- Konu Sahibi Blackbluee1
- #44.001
Bebeğim 4bucuk aylık dönme arefesinde,merak ediyorum nasıl olacak :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hoşgeldin canım:) benim kızım 5 buçuk aylık 20 gündür yüzüstü dönüyor ama yüzüstüyken sırtüstü dönemiyor çabalıyor ama kolu altta kalınca cesaret edemiyor :) erken doğmasının etkisi olur canımKızlar merhaba günaydın uzun zamandır giremiyordum siteye özlemişim:) Nasılsınız bebişleriniz nasıl dönebiliyor mu. Biz 6 aylık olduk ama henüz dönemiyoruz. Erken doğduk ondan sanırım.
Gozun aydinRaporu buldum![]()
Maşallah canım darısı başımıza bizimki 6 ay 3 günlük bekliyoruz bizde dönmesiniEvet bnimii dun ilk defa dondu tek basina 5 aylik olucaz 5 gun sonraa![]()
Evet canım 35+3 te doğdu bebeğim. Benimki kız. Dönemiyor daha.Selam cnm.seninde 35.haftada dogmustu dimi bebegin?erkek mi kizmiydi?evet oglumda donemiyor kendi ama tesebbusler basladi.
Benim kızım dört buçuk aylık dönmüyor ben de neden neden diyorum :)
6 ay 3 günlüğüz ama kızım hâlâ dönemiyor canım. Çabalıyor ama hayırlısı bakalım olacak gibiHoşgeldin canım:) benim kızım 5 buçuk aylık 20 gündür yüzüstü dönüyor ama yüzüstüyken sırtüstü dönemiyor çabalıyor ama kolu altta kalınca cesaret edemiyor :) erken doğmasının etkisi olur canım
Ay yaa nasıl duygulandım.. Birşey öğrendiklerinde tekrar etmek istiyorlar ya ona bayılıyorum.. Benim oğlan, ağzı ile pırt yapıp etrafı tükmüklüyor.. Yararlı şey öğrenmez :) ama ona da gülüyorum, kaka yapmasına da seviniyorum.. Evlat çok başka cidden.. Allahımmm esirgesin onları, kötü insanlardan, şer olaylardan..
Valla aynı demek ki çocuklar.. Bizimkide yattığı yerden başı ve sırtını kaldırıyor.. Dönmese bile yalnız bırakamıyorum.. Demek bizimkiler dönmeden, emeklemeden, koşacaklar .. Ama hep dedim, oğlum benim dermanım kalmadı, o kadar bekleyemem sen yürü direk diye :)
Yok yok canım üzülme.. Biliyorsun taktıkça azalıyor esas.. İnşallah senin ki hastalık bitince artar hemen.. Ben baya takmıştım, hastalıktan olduğunu anlamamıştım, etkiledi maalesef.. Ama tek .göğüs ile devam ediyorum
Kilosuna göre dedi bize doktor.. Sekiz kiloyu geçtik, 7-8 damla dedi doktor..Sidefer kullanan anneler bizede bugun dr.umuz yazdi ama kac damla soylemedi. Eczaci da 3 4 damla ver dedi. Siz kac damla veriyorsunuz kiloya goremi veriliyor bu.
Hemen ağlıyor :)Canim dr.a gittik bugun. Normal dedi. Bol bol yerde battaniye uzerinde yatirin ellerini tutun kendini kaldirmaya calissin guclensin dedi.
Test yaparak mı veriyor kan damlasınıKilosuna göre dedi bize doktor.. Sekiz kiloyu geçtik, 7-8 damla dedi doktor..
B3nim kizim da 3-4 kez kalkiyor sanirim aclik ve akiskanlik bir arada :) aksam uykulsri erkene cekmek lazim onu da yatmadan bir kac saat once uyutmamak lazim ve oyun halisi gibi aktivite seklinde bebegi yoran oyunlar olabilir , ben oyle yapiyorum. Ve sallamamak diyecegim wma biliyorum zorGece 3 4 kez kalkmasida aliskanlikmi yoksa acliktanmi ???acil bisiler yapmam lazim yoksa bole alisip gidecek.gunduz bazen 3 uyku yapiyor bazen 2 uyku bazen tek.ama tum aksam bizimle yetiskin gibi duruyor surekli kucak istiyor yada memede durmak.yoksa agliyor.2gundur dikkat ediyorum gozlerini ovusturuyor basliyorum sallamaya gne agluyor napcam blniuorum.sallamadan nasil uyur ki pis pis yaparak uyusa benim icin imkansiz gerceklesmis olur sanirim:)
B3nim kizim da 3-4 kez kalkiyor sanirim aclik ve akiskanlik bir arada :) aksam uykulsri erkene cekmek lazim onu da yatmadan bir kac saat once uyutmamak lazim ve oyun halisi gibi aktivite seklinde bebegi yoran oyunlar olabilir , ben oyle yapiyorum. Ve sallamamak diyecegim wma biliyorum zoryanina yatmak, sirtina pis pis yapip vurmak, rahatlatici muzik ise yarayabilir. Sabirli olmak lazim. Sen 3 gun istikrarli git, gerisi gelecektir. Bir de mumkun ildugunca oda karanlik olmalu
Evet canım 35+3 te doğdu bebeğim. Benimki kız. Dönemiyor daha.
