• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bu arada hamileliği bi ozlemeyen benim galiba kendimi inanılmaz çirkin hissediyordum bi fotoğrafım var o da beş aylık son zamanlarda çekmedim hiç. Acayip odemli bi gebeydim nefes almak bile son zamanlarda zordu ddoğsun artikkk diyordum . Hamileliği özlemek ne mümkün karnıma vurduğu tekmeler hariç :)
Ben de hiç ama hiç özlemedim

Bu arada hamileliği bi ozlemeyen benim galiba kendimi inanılmaz çirkin hissediyordum bi fotoğrafım var o da beş aylık son zamanlarda çekmedim hiç. Acayip odemli bi gebeydim nefes almak bile son zamanlarda zordu ddoğsun artikkk diyordum . Hamileliği özlemek ne mümkün karnıma vurduğu tekmeler hariç :)

Ben de hiic ozlemedim aklima geldikce bile bunaliyorum o psikoljiyi atamadim ustumden.geceleri afakan basardi delirecek gibi olurdum nefes alamiyorum diye dolanirdim alsinlar su cocugu dayanamiyorum derdim son bir bir bucuk ay oyle gecti.esim olmasa geceleri napardm bilmiyorum.smdi gebe kalcam diye ödüm kopuyor daha kendime gelemedim zaman lazim.kizimi emziremem hem hakkini yemis olurum diye korkuyorum yeterince ilgilenemem sıkıntili geciyor benim gebelikler yata yata cocuguma bakamam Allah zamaninda versin kismetse

Kızlar kel kalcam sanırım saç dökülmem durmadı hiç ön taraflar açıldı korkmaya başladım doktora mı gitsem herkes normal dedi Doğumdan sonra ama resmen avuç avuç geliyor elime

Ay canım sizin inciler çıktı mı? Maşallah.. Benimkide şimdiden acayip sıkıyor ve kafasını nereye çevirse, memeyi bırakmıyor ağzından.. Diyorum dişin olsa ne yaparsın.. Annemde diş olsun, anlasın, canının yanmasına gülüp daha çok yapacak diyor :)

Benim oğlumda ikinci ay olmadan başladı elini emmeye.. Çoğunlukla iki elini birden sokuyor ağzına.. Öğürüyor filan.. 3. Aydan beri de bizim ellere saldırıyor.. Özellikle babasının eşini kapıyor, ağzına götürüp, emiyor.. Diş yeri kaşınıyor galiba..

İyi de 5 aylık kız bebeği en düşük 5 kg en yüksek 8.5 kg olurmul grafiğe göre.. Senin kız gayet iyi.. Grafiğe bakılırsa yaklaşık %75 ile gidiyor, maşallah.. Kendileri ne doğurdular acaba.. Boşver canım.. Doktoru da ayına göre kilolu diyor de :)
Düğüne de gitmedim.. Kulaklarına zararı olur diye düşünüyorum

Cikti canim ya alttan bir disi:)) daha minicik ama yetiyor.benim de son zamanlarda oyle daha cok yapmaya baslamsti basini baska tarafa cevirirken dişini sıkıp memeyi birakmiyordu kisa sure sonra disi cikti sipamin.valla oyun haline cevirirse yandim smdi bile ucu yara oldu cok sık emdi memeye duskunlugu artti dis cikarma doneminde ve hala aliskanlik oldu devam gece uyku yok belli bi saatten sonra özellikle yarim saate bir uyanip beni yoklar gibi emiyor

Kızlar kel kalcam sanırım saç dökülmem durmadı hiç ön taraflar açıldı korkmaya başladım doktora mı gitsem herkes normal dedi Doğumdan sonra ama resmen avuç avuç geliyor elime
Off benim de çok fena, hamileyken harikaydı ışıl ışıl gür, sağlıklıydi ama şimdi b3rbat . Saçımı topluyorum hep ama tokayi çıkardım mi o lastiğe tutam tutam saç takılıyor:( vitaminlerimi kullanmaya devam ediyorum ama fayda yok , geçer insallah

Kizlar kimler burada????ek gidaya gecen amneler gun icinde neler veriyorsunuz kuzulara.bizde gectik ek gidaya.5bucuk ayligiz.doktorumuz baslayalim dedi.sebze corbasi ve meyve puresi veriom smdilik gunde 1er kere.sizler neler veriyosunuz?kahvaltiyla yogurdada baslicam yakinda.yumurtayi nasil vericez ya bu arada fikir vericek varmi???

