2018 Kasım Bebeklerinin Cicileri :)

yanlış bilmiyosam canım, alttan çıtçıtlılar içine, yarım olan üste giydiriliyo
zaten yarı ayrı pembe ve beyaz olan direkt içine giydiriliyo. üstünde 2 yazanda yeni doğunca giydirmek kolay olsun diye yanında çıtçıtı var. diğer yarım en üste
Cesit cok olunca magzalarda bizim kafalar yandi. Simdi oturdu canim resimlerde inceledigin kadariyla cok tesekkur ederim :))

Screenshot_20180813-114553_Trendyol.jpg
biraz geriden geliyorum ben o yüzden hepsini okuyamadım bugün okurum herhalde.Ya bana şey dediler göbek bağı olduğu için ilk bir kaç gün icinden zıbın giyer üst olarak altı çıtçıtlı olanlardan giymez dediler. O yüzden beli açılır üşür mü diye merak etmiştim.
Yok kusum ya onu komple citcitli alttan citcitli zibin giydirirsin icine..gobegi aciyan bisey degilki...ölü deri parcasi kuruyup dusuyo.senden ayrildigi an islevi bitiyo,belki temizlerken filan aciyo diye dusunursen aklina getir hic sinir yok cani hic acimiyo :)

Resimlerle anlatinca oturdu kafama simdi cok tesekkur ederim canim. O kadar cok zibin cesiti vardiki uzun kollu yarim kollu alttan citcitli yandan citcitli kafam yandi bitti kül oldu. Attigin resimlerdeki gibi tamamlayim :)
Uzun kollu alttan citcitli baska alma kusum,cok kullanisli olmuyor :) aldiklarin yeter,artik yarim kollu mumkunse de ilk haftalar ici boyle komple onden citcitli alirsan isini gorur :)
Screenshot_20180813-114553_Trendyol.jpg

Kızlar n11den babynest aldım fiyatı da uygun 45 TL almak isteyenlere fikir olsun:KK200::anneadayı:Eki Görüntüle 2179002
ben bunların ne işe yaradığını bi türlü çözemiyorum. hani diğer odaya falan geçince içinde yatsın diye sadece dimi ?
eğer öyleyse reflü yatağıda aynı işi görmezmi. ondan almak daha mantıklı olmaz mı
tecrübeliler yardım lütfen kafalar yanıyor :KK17::KK70:

ben bunların ne işe yaradığını bi türlü çözemiyorum. hani diğer odaya falan geçince içinde yatsın diye sadece dimi ?
eğer öyleyse reflü yatağıda aynı işi görmezmi. ondan almak daha mantıklı olmaz mı
Simdi herkesin uykuyla ilgili fikri ve tavri farkli ben lidyaya ikisinide almadim cunku her uykusunda yataginda uyudu...bir kac kez aşkla gogsumde uyumasini seyretmem haric:KK36: yaa cok guzeldi o gunler neyse :)
Hep yatagina yatirdigim icin ne reflu yatagi nede benzer bir sey ihtiyacimiz olmadi..
Yataginin bas kismina gelen ayaklarinin altina 4cmlik yukselti koyduk boylece bogulmamasi icin ihtiyaci olan,reflu yataklarinda da olan egimi vermis olduk....ama sen dersenki gunduz salinda yatircam aksam koynumdA yatircam o zaman tabi lazim boyle bisey.
Disardaykende ana kucaginin icinde yatiriyodum boylece hem cok minciklamiyorlardi hemde temizmi pismi nereye yatiriym derdi olmuyodu

Simdi herkesin uykuyla ilgili fikri ve tavri farkli ben lidyaya ikisinide almadim cunku her uykusunda yataginda uyudu...bir kac kez aşkla gogsumde uyumasini seyretmem haric:KK36: yaa cok guzeldi o gunler neyse :)
Hep yatagina yatirdigim icin ne reflu yatagi nede benzer bir sey ihtiyacimiz olmadi..
Yataginin bas kismina gelen ayaklarinin altina 4cmlik yukselti koyduk boylece bogulmamasi icin ihtiyaci olan,reflu yataklarinda da olan egimi vermis olduk....ama sen dersenki gunduz salinda yatircam aksam koynumdA yatircam o zaman tabi lazim boyle bisey.
Disardaykende ana kucaginin icinde yatiriyodum boylece hem cok minciklamiyorlardi hemde temizmi pismi nereye yatiriym derdi olmuyodu
evet mantıklıymış dediklerin. bende ordan oraya gezdirmeyi düşünmüyorum o zaman pek gerekli değil dediğin gibi

