• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum bebeğim 6 aylık oldu. Sezeryan ile doğum yaptım. Ama çevremde şuan o kadar hamile var ki hamilelik günlerimi özledim. Yaşım 30 olmadan yeniden hamile kalmak istiyorum. 30 dan sonra daha zor olur diye düşünüyorum. Bir yandan da acaba çok mu erken diyorum. Bakabilir miyim ikisine aynı anda. Bir yanımda diyor ki ertelersem ya istediğim anda hamile olamazsam. Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar :110:o_O
Canim bence 1bucuk yasina kadar bari bekle simdi hamile kalirsan bebegine anne sutu veremezsin.

zaten 4 gün geçti. ben de hemen aramak istemedim. bi kendine gelsin, ağrısı sızısı vardır diye. siz neden kimse aramasın istediniz
Ağrılarimi hastaneden çıktıktan sonra çok hissettim ama aynı zamanda bebeği de sarilik olmasın diye 2saatte bir kaldır emzir memeler ağrır biryandan zaten ilk 10-15 gün hayal meyal hafızamda.arayanlara da mesajla dönmüştüm genelde.konusmak bile zor geliyordu

Rapor patladı 5 5 başhekim onaylamıyormuş, sadece 5 alabildim yine bulmam lazım ama bulamıyorum. Sabah sinirden ağladım. Hava buz gibi çocuk gece uyumadı anneme sen gel dedim. Yatıyormuş kalkamazmış sen getir dedi uyuyan çocuğu uyandırıp çığlık kıyamet giydirdim götürdüm ordada çok ağlamış işim bitince kalmadım direkt eve geldim çok sinirliyim

tecrübeli annelere ufak bir sorum var: bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan. telefonla tebrik etmek için ne kadar beklemek lazım sizce? ağrısı sızısı vardır falan diye aramadım ama ayıp olsun da istemiyorum.
Ben insanlara 15 gün sonra falan döndüm. Kimseyi açmadım mesajlada dönmedim eve kimseyi kabul etmedim. İlk günler ciddi sıkıntı oluyor. Bence mesaj at rahatsız etmek istemediğini kendisini toparlayınca tekrar arayacağını söyle

Rapor patladı 5 5 başhekim onaylamıyormuş, sadece 5 alabildim yine bulmam lazım ama bulamıyorum. Sabah sinirden ağladım. Hava buz gibi çocuk gece uyumadı anneme sen gel dedim. Yatıyormuş kalkamazmış sen getir dedi uyuyan çocuğu uyandırıp çığlık kıyamet giydirdim götürdüm ordada çok ağlamış işim bitince kalmadım direkt eve geldim çok sinirliyim
Dogumu nu yaptiran doktor niye vermiyo ben ilk tanidik araciligiyka devletten 30 gun aldim simdi de dogumumu yaptiran doktor verecek 30 gun

Dissiz hali yetiyordu kuzumun smdi o minicik disiyle daha da acitiyor emerken dislik gibi kullanıyor sipa:mad:
Ay canım sizin inciler çıktı mı? Maşallah.. Benimkide şimdiden acayip sıkıyor ve kafasını nereye çevirse, memeyi bırakmıyor ağzından.. Diyorum dişin olsa ne yaparsın.. Annemde diş olsun, anlasın, canının yanmasına gülüp daha çok yapacak diyor :)

Benim bebegim 4 bucuk aylik oldu cok elini emiyor ya sizinkiler de oyle mi butun parmaklarini sokuyo uyanir uyanmaz agzina. Kucaga aldigimiz da bizimkileri de yalamak icin egiliyor surekli
Benim oğlumda ikinci ay olmadan başladı elini emmeye.. Çoğunlukla iki elini birden sokuyor ağzına.. Öğürüyor filan.. 3. Aydan beri de bizim ellere saldırıyor.. Özellikle babasının eşini kapıyor, ağzına götürüp, emiyor.. Diş yeri kaşınıyor galiba..

