2018 Kasım Bebeklerinin Cicileri :)

Yeni alınan cicileriniz hayırlı olsun..Bizde bugün beşiğimizi ve süt sağma makinamızı hallettik..Park yatak diye çıktım welcome baby den ahşap park yatak aldık yatagı dahil medela swing süt sagma makinası 1465 tl tuttu(normalde 1600 civari tutuyordu)..Makina zaten 600 lira civarinda fiyatlar hemen hemen böyle dedik alalım çikalım.Ufak tefek seyleri n11 den aldım. Simdi neredeyse bisey kalmadı desem yeridir.Kendime bi lahusa takımı alıcam onuda var bir model ama biraz daha araştıracağım bakalım..Herkese iyu geceler..

Arkadaşlar 0-3 aylık kıyafetleri yenidoğan bebek giyebiliyor değil mi? Yoksa yenidoğan mı almak lazım?
Canim kiyafetlerde cm yazar.bebegin ortalama 50 52cm arasi dogacak ilk ay ortalama 5 cm uzayacak.bazi 0-3 aylar 56cm mesele fisher priceinkiler iste onlari anca 1.ay giyebilir.heleki erkek bebekse kemik yapisi kizlara gore daha iri oldugundan ve daha hizli kilo aldiklarindan 1 ay bile giyemez.lcw nin urunlerinde de cm ve kg yazar.ortalama 3.5 dogacagini ve 40 gunlukken 4.5 olacagini hesap ederek boyuda bunu dusunerek alisveris yap.yinede az al ilk ay seni idare edecek kadar al bebeginin gelisimine gore 1.ayin sonunda daha mantikli alisveris yaparsin.
Simdi baktim kartina lidya 50cm dogmus 1.ay 56 olmus 2.ay 59cm 3 ay 64cm...3.750 dogmus 3.ayda 7 kiloymus...ama kiz bebekti kemik yapisi minyondu 0-3 aylari 4 aylikkende giyiyordu
1 ve ya 2 adet yenidogan takim yada tulum ilk bir hafta isini gorur.daha fazla yenidogan gereksiz olur

Canim aldigin havlu bornoz takimi nasil kalitesi falan. Baya uyguna almissin. Sitede hersey baya uygunmus böyle olunca bende bi tereddut ettim. Soriim dedim :)
Ben ordan almadım canım aldıktan sonra gördüm bu kadar uygun olduğunu görseydim burdan alırdım dedim:) bi arkadaş sormuştu bende orayı gönderdim ama şimdi kim sordu hatırlamıyorum :)

Kızlar bu haftasonu da gidip bebek arabası bakamadım ama artık beklemek istemiyorum, günden güne fiyatlar artıyor. Gidip bakamadım ama internetten, n11den hem özellikleri hem fiyatı içime sinen mamas papas sola 2 travel seti seçtik...

İnşallah güzel günlerde kullanmak nasip olur :)

Cnm ben de ebebeke gittim. Yakın olunca canımız sıkıldıkça gidip bir dolaşıyoruz eşimle zaten :) bende baktım mamas papasa sola 2 bana bir tık büyük geldi. Benim baktığımda puset de yoktu ve 1800 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Ama ergonomisi fln gayet iyiydi şeklini de beğendim. Biz de daha çok casuale odaklandık. Kesin olmamakla birlikte biz de casual cadillac aire karar verdik. O da 1800 liraydı. Biz araba bakarken çocuklu bir bayan çok büyük bakmayın ve kolay kapanabilsin buna dikkat edin diyor. Yine daha sonra bir baston şart diyor. Herkes nerdeyse aynı fikirde :KK66:

Güzel günlerde kullanalım inşallah cnm:dua:

