• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar kızımın popo arasi arkadan pisik olmuş nokta nokta kabarık gibi kizarik mustela kullaniyordum bişey yoktu üç aydır bir günde bu kadar olmuş ıslak mendil kullandım bikac kez ondan mi bilemedim normalde pamuk su kullaniyorm. Pisik kremi sudocrem veya desitin alicam kullanan önerisi olan memnun kalan var mi
Desitin bizde hicbir ise yaramadi ben de 2 ay cektim pisikten. Doktora goturdum oksizinc yazdi %40 cinkoluk. O iyi geldi . Bir de kantaron yagi cok iyi geliyor aklinda bulunsun.

Uyursa hayatta ellemem valla. Eğitim meğitim boş uğraşamam ben o kadar koyacam bebeği beşiğe pes etmeden çocuk çatlıycak ağlamaktan piş piş mi diycem yok artık. Salıncakta çok güzel uyuyo valla uysun dursun gündüz zaten uyutuyorum uyutmuyorum değil bnm dediğim uyumasa dert etmem gündüz onu diyorum
Her seyi cok arastidigin icin biliyorsun ama bu uyku egitimini cok yanlis anlamissin canim:) hicbir uyku egitimi cocugu catlatana kadar aglat demez sana. Cocugu koyacaksin besigine. Sectigin yonteme gore cocuk aglayinca sakinlestirip tekrar yatiracaksin. Artik cocugun pispisla mi sakinliyor kucakta mi sakinliyor seni gorunce mi sakinliyor onu sen bilirsin.

Bizimki kafasına göre takılıyor valla gece uykumuz uzun sadece 4 saat sonra falan ben veriyorum 5 dk emiyo devam ediyor uykuya. Gündüzleri berbat düzeni açıktigini anlayamıyorum ama en fazla 2 saat kalır emmeden.

Ayy o 4 saatleri görsem keşke.. bizimki de 5 dk emiyor doymadığı için sürekli uyanıyor galiba..

İyi olmanıza çok sevindim cnm biz büyüyoruz Şükür. Peki emzirebiliyor musun ben çok ara vermek istemiyor Allah nasip ederse tabi önce rahim toplanmalı ama emzirmekten kesmek istemem bebeğimi. Sen emzirebiliyor musun devam eden çok duydum neye göre merak ediyorum bilgin var mı.

Maalesef canım benim sütüm bozulmuş hem biberon hem meme alıyordu sonra mememi verdiğimde ağzını yüzünü buruşturdu meğer hamileymişim. O yüzden mama veriyorum. İnşallah Hayırlısı olur canım

Kizlar bazilarinizin bebegi az kilo almisti. Ben bikac biseyler okudumda bu sutumuzun kalitesini nasil arttiririz. Fazlaca yemekle artar belki ama o da gobegimize gidiyo. Su hamilelikte kullandigimiz kan ilacini, multivitamini balik yagini hala kullanan var mi doktorlarinzla hic görüşünüzmu

3 ay kontrolünde 300 gram almıştı canım. Önceki ay 1150 almıştı
U Uykucu sirine

Merhba kızlar . Benim kiziminda kilo alımı 3. Ay düştü. Önceki ay 1120gr almıştı 3.Ay 660gr aldı . Doktoru mamadan bahsetmedi hiç ona göre 500 gr sınır. Bir hafta sonra 4 aylk olacak bakalim ne kadar alacak bu ay. Buarda 3.Ay emmesi de azaldı yani iki cekip bırakıyordu belliydi az alacağı. Bu ayda aynı gibi.

U Uykucu sirine

Merhba kızlar . Benim kiziminda kilo alımı 3. Ay düştü. Önceki ay 1120gr almıştı 3.Ay 660gr aldı . Doktoru mamadan bahsetmedi hiç ona göre 500 gr sınır. Bir hafta sonra 4 aylk olacak bakalim ne kadar alacak bu ay. Buarda 3.Ay emmesi de azaldı yani iki cekip bırakıyordu belliydi az alacağı. Bu ayda aynı gibi.
Yaa hepimizin ayni resmen. Bizimde kontrol yarin merak ediyorum kac kg almis. Ama bizimde oyle ilk ay her iki memeyi yarimsar saat emen bebek artik 5 10 dakka emiyo ve sadece tek meme emiyo. Bakalim nolucak merak ediyorum

Kizlar bazilarinizin bebegi az kilo almisti. Ben bikac biseyler okudumda bu sutumuzun kalitesini nasil arttiririz. Fazlaca yemekle artar belki ama o da gobegimize gidiyo. Su hamilelikte kullandigimiz kan ilacini, multivitamini balik yagini hala kullanan var mi doktorlarinzla hic görüşünüzmu
ben dogumdan sonra dr tavsiyesiyle decavit bitene kadar kullandim, kan ilacini da kullanmami soyledi sut icin degil kendime gerekliymis ama kan ilaci icmedim.decavit bitince ocean mummy aldim icinde hem omega3 hem vitamin var.her gun unutsam da haftada en az 4 gun iciyorum. sutumun azaldigini hissettigim zamanlarda bira mayasi tableti iciyorum.onda da B 12 var,

Son düzenleme:
Her seyi cok arastidigin icin biliyorsun ama bu uyku egitimini cok yanlis anlamissin canim:) hicbir uyku egitimi cocugu catlatana kadar aglat demez sana. Cocugu koyacaksin besigine. Sectigin yonteme gore cocuk aglayinca sakinlestirip tekrar yatiracaksin. Artik cocugun pispisla mi sakinliyor kucakta mi sakinliyor seni gorunce mi sakinliyor onu sen bilirsin.
Aynen uyku eğitimi böyle oluyo inat edip almazsan bebekte ağlarsa o eğitim değil psikolojik şiddet oluyo resmen ve bebek daha da inatlasiyor ki.