Yani zaten cok pahali bisey degil...bulunmayan bisey de degil.dogumdan sonra bakarsin durumuna gore ihtiyac varmis aliym dersen hemen alirsin
evet listenin ilk başlarında olması pek gerekli değil ozaman. zaten daha hiç bişey almamışım. kullanıp kullanmayacağım belli olmayan şeyi alıp yer ve maddiyat işgal etmyim şu zamanda :)

Uzun kollu alttan citcitli baska alma kusum,cok kullanisli olmuyor :) aldiklarin yeter,artik yarim kollu mumkunse de ilk haftalar ici boyle komple onden citcitli alirsan isini gorur :)Eki Görüntüle 2179032
Uzun kollu alttan citcitlilar 4 taneydi ikisini geri gönderdim esimden degisim yapcak bu gonderdignden alcak. Dun eve gelip bakinca banada mantiksiz geldi iki tane alttan citcitliyi ust uste giydirmek.

Cnm ben de ebebeke gittim. Yakın olunca canımız sıkıldıkça gidip bir dolaşıyoruz eşimle zaten :) bende baktım mamas papasa sola 2 bana bir tık büyük geldi. Benim baktığımda puset de yoktu ve 1800 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Ama ergonomisi fln gayet iyiydi şeklini de beğendim. Biz de daha çok casuale odaklandık. Kesin olmamakla birlikte biz de casual cadillac aire karar verdik. O da 1800 liraydı. Biz araba bakarken çocuklu bir bayan çok büyük bakmayın ve kolay kapanabilsin buna dikkat edin diyor. Yine daha sonra bir baston şart diyor. Herkes nerdeyse aynı fikirde :KK66:

Güzel günlerde kullanalım inşallah cnm:dua:
Eğer kolay kapanabilir istiyorsan ben chicconun arabasını aldım pustiyle birlikte 2200 liraya.. Birde bunu alırsan bastonada gerek kalmayacak.. Aklınızda olsun..Ben başında inglesina yada mamas&papas düşünürken bu araba daha işime geldi açıkçası. Ha birde welcome babayde mamas papas puset dahil 2300 dü sanırım indirimdeydi..

Uzun kollu alttan citcitlilar 4 taneydi ikisini geri gönderdim esimden degisim yapcak bu gonderdignden alcak. Dun eve gelip bakinca banada mantiksiz geldi iki tane alttan citcitliyi ust uste giydirmek.
Tamam diger 2 sini giydirincede ustune yelek giydirirsin o sekilde kullanirsin...ilk aylar o kadar cok kusuyolarki zaten devamli ust degisiyo yikanmasi kurutmasi utusu derken...kiyafet cok lazim oluyo

evet listenin ilk başlarında olması pek gerekli değil ozaman. zaten daha hiç bişey almamışım. kullanıp kullanmayacağım belli olmayan şeyi alıp yer ve maddiyat işgal etmyim şu zamanda :)
Mesela emira soylemisti salihi hep yaninda yatirmis o yuzden cok kullanmis reflu yatagini halada beraber yatiyolarmis :) oyle hep yanimda yatsin kuzum ayrilmasin dersen lazim olur mutlaka

Mesela emira soylemisti salihi hep yaninda yatirmis o yuzden cok kullanmis reflu yatagini halada beraber yatiyolarmis :) oyle hep yanimda yatsin kuzum ayrilmasin dersen lazim olur mutlaka
dün eşimin kuzeniyle de konuştuk bunu. baya güzel yetiştirdi kızını. senden iyi olmasın maşallah kızı aynı lidya gibi.
ondan bilgi aldım montessoriyi falan iyi biliyo. o mesela kızını 2 yaşına kadar yanında odada yatırmış aynı yatak değilde. güvenli bağ oluşması için. ve kızına hikayelerle yapması gerekenleri anlatıyo . zürafaların annelerinin odasından ayrıldığını kendi odaların mutlu olduklarını hikayeleştirerek anlatmış ve 1 günde odasını ayırmış. şimdi kafam karıştı ben ne zaman ayrısam diye 4 - 6 aylıkken düşünüyodum ben ama 1 seneye çıkarabilirsin dedi.
yanımda yatırmayı planlamadığım için şimdilik gerekli görmedim pullucum o yüzden. ben çektim kuzum çekmesin rabbim acılarımızı ve acılarını yaşatmasın inşallah ama gerçekten çok zorlanmıştım

