• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bakarim canim. Çok sağol. Benim sıpa emmemek için eliyke itiyordu. Ağzını kazan kapagi açık tutup bekliyordu. Kapmıyordu memeyi. Bazende memeye yaklaştırır yaklatirmaz uyuyordu. En coguda ciglık çığlığa bağırıyordu. İnşallah bundan sonra kismet olur emzirmek. Bir mucize olup ta.
Bir iki çekip meme ağzından çıkıyordu benimkinin vi netten bak kendinde görebilirsin yada dil altının resmini çek.yani her ihtimali göz önünde bulunduğunu lazim inşallah emer minnoş

Bir umutsuz vak’a da benim! Benim oğlum da beni neredeyse hiç emmedi.. 25 gün falan o da mama takviyeli emdi :KK43: şimdi hiç emmiyo malesef.. arada veriyorum mememi boşken çekiyo süt geldiği an gözlerini pörtletip çığlık çığlığa ağlıyo sanki zehir veriyorum :KK43: umarım sen halledersin bu konuyu 3 aylık olcak haftaya halaa içimde yaradır..

Bende degisik bir versiyonum. Ilk sutum gelmedigi icin ve meme ucum olmadigi icin oompalarla cektire cektire birinin ucunu buyuttuk emiyo. Digerki kucuk geldiginden onu reddediyo agliyo. Isin ilginc tarafı daha memeyi agzina koymadan yatirir yatirmaz agliyo. Tek gogsumde sut bitcek diye cok uzuluyorum. Sen sagarak veriyodun en son yogun bakim surecinden sonra onudami biraktin

Bir iki çekip meme ağzından çıkıyordu benimkinin vi netten bak kendinde görebilirsin yada dil altının resmini çek.yani her ihtimali göz önünde bulunduğunu lazim inşallah emer minnoş
Duymuştum ama bakmak hiç aklima gelmedi demek. Unutuyor insan kafa karışıklığindan

Kizlar yarin 2.ay asimiz var simdiden tedirginim cunku yavrucumla ben de basliyorum aglamaya orda..
Var mi sonrasi icin tavsiyeniz?

Ne kadarlık oldunuz canim..diğer aylarda kilo alımı nasıldı..Benim kızımda 3.ayda 250_300 gram civarı almış..bu ayda az alırsa doktora dan8sacagim tekrardan
umarım fayda görürsünüz. Emzirmek anne ve bebek arasında oluşan çok güzel bir bağ gerçekten. Anne sütünün yararlarını anlatmaya gerek yok zaten..göğüslerim yara olana kadar bu emzirme olayı süperdi taki yaralar gün gittikçe kötülesene kadar..sütüm kesilme noktasına geldi.kizim bıraktı 2_3 gün hiç almadı..devam ettim yaralarım da iyileşince her yolu denedim..doğum anını taklit eden yeniden doğuş banyosu diye bişey buldum..bebekle birlikte küvete girip yıkanıyorsun internette var bakarsın. O banyodan sonra geri döndü sütüm de arttı..şimdi tabi ara ara Red etme ataklarına giriyor.geri ite kalka gidiyoruz bakalim..
3 ay kontrolünde 300 gram almıştı canım. Önceki ay 1150 almıştı

Duymuştum ama bakmak hiç aklima gelmedi demek. Unutuyor insan kafa karışıklığindan
Aslında bu doktorların işi ama dil bağı az ise malesef söyleniyo bazıları benim başıma geldi ozeldeki doktoru söylemişti allah korusun ileride peltek konusuyolar hemen kestirdik. Illa var demiyorum sadece bi bakin atlanmis olmasin

Canım bende de bastan beri emzirme olamadı. Özelden yazabilir misin. Bilgilerini
2 hafta önce ilk defa iki memeyi de birer dk emdi ama süt gelmedi sanırım. Eğer başarır İsem dunyanin en mutlu annelerinden olucam. O gün bile çok mutlu olmuştum:KK57:
İnternetten emzirmeyi araştırırken okumuştum sütü gelene kadar memede mama vermek diye bir uygulama var mamayı meme ucuna konan bir hortum ile emzirirken alıyor bebek hem emmiş oluyor hemde mama içiyor. Belli bir süre sonra göğüs hep uyarıldığı için süt üretimi başlıyormuş. Bi araştırın isterseniz bana çok mantıklı gelmişti.

3 ay kontrolünde 300 gram almıştı canım. Önceki ay 1150 almıştı
Sadece bu ay az almış..belkide bu aya has biseydir.en azından ben öyle düşünmek istiyorum..bide kızlar 3.aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor demişlerdi..sütte yağ oranı azalır protein artarmış..gelişmeleri yazarsan sevinirim canim

İnternetten emzirmeyi araştırırken okumuştum sütü gelene kadar memede mama vermek diye bir uygulama var mamayı meme ucuna konan bir hortum ile emzirirken alıyor bebek hem emmiş oluyor hemde mama içiyor. Belli bir süre sonra göğüs hep uyarıldığı için süt üretimi başlıyormuş. Bi araştırın isterseniz bana çok mantıklı gelmişti.