Cnm ben de ebebeke gittim. Yakın olunca canımız sıkıldıkça gidip bir dolaşıyoruz eşimle zaten :) bende baktım mamas papasa sola 2 bana bir tık büyük geldi. Benim baktığımda puset de yoktu ve 1800 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Ama ergonomisi fln gayet iyiydi şeklini de beğendim. Biz de daha çok casuale odaklandık. Kesin olmamakla birlikte biz de casual cadillac aire karar verdik. O da 1800 liraydı. Biz araba bakarken çocuklu bir bayan çok büyük bakmayın ve kolay kapanabilsin buna dikkat edin diyor. Yine daha sonra bir baston şart diyor. Herkes nerdeyse aynı fikirde :KK66:

Canım çok iyi yapmışsınız. Casual cadillac daha mı hafifti? Hangi özellikleri daha çok hoşuna gitti? Biz biraz uzun olsun istiyoruz aslında, eşim uzun boylu da, rahat sürebilsin o da diye, ay çok soru sordum kusura bakma :KK48:

Bizim n11de baktığımız yerde son 2 ürün yazıyordu, şu an ürün beklemede yazıyor resminde ve ürünün fiyatı filan kafayı yemiş gibi görünüyor :KK43: Anlamadım fiyat mı arttıracaklar, niye böyle saçma bir şey oldu. Bizim sipariş verilmişti, bizden sonra olmuş. Acaba bizim araba yine de gelecek mi yoksa sipariş iptal mi olacak.. Kafamda deli sorular :KK48:

Estağfurallah cnm ne demek yardım edebilirsem ne ala. Cnm casual tutma yeri 3 kademede ayarlanabiliyordu. En alt orta ve üst şeklinde. Üst ayarında eşin rahat sürebilir gibi. Bizde orta boylu bir aileyiz bize ideal geldi. Çift elle kapanıp, çıkar tak yapması çok hoş değil elbette ama travelların genelde hepsi böyle. Sanki mamas papas bir tık daha uzun gibi geldi ama göz yanılgısı da olabilir net bir şey diyemeyeceğim. Görevliye sordum ölçüleri ama o da bilmiyordu. Nette de bulamadım. Kilo olarak da bana mamas daha ağır geldi ama satış danışmanı ikisinin de kilosu aşağı yukarı aynı dedi. Eşim casual kilosunu nette bulmuş 10kg küsuratı da var ama hatırlamıyorum :KK43: danışmanın dediği gibiyse o da 10 kilo civarındadır.
Ben açıkçası tipini ve kumaşını beğendim cnm casual.
N11 den hiç alılveriş yapmadık cnm ama muhtemelen senin ürün gönderilir bence. Mail fln at istersen. LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet

Canim kiyafetlerde cm yazar.bebegin ortalama 50 52cm arasi dogacak ilk ay ortalama 5 cm uzayacak.bazi 0-3 aylar 56cm mesele fisher priceinkiler iste onlari anca 1.ay giyebilir.heleki erkek bebekse kemik yapisi kizlara gore daha iri oldugundan ve daha hizli kilo aldiklarindan 1 ay bile giyemez.lcw nin urunlerinde de cm ve kg yazar.ortalama 3.5 dogacagini ve 40 gunlukken 4.5 olacagini hesap ederek boyuda bunu dusunerek alisveris yap.yinede az al ilk ay seni idare edecek kadar al bebeginin gelisimine gore 1.ayin sonunda daha mantikli alisveris yaparsin.
Simdi baktim kartina lidya 50cm dogmus 1.ay 56 olmus 2.ay 59cm 3 ay 64cm...3.750 dogmus 3.ayda 7 kiloymus...ama kiz bebekti kemik yapisi minyondu 0-3 aylari 4 aylikkende giyiyordu
1 ve ya 2 adet yenidogan takim yada tulum ilk bir hafta isini gorur.daha fazla yenidogan gereksiz olur
Anladım canım çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın.

Yani erken doğarsa mesela mağaza gidip ne deyip alayım prematüre mi yeni doğan mı? Kıyafetlerin üstünde öyle yazıyor mu
Yenidoğan oluyor kıyafetlerde premature diye yok bildiğim kadarıyla. 1 takım alsan yeterli olur şimdilik eğer gerekirse ozaman alırsınız. Zaten son haftalarda az çok belli olur bebeğin kaç kilo doğacağı. Bu hastane çıkışı olarak satılanlar da yenidoğan için oluyor onlardan aldıysan başka almasan da olur diye düşünüyorum.

