• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Iyi geceler kızlar nasılsınız? Bizim uyanmalar azaldı 4 e düştü. Tahilli Kaşık mamasına devam , artık daha iyi yemeye başladı . Tadima da devam ediyoruz ve yavaş yavaş miktarı artırdım yani ne yiyorsam artık 1 er çay kaşığı da kıza veriyorum yiyor. Şükür alerji vs. Olmadı. Bu ayın sonunda tadimlari ufak porsiyonlar olarak artıracağım havuç, patates,brokoli vs gibi meyve ile de devam edeceğiz. Orda doktorların söylediğinin aksine bizimki yoğurdu 1 yaşına kadar az ver dedi yani öğün olarak verme dedi demir emilimini azalıyormuş , demir daha önemli dedi. Işte böyle. Onun harici gündüz 2 kere uyumaya başladı, bir yere bırakamıyorum çok hareketli oldu ve çığlık atmayı sesini keşfetti:):KK48::KK71: kızlar ne cirlak oluyormuş böyle, resmen siren sesi gibi yeri göğü inletiyor :skandal:
ayni benimki.:KK45: benim bebisde okadar bagiriyor ciyak ciyakk aksama kadar basim agriyorr:KK48: surekli kucakta gezinmek bakinmak istiyor okadar merakliki dun oynadigi biseyi koparip agzina atmis zor cikardim.. yerinde durmuyor kipir kipir bebeyatmaza koyup koltuga birakiyodum bazen yemek yiyodum o ara okadar kipirdamis bi an daldim gormedim asagi dusdu pat diye kafa ustu okadar agladiki kuzum benim bende onla birlikte agladim ahh keske koymasaydim diye rabbim korudu cok sukur.. bebeyatmaz kulananlar varsa sakin yuksek biyere koymayin dikat edin..

Yürüteçi iade etmekten vazgeçtin galiba :) bizim ev küçük diye ben almam dedim ama annem alacağım diyor. Annemlerin ev futbol sahası gibi ortalarda sehpa falan yok geniş geniş dolanır cadı:)
Yok canım yaa, vereceğim bugün.. Denemek için oturttuk, oturduğu anda bağırmaya başladı.. Birkaç kez denedik, oynata oynata ama sevmedi.. Arkasına geçtik, yürüme yardımcısı gibi içelim dedik, onda bile bağırdı.. Üzerimden inmeyecek bu çocuk belli

Evet şekersiz oluyor içine pekmez katıp tatlandırabilirsin elma rendesi koyuyorum bide
Pirinç unu muhallebisi içine formül mama da katıyor musun canım? Öyle daha besleyici oluyormuş ben daha denemedim ama internetten organik pirinç unu falan sipariş vereceğim gelince deneyeceğim pekmezle tatlandırarak. Pekmezi üzüm mü yoksa keçiboynuzu mu kullanıyorsun peki?

Iyi geceler kızlar nasılsınız? Bizim uyanmalar azaldı 4 e düştü. Tahilli Kaşık mamasına devam , artık daha iyi yemeye başladı . Tadima da devam ediyoruz ve yavaş yavaş miktarı artırdım yani ne yiyorsam artık 1 er çay kaşığı da kıza veriyorum yiyor. Şükür alerji vs. Olmadı. Bu ayın sonunda tadimlari ufak porsiyonlar olarak artıracağım havuç, patates,brokoli vs gibi meyve ile de devam edeceğiz. Orda doktorların söylediğinin aksine bizimki yoğurdu 1 yaşına kadar az ver dedi yani öğün olarak verme dedi demir emilimini azalıyormuş , demir daha önemli dedi. Işte böyle. Onun harici gündüz 2 kere uyumaya başladı, bir yere bırakamıyorum çok hareketli oldu ve çığlık atmayı sesini keşfetti:):KK48::KK71: kızlar ne cirlak oluyormuş böyle, resmen siren sesi gibi yeri göğü inletiyor :skandal:
Canım kaşık mamasını gece yatmadan mı veriyorsun ve ne kadar yediriyorsun? Hipp'in 5 tahıllı kaşık mamasından sipariş verdim dün, yatmadan önce vermeyi düşünüyorum ama ne kadar yedirmeliyim bilmiyorum.