Araba alanlara hayırlı olsun iyi günler de kullanın sağlıkla , bende çok kararsız kaldım bu konuda.. bizim arabamız yok yakın zamanda da alamayız, doğumu İstanbul’da yapıp Kocaeli’ye eve öyle gelicem -büyük ihtimal annemler arabayla getirip götürürler.. allah razı olsun birşey olduğunda abim yetişiyor araba ile... ve ilk altı ay içinde araba bize ne kadar lazım olur onu düşündük eşimle .. bir yere gidecek olsak kanguru alıp onu takar götürürz ya da eski usul elde taşımalı portbebe çantalar olurdu onlardan alırız dedi...

Baston şart diyor benimde bütün Doğum yapmış arkadaşlarım, ben Kocaeli joker de baktım bu travel sistem arabalara kız kaldırmama müsade bile etmedi hamile halimle... 10 kilo dan başlıyor ağırlıkları çocuğu yere bırakıp da katlayacaksın arabayı onküsür kilo öteki elimde çocuk + çantası... sonra baston gerekecek ekstra bir daha masraf ....
Açıkcası çok düşündürdü ve iki model buldum internette gezerken
Biri soobaby plus pocket
Ki bu ürün fiyatı ve stoğu satış yeri hakkında birşey bulamadım,
Diğeri GB pocket plus bebek arabası

İkisi de katlandıgında bi kol çantası içine sığıp omuzda taşınıyor ve saniyeler içinde tek hamle de açılıp kapanıyor azami ağırlıkları 4 küsür kilo.. gb fiyatı 1499₺
Ekstra apartlarla ilk altı aya kullanım sağlamak için ana kucağı da oluyor..

Şimdi gelelim ilk altı ayaa- arabasız ne kadar zorluk çekeriz ?

Cnm aynı kararsızlık bende de olduğu için bu kadar araştırdım hala alamadım :halay:travel sistemler genelde 10 kilo ve üzeri oluyor o yüzden baston şart diyorlar. Portbebe yerine ben puset kullanırım diyorum cnm. Hastaneden ondan çıkarırım. O yüzden port bebe bana gereksiz geldi. Ama travel almayıp baston artı portbebe gayet mantıklı cnm.
Modeller hakkında bilgim yok cnm. Ama ben chicco lite wayin travel sistemine baktım bastonun üzerine puset yerleştiriliyor. Çok güvenlikli gelmedi bana. Sallanıyordu. Baston hafif olduğu için rüzgar esse düşürecek gibi geldi. O yüzden ağır almasının avntajı var.
Bana herkes bebek evde sıkılacak çıkacaksın diyor. O yüzden ihtiyac olup olmamasını zaman gösterecek.

Eğer kolay kapanabilir istiyorsan ben chicconun arabasını aldım pustiyle birlikte 2200 liraya.. Birde bunu alırsan bastonada gerek kalmayacak.. Aklınızda olsun..Ben başında inglesina yada mamas&papas düşünürken bu araba daha işime geldi açıkçası. Ha birde welcome babayde mamas papas puset dahil 2300 dü sanırım indirimdeydi..

Cnm ben en başta chicconun trio love alacaktım çok beğenmiştim kapanışı kolay sürüşü çok iyi tipi güzeldi ama içinde portbebe ve çantası var onlar gereksiz geldi. Bir de fiyatı yüksekti ve şartlarımız değişti. Mamas papas chiccoya göre daha iri bir araba.

