kızlar bunlar defalarca konuşuldu ama şimdi ben liste yapıyorum malum hiç bişey almadık ilk bebek bizimki. haftaya cuma çarşıya gidip toplu alışveriş yapmayı düşünüyoruz.
0-1 aylık 0-3 ve 3-6 aylık kaçar tane alt üst takım alayım, zıbın hastane çıkışı külotlu çorap kaçartane alayım? özellikle kolsuz zıbın mı yarım kollu mu çapraz mı nelere dikkat ediyim bide adet söylermisiniz size zahmet.. strest bastı beni. çarşıya giderken eşimin kuzeni hamile o da gelecek.. birbirne girecek herşey ben listeme uyarım unutmam diyorum en azından
Canım kış bebeği olacak diye çıtçıtlı zıbınları genellikle uzun kollu tercih ettim. 2-4ay 4-6 ay 6şar tane aldım. Kısa kollu çıtçıtlı zıbınları da yaklaşık 4er tane aldım yine farklı aylarda. (0-2ler o kadar çok değil 2şer 2şer aldım uzun ve kısa kollu ki zaten hastane takımlarının içinde var yani, onları da düşünmek lazım. Bir de 2tane çıtçıtsız yarım iç zıbınlar var, onları göbeği düşene kadar kullanmayı düşünüyorum. Bu arada yenidoğan için olanlarda yandan çıtçıtlı da tercih ettim ama ilerki aylarda alttan çıtçıtlı aldım) bu arada zıbınlar için bir tavsiyem olacak. Gözlemlediğim kadarıyla hem giymesi çıkarması hem kullanış açısından yakası amerikan yaka dedikleri yani yakasında çıtçıt bulunmayan modeller daha kullanışlı oluyor. Ben genelde amerikan yaka tercih ettim bu yüzden.
Hastane çıkışı için 1tane (10lu takım 1tane 5li takım aldım. (1tane daha 5li takım almak var aklımda tabi çok beğendiğim bir model olursa) Hastane çıkışı seçerken ablamın bana tavsiyesi şu oldu "bebeğin ilk kıyafetleri olacak, onu ilk nasıl görmeyi hayal ediyorsun, en çok beğendiğin modeli böyle seç" dedi. Gerçekten de düşününce çok haklı buldum. Sen de böyle seç istersen.
Tulum çok tavsiye edilmiyor diye yeni doğan, 1-3ay, 3-6ay olarak birer ikişer aldım, zevkime göre sadece yani çok almadım.
Alt üst takımları yine 4er 5er aldım farklı aylara göre (1-3,3-6 aylar). Yenidoğan içinse iki tane alt üst takım aldım. Ben yedeklerim olmasını istediğim için bir iki takım fazladan olsun dedim. (Kışın romatizmal rahatsızlığım yüzünden çok ağrılarım oluyor. Temiz kıyafet derdine düşmek istemedim acil ihtiyaç vs olursa diye.)
Bu arada alt üst takımlarda 1-3ay olanların altlarını kendinden patikli, 3-6ay olanları da bilekte biten seçtim. Patiksiz olursa daha uzun süre giyiliyormuş çünkü. Ama 3.aya kadar hem üşüyebilir hem de çorap küçücük minnoş ayaklarında durmaydabilir diye kendinden patikli seçtim :)
Birkaç tane de tek alt, tek üst aldım beğendiğim için zevkime göre yani.
Bir de 1-3, 3-6 fermuarlı sweatshirt tarzı üst ve 0-3aylık 2tane, 3-6aylık 1tane penye yelek aldım.
Onun dışında 3lu havlu çorap (yenidoğan için bu önemliymiş canım), 4lü iki paket kısa çorap (çorapların zaten 0-6 ay veya 0-12ay filan yazıyor üstünde) 5-6tane de külotlu çorap (yine 0-6 ve 6-12yazıyor bunlarda da) aldım.
Sonra kendinden şapkalı banyo havlusu, penye battaniyeler (2-3 tane ki hastane çıkışlarında da oluyor, onu da düşün), müslin örtüler 2-3tane yine. 1 tane de yengemin hediye ettiği bambu örtü var, tavsiye ederim yumuşacık çok kullanışlı duruyor, o yeğenime en çok bambu kullanmış. Örgü battaniyeler de var birkaç tane annemden, kayınvalidemden hediye filan. Bir tane de nevresim takımı aldım lcwhomedan beşik boyutu. Çok almadım. İlk aylarda kullanmak için reflü yastığı aldım (bir tane de yedek örtüsünden aldım ona, yıkaması kolay olur diye)
Uzun oldu ama aklıma gelen detayları yazmaya çalıştım canım. İnşallah işe yarar olmuştur.