- 26 Ekim 2015
- 1.541
- 2.615
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #46.001
Yok artık bu ne yaaa pess doğrusu bu kadarı da fazla, çok geçmiş olsun Allah şifa versin iz kalmaz inşallah merak etme
@Amazing_GNCok çok geçmiş olsun yavrunuza öyle bişey yaşasam o hostese naparım bilemiyorum iz kalmaz inşlah sürekli nemli tutmaya çalışın
Denedin mi cnm bunları yiyebiliyor mu, benim kızım çok nazlı yiyorHasta olduğundan oğlumun aşısını 15 gün ertelemiştim. Bugün aşı yaptırdım. Boy ve kilo hiç artmamış. İki aydır aynı kiloda. Dünyam başıma yıkıldı. Sonra eşim rotavirüs aşısı sonrası ishal olunca 700_800 gram vermişti oğlumuz, verdiği kiloyu almış işte deyince biraz rahatladım. Aşıdan sonra da üç hafta hastalık derken 2 aydır aynı kiloda. Belki bu iki ayda 1 kg alırdı. Kızımda da hep kilo sıkıntısı olmuştu. Benim kaderim bu herhalde. Ek gıdayı yavaş yavaş yemeye başladı. Hastayken hiç yememişti. Ben de iki öğün veriyorum. Hemşire 8. aya kadar tadımlık olmalı dedi. Zaten az yiyor. Sabah yoğurt veya meyveli yoğurt, akşam üstü de sebze püresi, bal kabağı çorbası veya muhallebi.
Çok geçmiş olsun cnm kısa zamanda iyileşin :)Selam kizlar uykusuz gecelerdeyiz kac gundur. Yavrum hasta hergun antibiyotik igne oluyoruz. Bi hasta cocukla misafir geldi evimize mafettiler bize. Nasıl insanlar düşüncesiz anlamiyorum sehirdisindan burda lar diye kabul ettim etmez olaydim. Yavrum balgam li oksurukten nefes zor aliyor ev tipi buhar makinesi onerdi doktor. Onu kullaniyoruz ilacla buhar veriyorum.rabbim hasta olan Cocuklara bebeklere sifa versin
Ben daha çorba falan vermedim hiç o yuzd3n sade sebze pürelerini aşağı yukarı yarım kahve fincanı gibi yiyor hatta bazen daha azi. Ben de ısrar etmiyorum ama meyve yiyor güzel. Ben çatalla haşlayıp iyice eziyorum, armutu haşlamadan direk blendirdan geçiriyorum, muzu çatalla eziyorum. 7. Aya kadar tamamen püre ver canım, 7 den itibaren hafif ağıza gelen pütürlü yemeklere başlamak lazım. Şuan zaten yeni tanisiyorlar yemeye ve yemeyin kıvamını, yutmayı vs. Öğreniyorlar o yüzden 6. Ay sonuna kadar pütürsüz püre . ( Benim doktorumun önerisidir)Canım miktar olarak ne kadar veriyorsun. Benim kızım 4-5 yemek kaşığı çorbayı ancak içiyor. Yoğurttan hiç hoşlanmadı. Meyve püreside sevmedi. Pütürlü şeylerde de öğürüyor. Ne yapmalıyım acaba??
Çiğ veriyorum ben, şöyle ki dondurulmuş bezelyeyi sıcak suya koyuyorum ve çözünüp yumuşuyor, sarımsak ezecegi ile de eziyorum kabuğu gelmiyor zaten, içi çıkıyor içini yediriyorum. Güzel oluyor tatlı tatlı.
Canım ilk gün bi çay kaşığı ikinci gün iki üçüncü gün üç çay kaşığı verdim ben zaten çok az yiyordu bence şimdi iki yemek kaşığı yiyor git gide arttı . Ispanağı da 6 da 8de diyen var içinde nitrat var diye ben de 8de veririm6 ay kontrolünden geldik. Ek gıdaya yarın itibariyle başlıyoruz. Tadımlık değil doyumluk gidelim dedi ama bana saçma geldi sizce? Sebzelerden ikili ikili başlayalım dedi. Ispanak bile saydı 8.ay degilmiydi ? 15 gün sonra meyvelere geçelim cam rendeyle pütürlü hale getirip verelim dedi. Muz portakal mandalina hariç. Yumurta süt yoğurt peynirde yok. Tecrübelilerden tavsiye istiyorum nasıl bir sıralamayla gitmeliyim. Öğle öğünü olarak düşündüm ben bünyesi tepki verirse anlayabileyim diye, doktorun doyumluktan kastı nedir. Bu ay tadım ayı degilmiydi birde benim hatun gibi gazlı bebeğe doyumluk vermek mantıksız değilmi? @aeengineer @Iyoch 22 haziran kardeşleri ek gıdada ne aşamadasınız?