dün eşimin kuzeniyle de konuştuk bunu. baya güzel yetiştirdi kızını. senden iyi olmasın maşallah kızı aynı lidya gibi.
ondan bilgi aldım montessoriyi falan iyi biliyo. o mesela kızını 2 yaşına kadar yanında odada yatırmış aynı yatak değilde. güvenli bağ oluşması için. ve kızına hikayelerle yapması gerekenleri anlatıyo . zürafaların annelerinin odasından ayrıldığını kendi odaların mutlu olduklarını hikayeleştirerek anlatmış ve 1 günde odasını ayırmış. şimdi kafam karıştı ben ne zaman ayrısam diye 4 - 6 aylıkken düşünüyodum ben ama 1 seneye çıkarabilirsin dedi.
yanımda yatırmayı planlamadığım için şimdilik gerekli görmedim pullucum o yüzden. ben çektim kuzum çekmesin rabbim acılarımızı ve acılarını yaşatmasın inşallah ama gerçekten çok zorlanmıştım
Onun kararini sen vericen tek bir dogru yok anneye bebege duruma sartlara gore her sey degisiyor.ben bide ayni odada yatarken bizim saldigimiz karbondioksidi solumasinin beyin hucrelerini öldürdügünü okumustum... okuycan arastirican kendine gore bebegin icin en dogru olani yapcn...yeterki mutlu ve saglikli cocuklar olsunlar baska bir derdimiz yokki...lidya normalden az uyudugunda yoruldum demiyorumki bugun ihtiyaci olan uykuyu almadi diye dert ediyorum...saglikli bir sekilde buyumelerini saglayalim yeter...
Iste esimin yegeni oyle kac kere anlattim artik 11 12 yasinda resmen annesine yada babanesine bagimli biz tatile giderken onuda alalim desek alamayiz uyuyamaz yemek yiyemez tuvalete bile gidemez...yazik yani...gecen en son geldiklerinde tuvalete girdiginde babanesi kapida bekledi 50 kere sesleniyo icerden babane ordamisin diye....ben onun yasindayken yurtdisina kurek yarismalarina gidiyordum,simdi ayni yasta kuzenimde gidiyo butun yazi avrupada turnede gecirdi....yeterki saglikli kendine yetebilen mutlu bireyler olsunlar baska derdimiz yokki

Tabi oda olabilir ama reflü yatağı alma taraftarı değilim bununda yanlarına falan yükselti koyunca aynı işi gorur.diger odalarda cekyata falan koymaktansa buna koymak daha rahat olur bide gece de mesela yanına Alman gerekirse yatakta bunda yatar.

Kızlar size birşey danışmak istiyorum. Biberonla ilgili. İlk çocukta dr browns cam biberon kullandım. Lazım olur diye almıştım bir tane.Anne sütü alıyordu bebeğim ve ilk 3 ay gazlı olduğu dönemde ya da dışarıda emzirme sorunu olduğunda kullandım. Şimdi ikinciye de alacam ama hem ekonominin hali hem de ilk çocukta herşeye çok para harcamanın bıkkınlığı var. Acaba sizce yine de bir tane bulunsun diye cam biberon almak mı ya da yine aynı markanın plastik olanını mı alsam bilemedim.
Bende cam aldım

Necizane tavsiyem zaten yedek dursun diye aliyosun cam al icin rahat olsun kaynatirken filan ... mesela kiza suluk aldim avent bpa free strelizatore girebiliyo bilmemne hemde sirke bekletiyorum icinde yinede 3 4 ayda koku sorunu oluyo...eh okula gittigi icin suluksuz olmuyo,cam olmuyo...en iyi plastigide alsan sonuc ortada yani...

Bende cam aldım
Teşekkür ederim kızlar çocuk yetiştirme işi unutuluyormuş zamanla. Plastik biberonlardaki en büyük sorunun koku olduğunu unutmuşum mesela hatırlattığın için sağol canım pullubiber pullubiber :olamaz: ben de cama karar verdim hatta aldım bile :halay:emziği de aldım hazır sipariş veriyorken o da çıktı aradan

Teşekkür ederim kızlar çocuk yetiştirme işi unutuluyormuş zamanla. Plastik biberonlardaki en büyük sorunun koku olduğunu unutmuşum mesela hatırlattığın için sağol canım pullubiber pullubiber :olamaz: ben de cama karar verdim hatta aldım bile :halay:emziği de aldım hazır sipariş veriyorken o da çıktı aradan
Iyi yapmissin 1 ay sonra en az 10 tl zamli olcak zateb

X