2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Hoş geldin aramıza :)
Senin için terlik göremedim.
İki tane battaniyeye ihtiyaç olur mu bilemedim oda sıcaklığı ayarlanmış olacak sonuçta, çıkarken de kalın battaniyeye sararız diye düşündüm ben. Ama şu an kararsız kaldım bak battaniye konusunda :KK70:

Merhabaaa :) hoşbulduk

Aslına bakarsan müslin battaniyeyi bebeği hastane çarşafına yatırmamak için koydum, çok ince birşey zaten.

Kalın battaniye aynen çıkışta kullanmak için.
Normal ince penye battaniye de hastane çıkışının içinde var zaten.

Ve evet kendim için terlik yazmayı unutmuşum,daha çantaya koyamadım aldım elime geçmedi ama var elbette :)

Canım fazla fazla yeter bence ben fazla mı koydum derken sen baya eklemişsin :) ama fazla olsun da eksik olmasın sağlıkla inşallah canım

Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın:)

Ve ben kendim için değil ama bebek için kıyafet az mı oldu diye düşünüyodum :) ana yüreği işte ya yetmezse diye düşünüyosun hep.

Sağlıkla gelsinler inşallah

Bugün doktora gittim herşey yolunda cok şükür kızlar ❤

Vee teyzeleriiii oğluşum 2100 gram olmuş çok şükür :KK73:gelişimi geriden geliyordu kilosu azdi 2 kilo oldu ya cok rahatladim :KK36::KK71:
Maşallah oğluşuna benimde önden gidiyordu iki hafta şimdi o fark kapanıyor dedi doktorum haftasıyla uyumlu oluyormuş son aylarda o fark kapanır demişlerdi demekki dogruymus:anneadayı:

Benim jilet deneyimim çok çok çok uzun zaman önce idi.

Daha da kullanmadım.

Jilet beni feci rahatsız ediyor.
Hem tahriş hem kaşıntı fln fln
Küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkıyordu.
Ama şuan malesef göbekten dolayı o kısmı göremiyorum.
Normalde makine ile hallediyordum.
Şimdi makine doğumu tetikler mi diye korkudan kullanmıyorum.
Ağda ya gitmek istemiyorum o bölge için.
Bacak için çok gittiğim olmuştur ama o bölge için ağdaya gitmedim hiç. ..
Suan icin bir sorun yok.
Ama zamani geldiğinde yeni yeni çıkmaya başlamışsa uyuz olurum.
Jiletle sanirim suan en kolay cozum gibi geliyor Son dk ya bırakmak istiyorum eğer böyle birşey olursa ama son dk da ya yapamazsam derdine düşmüyor değilim hani.
Onu da geçtim jilet için yine görmek lazım.
Ben hicbise goremiom.
Nasıl çözüm bulacam bilmiyorum. ..
Hormonlar yüzünden erken çıkıyor tüyler ve artik tüy bile diyemiyorum. Bildiğin kıl yani. Kaba saba bise -_-
Bana özel bi hormon sanki .

Benimde erken öıkıyor o yuzden zamanlamayı tutturamıyorum
Tırnaklarımda hemen uzuyor ayak turnaklarımı kesemiyorum

Genıtal bölge için agdaya gitmeyi bende sevmiyorum ama gidecegim
Ayna ile denedin mi
Küçük bi ayna ile girsen duşa belki yapabilirsin

Bugun hastane cantami hazirlamayi planliyorum. Eksiklerim neler, ortaya ciksin bakalim. Duzenli bir canta olsun istiyorum.
-Bebegin ilk kiyafetleri
-Benim pijama takimim
-Bebege yedek takim
-Bana yedek pijama
Hepsi ayri ayri keselerde olursa guzel ve pratik olur bence. Ustlerine de not yazarim icinde ne var diye. Annem mesela direkt bulabilir, aramakla ugrasmaz ya da ben anlatmakla ugrasmam.
Ayrica bir kilitli buzdolabi posetine de ivir zivirlarim, yani dis fircasi, macunu, toka, tarak, ayna, roll on vs koyarim.

Ben de hepsini ayrı torbalara koydum üstüne de not yazıcam aynı senin gibi. Yanımızdaki insanlar için daha pratik olacağını düşünüyorum.

Diş fırçası macunu hiç aklıma gelmemişti iyi ki okumuşum yazını bende koyayım:) hayırlı doğumlar dilerim

Bebeği iri olan anneler ne yapıyorsunuz banada akıl verin benimki hem zayıf hem kısa
En çok ne yiyorsunuz mesela ?
Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz

Tul keselerim vardi bebegin esyalarini takim takim hazırlayıp keselere koydum kendi pijamalarimida ayni sekilde yaptim pratik oluyo bi tane kumas keseyide kirli camasir icin koydum bakalim orda napicaz ins kolay olur

Nerden bulurum acaba öyle kese ?

Yok sorunsuz gecti cok sukur ama acisi gecmiyor hic canim acimasin istiyorum cok sey istiyorum kaldiramiyorum sanirim bu durumu kendimi eksik hissediyorum yarim hissediyorum cumartesi gece yarisi oldum.

Tez zamanda geçer inşallah ağrılarınız, bebeğinize şifalar dilerim.

Kendinizi asla eksik hissetmeyin siz çok büyük birşey başardınız, nice kadınlar aynı durumu yaşıyor ve yaşayacak. Daha kötü durumda olanlar var böyle düşünün, Allah herkese güç ve sabır versin inşallah..

Canımız acıyacak elbette ama evlatlarımız için değer yeter ki sağlıklı olsunlar...

