• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım, benim oğlan baştan beri anlattığın gibi.. Saatte bir kalkardı bayadır yarım saate düşürdü.. Herkesin sebebi diş ama bizde dişte yok.. Diş dönemi ne yapar Allah bilir diyorum..

Sizin enfeksiyondan sonra oldu ise muhtemelen canı yanıyordur :KK43: Allahım şifa versin, son iğnesi olur inşallah.. Biz bir kez aşı zamanı iğne vurdururken mahvoluyoruz, sizi düşünemiyorum.. Her gün iğne olduğu için de huysuzlaşmış olabilir.. Çok zor bebek hastalığı.. Acaba bebeklere bu durumda su içiriliyor mu?? Biz bile enfeksiyon kapınca mahvoluyoruz.. Benim oğlanda kapmıştı , antibiyotik ile geçti çok şükür.. Ben antibiyotik saati gelince bile geriliyordum, ağzını kilitliyordu, tadı nasılsa.. Velhasıl Rabbim şifa versin, atlatsın inşallah yavrun ve tüm yavrular.. Birde uyku versin bebeklerimize :)
Amin çok teşekkür ederim, Allah tüm bebekleri sağlıkla büyütmeyi nasip etsin anne babalara. Bizim doktorun ilk dediği şey içebildiği kadar su içir bırak ne kadar içiyorsa içsin Dedi ve bunu bir ay önce 5 aylıkken söyledi. Özellikle enfeksiyon olduğu için içirmeye çalış dedi. Benim kız alıştırma bardağından içmiyor çay bardağından içiyor :D bi ara yine çok uyanıyordu ama geçmişti pamukçuk vardı o zaman da ve atak dönemiydi, şimdi de atak dönemi ama hiçbir zaman bu şekilde ağlamadı. Ya enfeksiyonu devam ediyor ya da iğnenin huzursuzluğu. Tahlil temiz çıktı ama kültür sonucunu bekliyoruz. Size de çok geçmiş olsun. Uykusuzluk çok kötü, insanın dermanı kalmıyor. Ben sabahları eşime devredip bir iki saat uyuyorum, ama kendisi polis ve sabaha kadar görevde olduğu zaman bu şansım olmuyor, bugünlerde de iki güne bir sabaha kadar çalışıyor, perişan haldeyim :D allah yavrularımıza ve sağlık versin..

4 te başladı benimki 12 de uyutabilmistim. 6.30 gibi zorla uyudu sonra babası olacak gerzek banyoya girdi. Duş başlığının boru sesine açtı gözlerini. Uyuyamamış beyefendi ayılmak için duş almış gece boyu o çocuğa baktı çünkü. Bu aralar fena halde defolup gitmek istiyorum
Böyle hassas bir bebeğe sahipsiniz ve eşiniz bunları yapıyo inanılır gibi değil, sanki çocuk sadece senin

Kizlar oglum cok miz miz tek basina hic durmuyo oyalanmiyo :/ surekli ilgi kucak uyku duzeni falan da guzeldi simdi ne uykusu ne duzeni kuş oldu bildiginiz hemencecik uyaniyo. gece gunduz gozler fal taşi. emmiyoda ole dogru duzgun sutumde cekiliyo azalyo emmedikce iyce uzulmeye basladim ilk oglum meme delisiydi. emerdi bu aksi emse sewincten ucuyorum. hic sızlamiyo goguslerim dolu dolu olmuyo artik :KK43:
Benim oğlan da sadece gece emiyor mamaya başladım ondan sonra oldu sanırım iyice azaldı sütüm de çok üzülüyorum emzirme hissi çok güzeldi gece uyanmasın diyordum artık sadece gece emdiği için uyansın istiyorum, bu nasıl bir döngü oldu anlamadım sanırım annelik delilik birazcık :KK57: ayın 8 inde 6 aylık olucaz bir kaç gündür ufaktan tadımlara başladık üç şey demedim yoğurt, patates püresi, elma üçüne de aynı tepkiyi verdi hatta patateste kusacaktı neredeyse sanırım iştahsız bir bebek olacak mamayı bile iki gündür zorla içiriyorum,, o kadar hareketli ilgisi o kadar dışarıya açık ki mama yemek zaman kaybı sanki onun için, kendi kendine gün içinde toplam 1 saat ancak vakit geçiriyor sonrası hep ben agucuk oyunlar şekiller :KK73: bir tek üç kez 45 dk ile 1 saat arasında uyuyo o beni biraz dinlendiriyor uzun oldu ama içimi döktüm biraz :confused:

