- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #44.241
Sağlık bakanlığı ücretsiz veriyor durumu kötü olanlara iyi hissettirmiyorsunuz falan dediler ondan kaldırmıştırVegaferon u incelemisti ama kaldırmış neden acaba ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağlık bakanlığı ücretsiz veriyor durumu kötü olanlara iyi hissettirmiyorsunuz falan dediler ondan kaldırmıştırVegaferon u incelemisti ama kaldırmış neden acaba ?
600 almış bizimkiAnneler merhaba, sadece anne sütü alan bebişleriniz 5. Ayda kaç gram aldı benim oğlan çok hareketli sadece 400 gram almış merak ettim genel durumu![]()
5 ayı salı .gireceğiz şimdilik 500 kadar çok almazlar artık bizimki memeyi de azalttıAnneler merhaba, sadece anne sütü alan bebişleriniz 5. Ayda kaç gram aldı benim oğlan çok hareketli sadece 400 gram almış merak ettim genel durumu![]()
Propil paraben ve metil nparaben için takviye gıda yazmıştı paraben dememişti ama takviye gıda için çok erken demişti neden anlayamadım . Neyse sideferden daha iyileri var arastiacagim ben deSağlık bakanlığı ücretsiz veriyor durumu kötü olanlara iyi hissettirmiyorsunuz falan dediler ondan kaldırmıştır
Ayy doktorumuza sorayim bizde öyle yapalim olmazsa. Kabizlik yapmadi ama huzursuzlugu var inşallah tüm bebisler misil misil uyusun insallahAynen.. Başlarda sağım yapıyordum.. Ay ne zahmetli iş o.. Sütün azalmasına sevineceğim tek yön :) ama işte benim oğlan baştan beri emzik almadığı gibi biberon da almıyor.. İşe başlayınca onun sıkıntısı olacak..
Canım benim oğlum da 22 Haziran doğumlu.. Bebeğin nasıl? Burada 22 haziranda doğan bebeklerde aşırı huzursuzluk var da :) Bu arada diş için bende sulu diş kaşıyıcılardan aldım.. Onu ağzına alınca bırakmak istemiyor.. Onu bulamazsa bizim ellere saldırıyor zaten..
Aynen canım.. Taşmasın ama yetsin.. İnşallah düzelir canım, çok zor uyumayan bebek.. Hele birde senin bir oğlum var.. Ben hep, oğlumla ilgilenirken evde bir çocuk daha olsa ne yapardım diyorum. Allah yardımcınız olsun..
Bende geçen yazacaktım, bu kızlar nerede, beniim nerede diye :) İş daha kolay değil mi evde olmaktan? Bana da işe başla kurtul diyorlar da ilk bebek olunca baya vicdan yapıyorum..
Aile Hekimliğinin verdiği baya baya huysuzluk yaptı tüm bebeklerde.. Doktorlar da Sidefer'i önerdi arkadaşlara.. Bize de doktorumuz Sidefer verdi ama başlayamadık.. Bende düzene ne zaman girecek, girecek mi meraklardayım..
600 gr aldi benim kiz ayin 19 unda 5 aylik olacakAnneler merhaba, sadece anne sütü alan bebişleriniz 5. Ayda kaç gram aldı benim oğlan çok hareketli sadece 400 gram almış merak ettim genel durumu![]()
Benim kizimda 19 haziran dogumlu genelde huzursuz ve bagirmalara basladi bayagi sinirleniyor bagiriyor sizde durumlar nasilBende uzun zamandir giremeyenlerdenim. Ev bebek aksama resmen siziyorum. 19 haziran dogumluyuz artik fena halde donuyoruz yer haric bi yerde birakmiyorum. Puseti hic sevmiyor kan damlasi basladik bizde huzursuzlugu var saglik ocaginin verdigini kullaniyoruz daha 3 gün oldu baslayali. Eğer böyle devam ederse bende degistirmek istiyorum. Uykularimiz hiç yok gunduz toplasak iki saat etmez geceleri de cok sik kalkiyoruz ne zaman duzenimiz oturacak acaba sabirsizlikla bekliyorum
Allah hayirli etsin dislerinizi erken olnus ama saglikli olsunlar insallahOğlum 22 haziran da dogdu. Grip oluyor diye doktora goturdugum minigimn dis cikardigini ogrendim. ( ne kadarda tecrubesiz bir anne ) Bu donemde agrisini hafifletmek icin neler yapablrm kizlar. Tecrubeli annelerin onerilerine acigim. :)![]()
Aynen canım, şuan ayaklarını kaldırıp indirmesi ve kollarını çırpmasına kalktım.. Karnına masaj yaptım, sağa sola çevirdim, biraz pırt yaptı, biraz kustu.. Uyku hepten açıldı, oyun sanıyor.. Ne zaman pırt yapa yapa uyuyacak meraklardayım..Benim oğlum da hala sancılanıyo geceleri ara ara karnı ağrıyo heralde diyorum ama bi bakıyorum pırt pırt ırkına ıkına çıkarıyo tekrar dalıyor bazen, ama çoğu zaman emziriyorum uyuması için ne zamn geçecek bu sancılar ağrılar![]()