canim ben hala kan ilaci ve multivitamin kullaniyorum, doktorum devam dedi bunlara. kizim da ayda 700-800 gram aliyor. 2.ayda bi ara mastit olup lesitin tablet kullanmistim. o zman 2 haftada kizim yaklasik 500 gram almisti. soyle bi mantik yurutmustum o donem: lesitin sut kanallarindaki yagi cozerek sutun daha akiskan olmasini sagladigimdan bebegim emdiginde yagli sutu hizlica alabildi ve bu yuzden daha hizli kilo aldi. bu aciklama ne kdar dogru bilemiyorum ama o 2 haftada farkli yaptigim tek sey lesitin icmekti ve benim kiizm icin 2 haftada 500 gram cok buyuk bir gelisimdi.

Bebeğini düşünüyorsan göbeğini düşünmeyeceksin :) karbonhidrat sütun kalitesini cok guzel arttiriyor. Makarna yedigim gun oglumun uyku saati bile uzuyor acikmadigi icin :)

İyi olmanıza çok sevindim cnm biz büyüyoruz Şükür. Peki emzirebiliyor musun ben çok ara vermek istemiyor Allah nasip ederse tabi önce rahim toplanmalı ama emzirmekten kesmek istemem bebeğimi. Sen emzirebiliyor musun devam eden çok duydum neye göre merak ediyorum bilgin var mı.
Aynen. Ben de eger enzirme sıkıntısı olmazsa oglum yasina degmeden 10 ayllikken falan ikinciyi düşünürüm. Ama kendi emmek istiyorken onu kardesinicin memeden kesmek daha kardesi dogmadan abisine yaptigim buyuk haksizlik olur. Ha farkina varmayarak hamile kalmisimdir o zaman vicdan yapmamz ama bile isteye memeden kesecegini bile bile de hamile kalmam herakde :/

Kizlar 2.ay asimizi olduk saglik ocağında Yine kiloda sıkıntı var neden boyle oluyor anlamiyorum bir ayda 580 gram almis sadece anne sutu aliyor Sutum fazla fazla geliyor cok şükür ama kilo almayinca bunun ne anlami var ki..
Yarin doktor kontrolu var yine mama ver diyecek
Moralim bozuluyor kizlar Bebegim emmeyi bu kadar severken Sutum bolken ve beslenmeme dikkat ederken nasil boyle oluyor?
Surekli kusuyor acaba ondan mi kilo almadi? Son kontrolde idrar kan tahlili yapildi bisey cikmadi
Doktorunu degistir canim. Belki minyon bi bebek olacak herkes bir degil ki.

Kızlar kızım doksan gunluk oldu. Bizimle aynı ayda olup sadece meme verenlere soruyorum kac saatte bir emziriyorsunuz? Gece ve gunduz
bize dr günde 8 öğün besleyeceksin dedi fakat bizim gaz sancıları devam ettiği için değişiyor.gece artık uyandırmıyorum gündüz genelde 1 ile 1.30 saat arasında emiyor

Bende degisik bir versiyonum. Ilk sutum gelmedigi icin ve meme ucum olmadigi icin oompalarla cektire cektire birinin ucunu buyuttuk emiyo. Digerki kucuk geldiginden onu reddediyo agliyo. Isin ilginc tarafı daha memeyi agzina koymadan yatirir yatirmaz agliyo. Tek gogsumde sut bitcek diye cok uzuluyorum. Sen sagarak veriyodun en son yogun bakim surecinden sonra onudami biraktin
Yoğunbakımdan sonra göğsümü hiç almadı.. bebek emmeyince de zamanla sütüm azaldı pompayla doğru düzgün gelmiyo artık :(

U Uykucu sirine

Cnm 3 aydan sonra zaten dusecekmis kilo alımı yarıya o yüzden bu ay 600 Gr alsa normal olur sanırım

Tek memeyle yeterince beslenemez diye düşünüyorum acikcasi. 15 gundur boyle. Tek memede surekli sut olmuyoki. Hem usendigimiz icin aslaa emdigi zamanki gibi olmaz ne yazikki
İlk bir ay tek meme verebildim yara bir turlu geçmedi kırkından sonra geçti ve 800 Gr almıştı iki memede 1900 aldı orası başka ama bebeğe de bağlı iyi emiyorsa tek memede bile sütünü artırir cnm merak etme

U Uykucu sirine

3.ay aynı şekilde emmesi azaldı benimde bebeğimin..4.ay kontrolünde umarım iyi olur kilo alımı..haberleşelim olurmu gelişimlerini..seninki yine iyi almış benim kızım 250_300 gram almis çok az yani

Selam kızlar herkesler iyidir inşallah
Biz iyiyiz huysuz kızımla, omuzda yürüyerek uyuma huyu ve de gazı dışında iyiyiz çok şükür
84 günlük oldu

Herkesin üçüncğ ayda kilo alımı düşmüş buna sevindim çünkü bizimkide hiç emmiyor üç saat arayla yiyor gündüz o da canı isterse.Zayıflayacak diye aklım çıkıyor ama 15 günde 300 gram almış.Bakalım aylık kontrolde ne olacak.Geceleri ise artık hiç uyanmıyor :O

Back