Buradaki birkaç doktor yoğurdun demir emilimini azalttığı bilgi yanlış dedi yeni bir bilgiymis

Yok canım yaa, vereceğim bugün.. Denemek için oturttuk, oturduğu anda bağırmaya başladı.. Birkaç kez denedik, oynata oynata ama sevmedi.. Arkasına geçtik, yürüme yardımcısı gibi içelim dedik, onda bile bağırdı.. Üzerimden inmeyecek bu çocuk belli
Canım yürüteç için biraz erken gibi ben oturmasını öğrenmesini bekleyeceğim

Pirinç unu muhallebisi içine formül mama da katıyor musun canım? Öyle daha besleyici oluyormuş ben daha denemedim ama internetten organik pirinç unu falan sipariş vereceğim gelince deneyeceğim pekmezle tatlandırarak. Pekmezi üzüm mü yoksa keçiboynuzu mu kullanıyorsun peki?
Canım organik pirinç unu migrosta var ben ordan aldim

Öyle denemedim kıvamı çok yoğun olursa açabilirsin belki ben üzüm pekmezi kullanıyorum tanıdığımız kendi yapıyor

Sağol canım inşallah toparlar sizinki nasıl sonra açıldığı iştahı
İştahı normale döndü. Kilosunu da alması gerektiği kadar aldı. Bundan sonra nasıl gidecek bakalım. Zaten 4. aydan itibaren anne sütüyle beslenen bebeklerin 300 400 gr almaları normalmiş. Sizde kilo kaybı ne kadar oldu?
Mayis 26 doğdu erken doğum oldu yoğun bakımda kaldı 15 gun 2300 doğdu 3 ay iyiydi mama anne sütü gittik 3 aylik ken biberonu istemedi kıyamet koptu her verişinde oturup çok agladim ac kalıyordu sutum zaten yoktu zar zor 5 ayı geçirdik tabi o arada kilo kaybetti reflüsü vardı küstü herşeyi 5 aya girmeye yakın az az başladım mecburen suan 7 aya girdi yine eksik kilosu sağlıklı olsunda ben yapayımda zor dönemler attlattim
Allah yardımcın olsun. Zor günler geçirmişsin. Sağlıkla büyüsünler de önemli olan o. Kızımı büyütürken kilo olayı canımı epey sıkmıştı. Boyu uzun olduğundan zayıf da görünüyordu. İnsanlara anlatamıyordum. Kilo için 1 yaşından sonra kendimi ikna edebildim. Biraz rahat olsak keşke.
Miktari nekadar ayarliyosun peki cnm.?birde gunduzmu gecemi veriyosun?
Ben 1 kere yaptım. 1 tatlı kaşığı pirinç ununa yarım çay bardağı kadar su koymuştum. İçine elma rendelemiştim. Elmayı muhallebi sıcakken koyarsan yumuşar ve daha iyi olur. Bu ölçü bile oğluma fazla geldi. Pekmez koyarsam daha iyi yer sanırım. Ek gıdaya biraz daha alıştı gerçi. Daha iyi yiyebilir. Biraz daha büyüyünce irmikle yapacağım. İrmiği pişirip içine kayısı, hurma, pekmez ve kuru üzüm koyardım. Kuru meyveleri bir yerde haşlayıp süzgeçten geçirirdim tabii.

Canım pekmez mevzusunda dut pekmezi ile başlayın diyordu bir doktor.. Bak istersen

Canım yürüteç için biraz erken gibi ben oturmasını öğrenmesini bekleyeceğim
Tam oturmasını mı canım ? Bizimki canı isteyince oturuyor, istemezse birşeylere uzanmak isterse seriliyor yere :) birde aşırı derecede hareketli, kucakta düz durmuyor.. Ya zıplıyor, ya kendini arkaya atıyor, ya poposunu kaydırıp kaçmaya çalışıyor.. Çok yorulduk.. Kendi kendine de durmuyor.. Otomatik salıncağa koyuyorum, yanlardan tutup doğruluyor.. Artık inanılmaz yorulduk eşimle.. En azından yürüteçte hareket ettikçe gider, devrilmez filan dedik ama durmadı sıpa

Doktorum verdiğim mamayı normal diyor. Sizinle hemen hemen aynı içiyor. Günde 600cc falan oluyor. Bir de dışardan da veriyoruz. İdrar enfeksiyonu 4 ay kadar sürdü. Düzeldi ama oğlum yine aynı. Hep ona bağlıyordu doktor. 3900 doğdu 6. Ayında 7 kilo 69 boyu. Zayıf duruyor. Acaba az mı içiyor dedim ama cevaplra göre normal görünüyor
Geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu ile ilgili n’aptınız? Yani bu dört ay boyunca tedavi devam etti mi? Benim kızım bugün tam 6 aylık oldu. Bizim bildiğimiz bir aydır idrar yolu enfeksiyonu var. Başta kakada da vardı. 10 gün 2 tane antibiyotik kullandık. Karadaki geçti, idrardaki geçmedi. İdrar kültürü yapıldı, üreme olunca antibiyograma alındı, birkaç ilaçla duyarlıymış, onların da şurup formu olmadığı için iğne iptal verdiler. Bugün iğnenin sekizinci günü. Ama kızımın huyu suyu değişti, geceleri hiç olmadığı gibi ağlayarak uyanıyor, zor sakinleştiriyorum. Yani sanki işe yaramıyormuş gibi. Yine geçmediyse nasıl bir yol izlenecek diye doktora sormadım bile moralim bozulmasın diye.