Kızlar aranızda bebekle düğüne giden var mi :/ ben gittim gittiğim gibi geri döndüm şarkı başlayınca kendini yırtarak ağladı . Eve getirdim ben yatırıyorum o uyanıp ağlıyor korktu kızım kıyamam ya :KK43: sinirlerimi bozdu bi akraba ay hiç gelişmemiş diyor bu ne kızım bi hafta sonra5.ayı bitirecek 7100 gram 63 santim kötü mu ya ne bekliyor bu insanlar anlamıyorum
İyi de 5 aylık kız bebeği en düşük 5 kg en yüksek 8.5 kg olurmul grafiğe göre.. Senin kız gayet iyi.. Grafiğe bakılırsa yaklaşık %75 ile gidiyor, maşallah.. Kendileri ne doğurdular acaba.. Boşver canım.. Doktoru da ayına göre kilolu diyor de :)
Düğüne de gitmedim.. Kulaklarına zararı olur diye düşünüyorum

A aeengineer diyete ilk kez bitmeyen huzurluk, gaz problemi gürültülü ve mukuslu kaka ile kusması yüzünden başladık. Eskiden kaka yapmadan saatler önce çığlık atmaya başlardı. Şimdide gazı çok ama çıkarırken eskisi kadar ağlamıyor. Kusması devam edince iki ihtimal ortaya çıktı ya diyet yetersiz ya reflüsü fazla onun için gaita testi yapıldı. Ben kan testi yaptırmadım 2 tanesi prof 4 doktorla görüştüm testte alerji tespit edilmemesi alerjisi olmadığı anlamına gelmez dediler anlamsız geldi yaptırmak. Bebeklerin elinden alıyorlar kanı onuda beceremiyorlar bir keresinde kızımdan aldığı kan tüpünü yere düşürdü döktü diye stajyer hemşire dövüyordum. Kan testi denilince içimden manyak çıkıyor artık bende bile travma oldu
Aynı benim oğlan.. Kanlı kakadan sonra siz yazınca alerji olabilir dedim.. Sizden önce ne gazdan, ne huzursuzluktan, ne mukustan anlamamıştım :( doktor da normal deyip sadece gaz ilaçlarını değiştirdiği için hiç anlamadım tabi.. Benim süt ürünlerini kesmem rağmen geçmedi sıkıntısı.. Galiba yumurta akına alerjisi var.. Şimdi bir de yüzünde döküntüler olmaya başladı..
Kan da da haklısın.. Çıkmayabiliyor.. Çıkmaması olmadığı anlamına gelmiyor ama bizde çıktı.. Çıktı da neye alerjisi var?? Ayrıca bu test için 3 tüp kan aldılar. Oğlum şimdiye kadar 5 tüp kan verdi.. Çok zor cidden.. Kolundan aldılar hep..

Süt ürünleri tüketmediğin için senin ve bebeğin kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz peki?

kronik_unutkan kronik_unutkan birde burada bazı anneleri okuyunca şaşıyorum.. Ben alo desem atlar gelirim annem.. Bebek uyuyormuş gelse ne var da.. Evinde dursun istiyorsa, uyanınca kendi götürürdü..

Doktorun da 5 tün yerine 10-12 gün filan yazsa idi raporu.. Sen zaten bundan sonra yıllık alacaktın.. Baştan yere stres yaşatmışlar

Ben
Ben 3 kez gittim canım benimki düğün aşığı ikisinde mışıl misil uyusun birinde uyumadı ama bakındı2ayliik ve 3aylikti
Yakın zamanda gitmedim.birkere mevlüte gittim ama yabancı seçmeye seçmeye basladigi için zorlandim.
Şimdi gitsem düğünde de zorlanabilrim
Başta sese ve insanlara böyle tepki vermiyordu değişmiş

Dogumu nu yaptiran doktor niye vermiyo ben ilk tanidik araciligiyka devletten 30 gun aldim simdi de dogumumu yaptiran
Doğum yaptıran doktor ne diyerek veriyor canım? Benim doktor prensipli 1 hafta bile vermem der bence
Pazartesi alicam daha gitnedim buyuk ihtimal pelvik agri tanisi koyup veriyormus

