
Ben de doğum olunca çağırmak istiyorum ama eşim biraz daha erken çağırmak istiyor, epey uzak mesafe çünkü. Ama kv tek gelemez kp ile gelicekler onların yanında çok rahat olamam, gözümün içine bakıp durcaklar doğum öncesi stres başladı, doğum esnasında çağırmaya ikna edebilsem keşke eşimi:KK43:

Ben ilkinde onu dinledim evinde kaldım ama kalmaz olaydım ne lohusalık yaşadım ne bir şey gelen gidene laf eşimi doldurdu öyle böyle diye diye bütün dikislerim açıldı çok çektim artık doğuma gitsem bile haber vermem :KK70:

Hamileligimin başında benzer şeyler yaşadım hamileligimin başını zehir etti kendisi. Bir nev'i talimliyim :))

Benim annem calışıyor sadece ilk gün hastanede kalacak
Kv 20 dakika uzagımda oturuyor gelip kp ve kaynımla bir hafta kalabilecegini söylüyor
Onların içinde ne yapacagım bilmiyorum
Ama baskada carem yok
Aylardır kadın arıyorum bulamadım bulduklarım ya bana uygun degil yada butcemi çok zorluyor

İlk bir hafta öyle böyle gecer zaten bebekte ne gaz oluyor ne baska sey sürekli uyuyor ilk zamanlar
Tam huysuzlandıgı zamanda da kimse kalmayacak yanımda
Eşimde çok yoğun çalışıyor
Bakalım ne yapacagım iki çocukla aklıma geldikçe kaçmak istiyorum:)

*suyumuz gelince rengi çok önemli şeffaf berrak ya da hafif pembe olmasi çok güzel, ama yeşil olması tehlikeli

*normal doğum için Perina masaji ve kegel egzersizleri çok önemli ( kegel özellikle son 2 3 haftada günde en az 50 kere )

*gerçek sancılar:
Düzenli
Belden hissedilir

*yalancı sancılar
Düzensiz
Artmaz
Karında hissedilir
Dinlenince geçer

Eger sancımız 10 dk da 3 kere geliyor ve geldiğinde 20 ila 40 sn sürüyorsa hastaneye :)
yesa yesa hayırlı olsun okullu mu oldun bence çok faydasını goruceksin :)

Benim annem calışıyor sadece ilk gün hastanede kalacak
Kv 20 dakika uzagımda oturuyor gelip kp ve kaynımla bir hafta kalabilecegini söylüyor
Onların içinde ne yapacagım bilmiyorum
Ama baskada carem yok
Aylardır kadın arıyorum bulamadım bulduklarım ya bana uygun degil yada butcemi çok zorluyor

İlk bir hafta öyle böyle gecer zaten bebekte ne gaz oluyor ne baska sey sürekli uyuyor ilk zamanlar
Tam huysuzlandıgı zamanda da kimse kalmayacak yanımda
Eşimde çok yoğun çalışıyor
Bakalım ne yapacagım iki çocukla aklıma geldikçe kaçmak istiyorum:)
allah yardımcın olsun canım benim
bebisini sağlıkla kucağına alirsin inşallah rabbim bakabilme gücü versin inşallah...

Kızlar belki benle aynı durumda olan vardır, görüşlerinizi merak ediyorum. Kayınvalidesi uzak şehirde yaşayan arkadaşlarım nası bi planlama yaptılar? Ne zaman gelicek kayınvalideniz kayınpederiniz? Doğumdan ne kadar önce çağırmayı düşünüyosunuz?
Canım son ayımdayım diye geldiler benim kv kp de annem son hafta gelecek o zaman a kadar kalacaklar ben coğu zamnımı odamda dinlenicem diye geçiriyorum eğer ona laf söylemiceklerse pek sıkıntı olmuyor ama sürekli yanında oturmanı yafa hizmet beklerlerse cok sıkıntılı oluyor bide ister istemez kalkıp yardım etmek zorunda hissediyosun kendini

Birinci sınıfa başlayan çocuklar gibi şenim

Ajanda bile aldirdim eşime :olamaz:

Ama işte bi tek ben not tuttum kimse Ajanda aldirmamis:olamaz:
Bende almadım zaten kitapçık veriyorlar her seferinde hic aklıma almakta gelmedi haha hakikaten tam hevesli öğrenci olmuşsun

Benimkinin başı aşağıda ama benim de midemle cooooookk sorunum var. Ne yesem mahvoluyorum. Yemeden olmuyor. 2 şişe gaviscon bitirdim. Bu gidişle 1 şişe daha bitiririm.
iyi akşamlar canım doktor banada rennie vermişti bitti yine alayim ozaman..
gerci yemek fazla yememek için iyide son haftalar bari kilo almasam .. bir tabak yemek yedim buaksam ekmekde yemedim iki bardak ayranla suan rahatim hafta sonu bi deneyim bakayim yinede pazartesi günü surubumu alirim ...

bu saatlerde inanılmaz uykum geliyor geçi şu 10 gündür ara ara illa dinleneceğim :eek:

Son 30 olmuşum :bicak:

Benimde o saatlerde uykum geliyor.
Eğer uğraş bulamazsam hemen yatıyorum.
Birde can sıkıntısı basıyor.
Ne mutfağa girdim bugün ne temizlik yaptım.
Çok bunaldım ya bise yapasim gelmiyor.
Ama gece olunca hareketleniyorum can sıkıntısından bu kez temizlikti oydu buydu koşturuyorum.
Gün içinde vakitsiz yatmamdan dolayı sanırım gece adam akilli uykuya veremiyorum kendimi....