Arkadaşlar ben doktorun tavsiyesiyle tam beş buçuk ayda yoğurda başladım. Ondan iki hafta sonra dün de sebze meyve başladım daha doğrusu başlamaya çalıştım. Kabak denedim çatalla ezip ağladı, üzüm suyu denedim ağladı, demin elma püresi denedim ağladı. Ben de gülsem mi ağlasam mı bilemedim o haline. Yaklaşık bir aydır idrar yolu enfeksiyonu var, ben zaten iştahsızlığından fark edip doktora götürmüştüm, kilo kaybı da olmuştu biraz, bi süredir iştahı düzelmeye başladı gibi, kilo olarak da en azından kaybetmiyor biraz da alıyor galiba. Ama ek gıda olarak ne vermeye çalışsam ağladı dünden beri. Bi de benim çevremdekiler hep 2. 3. Aydan hadi olmadı 4. Aydan ver bi şeyler sonra yemez dediler ben karşı çıktım, doktor da kesinlikle verme dedi. Şimdi tepeme çıkacaklar vermedin çocuk yemiyor diye. Ama ben bununla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum, ben tam olarak blw uygulayamam ama blw uygulayan anneler 6. Aya kadar bir kaşık bi şey vermiyorlar çocuklar çatır çutur yiyor sonra. Tabi gel de bunu anlat. Sürekli “eskilerin bildiği var eskilerin bildiği var” eskiden çocuk ölümleri de daha fazlaymış tabi bunu göz önünde bulunduran yok, kendi sözleri dinlenmiyor olarak değerlendiriyorlar ancak. Off Çok gerginim.

yoğurt olayına şaşırdım kalsiyum ve probiyotik de çok önemli ama etle birlikte vermemen gerekiyor demir emilimi azaltmaması için ilk defa böyle bişey duydum şaşırdım

Canım organik pirinç unu migrosta var ben ordan aldim
Canım ben migros ve carrefourları gezdim bulamadım organik pirinç unundan ya. Cityfarm markası da hatta dimi? Tükendi diyorlar her gittiğimde. Ben de Vitma'dan sipariş verdim az önce. Pirinç unu, bebek irmik, tam buğday unu, ruşeym ve keçiboynuzlu bisküvi karışımından sipariş verdim bakalım ne zaman ulaşır.

Geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu ile ilgili n’aptınız? Yani bu dört ay boyunca tedavi devam etti mi? Benim kızım bugün tam 6 aylık oldu. Bizim bildiğimiz bir aydır idrar yolu enfeksiyonu var. Başta kakada da vardı. 10 gün 2 tane antibiyotik kullandık. Karadaki geçti, idrardaki geçmedi. İdrar kültürü yapıldı, üreme olunca antibiyograma alındı, birkaç ilaçla duyarlıymış, onların da şurup formu olmadığı için iğne iptal verdiler. Bugün iğnenin sekizinci günü. Ama kızımın huyu suyu değişti, geceleri hiç olmadığı gibi ağlayarak uyanıyor, zor sakinleştiriyorum. Yani sanki işe yaramıyormuş gibi. Yine geçmediyse nasıl bir yol izlenecek diye doktora sormadım bile moralim bozulmasın diye.
Bizim enfeksiyon serüvenimiz uzun sürdü. Sarılık oldu 52 gün geçmedi anne sütü sarılığı. Onunla birlikte sürekli uyuyordu zorla emziriyordum 2. Ay 400 gr aldı çünkü uykudan emmiyordu. İştahsız diye diye doktor idarına baktı. Enfeksiyon çıktı antibiyotik geçmedi tekrar antibiyotik geçmed yine 3. Antibiyotik geçmedi. Ne enfeksiyon ne iştahsızlık. Sonra 4. Tahlil yine çıktı. Ben kullanmak istemiyorum dedim. Ateş yoksa kullanmayalım dedi. Tabi sonra ben doktor deĞiştirdim. Devlet hastanesinde gahlil yapıldı. Kullandığımız antibiyotiklerin hepsi duyarlıymış. 8 gün İğne verdi ve geçti. Ama oğluma hala zorla biberon veriyoruz. Tabi bı süreçte emöediği için süt gitti. Sağdım ama azaldı. Şimdi 30cc anca. Ama inatla gece emziyiryorum. İğneyle geçer inş. Sizinki de

Back