• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bizimki de saat başı kalkardı.. Dediğim gibi bir on gündür bizimki de yirmi dk da yarım saatte kalkar oldu.. Kendi kendine atak mı yaşıyor ne yapıyor.. Düzelecek derken bozuluyor.. Eşim ben işe gidince hayatta idare edemez yaa..

Ay canım benim ne güzel.. Bende oğluma diyorum, bunca çileni çekiyorum sakın önce baba deme bak diye..
6.ayda da baya aşı vardı galiba, bacaklardan ve ağızdan.. Aşı günü kabus günü valla.. Şimdi nasıl?

Benim haftam geçmemişti.. 40. Haftadaydım, suni sancı ile doğum yaptım

Uc tane bacaktan bi tane ağızdan canım.iyi cok sukur sıkıntmz yok suanlik

Bizim hatunun gözünde yaş hazır bekliyor bugün, odadan çıkıyorum ağla, kucağıma almadım ağla, tuvalete gideyim ağla. Bu saat oldu yeni uyudu. Mama yiyeli 2.30 saat olmuştu emerken uyuya kaldı insallah biraz olsun uyur ya. Akşam kardeşim gelnek istiyor. 3 haftadır kız uyuyor diye reddettim bugün edemem artık

Ay kızlar bayılacağım, benim kız bir gece iyi uyusa diğer gece nöbette. Hadi kalkıyorum sık sık o değil de tam sabah 6 civarları uyuyacak , bu sefer ben kalkıyorum oğlanı okula bırakmaya yollara dokuluyoruz. Bakalım aralıksız ne zaman uyuyacak bu bidiklar :işsiz:

Ay kızlar bayılacağım, benim kız bir gece iyi uyusa diğer gece nöbette. Hadi kalkıyorum sık sık o değil de tam sabah 6 civarları uyuyacak , bu sefer ben kalkıyorum oğlanı okula bırakmaya yollara dokuluyoruz. Bakalım aralıksız ne zaman uyuyacak bu bidiklar :işsiz:
2 haftaya uyusa iyiydi benimki ama sanmam. Gece yatağına alıştırma denemesi yaptım. En son saat 2.30 civarı pes ettim. Yine hamakta uyuttum sonrası malum 4.30 6.30 derken gündüz hiç uyumadı. Aksama dogru çıldırdı. Kardeşim geldi sevmeye 10 dk durup kaçtılar:D uyuttum simdi az uyusada sakinlese keşke

Yapılmış tarhanadan çorba
Valla canım, yağa salça ilave edip kavuruyorum.. Sonra çorbanın üçte iki suyunu koyup kaynatıyorum.. Salçalı su kaynadıktan sonra kalan üçte bir suyun içinde tarhanayı açıyorum ve kaynayan suya ilave edip, karıştırıyorum.. Hepsi bir arada kaynadıktan sonra tuz ve nane atıp kısık ateşte biraz daha kaynatıyorum.. Bir çorba kaşığı tarhanaya bir su bardağı su oranım da..

Senin ne kadardır devam ediyor canım 2 hafta oldu bizim geçer inş en kısa sürede anne gibi kimse bakamaz ki
Valla bir haftayı geçti herhalde.. Tam tarihine bakmadım.. Benim oğlan genelde huysuz ya, ondan ilk tarihe dikkat etmedim ama bu huysuzluk başka.. Ardışık bir saat bile uyumaması felaket cidden.. Sırt ağrım nüksetti yaa

Canım benimde geçti 40+3 ve sancı yok suni sancı vericekler 1 cm açıklık var sende açıklık sancı falan varmııydı anlata bilir misin
Ne yaptın canım, oldu mu doğum?

Şöyle ben cuma günü kontrole gitmiştim.. Doktor açıklık 2 cm diyerek eve gitmeme izin vermedi.. Yatışım yapıldı.. Koluma birşey bağladılar.. Ben serum sanıyordum :) ebe gelip gidip yavaş yavaş artıracağım demişti, bende artır artır ağrıya iyi gelir dedim.. Meğer ağrı sebebi imiş.. Ama çok problem değil.. Tabi ben epidural aldım.. Aslında gerek yokmuş.. Alma sebebim aşırı ağrı değildi.. 12 de yatışım yapıldıktan sonra belli aralıklarla gelip açıklığa baktılar.. Saat dörtte 4 cm olmuş dediler.. Bende 4 saatte 2 cm açıldı ise 10 cm e kadar uzun sürer dedim.. Bir ara suyumu patlattılar.. Epidural ile açılma hızlanır ağrın az olur denilince kabul ettim.. O ara uyuyacaktım nerede ise.. Saat beş buçukta geldiler ki açılma tamam.. Bir buçuk saatte 6 cm açılma olmuş ama epiduralden ben bişey hissetmedim.. Sonra epidurali kapattılar.. Sancıyı hissedip ıkınmam için.. Altıda doğuma girdim.. Doğru ıkınma ile sorun olmuyor..
Verebileceğim tavsiye odada yürüyüş yapman, nefesini boşa tüketmemen, bağırma, sancı zamanı gelince derin nefes al, doğumda isen ıkın, doğumhane de demirler var yanda, onu kendine doğru çekme ileri doğru it, sakin ol.. Dediğim gibi bağırma boştan yere ıkınmaya gücün kalmıyor.. Yan doğumhanelerde kadınlar bağırıyorlardı ben ıkınıyordum, ben doğurdum çıktım onlar daha bağırıyorlardı.. Sancı az sürsün istiyorsan zaten ıkınmak, bir an önce bebeğine kavuşmak lazım..
Sağlıkla kucağına al inşallah canım.. Birde bol dua et, kabul olurmuş

Back