Kizlar bugun kendi doktoruma gttim dikis yerimi gostermeye...cok skur bise yokmus bakti havasiz kalmis terlemis mantar olmus dedi.acilma vs yok dedi.gazli bez koy dedi.gazli bez napicakki merak ettim bilen warmi???varmi dikis yeri kizaran bozaran benim gbi??benmi cok efam yaptim ne:)gazli bez koy oraya dedi koydum ama kayiyor surekli buda yaaa:/

Ben vitmadan bikac bisi aldim tam pirinc unu yulaf unu pankek unu bebek ekmegi karisimi yulaf ezmesi siparis verdim geceydi.ertesi gun kargodaydi kayseriden iki gun sonra elime gecti.diger aldiklarimi makarnalutfen den aldim
Makarnalutfen'le vitma arasında kalmıştım bende. :) Fiyatlar da birbirine yakın gibiydi. Dün sipariş verdim şu an hazırlanıyormuş, bugün kargoya verilir heralde. Pirinç unu ile muhallebi yapıyorsun sanırım, nasıl yapıyorsun ve ne kadar veriyorsun canım?

Kizlar bugun kendi doktoruma gttim dikis yerimi gostermeye...cok skur bise yokmus bakti havasiz kalmis terlemis mantar olmus dedi.acilma vs yok dedi.gazli bez koy dedi.gazli bez napicakki merak ettim bilen warmi???varmi dikis yeri kizaran bozaran benim gbi??benmi cok efam yaptim ne:)gazli bez koy oraya dedi koydum ama kayiyor surekli buda yaaa:/
Valla ben de evham yapardım. Neler duyuyoruz artık Allah korusun, ne doktor ihmalleri oluyor.. Şikayetin geçmezse farklı bir doktora görün derim.

Ben yatmadan yarım saat önce yediriyorum ve üstünde yazan tarifin yarısını yediriyorum.

Yani, ben de oglumda hep verdim ara öğün olarak . Yani verme demedi ama hergün verebilirsin de demedi. Ben bildiğimi okurum tabi :)

Öğün olarak hergün vermene gerek yok dedi . Ben oğlum da verdim , kiza da tattirdim sevdi tadını, veriririm ben dinlemem doktoru :) severim ben de yoğurdu:KK66:

Yoğurt candır :) ben kefir de vereceğim bu arada

Arkadaşlar vücutlarınız ne durumda? Benim ikinci doğum. O yüzden sanırım biraz daha geç toparlabıyor vücut. Gerçi spor da yapamıyorum. Benim göbeğim daha yumuşak ve eskisi gibi değil. Spora başlayıp sıkılaşan veya diyet yapan var mı?

canım ek gıda düzene girsin hemen yediklerime dikkat edip spora başlayacağım göbek fena göğüsler daha fena kafam vücudumda küçücük kalıyor çok sinirllerim bozuk aslında fazla kilom yok ama vücudum şekilsiz popo bacak güzel ama kalan yerler sıkıntılı :((

Doktordan geldim sonuçlar henüz çıkmadı ana doktor iğneye rağmen enfeksiyon devam ediyorsa nefrolog görmeli dedi. İnşallah geçmiştir. Ama hiç geçmiş gibi değil, çok huysuz ve huzursuz :KK43: siz de sor süreç atlatmışsınız geçmiş olsun tekrardan.
Şikeyetiniz neydi? İştahsızlık ve huzursuzluk mu? Benim kızımda da çok var iştahsızlık ve huysuzluk. Doktoruna söylemiştim ama arada olabilir demişti, araştırılmadı.

Benim oğlan da sadece gece emiyor mamaya başladım ondan sonra oldu sanırım iyice azaldı sütüm de çok üzülüyorum emzirme hissi çok güzeldi gece uyanmasın diyordum artık sadece gece emdiği için uyansın istiyorum, bu nasıl bir döngü oldu anlamadım sanırım annelik delilik birazcık :KK57: ayın 8 inde 6 aylık olucaz bir kaç gündür ufaktan tadımlara başladık üç şey demedim yoğurt, patates püresi, elma üçüne de aynı tepkiyi verdi hatta patateste kusacaktı neredeyse sanırım iştahsız bir bebek olacak mamayı bile iki gündür zorla içiriyorum,, o kadar hareketli ilgisi o kadar dışarıya açık ki mama yemek zaman kaybı sanki onun için, kendi kendine gün içinde toplam 1 saat ancak vakit geçiriyor sonrası hep ben agucuk oyunlar şekiller :KK73: bir tek üç kez 45 dk ile 1 saat arasında uyuyo o beni biraz dinlendiriyor uzun oldu ama içimi döktüm biraz :confused:
:temizlik: bende simdi iki dakka uyudu ewe giristim. hic bilmem bi totom bi yer gorsun oturum :D aynilar canim wallah aynilar:KK19: meraklilar ses cikarmaya ses dinlemeye yabanciyi ayirt ediyo :D kimselere gitmiyo bide cok mutluyum gitmesin herkese :-)