Yenidoğan oluyor kıyafetlerde premature diye yok bildiğim kadarıyla. 1 takım alsan yeterli olur şimdilik eğer gerekirse ozaman alırsınız. Zaten son haftalarda az çok belli olur bebeğin kaç kilo doğacağı. Bu hastane çıkışı olarak satılanlar da yenidoğan için oluyor onlardan aldıysan başka almasan da olur diye düşünüyorum.
Tamam arkadaşım sağolasın

Yani erken doğarsa mesela mağaza gidip ne deyip alayım prematüre mi yeni doğan mı? Kıyafetlerin üstünde öyle yazıyor mu

İnşallah ihtiyaç olmaz ama eğer bebek prematüre doğarsa Civil’de Prematüre bebek kıyafetleri var. Geçen gün tesadüfen görmüştüm de aklımda kalmış :)
Yenidoğan için birkaç takım 0-3 ay aldık biz, ilk aylarda bebeğe olduğu kadar onları kullanacaz. Sonra büyüdükçe 3-6 ay giydiririz sonrası Allah Kerim :)

Premature artik hemen hemen her markada var.yenidoganlar 2.5kg icin prematureler baya kucuk...
Boyle seyler dusunme tabi,zor bir surec umarim hic birimiz bebegimizi kuvezde birakip bos kucakla donmeyiz eve

Ben ordan almadım canım aldıktan sonra gördüm bu kadar uygun olduğunu görseydim burdan alırdım dedim:) bi arkadaş sormuştu bende orayı gönderdim ama şimdi kim sordu hatırlamıyorum :)
Anladim canim baya uygunmus ama o site. civilde baktim bugun 70 liraydi bornoz takimiyla beraber. Sanirim bende tek havlu alcam

Kızlar bu haftasonu da gidip bebek arabası bakamadım ama artık beklemek istemiyorum, günden güne fiyatlar artıyor. Gidip bakamadım ama internetten, n11den hem özellikleri hem fiyatı içime sinen mamas papas sola 2 travel seti seçtik...

İnşallah güzel günlerde kullanmak nasip olur :)

Araba alanlara hayırlı olsun iyi günler de kullanın sağlıkla , bende çok kararsız kaldım bu konuda.. bizim arabamız yok yakın zamanda da alamayız, doğumu İstanbul’da yapıp Kocaeli’ye eve öyle gelicem -büyük ihtimal annemler arabayla getirip götürürler.. allah razı olsun birşey olduğunda abim yetişiyor araba ile... ve ilk altı ay içinde araba bize ne kadar lazım olur onu düşündük eşimle .. bir yere gidecek olsak kanguru alıp onu takar götürürz ya da eski usul elde taşımalı portbebe çantalar olurdu onlardan alırız dedi...

Baston şart diyor benimde bütün Doğum yapmış arkadaşlarım, ben Kocaeli joker de baktım bu travel sistem arabalara kız kaldırmama müsade bile etmedi hamile halimle... 10 kilo dan başlıyor ağırlıkları çocuğu yere bırakıp da katlayacaksın arabayı onküsür kilo öteki elimde çocuk + çantası... sonra baston gerekecek ekstra bir daha masraf ....
Açıkcası çok düşündürdü ve iki model buldum internette gezerken
Biri soobaby plus pocket
Ki bu ürün fiyatı ve stoğu satış yeri hakkında birşey bulamadım,
Diğeri GB pocket plus bebek arabası

İkisi de katlandıgında bi kol çantası içine sığıp omuzda taşınıyor ve saniyeler içinde tek hamle de açılıp kapanıyor azami ağırlıkları 4 küsür kilo.. gb fiyatı 1499₺
Ekstra apartlarla ilk altı aya kullanım sağlamak için ana kucağı da oluyor..

Şimdi gelelim ilk altı ayaa- arabasız ne kadar zorluk çekeriz ?

X