O zaman alerjisi olabilir canım.. Çok zor cidden.. Ben 1.5 ay süt, peynir, yoğurt tüketmedim.. Zaten hamilelikte eşim yoktu iyi beslenemedim, doğumdan sonra takviye almadım.. Üstüne bunları da yemeyince iyice kalsiyum filan yerlerde herhalde.. Bizim kan testine kendim baktım alerji değeri sınırın üzerinde.. Sınır 29 bizim 43.4.. Bizde de alerji var ama neye? Allah yardımcımız olsun

Bende farklı farklı alayım diyorum ama korkuyorum.. Cesaret edemiyorum.. Aldığım rapor, tek doktor, tanıdık ayarladı.. O da Kasım on beşte bitecek.. Yıllıkları da bitirdim ben 20 gün.. Benim yıllık zaten 20 gün.. Benimde geçen sene hamileliğe gitmişti.. Şubat ayında hamile kalıp Nisan ayında kürtaj olmuştum .
Ayarlamışsın raporu, gözün aydın canım

Evet canım..

Nasıl yapacağız uyku işini hiç bilemiyorum yaa..

Keşke yatsa sıpa :) iki zorlayıp üçüncüye ağlıyor..

Yok canım, 4. Ay tamamlanınca yazıyor tüm doktorlar.. Bazıları yedinci ay gibi test yapıp başlamak istiyor tabi.. Benim doktor başlayalım, 9.ayda test yapar ona göre karar veririz dedi . İtiraz etmedim.. Çünkü bende de demir eksikliği var.. Doktor doğumdan sonra her gün iki tane iç dedi ama ben toplasan 10 tane anca içmişimdir.. Zaten alerji doktoru kan testi istemişti, doktor sonucu görmedi ama anladığım kadarıyla oğlumda da eksik demir..

Bende bir gazla denedim ama olmadı maalesef.. Galiba bizim önce gaz ve alerji durumunu aşmamız lazım :KK43:

Aynı benşm oğlan :) diyorum komşular gelip, ne işkence ettiğimi soracaklar..

Aslında prospektüsünde 4-10 yaş çocuklar için diyor ve damlası 10 damla.. Onu görünce bende şaşırdım.. 3-5 damla mı versem acaba dedim ama karar veremedim.. Burada yazan arkadaşlara da doktorları genelde kilosu kadar dedi yanılmıyorsam.. 5 damla kullanırım gibi bir iki ay.
Canım merhaba biz bugün test yaptırdık. Test temiz cıktı cok sevindim ama anlamadım da bizim kız neden böle. Doktor cok hassas dedi. Yinede bir ay süt ve ürünleri yasak. Bol kıyafetler giyecekmis, bezi geniş olacakmış. Bazı kremler falan verdi. Kızımda benim gibi. Azıcık yüzüne toz geldi hemen yaralar cıktı. Bakalım bi sürede böle gitsin. Allah çocuklarımıza şifa versin bir an önce

Kafeyi geçtim doktora gitmeme izin verse yeterdi. Söz verdi ama 30 kasımdan sonra sinemaya gideceğim şafak sayıyorum :KK70:
Belli bir film hedefin var mı ? :)

Ben canım yaa.. İnanılmaz dökülüyor.. İki aydır kestiraceğim diyorum.. Eşim beni çocukla yalnız bırakma diyor.. Hep topluyorum.. Saç lastiğini çıkarmaya korkuyorum.. İnanılmaz saç geliyor.. Evin her yeri saç.. Sürekli makinelemek durumunda kalıyorum.. Herhangi bir destekte almıyorum..

Cikti canim ya alttan bir disi:)) daha minicik ama yetiyor.benim de son zamanlarda oyle daha cok yapmaya baslamsti basini baska tarafa cevirirken dişini sıkıp memeyi birakmiyordu kisa sure sonra disi cikti sipamin.valla oyun haline cevirirse yandim smdi bile ucu yara oldu cok sık emdi memeye duskunlugu artti dis cikarma doneminde ve hala aliskanlik oldu devam gece uyku yok belli bi saatten sonra özellikle yarim saate bir uyanip beni yoklar gibi emiyor
Hadi gözünüz aydın canım.. Darısı, kolaylıkla diğer dişlere inşallah..
Bizimkide çok sık kalkıyor bugün yine 8 mi 9 mu kalktık.. Şimdi kendini yoluyor :) demek bizim de diş yakın.. Bizde de emme isteği yok.. Gündüz hiç emmiyor.. Kendimi çok kötü hissediyorum..

