• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Biz de bu gece kesintisiz yarım saat bile uyumadık perişan oldum ben o nasıl dayanıyor bilemiyorum.normalimiz de geceleri saat başı kalkmak gündüz en fazla yarım saat uyumak zaten.niye böyle bu çocuklar bilmiyorum annem dr a götür bebek dediğin biraz uyur diyor.
Ayrıca oğlumun başı doğduğundan beri vücudundan biraz sıcak buara daha bi sıcak ateşi varmış gibi ama ateşi yok kafası sıcak sadece.diş dönemi olduğundan mı diyeceğim ama öyle belirgin kabaran bi dişi yok henüz :KK12: sizce dr a görürmeli miyim?
CCanım bebeklerin kafası sıcak olur zaten.valla ben de uyku için götürdüm doktor her bebeğin huyu farklı kimi uykuyu sever kimi sevmez dedi başka Bisey demedi

CCanım bebeklerin kafası sıcak olur zaten.valla ben de uyku için götürdüm doktor her bebeğin huyu farklı kimi uykuyu sever kimi sevmez dedi başka Bisey demedi
:olamaz: Ben de dr böyle deyip baştan savacak diye düşünüyorum da annem çok ısrarcı olunca bi sorun var da ihmal mi ediyorum diye düşündüm canım ya. Belirgin bi şikayetimiz yok çok şükür sadece kilo alımı yavaşladı ama bu aylarda o da normal diye biliyorum

Oğlanın uyanmaları ne zaman bitmişti? :KK48: Ben de ona göre umutlanayım, şafak karanlık mı acaba :)
Aminnn, Allahım herkese evladını ailesini bağışlasın:dua:
benim büyüğü tam düzelmişti 2 - 2,5 yaşından sonra gece deliksiz uyuyabiliyorlar.. ancak doğumla birlikte uyku düzeni sapıttı küçüğü uyuyor ama büyüğü sürekli uyanıyor şuan 3,5 yaşında uyanır benim sıkılıyor ben yoruluyorum diye saçmalar:) ama genel olarak uykuyu hiç sevmeyen bi çocuk bundan oluyor bence... umarım sizinki sever

Ya geceden beri ağlıyor yaa, sallamak için ayağıma koyduğumda susuyor sadece.. Uykusuzluktan öleceğim yaa.. Değerli eşim, ayağıma yatırırken, oğluşunun üzerini örttü, ne güzel.. Ver ben bakayım sen bir saatte olsa uyu, yok.. Hoş gündüz ben oğlumu uyuturken koşarak odaya geçip kendisi uyuyan bir tip
canım hamak denediniz mi ? hamakta sallamak senin için daha kolay olur ve bebekler genelde seviyorlar hamağı

kızlar ctsi ek gıdaya geçiş yapıyoruz çok heyecanlıyım valla unutmuşum nasıl oluyordu bu işler doktorumuz 5. ayki muayenede patates ya da havuçla başlayın demişti o kadar.. 2.çocuk diye pek üzerinde durmadı ben de sormadım ama şuan panikledim günde kaç kez vereceğim ne kadar vereceğim bilmiyorum siz nasıl yaptınız?

:olamaz: Ben de dr böyle deyip baştan savacak diye düşünüyorum da annem çok ısrarcı olunca bi sorun var da ihmal mi ediyorum diye düşündüm canım ya. Belirgin bi şikayetimiz yok çok şükür sadece kilo alımı yavaşladı ama bu aylarda o da normal diye biliyorum
Evet bizimde çok yavaş kilo alımı okuduğuma göre artık anne sütü tüm gereksinimlerine yetemiyo kilo alımı yavaşlıyor hatta bazen durabilir bu yüzden ek gıdaya geçiliyor. Sen bilirsin yine bi doktora götü r istersen ben bi ara götürüp demire baktirmayi düşünüyorum

Yok canım hastanede olman daha iyi, inan.. Evde sancı çekilsin Vs deniliyor da, sonuçta kim çekecek? Sen.. Evde olsan ne olacak? Bazen su geliyor, insan farkedemiyor, su mu kaçırdım mı acaba diyorsun.. Bir ton şey.. Orada bebeğinin kalbini dinliyorlar, seninle ilgileniyorlar.. Gayet iyi yapmışsın.. Sancı esnasında çömel, kalk.. İnşallah güzel olacak sonu..

İshal nasıl bişey anlayamıyorum.. Oğlum hep cıvık yapıyor.. Önceden kaka da beyaz taneler olurdu.. Onlar da gitti.. Yaptığını bezi emiyor, bazen bezin üzerinde cıvık bir kalıntı oluyor.. Bazen rengi yeşil.. Kaka olayını çözemedim ben. Ah rota ah rota diyorum.. Yaptırmasa idim keşke..