Kizlar oglum cok miz miz tek basina hic durmuyo oyalanmiyo :/ surekli ilgi kucak uyku duzeni falan da guzeldi simdi ne uykusu ne duzeni kuş oldu bildiginiz hemencecik uyaniyo. gece gunduz gozler fal taşi. emmiyoda ole dogru duzgun sutumde cekiliyo azalyo emmedikce iyce uzulmeye basladim ilk oglum meme delisiydi. emerdi bu aksi emse sewincten ucuyorum. hic sızlamiyo goguslerim dolu dolu olmuyo artik :KK43:
Aynı biz.. Benimde oğlan üstümden inmesin.. Oyun halısı, yürüteç, mama sandalyesi, oyuncak hiçbirşey oyalamıyor onu.. İnanılmaz yorgunum.. Ne gece uyur ne gündüz.. Önceden sallayarak bir saat uyurdu.. Artık oda en fazla 40 dk ya düştü.. Hiçbir iş yapamıyorum.. Tek göğsümü aklıma gelirse bir kez veriyorum.. Ama dediğin gibi sızlama filan yok.
Normalde bedeni küçüktür.. İlk zamanlar gaza gelip, büyüdükleri için desteksiz sütyen alacaktım.. Emzirme boyu öyle olur sandım ama maalesef.. İki aya fos :)

Amin çok teşekkür ederim, Allah tüm bebekleri sağlıkla büyütmeyi nasip etsin anne babalara. Bizim doktorun ilk dediği şey içebildiği kadar su içir bırak ne kadar içiyorsa içsin Dedi ve bunu bir ay önce 5 aylıkken söyledi. Özellikle enfeksiyon olduğu için içirmeye çalış dedi. Benim kız alıştırma bardağından içmiyor çay bardağından içiyor :KK70: bi ara yine çok uyanıyordu ama geçmişti pamukçuk vardı o zaman da ve atak dönemiydi, şimdi de atak dönemi ama hiçbir zaman bu şekilde ağlamadı. Ya enfeksiyonu devam ediyor ya da iğnenin huzursuzluğu. Tahlil temiz çıktı ama kültür sonucunu bekliyoruz. Size de çok geçmiş olsun. Uykusuzluk çok kötü, insanın dermanı kalmıyor. Ben sabahları eşime devredip bir iki saat uyuyorum, ama kendisi polis ve sabaha kadar görevde olduğu zaman bu şansım olmuyor, bugünlerde de iki güne bir sabaha kadar çalışıyor, perişan haldeyim :KK70: allah yavrularımıza ve sağlık versin..
Amin canım inşallah.. Valla bende sabah yediye kadar oyalıyorum.. İstiyorum ki hava aydınlanmadan bir saat uyuyayım.. Benim adam evde ama bir saat oyalayamaz.. Yataktan kalkmamak için çocuğu odada oyalıyor.. Artık oğlum aşırı ağlamaya başlayınca kalkıp dolanıyor, o vakite hava aydınlanıyor oğlum acıkıyor, uyuyamıyorum.. Hep bir kısır döngü.. Hayır yani karnımda hareket etmezdi, doktor tekrar tekrar nst isterdi, insanlar hareket takip ederlerdi azalınca korkarlardı, bir ara bende takip edeyim dedim kafayı yiyecektim, hiç etmiyordu hareket, sonra amaaannn senin oğlan hep böyle diye telkin etmiştim kendimi.. Şimdi bu neyin hareketi anlayamıyorum.. Sanırsın 9ay güç toplamış sıpa.. Doğarken bile poposunu oraya buraya devirdi, çıkamadıydı.. Ebe karnıma bastıra bastıra çıkarmıştı.. :KK53:

6 aylık oldu mu canım bebeğin? Bu gaz olayı bebekten bebeğe değişiyor umarım en kısa sürede geçer Allah yardımcın olsun
Ayın 22 sinde olacak canım.. Kilosu da fazla.. Sık poponu çıkar şu gazı diyorum.. Ağlamaktan daha kolaydır herhalde.. Bu arada siz gündüz ne yapıyorsunuz ? Benim oğlanda bırakmıyor beni yaa.. Çıldıracağım