Çorba dediğim aslında sebze çorbası yani sebzeleri haşlıyorum rondodan geçiriyorum. Meyveleri cam rendeden geçince yemiyor öğürüyor sanırım pütürtülü şeyleri yutamıyor, katı meyve sıkacağında suyunu sıkınca biraz yiyor. Normal mi canım sence. Ha birde yoğurt hiç hoşlanmıyor pekmezle mi denesem acabaBen daha çorba falan vermedim hiç o yuzd3n sade sebze pürelerini aşağı yukarı yarım kahve fincanı gibi yiyor hatta bazen daha azi. Ben de ısrar etmiyorum ama meyve yiyor güzel. Ben çatalla haşlayıp iyice eziyorum, armutu haşlamadan direk blendirdan geçiriyorum, muzu çatalla eziyorum. 7. Aya kadar tamamen püre ver canım, 7 den itibaren hafif ağıza gelen pütürlü yemeklere başlamak lazım. Şuan zaten yeni tanisiyorlar yemeye ve yemeyin kıvamını, yutmayı vs. Öğreniyorlar o yüzden 6. Ay sonuna kadar pütürsüz püre . ( Benim doktorumun önerisidir)
Canım senin bebişin alerjisi vardı sanırım. Ona göre bir liste belirlemiştir doktorun ama biz de pek tadımlık başlamadık. 3 gün kuralı vs.yapmadık hiç çünkü o şekilde her besine 3 gün ayırsak ek gıdaya başlama süreci uzayacaktı. Senin de dediğin gibi öğünleri öğle saatlerine denk getirdik ki alerjik bir durum olursa farkedebilelim. Öğünlerde 1 kahve fincanı ile başladık. Önce günde 1 öğün meyve püresi 10 gün sonra +1 öğün de yoğurt ekleyerek devam ettik. Şu anda +1 öğün sebze püresi de eklendi o şekilde gidiyoruz. Bazen de akşam yatırmadan muhallebi yapıp veriyorum.6 ay kontrolünden geldik. Ek gıdaya yarın itibariyle başlıyoruz. Tadımlık değil doyumluk gidelim dedi ama bana saçma geldi sizce? Sebzelerden ikili ikili başlayalım dedi. Ispanak bile saydı 8.ay degilmiydi ? 15 gün sonra meyvelere geçelim cam rendeyle pütürlü hale getirip verelim dedi. Muz portakal mandalina hariç. Yumurta süt yoğurt peynirde yok. Tecrübelilerden tavsiye istiyorum nasıl bir sıralamayla gitmeliyim. Öğle öğünü olarak düşündüm ben bünyesi tepki verirse anlayabileyim diye, doktorun doyumluktan kastı nedir. Bu ay tadım ayı degilmiydi birde benim hatun gibi gazlı bebeğe doyumluk vermek mantıksız değilmi? @aeengineer @Iyoch 22 haziran kardeşleri ek gıdada ne aşamadasınız?
Canım peki bahsettiğin 2 kaşıktan sonra mama yada meme veriyor musun? Yoksa öğün olarak mı geçiyorsun?Canım ilk gün bi çay kaşığı ikinci gün iki üçüncü gün üç çay kaşığı verdim ben zaten çok az yiyordu bence şimdi iki yemek kaşığı yiyor git gide arttı . Ispanağı da 6 da 8de diyen var içinde nitrat var diye ben de 8de veririm
Ben mesela biraz önce sütlü irmikli muhallebi yedirdim.simdi meme emiyor uyuyor memede koyuyorum.Canım peki bahsettiğin 2 kaşıktan sonra mama yada meme veriyor musun? Yoksa öğün olarak mı geçiyorsun?