Ama benim oğlumun yüzünde egzamalar olmuştu.. Küçük çıkıp büyüdü sağ tarafında.. Daha sonra sol tarafta iki ayrı yerde çıktı.. Benim d hep gittiğim doktor anlamadı.. O kadar belirti olmasına rağmen.. Son doktor, egzama dedi ve kortizonlu ilaç verdi.. 5 günden fazla kullanma dedi.. Rengi açıldı ama dikkatli bakınca pütürler duruyor.. 5 günde geçti.. İlacı bıraktım. Dün tekrar başladı kızarma . Bizimkinin alerjisi var.. Bende diyetteyim süt ürünleri ve yumurta diyeti.. Neden hâlâ kızarıyor anlayamadım..
Sizinki de alerji gibi geldi bana.. Belki yoğurt veriyorsan kesebilirsin birkaç gün.. Rabbim şifa versin evlatlarımıza
Bu aylarda çok sulu yapmamaları lazım. Biraz sulu yapmaları normal. İshalde kaka 6-7 kere ve sulu oluyor. Yoğurt probiyotik olduğundan onu kesmek hata olur diye düşünüyorum çünkü dr ekstra probiyotik verdi. Hoş bir işe yaramadı pek ya! Aşıyı yaptırsan bir dert yaptormasan ayrı dert. Hastanede yatanları duyuyorum. 4 yaşında bir çocuğun rota virüsğ kapıp ateşlendiğine ve 3 kg verdiğine şahit oldum. Diğer yandan da aşı sonrası sıkıntı çekenleri okuyorum. Sizin alerji nasıl tespit edildi? Bazen belirtisiz de alerji olabiliyormuş. Cuma tekrar doktora gideceğim. Yoruldum psikolojik olarak. Geçmiş olsun size de.

Canım benimde sabah suni sancı vermeden bi tane 50 olan sancı çıktı suni sancı takıldı 2 saate yakın ağrılarım var şuan gidip gelen ama şiddetli değil acaba artar mı? Senin süni sancı verildikten ne kadar süre sonra ağrıların başladı doğum oldu

Doğum yaklaşık suni sancı verdiklerinden 6 saat sonra felan oldu. ağrılarım artmaya başlamıştı serumu taktıklarında. Önce beklediler heralde açılmam olmasını ama olmadı sancımda artmadı. Ondan mecbur verdiler suni sancıyı bana.
senin de az kalmıştır canım eminim doğumuna. açılmana baktılar mı en kadar olmuş.

canım ben sancı ile gittim hastaneye nst ye bağladılar sancım 50-60 arası çıktı. Yani doğum için yetersizdi. Ama açılmam 3 cm olmuştu ondan yatırdılar. Bikaç saat beklediler baktılar sancım artmıyor az az suni sancı vermeye başladılar. Suni sancıdan sonra epidural istedim ama çok da azaltmadı ağrıyı %60-70 oranında azaltıyormuş zaten.
Ben saat 5 de hastaneye gitmiştim gece 2 de yaptım doğumu :) İnan o an sancı çok büyük ağrı gibi geliyor insana ama doğum yapana kadar her şey, sonrası rahatlama ve huzur. Ve asla çekilmeyecek bir acı değil yani unuttum gitti bile.

Canım benim de bebeğimin yüzünde hafif hafif egzama var. Dr coresatin verdi. Kortizonsuz ve geçirdi hemen. Çok da dikkatli sürmediğim halde. Mavi renk büyük tüpte olanı verdi bana. İleri aşamada ise küçük pembe kutuda var onu kullanabilirsin demişti.
Geçmiş olsun. Coresatin devlet tarafından karşılanmıyor değil mi? Kızımın da kolunda egzama vardı. Yazın geçince kıyafetten olduğunu anladık. Oğlumda da öyle sanırım. Mustela ile 3 4 kere nemlendiriyorum. Artınca mecbur Mustela Stelatopia ilr Advantan karışımı yapıyorum. Coresatin sürekli kullanılabilir mi yoksa Advantan gibi 1 hafta kullanıp kesilmeli mi?

