12.haftama girdim ben de

şükür bulantılarım azaldı. Dün ikili test için gittim herşey yolunda dedi doktor, 1 ay sonra kontrol. Bu arada burada yurtdışında olan biri vardı ultrasona sık sık gidilmiyor burda demişti. Dün doktora sordum zararlı mı die. Yurtdışında çoğu ülkede doğuma kadar 3 kez bakılıyormuş sadece. Sürekli girmek elbetteki sakıncalı dedi, otizme sebep olabiliyor, ama bizim anneler çok meraklı haftada bir gelen anneler var, reddedince yanlış anlaşılıyoruz dedi. Şuna kanaat getirdim ki 9 ay boyunca evham,sıkıntı hiç bitmiyor. Ben pco hastasıydım ve hamile kalana kadar hep korku, endişe..Sonra hamile olduğumu öğrendim ve şimdiye kadar bulantı, kusma çok kötüydü. Acaba bebek iyi mi, düşük tehlikesi var mı korkusu bide! sürekli iç çamaşırına bakıp, kan var mı die psikopatlaşma. Bitti mi, yok bu sefer acaba hala canlı mı? ya kalbi durduysa? Sürekli doktora gitme isteği. Hele bide bulantı falan küt die kesilince hepten panik. Çalışıyorum ve sabahları erken kalkmak işkenceye dönüştü, işyerinde sürekli oturunca kramplar başladı. Akşam 5 olmuyo, eve git yemek derdi. Bide sol tarafımda kalçadan ayağa kadar ağrı, ki siyatik miş kendileri tanıştık

. Ayrıca vejeteryanım ve bu maalesef gebeliği olumsuz etkiliyor. B12 ve folikasit tam gaz devam. 6,5 ay daha neler olacak bakalım, ne ağrılar, ne sancılar girecek hayatımıza. Biliyorum bitmeyecek, en rahat dönem 3-6 ay arası diyorlar hep, görelim bakalım. Sonra da erken doğum mu, normal mi sezeryan mı die başlarız strese. Bazen bunalıyorum, işten kaçıp gidesim geliyo, etrafımdaki anlayışsız insanlara sabrım kalmıyo. şükür bebeğim iyi, maaşım var, bebeğime neler neler alıcam die getiriyorum aklıma. Son olarak henüz bebeğe bişey almasam da kitaplarımı sipariş verdim, en azından kedimi dinleyip stres olacağıma onları okurum.
Mahallenin En Mutlu Bebeği,
Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı(Ayşe Öner), Sağlıklı Gebelik Rehberi( Mayo Klinik)..Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu bir gebelik diliyorum.