Evet canım, huzursuzluk yapıyormuş.. Sidefer'i devlet karşılamıyor, devletin karşıladığı bir ilaç yazsın :) inşallah canım.. Bu bebekler gibi uyuyor tabiri nereden çıkmış mesela, ben onu metal ediyorum oğlum doğduğundan beriAyy doktorumuza sorayim bizde öyle yapalim olmazsa. Kabizlik yapmadi ama huzursuzlugu var inşallah tüm bebisler misil misil uyusun insallah
Bizde aynıyız canım.. Tonla gelen giden..Birde 5-6 çeşit hazırlık yapıyorum.. Durmayan çocukla inanılmaz zor oluyor.. Dün akşam da misafirlikteydik.. On iki gibi yattık.. On iki buçuk, bir, iki de kalktık.. 2 den beri ayaktayız.. Eşime inanılmaz sinir oluyorum.. Mışıl mışıl uyuyor.. Bizimki işe gitmiyor, gitse yoruluyor diyeceğim de.. Birde bu hafta ailesi gelecekmiş hepten sinirim bozuk.. Dün doğum günümdü, bir çiçek almış sadece.. İnsan bi özel hissettirir.. Gün boyu dışarda işim var der çıkar, akşama misafir çağırdım der. Çocuğu al yarım saat sırtım dinlensin derim, çocuğu eşya taşır gibi kucağında tutar, bir güldürmeye, yürütmeye çalışmaz, çocuk ağlar bir ayağa kalkayım demez.. 10 dk sonra alıyorum çocuğu.. Onu emzirirken ev makinelemeyi, bulaşık makinesi boşaltmayı geçiyorum, banyo bile temizledim.. Ama adam rahat.. Çok doluyum..Bizim kiz sabaha kadar yirmi kez uyanmistir herhalde.hepten uyanma saatini de beşe cekti sinirlerim bozuk bu hafta ful misafir agirladim zaten gecelere kadar oturmadim bide sabahlara kadar uyuyamadm uyku sekli iyice sacma bisi oldu.bu ayda cocuk gece 11saat uyumaliyms kim cikariyor bunlari ya
Bizde aynıyız canım.. Tonla gelen giden..Birde 5-6 çeşit hazırlık yapıyorum.. Durmayan çocukla inanılmaz zor oluyor.. Dün akşam da misafirlikteydik.. On iki gibi yattık.. On iki buçuk, bir, iki de kalktık.. 2 den beri ayaktayız.. Eşime inanılmaz sinir oluyorum.. Mışıl mışıl uyuyor.. Bizimki işe gitmiyor, gitse yoruluyor diyeceğim de.. Birde bu hafta ailesi gelecekmiş hepten sinirim bozuk.. Dün doğum günümdü, bir çiçek almış sadece.. İnsan bi özel hissettirir.. Gün boyu dışarda işim var der çıkar, akşama misafir çağırdım der. Çocuğu al yarım saat sırtım dinlensin derim, çocuğu eşya taşır gibi kucağında tutar, bir güldürmeye, yürütmeye çalışmaz, çocuk ağlar bir ayağa kalkayım demez.. 10 dk sonra alıyorum çocuğu.. Onu emzirirken ev makinelemeyi, bulaşık makinesi boşaltmayı geçiyorum, banyo bile temizledim.. Ama adam rahat.. Çok doluyum..
Ben uygulamadan girmiyorum ama sarj benimde dayanmıyor. Sağolsun yine uyutmadı şaşırtmıyor beni uykuya nasıl hasretim anlatamam bdv genelde kaynana konularıyla coşuyor. Bebekle ilgili konuyu yüreğim ağzımda okudum bende Allah şifa versin tüm hastalara inşallahkronik_unutkan her zaman ki gibi sende uyanıksın canım :) normalde gece uyuya kalmayayım diye Telefonda alışveriş sitelerine, sosyal medyaya filan bakıyorum, bu uygulama çok şarj yiyor diye.. Ama bugün fulledim. Bdv de neler var.. Şu halime şükredesim geldi gece gece
Neleri var bu çocukların neleri var bu kocaların??? Resmen sıfır uyku ile duruyorum, yine dışarı çıkma planı yapıyor.. Bende dediğin gibi bu kadar çeşite ne gerek vardı diyorum, sonra da misafire ikram edilir diyorum.. İkramsa git dışarıdan al diyorum.. Bu kadar bedeni yormaya gerek yok.. Zaten hep eşimin çevresi.. Ben gidince ev yapımı tek çeşit bile göremiyorum.. Ev yapımını önümüze koyanda başkasına yaptırmış oluyor.. Ben neden evi temizletmiyorum, ütümü yaptırmıyorum, ikramlığı yaptırıp buzdolabına atmıyorum diye baya düşünüyorum.. Ama boş hepsi..Ah bu kocalar az destek olsalar olurler incileri dökülür sanki.cocuk diye tutturan onlar degilmis gibi.bizimki de kizimi aldiginda uzanip karnina yatiriyor e bizimki sevmiyor o pozisyonu agliyor kalkip