Biz de bu gece kesintisiz yarım saat bile uyumadık perişan oldum ben o nasıl dayanıyor bilemiyorum.normalimiz de geceleri saat başı kalkmak gündüz en fazla yarım saat uyumak zaten.niye böyle bu çocuklar bilmiyorum annem dr a götür bebek dediğin biraz uyur diyor.
Ayrıca oğlumun başı doğduğundan beri vücudundan biraz sıcak buara daha bi sıcak ateşi varmış gibi ama ateşi yok kafası sıcak sadece.diş dönemi olduğundan mı diyeceğim ama öyle belirgin kabaran bi dişi yok henüz :KK12: sizce dr a görürmeli miyim?
Yok canım yaa boşa para.. Ben üç Dr değiştirdim, uykusu hâlâ böyle..
Birde senle mi konuşmuştuk, çocuk yardımı parasını? Ben başvuru yaptım, para yattı ama Kasım ayı bordro da çocuk sayısı yine görünmüyor.. Bu devlete mal gibi başvuru yapacağız.. Doğum yapıyoruz, hastane işliyor, kimliğe git, aile ve Sosyal politikalar bakanlığına git, iş yerine git, oraya buraya form ver.. Madem herşey belli başvurmadan yap
Aman :)

canım ben sancı ile gittim hastaneye nst ye bağladılar sancım 50-60 arası çıktı. Yani doğum için yetersizdi. Ama açılmam 3 cm olmuştu ondan yatırdılar. Bikaç saat beklediler baktılar sancım artmıyor az az suni sancı vermeye başladılar. Suni sancıdan sonra epidural istedim ama çok da azaltmadı ağrıyı %60-70 oranında azaltıyormuş zaten.
Ben saat 5 de hastaneye gitmiştim gece 2 de yaptım doğumu :) İnan o an sancı çok büyük ağrı gibi geliyor insana ama doğum yapana kadar her şey, sonrası rahatlama ve huzur. Ve asla çekilmeyecek bir acı değil yani unuttum gitti bile.

Canım benim de bebeğimin yüzünde hafif hafif egzama var. Dr coresatin verdi. Kortizonsuz ve geçirdi hemen. Çok da dikkatli sürmediğim halde. Mavi renk büyük tüpte olanı verdi bana. İleri aşamada ise küçük pembe kutuda var onu kullanabilirsin demişti.
Teşekkür ederim canım, bakayım ilaçlara.. Sizin egzama neden olmuş? Ne dedi doktor?

İnşallah canım şuan ağrılarım var ama çok şiddetli değil ara ara geliyo sancılar ve 2 saate yakındır suni sancı takılo serumla bakalım ne zaman şiddetlenicek
Canım ben suniden 6 saat sonra doğumhanelerde girdim.. Muhtemelen seninde az kaldı kavuşmana.

canım hamak denediniz mi ? hamakta sallamak senin için daha kolay olur ve bebekler genelde seviyorlar hamağı
Bir hamak denemedik.. Hep onda uyumak ister diye korkuyorum.. Olmadı ona mı geçsem ya?

Bu aylarda çok sulu yapmamaları lazım. Biraz sulu yapmaları normal. İshalde kaka 6-7 kere ve sulu oluyor. Yoğurt probiyotik olduğundan onu kesmek hata olur diye düşünüyorum çünkü dr ekstra probiyotik verdi. Hoş bir işe yaramadı pek ya! Aşıyı yaptırsan bir dert yaptormasan ayrı dert. Hastanede yatanları duyuyorum. 4 yaşında bir çocuğun rota virüsğ kapıp ateşlendiğine ve 3 kg verdiğine şahit oldum. Diğer yandan da aşı sonrası sıkıntı çekenleri okuyorum. Sizin alerji nasıl tespit edildi? Bazen belirtisiz de alerji olabiliyormuş. Cuma tekrar doktora gideceğim. Yoruldum psikolojik olarak. Geçmiş olsun size de.
Bizde baştan beri gaz çıkarma da sorun vardı.. Mukuslu kakası olmaya başladı iki aylıkken.. İki buçuk aylıkken de lan gördüm kakasında.. Daha sonra birkaç kez kan gördüm.. Zaten gaz sancısı, mukus alerji belirtilerinden.. Bir ileri aşama kan ve egzama imiş.. Kan testinde pozitif çıktı.. Deri testinde 14 mü ne besin denendi negatif çıktı.. Yine kanda süt ürünleri ve yumurtaya bakıldı.. Süt negatif yumurta az çıktı ama doktor yine de süt ve yumurta diyeti yaptırıyor bana..
Oğlumun da kakası cıvık ama günde bir anca yapıyor.. Bazen hiç yapmıyor

Doğum yaklaşık suni sancı verdiklerinden 6 saat sonra felan oldu. ağrılarım artmaya başlamıştı serumu taktıklarında. Önce beklediler heralde açılmam olmasını ama olmadı sancımda artmadı. Ondan mecbur verdiler suni sancıyı bana.
senin de az kalmıştır canım eminim doğumuna. açılmana baktılar mı en kadar olmuş.
Sancılarım 80 buldu nst'de hissettim de zaten ağrıları baya şuan 3 cm diyebilirm açıklık ebe dedi