Gunaydin kizlar
Msjlariniza tek tek donemedim herkese teşekkur ederim
Evdeyim hala duzelemedim ne meret birseymis bu sezaryen kendimi cok kotu hissediyorum
Oglum hala kuvozde malesef ne kadar kalacagi belli degil henuz dua edin pasama nolur
hamilelikte tüy dökücü sprey önerilmiyor. Siz bilirsiniz ama bence kullanmayın o da sağlam bir kimyasal sonuçta heleki bikini bölgesine daha sakıncalı bence

Ben hamile kalmadan önce kullanıyordum zor durumda kalınca, çok memnundum. Hamile kaldıktan sonra hiç kullanmadım. Zaten normal şartlarda hep ağda yaparım. Hala da öyle devam ediyorum. Ama acil bir durum olması durumunda jilet yapamam. Hem görmüyorum hem de inanılmaz kaşındırıyor jilet. Ağda da yapamam. O nedenle en mantıklısı tüy dökücü spray. Ama yine de inş planlanan günde gelir de, ağdalı olarak giderim doğuma :)

Yok sorunsuz gecti cok sukur ama acisi gecmiyor hic canim acimasin istiyorum cok sey istiyorum kaldiramiyorum sanirim bu durumu kendimi eksik hissediyorum yarim hissediyorum cumartesi gece yarisi oldum.
Olur mu hic oyle sey neden eksik hissediyirsun dogumdan sonra bir ruhsal calkanti oluyor ....10 gun icinde birseyin kalmaz ilk gunker biraz zor gecio ama sonra giderek duzeliyor ..tekrar gozun aydin

Bebeği iri olan anneler ne yapıyorsunuz banada akıl verin benimki hem zayıf hem kısa

Biraz genetik meselesi bence, minyon olabilir ama sağlığı yerindeyse hiç sorun değil bu.

Benim bebeğim iri bir bebek,iki hafta önden gidiyor.

Bebek için çok yediğim şeyler muz, süt , ceviz , haftada bir mutlaka balık. Bunun dışında rutin yemeklerimi yiyorum.

Vitamin başlarda elevit 4 ay kadar kullandım, sonra bıraktırdı doktor. Onun dışında demir ilacı kullanıyorum, bir de devit3 d vitamini kullanıyorum.

İ-mom diye bir vitamin var omega3 vitamini. İlk doktorum vermişti sonra doğum için başka bir doktora geçtim ve tavsiye etmedi, balık ceviz yoğurt yiyorsan o hapa gerek yok herşeyi doğal yoldan almak daha iyi dedi.

Şuan özellikle ceviz yemediğim günler i-mom içiyorum, yediysem hiç almıyorum bile.

Sana tavsiyem bol bol ceviz, muz, hergün süt veya yoğurt, ve bulma şansın varsa el yapımı pekmez. En çok kilo aldıran şeyler bana göre

Bende en azından bebeğin hemşireye verilecek olan kıyafetlerini ayrı bir sey içine koymak istedim
O an telaşe ile kimse aramakla uğraşmasın direk versinler diye ama neye koyacagım bulamadım
Küçük bez torba bakmıştım yok
Neye koymayı düşünüyorsunuz ?
Madam coco da ck guzel kese ve hurclar vardi ben aldim canim

Efa mom osteocare bi de demir icin ginoferro her gun 1 muz et ve balik yiyorum.tavuk yemiyorum. karbonhidrat aliyorum bol bol ev yapimi eriste tarhana pogaca kek be etkili oldu bilmiyirum ama bebek kilosu iyi...

Sanırım muz gercekten yariyor bebege ben hergün yiyordum magnezyum niyetine doktor demişti hergün yarim muz bide soda iç demişti..birde balik yagi hapı vermişti doktor bebis hızlı kilo alma yolunda gidince doktor ikisinide kesti..
Yani kabizlik problemin yoksa muz yemeni öneririm..birazda yapi meselesi bence olduguna bırak saglikli olması önemli

Ben bu yasima kadar elime jilet alip kullanmis bi insan degilim bi kere esim sacimi jiletle dedi mideme sancilsr girdi stresten 3 yerini kestim adamcagizin agdayada gidemem cekinirim hep makine ile aliyodum saolsun o da tam zamaninda bu ara bozuldu kaldim dimdizlak oyle bekliyorum bakalim ne yapicam :))
Hadi hayırlısı diyelim o vakit çekinmezsen annenden ya da birinden yardim istersin olmazsa napacaksın :)

Bugun hastane cantami hazirlamayi planliyorum. Eksiklerim neler, ortaya ciksin bakalim. Duzenli bir canta olsun istiyorum.
-Bebegin ilk kiyafetleri
-Benim pijama takimim
-Bebege yedek takim
-Bana yedek pijama
Hepsi ayri ayri keselerde olursa guzel ve pratik olur bence. Ustlerine de not yazarim icinde ne var diye. Annem mesela direkt bulabilir, aramakla ugrasmaz ya da ben anlatmakla ugrasmam.
Ayrica bir kilitli buzdolabi posetine de ivir zivirlarim, yani dis fircasi, macunu, toka, tarak, ayna, roll on vs koyarim.
Canım bebeğin ilk verilen kıyafetlerini güzel bir bohçaya koydum ben :) geri kalan kiyafetlerini de mini kurca koydum. Kendi pijama takımlarımı da biraz daha büyük hurca koydum bebekle çantamızı da ayırdım :)

Kızlar bebeğe nasıl kaşıkla verilir diye konuşuyorduk bugün ebeye sordum bildiğiniz mama kaşığını gösterdi. Istersen cay kaşığı da olur dedi. Yani özel birşey yok bildiğiniz kaşık hangisi olursa :)

X