Merhaba arkadaşlar. Benim son adet tarihim 6eylül, 4ekimde adet olmam gerekirken olmadım. Bat'tan iki gün sonra ve yedi gün sonra idrar testi yaptım, negatifti. 13 gün sonra doktora gittim, transvajinal muayene etti ve birşey göremedi doktor, bundan dolayı da Tarlusal adet söktürücü yazdı. Emin olmak için kan testide yaptırmamı istedi. Kan testi çıktıktan sonra aradılar ve ilacı içmememi, değerin pozitif olduğunu söylediler. Yalnız değer 280miş ve düşük bulmuşlar, 4gün sonra gel dediler. İnanın 4gün müydü, bir ömür mü bilemiyorum. O kadar çok şey okudum ki o süreçte. Olan mide bulantım kesilmişti(ilk gebeliğim de öyle olmuştu), karnım şişti ve alt karnıma kramplar giriyordu. Artık başıma dış gebelik geldiğini düşünmeye başlamıştım.
4gün geçti, değerim 2000 olmuş, ultrason da bakıldı ve kesem 3 mm idi. 7.haftada olmama rağmen 4-5haftalık görünüyormuş, tabi kanama alanı da görüldü ve progestan kullanmaya başladım.
Demem o ki; kendi ilk gebeliğimin belirtileri ile şuan ki gebeliğimin belirtileri tamamen FARKLI. Hepimiz moral bulmaya çalışıyoruz ama burada yazan belirtilere göre karamsarlığa kapılmayın arkadaşlar. Ben dış gebelik ile ilgili yazan tüm belirtileri yaşamıştım ve o hisse kapıldım. Hamilelikte en önemli aşama MORAL. Ne olursa olsun doktorunuzu hemen arayın.
Umuyorum şuan hamilelik haberini alan tüm anne adayları o hisse sorunsuz kavuşurlar. Anne olmak isteyen tüm arkadaşlarımda bu tatlı telaşları yaşarlar inşallah.
Bu arada tahmini doğum zamanım 27.06.2017, Bursa'dayım. :)))