• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Yapılmış tarhanadan çorba
Bebek için sormuyorsaniz domates sosu yag kavuruyorum uzerine soguk su ilave edip bizim tarhana toz bicimde oldugu icin eritmeme gerek olmuyor. Uzerine tarhana ilave edip karistiriyorun kaynayinca bir diș sarimsak rendeliyorum ve tuzunu ilave ediyorum. Bebek için zeytinyag ile tuz sarimsak ilave etmeden yapabilirsiniz Benim tarhana atma olcum yok göz karari almistim kivamini ayarlamaya

Bebek için sormuyorsaniz domates sosu yag kavuruyorum uzerine soguk su ilave edip bizim tarhana toz bicimde oldugu icin eritmeme gerek olmuyor. Uzerine tarhana ilave edip karistiriyorun kaynayinca bir diș sarimsak rendeliyorum ve tuzunu ilave ediyorum. Bebek için zeytinyag ile tuz sarimsak ilave etmeden yapabilirsiniz Benim tarhana atma olcum yok göz karari almistim kivamini ayarlamaya
Kendimiz için sormuştum kimi suda eritip ekliyor kimi yağda kavuruyor kimi de senin gibi yapıyor. Önceden güzel yapıyordum bayadir yapmayınca unutmuşum pek güzel olmadı yaptığım teşekkür ederim

Hamak konuşulmuş kızlar 5.5 aylık olduk sürüne sürüne.hamak kaç aya kadar kullanılıyor ben de mi alsam ya?
Benim kullandığım 0-3 yaş, hamak bıraktırmak için facebookta soru bile sordum. 10.aydan sonra kendi yataklarına geçmek istiyormuş genelde bebekler umarım kızımda ister. Çünkü ben hamakta yatmasını istemiyorum. Şöyle birşey var aldığım için pişmanda değilim su an uyuyorsa onun sayesinde. Gece bazen 6 saat uyuduğu oluyor. Benim tek korkum ani bebek ölüm sendromu bazı yerlerde sırt üstü yattığı için risk yok yazıyor. Ama çoğu açıklama sırt üstü başı yan yatması şeklinde. Geçen gece yatağına yatırmak için deneme yaptık. En son 2.30 civarı pes ettik. Umarım biraz hareketlenince kendisi bırakmayı ister

Benim kullandığım 0-3 yaş, hamak bıraktırmak için facebookta soru bile sordum. 10.aydan sonra kendi yataklarına geçmek istiyormuş genelde bebekler umarım kızımda ister. Çünkü ben hamakta yatmasını istemiyorum. Şöyle birşey var aldığım için pişmanda değilim su an uyuyorsa onun sayesinde. Gece bazen 6 saat uyuduğu oluyor. Benim tek korkum ani bebek ölüm sendromu bazı yerlerde sırt üstü yattığı için risk yok yazıyor. Ama çoğu açıklama sırt üstü başı yan yatması şeklinde. Geçen gece yatağına yatırmak için deneme yaptık. En son 2.30 civarı pes ettik. Umarım biraz hareketlenince kendisi bırakmayı ister
Aslında ev tipi anakucağı var otomatik onda uyuyor ama rahat konforlu uyunmaz onda benim içime sinmiyor gördükçe.bir de sürekli sallanması da içime sinmiyor bu şekilde derin ve sağlıklı uyku çekemez diye düşündüğüm için gece onda yatırmıyorum.hamakda da sürekli sallıyor musunuz yoksa bebeği sarmaladığı içinn kucak etkisi mi uyumasını sağlıyor?

Kehribar kolye kullanan varmı kozlar bebeğimin dişi yüzünden bütün huyu değişti alıp kullanıp memnun kalan varmı aranızda
Ben kullanıyorum canım oğlumu da bilirsin aşırı huysuz, uykusuz.. Onu aldım nasıl diş çıkardı anlamadım Vs hepsi hikaye.. Boncuk yutmaktan bahsediyor çoğu kişi.. Oğlumun boynu belli bile değil biraz daha büyüdüğünde tehlikeli olabilir.. Şimdi eli boynuna Vs gitmiyor dediğim gibi gitsede boynu kapalı :)

