2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar hepinize sağlık dolu günaydınlar.... ben bir süredir geceleri regl olcakmışım gibi ağrı çekiyorum yarım saat sürüyor sonra tekrar başlıyor aşırı terleme ile birlikte bu durumu yaşayan var mı doktor kontrolüme zaman var daha ama ilk hamilelik olduğu için işte endişeleniyorum
Magnezyum kullaniyor musun canim?

Kuvozden ciktik kizlar suan servisteyiz ins daha da iyi olur eve gideriz.
Canim gozun aydin. Moralini yuksek tut sen nispeten daha rahat gunlere gectiginde senin cektigin sikintilari biz yeni cekiyor olucaz, yani oyle boyle gecmez desigin gunler gececek :KK66: Bebisini bizim icin de koklayiver

Bende en azından bebeğin hemşireye verilecek olan kıyafetlerini ayrı bir sey içine koymak istedim
O an telaşe ile kimse aramakla uğraşmasın direk versinler diye ama neye koyacagım bulamadım
Küçük bez torba bakmıştım yok
Neye koymayı düşünüyorsunuz ?
Genelde ceyizlik bohca, masa ortusu filan satilan manifaturaci gibi yerlerde bulabilirsin. Hani takim halinde oluyor, ayakkabi torbasi, bohcasi, seccadesi filan bir ornek. Benim nişan bohcam boyle takim seklindeydi, terliklerimin buzgulu torbasi vardi, onu degerlendirdim ben. Kadifemsi bir kumas. Ayrica evde yine oyle buzgulu ama tulden, icini gosteren torbalar buldum, onlari da degerlendirdim. Havlu, Kur'an filan koyup hediye seklinde veriliyor, oyle bir zamandan kalma.

Canım bebeğin ilk verilen kıyafetlerini güzel bir bohçaya koydum ben :) geri kalan kiyafetlerini de mini kurca koydum. Kendi pijama takımlarımı da biraz daha büyük hurca koydum bebekle çantamızı da ayırdım :)
Ooo hurc da cok iyi fikir aslinda duzen acisindan. Ama benim o kadar kucuk hurclarim yok :KK22:

Hoş geldin aramıza :)
Senin için terlik göremedim.
İki tane battaniyeye ihtiyaç olur mu bilemedim oda sıcaklığı ayarlanmış olacak sonuçta, çıkarken de kalın battaniyeye sararız diye düşündüm ben. Ama şu an kararsız kaldım bak battaniye konusunda :KK70:

Kusarsa falan diye bana 3 tane battaniye aldirdilar :)) ayrica totosunu yikariz kaka yapınca diye muslin bezide koydular yikadiktan sora ona sarariz diye :))

Biraz genetik meselesi bence, minyon olabilir ama sağlığı yerindeyse hiç sorun değil bu.

Benim bebeğim iri bir bebek,iki hafta önden gidiyor.

Bebek için çok yediğim şeyler muz, süt , ceviz , haftada bir mutlaka balık. Bunun dışında rutin yemeklerimi yiyorum.

Vitamin başlarda elevit 4 ay kadar kullandım, sonra bıraktırdı doktor. Onun dışında demir ilacı kullanıyorum, bir de devit3 d vitamini kullanıyorum.

İ-mom diye bir vitamin var omega3 vitamini. İlk doktorum vermişti sonra doğum için başka bir doktora geçtim ve tavsiye etmedi, balık ceviz yoğurt yiyorsan o hapa gerek yok herşeyi doğal yoldan almak daha iyi dedi.

Şuan özellikle ceviz yemediğim günler i-mom içiyorum, yediysem hiç almıyorum bile.

Sana tavsiyem bol bol ceviz, muz, hergün süt veya yoğurt, ve bulma şansın varsa el yapımı pekmez. En çok kilo aldıran şeyler bana göre

Ben son 2 haftadır haftada iki balık yiyorum
Günde 3 adet ceviz dedi dr
Unutmazsam ceviz
Muz yiyemiyorum nedense midem almıyor
Süt iki bardak içiyorum hatta bugün yarım litreden fazla içtim
Evde probiyotik yoğurt mayalıyorum hemen hemen her gün yiyorum
Kaşar peynir dediler her sabah kaşar da yiyorum
Ev yapımı Pekmezde buldum bir haftada bir kaseyi bitirdim

Dün kontrole gittim boyu yine uzamamış
150 gr almış
Aslında iyi gidiyordu 2 haftadır çok azaldı kilo alışı ve boyu. Sanki ben özendikçe o daha az alıyor
Doktorda yetersiz besleniyor olabilirsin dedi ama alakası yok

Genelde ceyizlik bohca, masa ortusu filan satilan manifaturaci gibi yerlerde bulabilirsin. Hani takim halinde oluyor, ayakkabi torbasi, bohcasi, seccadesi filan bir ornek. Benim nişan bohcam boyle takim seklindeydi, terliklerimin buzgulu torbasi vardi, onu degerlendirdim ben. Kadifemsi bir kumas. Ayrica evde yine oyle buzgulu ama tulden, icini gosteren torbalar buldum, onlari da degerlendirdim. Havlu, Kur'an filan koyup hediye seklinde veriliyor, oyle bir zamandan kalma.