Kızlar belki benle aynı durumda olan vardır, görüşlerinizi merak ediyorum. Kayınvalidesi uzak şehirde yaşayan arkadaşlarım nası bi planlama yaptılar? Ne zaman gelicek kayınvalideniz kayınpederiniz? Doğumdan ne kadar önce çağırmayı düşünüyosunuz?

Aynı durumda değiliz ama benim kayinvalide evime 10 taş patlasın 15 dk mesafede oturuyor.
Çalışıyor normalde.
Sadece pazar günü izinli.
Çok şükür herhangi bir sorunumuz yok.
Ama ona ragmen ne ona ne kendime stresmen yapmamak için doğumu yaptıktan hastaneden ciktiktan sonra haber edesim geliyor. ^_^
Yani benim planım boyle.
Tabi bu durumda esimin de doğum yaptığımdan haberi olmamalı yoksa ilk arayacağı kişi annesi . :KK70:
Yanımda kalma işini görümcem üstlenecek sanırım. .
O da çalışıyor ama nasıl olcak bilmiyorum.
Eşim 3 ay boyunca çok yoğun iş ortamında olacağı için benimle pek fazla ilgilenemicek.
O yüzden annesi ve kız kardeşini yönlendirir.
Şimdiden bile söylüyor.
Son haftalarda kız kardeşim gelsin yanında dursun sürekli ... Die
Ama ben istemiyorum.
Gerek yok , diyorum da bakalım. .
Bunun dışında annemler fln gelemicekler suan icin.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
İnşaallah stressiz olaysız bir doğum ve doğum sonrası geçiririz.

*gerçek sancılar:
Düzenli
Belden hissedilir

*yalancı sancılar
Düzensiz
Artmaz
Karında hissedilir
Dinlenince geçer

Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
Ayrıca hayırlı olmus olsun.
Bende gitmek isterdim de gel gor ki hastane uzak. Sürekli bu yüzden gitmek istemiyorum.
Senden yararlaniriZ artık.
:))

Birinci sınıfa başlayan çocuklar gibi şenim

Ajanda bile aldirdim eşime :olamaz:

Ama işte bi tek ben not tuttum kimse Ajanda aldirmamis:olamaz:

Ahahaha. :KK70:
Ben olsam bende ajanda fln götürürdüm.
Sonuçta bu benim ilkim ve bilgileri not etmem en mantiklisi sonuçta unutulabilir.
Yada karistirilabilir. :)

Kv konusu açılmış. Benimkide sağolsun butun kışı bizde gecircek:işsiz:
Bide demez mi gece bile sancilansan beni arayin ben de gelecem sizle diye . :sinirli:sanki kimsem yokmus gibi hic bizimkilere firsat vermiyor. Benim ailemde kvde cok yakinimda. Ama illa o bizde kalcak istemiyorum ama diyemiyorum napcaz bakalım . :KK11:

Canım son ayımdayım diye geldiler benim kv kp de annem son hafta gelecek o zaman a kadar kalacaklar ben coğu zamnımı odamda dinlenicem diye geçiriyorum eğer ona laf söylemiceklerse pek sıkıntı olmuyor ama sürekli yanında oturmanı yafa hizmet beklerlerse cok sıkıntılı oluyor bide ister istemez kalkıp yardım etmek zorunda hissediyosun kendini
BEn tam doğum zamanı gelsinler istiyorum, önceden yanlarında pek rahat edemem. Kv tek olsa bi derece ama kp olunca başka oluyo haliyle.. son günler bi de zaten sürekli oramız buramız ağrıyo uzanmak istiyoruz, ama uzaklık var bizde işte. Aynı sehirde olsak direk doğum başladı hastaneye gidiyoz diyebilirdik belki. Keşke kendileri biraz anlayış gösterebilseler :/

benim haftaya annemle babam gelecek. Açık açık söyledim kv ye sırayla gelin diye. Hem doğumda annem varken daha rahat ederim, hem herkesi bir anda ağırlayamam hem de annem gittikten sonra gel bana daha çok yardımcı olursun dedim. Eşimede anlatınca anladı neyseki. Korkuyorum ve benim anneme ihtiyacım var dedim

X