gezdireyim yok bes dk sonra yorulup veriyor zaten neden mizmiz bu diye.bizim kiz da bu ara ekstra miz miz kucaktan inmiyor ana kucaginda oturmuyor.dedigin gibi ben de iki gune yaydim pasta borek hazirlamayi kaptirmisim yedi cesit yapmisim ama ne sartlarda ... neyime dedim ya ne diye ugrastim ki bu kadar hazir al gec.hem misafir agirla hem cocuk bak temizligi toparlamasi servisi.suan evde yatili misafir var kahvaltiyi hazirladm gectim iceri kizi emziriyorum uyutmaya caliscam.esin de yardimci olmuyorsa habersiz misafir cagirmasin bari hizmetci muamelesi gorunce sinirlerim zipliyor.uykumuzu alsak enerjimiz olucak bunlar icin ama bizim bebisler malum.aylardir uc saat deliksiz uyumadim cok hasretim bu gece kocalara verelim bebisleri ne dersin:)) gerci ben memeden ayiramiyorum biraksam sabaha kadar emicek bu gece bi saat icinde yedi kez uyanip emzirdim neyi var anlamiyorum memede uyuyakalmasa bi derdi var dicem de yapisik yasayalim istiyor galiba
Ya ben kıyıp yine de kaldırmıyorum eşimi.. Bu süreçte o kadar çok misafir ağırladım ki, oğlum biliyorsun ne kadarlık, iki-iki buçuk ay misafir ağırladım desem abartmam.. Birde bari o kadar hazırlık yapıyorum, gelen ertesi gün gelse tatlılardan en azından ikram ederim tekrar diyorum.. Yok, yazıyorum şu gün olsa diye uymuyor, ben bir daha hazırlık yapıyorum.. Oğlanı emzir, babası sallasın, çıt çıkarmadan hazırlık yap, oğlan kalksın, emzir babaya ver, on dk sonra al sustur babaya ver, sürekli böyle.. Bir tek bir hafta halılarım yoktu, o hafta bir gün misafir geldi.. Halı yok dedim halıya mı bakacağız dediler yine de geldiler.. O hafta da her gün bir odayı temizledim, zaten öyle öldüm.. Eşimin şehir dışından bile arkadaşları geldi, gelen 4 kişiyiz kahvaltıya geliyoruz dedi, beşten itibaren kaç çeşit kahvaltı hazırladım.. Börek Vs.. Gerçekten artık ağır olmaya başladı.. Eşime diyorum misafir sevmiyorsun diyor.. Ne alaka anlamıyorum.. Hele şimdi birde o ailesi gelecekmiş ya temelli sinirliyim.. Aileni rüyamda gördüm dedim, onlar buraya gelecek zaten dedi.. Geleceklerini de söylemiyor.. Kocam hamileliğimde ve doğumda yoktu maalesef.. Zor zamanlar geçirdim.. Gidelim de çocuğa bir çift kıyafet alalım demediler.. Her gün fotoğraf, video istedikleri yetmiyor, tekrar geliyorlar.. Lohusalık dönemimde, çocuğu emzirirken odaya geçtim, kv geldi, bakıyor.. Niye odaya geçti isem.. Birde başımda, yaaa birde bundan iki tane olduğunu düşün nasıl emzirecektin, bakacaktın diyor.. Kendisinin ikiz çocuğu var.. Akşam sekizde yatıp, sabah onda kalkarlarmış.. Bana laf sokuyor güya.. Ayyy çok doluyum yaaa..5 6 çeşit hazırlık temizlik misafir yatılı doğru okuyorum dimi ben. Okurken böyle oldumben misafir kabul etmiyorum kendi arkadaşlarım gelince yemeksepetinden börekle tatlı söylemiştim. Görümce gelmişti en son onada hiçbirşey yapmadım. Temizliği adama yaptırıyorum işe başlayınca oda benim kadar kalkmak zorunda işime yaramasa bile pisliğine yine kaldırırım
![]()
Kızlar süt ürünleri(peynir, yoğurt, süt, tereyağ Vs) ve yumurta kullanılmayan tatlı var mı ya? Kaç gündür diyetteyim.. Enerjim baya düşük.. Tatlıyı da çok severim.. Her gün baya yerdim.. Ne yapabilirim ki bu ürünleri kullanmadan?
Kek yapabilirsin yarım olgun muz 1 yumurta yerine geçiyor. 3 yumurta yerine 1.5 muz ben 2 koyuyorum. 1su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ 1.5 bardak şeker 1.5 bardak soğumuş süzülmüş çay demi 2paket k.tozu 2 paket vanilya yada 1 tatlıkasigi tarçın 2 yemek kaşığı kakao 3 bardak un :) ya da un helvası yapabilirsin kek süper oluyor ama ben 2 kez yaptım. Birinde çay yerine erik püresi koydum yine süper olduKızlar süt ürünleri(peynir, yoğurt, süt, tereyağ Vs) ve yumurta kullanılmayan tatlı var mı ya? Kaç gündür diyetteyim.. Enerjim baya düşük.. Tatlıyı da çok severim.. Her gün baya yerdim.. Ne yapabilirim ki bu ürünleri kullanmadan?