Bende de eakiden kalma bir tül kese vardı
Yıllarca durdu durdu attım sonra ne işe yarıyor bu toz toplamaktan başka dedim
Şimdi lazım oldu hep böyle olur benim zaten :)
Ceyizlik yerlere tuhafiyelere falan bakıcam tşk ederim

Unutmazsam ceviz

150 gr almış
Aslında iyi gidiyordu 2 haftadır çok azaldı kilo alışı ve boyu. Sanki ben özendikçe o daha az alıyor

Yok canım gayet iyi besleniyorsun ben de aynı şeyleri tüketiyorum hatta pekmez yemiyorum iki aydır

Genetiktir o zaman minnoş bir bebek olacak demekki, dert etme kendine sağlığı yerindeyse sorun yok, her bebek kilolu doğmak zorunda değil

Doğduktan sonra kilo alır boyu uzar hiç merak etme

Unutmazsam ceviz

150 gr almış
Dr plesenta ile ilgili bir şey dedi mi acaba? Eğer bir sıkıntı olsa mutlaka söylerdi bence. Ölçümlere takılma canım son haftalarda alır. Almazsa doğduğunda sütünle toparlarsın hemen ❤️

Sanırım muz gercekten yariyor bebege ben hergün yiyordum magnezyum niyetine doktor demişti hergün yarim muz bide soda iç demişti..birde balik yagi hapı vermişti doktor bebis hızlı kilo alma yolunda gidince doktor ikisinide kesti..
Yani kabizlik problemin yoksa muz yemeni öneririm..birazda yapi meselesi bence olduguna bırak saglikli olması önemli

Bende balık yağı hamilelikte bebekten ziyade anneye yarıyor diye biliyorum dr balık yemezsen arada balıkyağı hapı içebilrsin demişti

Hatta balığın koyu renkli eti var ya içinde onlarmış boy uzatan
Balık yiyorum herkesin koyu renkli etlerini alıyorum yine de 44.5 cm kaldı oğlum

Muz yiyemiyorum bir türlü ama gerekirse muzlu süt falan yapıp bir sekilde tüketecegim herkes muz dedi çünkü

Bende balık yağı hamilelikte bebekten ziyade anneye yarıyor diye biliyorum dr balık yemezsen arada balıkyağı hapı içebilrsin demişti

Balık yiyorum herkesin koyu renkli etlerini alıyorum yine de 44.5 cm kaldı oğlum

Muz yiyemiyorum bir türlü ama gerekirse muzlu süt falan yapıp bir sekilde tüketecegim herkes muz dedi çünkü
Muz bir de kaşar peyniri canım :)

Sana bir de şunu hatırlatayım ultrason ölçümleri oynayabiliyor baya, boyu da kilosu da orda çıkandan daha yüksek olabilir aslında.

Dr plesenta ile ilgili bir şey dedi mi acaba? Eğer bir sıkıntı olsa mutlaka söylerdi bence. Ölçümlere takılma canım son haftalarda alır. Almazsa doğduğunda sütünle toparlarsın hemen ❤️

İlk gebeliğimde plesenta ile ilgi cok sorunlar yaşmıştım erken ayrılmıştı ölümden dönmüştük kızımla

Ama bunda bir sorun çıkmadı yani dr bir şey demedi

Bir tek muz yemiyorum onuda yiyecegım yarından itibaren

Benim iki dogum arası süre kısa oldugu için biraz agır geçiyor
Dr dun gıttıgımde biraz daha kilo almasını bekliyorum yoksa haftaya alırdım beklemek risk dedi

Eski dikiş yerlerimde çok ağrı ve batma olmaya başladı, inceliyormuş o deri
Sonra eski dikiş yeri iltihabı yada acılması olabılıyormuş bu yuzden 37 de almak istiyordu.

Bende biraz kilo alsada öyle doğsa diyorum

Unutmazsam ceviz

150 gr almış
Canım beslenmeyle alakası yoksa yapısı öyledir sıkma canını tansiyonuna dikkat et inşallah güzel bir kiloda doğar ikinci bebek sanırım senin

İlk gebeliğimde plesenta ile ilgi cok sorunlar yaşmıştım erken ayrılmıştı ölümden dönmüştük kızımla

Ama bunda bir sorun çıkmadı yani dr bir şey demedi

Bir tek muz yemiyorum onuda yiyecegım yarından itibaren

Benim iki dogum arası süre kısa oldugu için biraz agır geçiyor
Dr dun gıttıgımde biraz daha kilo almasını bekliyorum yoksa haftaya alırdım beklemek risk dedi

Eski dikiş yerlerimde çok ağrı ve batma olmaya başladı, inceliyormuş o deri
Sonra eski dikiş yeri iltihabı yada acılması olabılıyormuş bu yuzden 37 de almak istiyordu.

Bende biraz kilo alsada öyle doğsa diyorum
Canım kız kaç kilo doğdu şimdiki bebis kaç kilo boş ver ya kiloyu eğer bir sorun yoksa bekle ama kilo almayacaksa zaten sezaryn ol gitsin dışarda daha güzel gelişir ben 4 kilo üzerinde dogmama rağmen oğlum 2 kilo doğdu demek ki yapısı öyle napalim

X