Oğlanın uyanmaları ne zaman bitmişti? :KK48: Ben de ona göre umutlanayım, şafak karanlık mı acaba :)
Aminnn, Allahım herkese evladını ailesini bağışlasın:dua:
Gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim oğlanın uyumasindan, uyku düzeninden çok çektik valla 4 yaşına kadar neredeyse her gece uyanırdı :KK48::olamaz: gece kalkar 9turmak isterdi, şu isterdi ,cisi gelirdi vs vs :KK17: yani benim ki farklıydı o yüzden kız abisine çekmese bari. Oğlan şimdi top atsan uyanmaz , kız çığlık çığlığa ağlar oğlanın ruhu duymaz :21:

Hamak konuşulmuş kızlar 5.5 aylık olduk sürüne sürüne.hamak kaç aya kadar kullanılıyor ben de mi alsam ya?

Yok canım yaa boşa para.. Ben üç Dr değiştirdim, uykusu hâlâ böyle..
Birde senle mi konuşmuştuk, çocuk yardımı parasını? Ben başvuru yaptım, para yattı ama Kasım ayı bordro da çocuk sayısı yine görünmüyor.. Bu devlete mal gibi başvuru yapacağız.. Doğum yapıyoruz, hastane işliyor, kimliğe git, aile ve Sosyal politikalar bakanlığına git, iş yerine git, oraya buraya form ver.. Madem herşey belli başvurmadan yap
Aman :)

Teşekkür ederim canım, bakayım ilaçlara.. Sizin egzama neden olmuş? Ne dedi doktor?

Canım ben suniden 6 saat sonra doğumhanelerde girdim.. Muhtemelen seninde az kaldı kavuşmana.

Bir hamak denemedik.. Hep onda uyumak ister diye korkuyorum.. Olmadı ona mı geçsem ya?

Bizde baştan beri gaz çıkarma da sorun vardı.. Mukuslu kakası olmaya başladı iki aylıkken.. İki buçuk aylıkken de lan gördüm kakasında.. Daha sonra birkaç kez kan gördüm.. Zaten gaz sancısı, mukus alerji belirtilerinden.. Bir ileri aşama kan ve egzama imiş.. Kan testinde pozitif çıktı.. Deri testinde 14 mü ne besin denendi negatif çıktı.. Yine kanda süt ürünleri ve yumurtaya bakıldı.. Süt negatif yumurta az çıktı ama doktor yine de süt ve yumurta diyeti yaptırıyor bana..
Oğlumun da kakası cıvık ama günde bir anca yapıyor.. Bazen hiç yapmıyor

Cildi çok kuru ondan olmuş dedi. Ben salyası yanaklarını ıslatıyor sürekli ondan olmuştur diye düşünüyordum ama dr. egzama dedi. Bu krem direk etki etti.

Geçmiş olsun. Coresatin devlet tarafından karşılanmıyor değil mi? Kızımın da kolunda egzama vardı. Yazın geçince kıyafetten olduğunu anladık. Oğlumda da öyle sanırım. Mustela ile 3 4 kere nemlendiriyorum. Artınca mecbur Mustela Stelatopia ilr Advantan karışımı yapıyorum. Coresatin sürekli kullanılabilir mi yoksa Advantan gibi 1 hafta kullanıp kesilmeli mi?

Sürekli kullanılıyor canım, egzama geçene kadar kullan dedi bana dr. malesef karşılamıyor devlet. Ben eczaneden aldım ama internette daha uygun fiyatı aklıma gelmedi hiç o an internetten bakmak.

Sancılarım 80 buldu nst'de hissettim de zaten ağrıları baya şuan 3 cm diyebilirm açıklık ebe dedi

Canım sık sık yürüyüş yap yapabiliyorsan daha hızlı açılırsın. Ben hiç kalkmamıştım hep yattım hastanede kimse de demedi kalk dolan diye. Tam doğumdan 1 saat önce kalk dediler plates topunda zıplattılar ama ben saatlerdir acı çekiyordum yani daha erken yaptırsalar daha erken açılma olacaktı belkide.

Hamak konuşulmuş kızlar 5.5 aylık olduk sürüne sürüne.hamak kaç aya kadar kullanılıyor ben de mi alsam ya?
Bu arada bizde de baş kısmında akşamları ateş oluyor.. Çok fazla değil dediğin gibi.. Ama bizde yaklaşık bir aydır böyle.. 3. Aydan beri de salyalar, diş kaşıyıcılar, bir türlü çıkaramadık dişimizi

Kehribar kolye kullanan varmı kozlar bebeğimin dişi yüzünden bütün huyu değişti alıp kullanıp memnun kalan varmı aranızda

Back