Canım merhaba biz bugün test yaptırdık. Test temiz cıktı cok sevindim ama anlamadım da bizim kız neden böle. Doktor cok hassas dedi. Yinede bir ay süt ve ürünleri yasak. Bol kıyafetler giyecekmis, bezi geniş olacakmış. Bazı kremler falan verdi. Kızımda benim gibi. Azıcık yüzüne toz geldi hemen yaralar cıktı. Bakalım bi sürede böle gitsin. Allah çocuklarımıza şifa versin bir an önce
Aminn canım amin.. Çok sevindim.. Rabbim şifasını versin inşallah.. Hiçbir bebek, çocuk hastalanmasın.. Aynen sen diyete de devam et.. Bazen kanda çıkmıyormuş.. İnşallah öyle birşey yoktur ama dikkatli olmakta yarar var.. Bu dönemde ki kalsiyum ihtiyacınız içim birşey verdi mi peki?

Ağrılarimi hastaneden çıktıktan sonra çok hissettim ama aynı zamanda bebeği de sarilik olmasın diye 2saatte bir kaldır emzir memeler ağrır biryandan zaten ilk 10-15 gün hayal meyal hafızamda.arayanlara da mesajla dönmüştüm genelde.konusmak bile zor geliyordu
ooo o kadar yani :KK57: neyse ben de aramıyım epey bir süre sonra zaten ziyaretine de gidicez.

1 gün bile vermem dedi prensibine aykırıymış prensibine tükürdüğüm aile hekimide vermiyor
Aile Hekimliği analık durumu olduğu için veriyoruz dedi bana.bence kendi dr un vermiyorsa annemde kalıyorum vs deyip başka bir aile hekimine başvurup alabilirsin gibi bi fikir geldi aklıma ama :110:

Aile Hekimliği analık durumu olduğu için veriyoruz dedi bana.bence kendi dr un vermiyorsa annemde kalıyorum vs deyip başka bir aile hekimine başvurup alabilirsin gibi bi fikir geldi aklıma ama :110:
Kronik annesi ile 10 dklik mesafede oturuyormuş.. Başka bir ilçe bile olsa zor ihtimal gibi geliyor bana.. Başka şehir olsa, o hepten zor.. İş yerleri şehir dışından alınan raporu saymıyor.. En azından benşm iş yerim öyle..
Acaba aile hekimim bana rapor verir mi ki ya? Ben analık izninden sonra rapor bulamadığım için üç hafta yıllık izin kullandım.. Sonra rapor aldım, bundan bile korkuyorum sorun olur diye

ooo o kadar yani :KK57: neyse ben de aramıyım epey bir süre sonra zaten ziyaretine de gidicez.
Arama ama mesaj at canım.. Anca kendine gelir zaten.. Beni de ısrarla ararlardı, gerilirdim.. Birde babamı, annemi, eşimi arayıp ulaşamadık derlerdi.. Allah kadına 40 gün lohusasın demiş, kendini toparlaması, anneliğe alışması için mühlet vermiş, bu insanlara ne oluyor da diyordum bende..
Sarılık olmasın diye iki saatte bir gece gündüz emziriyorsun, uykun olmuyor.. Zaten ilk gebelik ise süt 4-5 günde anca gelebiliyor.. Dikişin, ağrın var.. Evde birde sevmediğin insan var ise tamam zaten.. Üstüne telefon, korkunç . Benim telefonum hep sessizde mesela.. Anneme bile 2-3 gün sonra döndüğüm oluyor.. Dediğim gibi mesajını at.. Ziyarete epey sonra demişsin, iyi olur, lohusalık dönemi geçmiş olur.. Ben hastaneden çıkar çıkmaz eve yığıldı insanlar. Gelenlerde eşimin iş arkadaşları.. Onların yanında oturmak.. Çocuğu insanların içine çıkarmak Vs.. Geriliyor insan.. Sende sağlıkla kavuş inşallah

Kronik annesi ile 10 dklik mesafede oturuyormuş.. Başka bir ilçe bile olsa zor ihtimal gibi geliyor bana.. Başka şehir olsa, o hepten zor.. İş yerleri şehir dışından alınan raporu saymıyor.. En azından benşm iş yerim öyle..
Acaba aile hekimim bana rapor verir mi ki ya? Ben analık izninden sonra rapor bulamadığım için üç hafta yıllık izin kullandım.. Sonra rapor aldım, bundan bile korkuyorum sorun olur diye
Aile hekiminle bi konuş derdini anlat bence,onlar da insan anlayış gösterir diye düşünüyorum

Off benim de çok fena, hamileyken harikaydı ışıl ışıl gür, sağlıklıydi ama şimdi b3rbat . Saçımı topluyorum hep ama tokayi çıkardım mi o lastiğe tutam tutam saç takılıyor:KK43: vitaminlerimi kullanmaya devam ediyorum ama fayda yok , geçer insallah
Aynen ya hamileyken tek tel dökülmüyordu çok üzülüyorum

Back
X