Biz gittik 2 aylık falandı yada 3 gayet güzel geçti düğün milleti de sallama benim kızda bu ayın 24 ünde 6 olucak 63 cm 6.440 kg idi en son Ekim’in ortalarında bak senden daha az kilosu dert etmiyorum ama Dr mamaya başlattı yetersizmiş sütüm 1 Ekim’de Dr gittim Doğum kilosuna göre azmış kilosu bana kalsa başlatmazdım mamaya ama başladım işte gün de 2 3 kere veriyorum fazla değil memeyi bırakmasın diye
Her doktor farklı bizimki yarım kilo almıştı yeterli bizim için dedi baslatmadi mamaya.bu ay merak ediyorum da kontrol yok sağlık ocağında doktor ücreti pahalı

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum bebeğim 6 aylık oldu. Sezeryan ile doğum yaptım. Ama çevremde şuan o kadar hamile var ki hamilelik günlerimi özledim. Yaşım 30 olmadan yeniden hamile kalmak istiyorum. 30 dan sonra daha zor olur diye düşünüyorum. Bir yandan da acaba çok mu erken diyorum. Bakabilir miyim ikisine aynı anda. Bir yanımda diyor ki ertelersem ya istediğim anda hamile olamazsam. Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar :110:o_O
Uzmanlar ideal Aralık dört yaş diyor. Ama arası az olan bebekleri büyütmek çok zor istemeden hamile kalan iki arkadaşımda bunu gördüm . Ama tercih senin

Aynı benim oğlan.. Kanlı kakadan sonra siz yazınca alerji olabilir dedim.. Sizden önce ne gazdan, ne huzursuzluktan, ne mukustan anlamamıştım :KK43: doktor da normal deyip sadece gaz ilaçlarını değiştirdiği için hiç anlamadım tabi.. Benim süt ürünlerini kesmem rağmen geçmedi sıkıntısı.. Galiba yumurta akına alerjisi var.. Şimdi bir de yüzünde döküntüler olmaya başladı..
Kan da da haklısın.. Çıkmayabiliyor.. Çıkmaması olmadığı anlamına gelmiyor ama bizde çıktı.. Çıktı da neye alerjisi var?? Ayrıca bu test için 3 tüp kan aldılar. Oğlum şimdiye kadar 5 tüp kan verdi.. Çok zor cidden.. Kolundan aldılar hep..

Süt ürünleri tüketmediğin için senin ve bebeğin kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz peki?
Ben takviye alıyorum aklıma geldikçe kızda özel mamayla karşılarmış öyle dedi doktoru

kronik_unutkan kronik_unutkan birde burada bazı anneleri okuyunca şaşıyorum.. Ben alo desem atlar gelirim annem.. Bebek uyuyormuş gelse ne var da.. Evinde dursun istiyorsa, uyanınca kendi götürürdü..

Doktorun da 5 tün yerine 10-12 gün filan yazsa idi raporu.. Sen zaten bundan sonra yıllık alacaktın.. Baştan yere stres yaşatmışlar
Annem eskiden böyle değildi. Ilk 40 günü o olmasa atlatamazdım ama değişti anlamadım. Korkuyor kızdan zaptedemiyorum diyor

tecrübeli annelere ufak bir sorum var: bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan. telefonla tebrik etmek için ne kadar beklemek lazım sizce? ağrısı sızısı vardır falan diye aramadım ama ayıp olsun da istemiyorum.
Ilk günler ağrılı oluyor. Beş alti gün falan iyi olabilir

Senin annen de benimki gibi inatçı çocuk sıcaktan patlasa da giydir tok olsa da içmek istemese de emzir diyor :/
Hea ayaklı tulum üstü örme patik giyiyor içine çorap giydir diyo ya dedim doğudamıyız karmı var. Terliyo ayakları asıl öyle hasta olur. Ayakları sogukmus bebeklerin elleri ayakları ısınmaz zaten diyorum sen çok biliyorsun diyo

Back
X