Anlıyorum canım zorYok cnm bugun denemek istedim apartmanj ayaga kaldircak cocuk :/uykulu anini yakaladim yatak odasina getirdim yatirdim oyuna basladik emzigi agzindaydi.yanina uzandim pis pis yaptim ama nrdeeeee biraz bakti bana sora basladi aglamaya
Hemen ağlıyor :)
Kilosuna göre dedi bize doktor.. Sekiz kiloyu geçtik, 7-8 damla dedi doktor..
O zaman alerjisi olabilir canım.. Çok zor cidden.. Ben 1.5 ay süt, peynir, yoğurt tüketmedim.. Zaten hamilelikte eşim yoktu iyi beslenemedim, doğumdan sonra takviye almadım.. Üstüne bunları da yemeyince iyice kalsiyum filan yerlerde herhalde.. Bizim kan testine kendim baktım alerji değeri sınırın üzerinde.. Sınır 29 bizim 43.4.. Bizde de alerji var ama neye? Allah yardımcımız olsunBilmiyorum belki ıkındıgı icin geliyodur. Ben ne olur ne olmaz süt ürünlerini kestim. Yaraları bariz iyilesti. Kakada da kan yok gibi bir haftada bunlar oldu. Herhalde alerji benim kız
Bende farklı farklı alayım diyorum ama korkuyorum.. Cesaret edemiyorum.. Aldığım rapor, tek doktor, tanıdık ayarladı.. O da Kasım on beşte bitecek.. Yıllıkları da bitirdim ben 20 gün.. Benim yıllık zaten 20 gün.. Benimde geçen sene hamileliğe gitmişti.. Şubat ayında hamile kalıp Nisan ayında kürtaj olmuştum .Doğum sonrası bi sorun gibi gösterir belki, benim 2 rapor dvt içindi onu inceleseler tedavimi görürler zaten bir tanesi bel ağrısı biriside mide içindi hepsinden tedavi gördüm altı boş değil birşey çıkaramazlar. Sen 1 ay heyetmi aldın yıllık iznim cok yok 19 gün genelde tüp bebekte harcadım. 1 önceki yılda diger bebekte gitti aktaramadım o yüzden. 2 hafta rapor bulursam arkasına alacağım hemen o zaman dönüşüm 10 aralık oluyor
Evet canım..Sidefer demir ilacı mi ?
Nasıl yapacağız uyku işini hiç bilemiyorum yaa..Aynen bende ayni durumdayim cnm
Vucudum dayak yemis gbi.ama benim oglum 7 8 kes kalkmiyor bukadar.
Keşke yatsa sıpa :) iki zorlayıp üçüncüye ağlıyor..Aynen canjm bizimkiler direk kalkip kosacak heralde . Dr.normal dedi ama bolbol yerde yatirin artik dedi. Sirt ustu yüzüstü guclensin kaslari dedi. Kucakta daha az tutucaz artik.
Yok canım, 4. Ay tamamlanınca yazıyor tüm doktorlar.. Bazıları yedinci ay gibi test yapıp başlamak istiyor tabi.. Benim doktor başlayalım, 9.ayda test yapar ona göre karar veririz dedi . İtiraz etmedim.. Çünkü bende de demir eksikliği var.. Doktor doğumdan sonra her gün iki tane iç dedi ama ben toplasan 10 tane anca içmişimdir.. Zaten alerji doktoru kan testi istemişti, doktor sonucu görmedi ama anladığım kadarıyla oğlumda da eksik demir..Test
Test yaparak mı veriyor kan damlasını
Bende bir gazla denedim ama olmadı maalesef.. Galiba bizim önce gaz ve alerji durumunu aşmamız lazımB3nim kizim da 3-4 kez kalkiyor sanirim aclik ve akiskanlik bir arada :) aksam uykulsri erkene cekmek lazim onu da yatmadan bir kac saat once uyutmamak lazim ve oyun halisi gibi aktivite seklinde bebegi yoran oyunlar olabilir , ben oyle yapiyorum. Ve sallamamak diyecegim wma biliyorum zoryanina yatmak, sirtina pis pis yapip vurmak, rahatlatici muzik ise yarayabilir. Sabirli olmak lazim. Sen 3 gun istikrarli git, gerisi gelecektir. Bir de mumkun ildugunca oda karanlik olmalu
Aynı benşm oğlan :) diyorum komşular gelip, ne işkence ettiğimi soracaklar..Yok cnm bugun denemek istedim apartmanj ayaga kaldircak cocuk :/uykulu anini yakaladim yatak odasina getirdim yatirdim oyuna basladik emzigi agzindaydi.yanina uzandim pis pis yaptim ama nrdeeeee biraz bakti bana sora basladi aglamaya
Aslında prospektüsünde 4-10 yaş çocuklar için diyor ve damlası 10 damla.. Onu görünce bende şaşırdım.. 3-5 damla mı versem acaba dedim ama karar veremedim.. Burada yazan arkadaşlara da doktorları genelde kilosu kadar dedi yanılmıyorsam.. 5 damla kullanırım gibi bir iki ay.Bende oyle biliyorum eczaciya dedim de o cok agir ilac oyle olmaz felan dedi. Biz 9450 kg miz 9damlami versem ya bilemedim..