Ben ilk bebeğinde ıspanak sevmedi bir kez denedim bende ısrar etmedim hiç vermedim.Canım ilk gün bi çay kaşığı ikinci gün iki üçüncü gün üç çay kaşığı verdim ben zaten çok az yiyordu bence şimdi iki yemek kaşığı yiyor git gide arttı . Ispanağı da 6 da 8de diyen var içinde nitrat var diye ben de 8de veririm
Ben meyveyi dün meyve sebze püre emziği aldım onla veriyorum. Çok güzel bişey kızlar mutlaka alın muzu içine koydum biz meyvemiz yerken oda muzunu yedi:))Çorba dediğim aslında sebze çorbası yani sebzeleri haşlıyorum rondodan geçiriyorum. Meyveleri cam rendeden geçince yemiyor öğürüyor sanırım pütürtülü şeyleri yutamıyor, katı meyve sıkacağında suyunu sıkınca biraz yiyor. Normal mi canım sence. Ha birde yoğurt hiç hoşlanmıyor pekmezle mi denesem acaba
Peki miktar olarak ne kadar muhallebi yedi? 2 kaşık dediği için merak ettim ben öğün olarak sayılıyor mu diye. Kızım memeyi bırakalı çok oldu, sağıp verdim aylarca ama sütüm kesildi artık. Yediği ek gıdayı öğünden sayıp arkasından formül mama vermiyorum ben tekrar. Doğru mu yapıyorum bilemedim ama miktar olarak yeterli yediğini düşünüyorum ek gıdayıBen mesela biraz önce sütlü irmikli muhallebi yedirdim.simdi meme emiyor uyuyor memede koyuyorum.
Yani mama yesede meme veriyorum
Ona su gibi geliyor sanırım iciyor
Ben üstüne meme emmeleri gerekli diye okumuştum yani ne verirsen ver üstüne meme verilecek emer ya da emmez o bebeğe kalmisCanım peki bahsettiğin 2 kaşıktan sonra mama yada meme veriyor musun? Yoksa öğün olarak mı geçiyorsun?
Bu mesajını şimdi okudum.bilemiyorum belki çok az verilebilir 90cc falan içer veya icmezPeki miktar olarak ne kadar muhallebi yedi? 2 kaşık dediği için merak ettim ben öğün olarak sayılıyor mu diye. Kızım memeyi bırakalı çok oldu, sağıp verdim aylarca ama sütüm kesildi artık. Yediği ek gıdayı öğünden sayıp arkasından formül mama vermiyorum ben tekrar. Doğru mu yapıyorum bilemedim ama miktar olarak yeterli yediğini düşünüyorum ek gıdayı
Patatesle başlayacağım su an buharda pişiyor. Tek denemeye karar verdim acaba nasıl tepki verecek:)Canım senin bebişin alerjisi vardı sanırım. Ona göre bir liste belirlemiştir doktorun ama biz de pek tadımlık başlamadık. 3 gün kuralı vs.yapmadık hiç çünkü o şekilde her besine 3 gün ayırsak ek gıdaya başlama süreci uzayacaktı. Senin de dediğin gibi öğünleri öğle saatlerine denk getirdik ki alerjik bir durum olursa farkedebilelim. Öğünlerde 1 kahve fincanı ile başladık. Önce günde 1 öğün meyve püresi 10 gün sonra +1 öğün de yoğurt ekleyerek devam ettik. Şu anda +1 öğün sebze püresi de eklendi o şekilde gidiyoruz. Bazen de akşam yatırmadan muhallebi yapıp veriyorum.
100 ml suyla yaptım 3 yemek kaşığı kaşık mama ekleyip suyla hazırladım içine yumurta sarısı çeyrek kattim ezdim ne kadar yerse üstüne meziriyorum uyuması için hem mama yakmasın su az iciyor.ben diğer kizimda hiç zorlamadim yemesini şimdi taşıtlarının en irisi ve uzunu çok sukurPeki miktar olarak ne kadar muhallebi yedi? 2 kaşık dediği için merak ettim ben öğün olarak sayılıyor mu diye. Kızım memeyi bırakalı çok oldu, sağıp verdim aylarca ama sütüm kesildi artık. Yediği ek gıdayı öğünden sayıp arkasından formül mama vermiyorum ben tekrar. Doğru mu yapıyorum bilemedim ama miktar olarak yeterli yediğini düşünüyorum ek gıdayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?