Aynı biz.. Benimde oğlan üstümden inmesin.. Oyun halısı, yürüteç, mama sandalyesi, oyuncak hiçbirşey oyalamıyor onu.. İnanılmaz yorgunum.. Ne gece uyur ne gündüz.. Önceden sallayarak bir saat uyurdu.. Artık oda en fazla 40 dk ya düştü.. Hiçbir iş yapamıyorum.. Tek göğsümü aklıma gelirse bir kez veriyorum.. Ama dediğin gibi sızlama filan yok.
Normalde bedeni küçüktür.. İlk zamanlar gaza gelip, büyüdükleri için desteksiz sütyen alacaktım.. Emzirme boyu öyle olur sandım ama maalesef.. İki aya fos :)

Amin canım inşallah.. Valla bende sabah yediye kadar oyalıyorum.. İstiyorum ki hava aydınlanmadan bir saat uyuyayım.. Benim adam evde ama bir saat oyalayamaz.. Yataktan kalkmamak için çocuğu odada oyalıyor.. Artık oğlum aşırı ağlamaya başlayınca kalkıp dolanıyor, o vakite hava aydınlanıyor oğlum acıkıyor, uyuyamıyorum.. Hep bir kısır döngü.. Hayır yani karnımda hareket etmezdi, doktor tekrar tekrar nst isterdi, insanlar hareket takip ederlerdi azalınca korkarlardı, bir ara bende takip edeyim dedim kafayı yiyecektim, hiç etmiyordu hareket, sonra amaaannn senin oğlan hep böyle diye telkin etmiştim kendimi.. Şimdi bu neyin hareketi anlayamıyorum.. Sanırsın 9ay güç toplamış sıpa.. Doğarken bile poposunu oraya buraya devirdi, çıkamadıydı.. Ebe karnıma bastıra bastıra çıkarmıştı.. :KK53:

Ayın 22 sinde olacak canım.. Kilosu da fazla.. Sık poponu çıkar şu gazı diyorum.. Ağlamaktan daha kolaydır herhalde.. Bu arada siz gündüz ne yapıyorsunuz ? Benim oğlanda bırakmıyor beni yaa.. Çıldıracağım
walla aynen canim neneler gibi hissediyom bombosss canı kalmamis gibi :(

walla aynen canim neneler gibi hissediyom bombosss canı kalmamis gibi :KK43:
Benimde dün görümcem geldi eşi ile.. Akşama kadar yemekler, tatlılar yap, evi temizle.. Sabah kahvaltı yap, öğlen kahve vet, meyve ver, tekrar tatlı ver canım çıktı.. Kaç kişi oğlanı oyalayamıyorlar da.. Geçen hafta anası, bu hafta bacısı.. Hizmetçiyim sanki.. Birde bu gece nasıldı uykusu demez mi adam..

Benimde dün görümcem geldi eşi ile.. Akşama kadar yemekler, tatlılar yap, evi temizle.. Sabah kahvaltı yap, öğlen kahve vet, meyve ver, tekrar tatlı ver canım çıktı.. Kaç kişi oğlanı oyalayamıyorlar da.. Geçen hafta anası, bu hafta bacısı.. Hizmetçiyim sanki.. Birde bu gece nasıldı uykusu demez mi adam..
:( bitmek bilmeyen akraba misafirligi ....
cok iyi anliyorum seni hic canini sıkmaaa bak inan bana da gelindiginde sen gibi deli olyom ne yapcam sasiriyorum ama bi bebegi tutamiyolar bende ki de can en son sinirleniyorum alyorum cocugu sen sunu sen sunu yap ben cocugu uyutum diyorum o zaman en kolayi ole olyo canm ya gelen hizmet beklemiycek yada bi ucundan tutcak

Bronsitin
Atkadaslar mergaba kizimda bronsit baslangici var gozunde de enfeksiyon var dr antibiyotik verdi 10 gun kullanacagim cok uzuldum rontgen cektirdik (iyiki de istemis doktor ) birinden gecmistir dedi bu bronsit viral ise antibiyotik neden verir ki doktorlar bu siralar bronsit vakasi cokmus dikkat edin bebeklere kapali ortamlarda cok dolasmayin tabi disarida da usumesinler ben bu giydirme olayini tam oturtamadim
Bronsitin bulaşıcı olduğunu bilmiyordum

Back