Evet canım EDS (emzirme destek sistemi) diye bir sistem o. Bebeğim mememi tutmaya başladıgında kullanacagım. Besleme katateri falan herşey hazır. Ahh bir alsa memeyi gerisi kolay

Bende degisik bir versiyonum. Ilk sutum gelmedigi icin ve meme ucum olmadigi icin oompalarla cektire cektire birinin ucunu buyuttuk emiyo. Digerki kucuk geldiginden onu reddediyo agliyo. Isin ilginc tarafı daha memeyi agzina koymadan yatirir yatirmaz agliyo. Tek gogsumde sut bitcek diye cok uzuluyorum. Sen sagarak veriyodun en son yogun bakim surecinden sonra onudami biraktin
benim bebegim de yaklasik bir aydir tek mememi emmiyor, her turlu denedim yok almiyor, tek memeyle emziren cok kisi var forumlardan baktim. diger memedeki sutu sagarak arttirip posetleyip dondurucuya atmak aslinda cok iyi olur, ek gida doneminde yogurt veya muhallebi yapilabilir.ama benbde üşeniyorum ve o memede süt git gide azaliyor

Kizlar 2.ay asimizi olduk saglik ocağında Yine kiloda sıkıntı var neden boyle oluyor anlamiyorum bir ayda 580 gram almis sadece anne sutu aliyor Sutum fazla fazla geliyor cok şükür ama kilo almayinca bunun ne anlami var ki..
Yarin doktor kontrolu var yine mama ver diyecek
Moralim bozuluyor kizlar Bebegim emmeyi bu kadar severken Sutum bolken ve beslenmeme dikkat ederken nasil boyle oluyor?
Surekli kusuyor acaba ondan mi kilo almadi? Son kontrolde idrar kan tahlili yapildi bisey cikmadi

Kizlar 2.ay asimizi olduk saglik ocağında Yine kiloda sıkıntı var neden boyle oluyor anlamiyorum bir ayda 580 gram almis sadece anne sutu aliyor Sutum fazla fazla geliyor cok şükür ama kilo almayinca bunun ne anlami var ki..
Moralim bozuluyor kizlar Bebegim emmeyi bu kadar severken Sutum bolken ve beslenmeme dikkat ederken nasil boyle oluyor?
Surekli kusuyor acaba ondan mi kilo almadi? Son kontrolde idrar kan tahlili yapildi bisey cikmadi
Canım kaç kilo doğdu meleğin? Ve şu anda kaç kilo?

genetik olabilir siz oyleyseniz, minyon cocuk olabilir, bence kendini uzme, bizim dr 500 gr yeterli diyor, doktordan doktora da degisiyor,eltimin oyleydi cocuk surekli emiyordu sutu boldu, ama cocuk tombul tombul olmadi mama da vermedi, cok saglikli bir cocuk. sen kusmasini azaltmaya calis belki etki eder, gazini iyi cikar emdikten sonra hemen sirt ustu ya da yuz ustu yatirma, kucaginda yarim saat dik tut. cok emdigi icin de kusabilir, memede kalma suresini 15 dakika yapabilirsin, gazini cikarip biraz bekleyip ikinci memeye gecebilirsin. benim oglum sadece bir memeyi 5 10 dakika kadar emiyor digerini emmiyor o yuzden nadiren cok az kusuyor.ama kizim cok emerdi ve surekli kusardi.

benim bebegim de yaklasik bir aydir tek mememi emmiyor, her turlu denedim yok almiyor, tek memeyle emziren cok kisi var forumlardan baktim. diger memedeki sutu sagarak arttirip posetleyip dondurucuya atmak aslinda cok iyi olur, ek gida doneminde yogurt veya muhallebi yapilabilir.ama benbde üşeniyorum ve o memede süt git gide azaliyor
Tek memeyle yeterince beslenemez diye düşünüyorum acikcasi. 15 gundur boyle. Tek memede surekli sut olmuyoki. Hem usendigimiz icin aslaa emdigi zamanki gibi olmaz ne yazikki

3500 dogdu Birkac gun sonra sarilik oldu 3000e dustu hastanede yatti vs.. Simdi 4750 olmusuz iki ayda
2 ayda yaklaşık 1750 gram almış. Bence güzel. Mamaya başlamadan önce bence 1 ay daha ver kendine. 3. ayda dengeler çok değişebiliyor. Bence bu ayı da sadece anne sütü işe geçir. Tabi başka bir sorun varsa bilemem. Bu naçizane benim fikrim. Benim kızım da 3 ayda toplam 2850 gr aldı. Dr mama alan bir çocuga göre düşük dedi ama ben sorun etmiyorum. Çok şükür saglığı yerinde

Tek memeyle yeterince beslenemez diye düşünüyorum acikcasi. 15 gundur boyle. Tek memede surekli sut olmuyoki. Hem usendigimiz icin aslaa emdigi zamanki gibi olmaz ne yazikki
dur oyle dusunme, ben 1 aydir emziriyorum tek memeden sut dolmuyor evet ama her emdiginde bir sure sonra sut saliniyor ve doyuyor. o meme surekli emildigi icin daha cok sut uretiyor. ikiz bebekler birer meme emmiyor mu.3 ay daha dayansak zaten ek gidayla destekleriz diye dusunuyorum.dr ye de sordum. emmiyorsa digerini sagip dolaba at tek meme yeter dedi.

Back