Bizde baştan beri gaz çıkarma da sorun vardı.. Mukuslu kakası olmaya başladı iki aylıkken.. İki buçuk aylıkken de lan gördüm kakasında.. Daha sonra birkaç kez kan gördüm.. Zaten gaz sancısı, mukus alerji belirtilerinden.. Bir ileri aşama kan ve egzama imiş.. Kan testinde pozitif çıktı.. Deri testinde 14 mü ne besin denendi negatif çıktı.. Yine kanda süt ürünleri ve yumurtaya bakıldı.. Süt negatif yumurta az çıktı ama doktor yine de süt ve yumurta diyeti yaptırıyor bana..
Oğlumun da kakası cıvık ama günde bir anca yapıyor.. Bazen hiç yapmıyor[/QUOTE]
Ah kakası bir düzelse! Kıvamı biraz iyi ama günde 5 kere ve genelde yeşil yapıyor. Dr aşı sonrası olur diyor da başka bir şey demiyor. Cuma sırf tartı ve ek gıda için götüreceğim. Yine aynı şeyi söylerse başka doktora gideceğim. Siz hangi testleri yaptırdınız? IGE yapılıyormuş tahlil olarak. Testlerde alerji 2 yaşına kadar çıkmayabilir deniyor ama sizinki çıkmış. Allah kolaylık versin. A aeengineer

Uyku biraz da karakterle alakalı. Bebek toksa ve susuz değilse, oda ısısı iyiyse, hastalık ve gürültülü ortam yoksa, oda karanlık veya loşsa genelde uyurlar. Bunlara rağmen uyumuyorsa karakterdendir bence. Kızıma tüm şartları sağlamama rağmen uyumazdı. Çünkü gece emmeye kalkardı. Ne zamanki emmeyi bıraktı, o zaman uyudu. 21 aylıktı. Oğlumda uyku durumu daha iyi. Uykusuzluk çok zor gerçekten. Allah sabır ve güç versin.

Ben kullanıyorum canım oğlumu da bilirsin aşırı huysuz, uykusuz.. Onu aldım nasıl diş çıkardı anlamadım Vs hepsi hikaye.. Boncuk yutmaktan bahsediyor çoğu kişi.. Oğlumun boynu belli bile değil biraz daha büyüdüğünde tehlikeli olabilir.. Şimdi eli boynuna Vs gitmiyor dediğim gibi gitsede boynu kapalı :)
Aynen benim oğlan çok hareketli üstünü başını parçalıyor onuda çekiştirebilir sanırım

Aslında ev tipi anakucağı var otomatik onda uyuyor ama rahat konforlu uyunmaz onda benim içime sinmiyor gördükçe.bir de sürekli sallanması da içime sinmiyor bu şekilde derin ve sağlıklı uyku çekemez diye düşündüğüm için gece onda yatırmıyorum.hamakda da sürekli sallıyor musunuz yoksa bebeği sarmaladığı içinn kucak etkisi mi uyumasını sağlıyor?
Yok uyuyana kadar sallıyorum sonra duruyor

Ya geceden beri ağlıyor yaa, sallamak için ayağıma koyduğumda susuyor sadece.. Uykusuzluktan öleceğim yaa.. Değerli eşim, ayağıma yatırırken, oğluşunun üzerini örttü, ne güzel.. Ver ben bakayım sen bir saatte olsa uyu, yok.. Hoş gündüz ben oğlumu uyuturken koşarak odaya geçip kendisi uyuyan bir tip

Ahh bu erkekler ahhhh azicik incelik yapsalar olurler ki :/

Sirt ustu basi yanda yatinca ne oluyormus kotu muymus anlamadim bizimki hep oyle yatiyor da

reoc reoc
Aynen canım.. Kanda IgE bakıldı.. Çıkmayadabiliyor.. Çıkmaması yok demek değil.. Ama bizde çıktı.. Üstelik ben diyet yapmıştım bir buçuk ay.. Kan alınacağı için iki gün süt, peynir tükettim, test yanlış çıkmasın diye.. Buna rağmen yüksekti değeri.. Bizde genel kırmızı ve beyaz kan hücrelerini içeren testlerde yapıldı.. IgE pozitif olunca bazı gıda denemeleri de yapılmış.. Nitekim bizim çoklu gıda alerjisi.. Bizde de deride çıkmadı.. Aslında kabarma oldu bazılarında ama cetvelle ölçüldü.. İstenen sınırda olmayınca negatif dendi..
Her zaman işini iyi bilen, yapan, seven insanlara denk gelmek lazım.. Üniversite hastanesi mahvetti bizi.. Anlatıyorum dinlemiyorlar.. Sonucu yorumla diyorum.. Benim bildiğimi bana diyorlar.. Uzman gelecek diyorlar.. Uzman yorum bile yapamıyor.. Özele gidiyorsun kem küm.. Neyse umarım sizdeki alerji değildir.. Amazing_GNC yazmış ya, belki cildi kuru kaldığından olmuştur.. Mukuslu kaka yok ise aklını ferah tut.. Belki rotadan belki diştendir ishali
Birde bizde gaita da kalprotektin de bakıldı.. O da sınıra yakındı.. Gizli kan da bakılmalıydı bana göre

Back