2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Ya bilmiyorum bilmekte istemiyorum aslında 100 100 doğru demiyor biraz araştırdım şimdi eğer sonuç negatif çıksa yani tehlike görünmese bile buda yüzde yüz demiyor sorun görünmüyo çıkmasıda kesin sorun yok demiyomuş nifty testi 100 100 diyo ama oda maşallah baya pahalı sanırım yaptırmıycam yaa bu arada bu ense kalınlığına vs kaçıncı haftada gidiliyo biz daha düzenli bi doktor bulamadığımızdan bilmiyorum kaçıncı haftada baktı bn 14 haftada gidicem eşimin işine göre ayarladık çokmu geç oluyor
Biz 12+5 de gittik randevumuz o şekildeydi tam olarak sınırları kaçıncı haftalar bilmiyorum canım

Ben bugün araştırdım dr ya ne olursa olsun doğuracağım için hiç bir test yaptırma yada yaş faktöründen ötürü bu genetik testi yaptır kesin sonuç olsun 2 ki 3 lü testle kafanı karıştırma yaş faktörü yüzünden yüksek risk çıkar canın sıkılır dedi..eşim kesinlikle Nifty testini istiyordu bende haftaya yaptırma kararı aldım..içim de bir rahatlık var inş sıkıntı yok biliyorum eşimin içi rahatlasın diye yaptırıyorum açıkçası..bu arada yaşım 40 o yüzden önemli faktör olarak görülüyor
Anladim canim insallah bi sıkınti yoktur fiyatini biliyor musun peki

Zaten kıyamam bebeğime rabbim herkeze hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin eşim yaptıralım dedi bundan dolayı kafam karıştı bende şöyle düşündüm bişey olsada o benim bebeğim zaten bu ikili 3 lü testlerin doğruluk oranı az olduğundan 4 boyutlu detaylı ultrosana girmek daha mantıklı geldi bundada bu tür riskler görülüyomuş kafam bundan karıştı aslında doğruluk payından ötürü

4 boyutlu ultrason farklı birşey orada organlarına kalp damarlarına falan bakıyorlar ikili test ise down sendromu yani zekayla ilgili bir test ve sadece bu testle anlaşılıyor. düşün karar ver içinden gelmiyorsa yaptırma ama bu ihtimalle devam edeceksin hep bir yandan da

@sindere p0ly__ p0ly__
Kızlar ben 19 Şubat'ta yaptırdım bugün baktım sonuca atıyorum buraya. Araştırma ma göre benim sonucum iyi grafikte siyah kalın cizgi yeşil alanın içinde olduğu zaman sorun yok demekmiş ultrasonda da bakılmıştı o da normal çıktı ense kalınlığı falan.

Eklentiler

• Screenshot_2018-02-23-22-00-42.png
    Screenshot_2018-02-23-22-00-42.png
    88,3 KB · Görüntüleme: 80
4 boyutlu ultrason farklı birşey orada organlarına kalp damarlarına falan bakıyorlar ikili test ise down sendromu yani zekayla ilgili bir test ve sadece bu testle anlaşılıyor. düşün karar ver içinden gelmiyorsa yaptırma ama bu ihtimalle devam edeceksin hep bir yandan da
Karar verirsem 6 martta gidicem gitmezsemde 14 haftada normal rutin kontrole gidicem rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah

Yaa kizlar aranizda adanali olan yok mu hangi doktora gidiyorsunuz
Slm cnm ben çok fazla takip edemiyorum bende adanaliyim benim 2.bebegim ilk doğumumu Ferhat Erol metro Hastanesi'nde yaptım ama bu sefer hastaneden dolayı drumu değiştirmek zorunda kaldım Güzelyalı hastanesi Nezihi kurdogluna devam edeceğim

Canım biz dün ikili için doktordaydık önce usg ile bebişi inceliyor burun kemiği ense kalınlığı vs kıpır kıpır bebeğini görüyorsun sonra ikili testin ne olduğunu anlatıyor uzun uzun.istiyorsan yaptırmak testi aç tok farketmez kan veriyorsun.özetle dediği şu doktorun kromozomlarla ilgili hastalıkları ikiye ayırabilir bir kısmında bebek ya 12.haftaya gelmeden anne karnında ölüyo yada Doğumdan sonra bir kaç gün yaşıyo,diğer kısımda ise ya iki yaşına kadar yaşıyo yada down sendromu oluyo 55yaşına kadar yaşayabiliyor. test yapılmadan usg de sorun görünmüyorsa %60 bebeğiniz sağlıklı diyoruz ikili sonucu da iyi gelirse %90 sağlıklı diyebiliriz ancak %10luk riskin başınıza gelmeyeceği garantisini vermez bu test dedi yani %10 yanılma payı var. Ve Allah korusun bi hastalık çıkarsa kürtajdan başka müdahale yolu yok. Ya evladım Allah can vermiş deyip kabul edip ne olursa olsun doğsun diyeceksin (ki belkide bebeğin Sağlıklı olcak ve boşu boşuna kendini ve minnacık bebeğini üzeceksin aylarca ) yada bakamam ağır gelir deyip aldıracaksın ama yine de bu %10 sağlıklı olma ihtimalini unutmamak gerek.
Hasta olursa aldırırım diyorsanız yaptırın kan verin yok eğer ne olursa kabulüm diyorsanız bi anlamı yok ikili testin dedi çünkü müdahale edilebilecek bir imkan yok ne yazıkki.

Herkesin kendi seçimi kendi yaşamı kimsenin kimseye kızmaya,tartışmaya,yanlış konuşuyorsun benim dediğim doğru demeye hakkı yok.

Böyle birşeyi erken öğrenip kendini hazırlamak fikrini çok düşündüm ama insan böyle birşeye kendini hazırlayamaz naçizane fikrim..Allah kimseyi kaldıramayacağı şeylerle imtihan etmesin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin.
Amin canım amin

Teşekkür ederim bende dayanıyorum şuan mide bulantım devam ama normal bulantı mı öbürümü anlamıyorum ishalim kesildi zaten bol da su içmeye çalışıyorum ama içimde rahat değil

Su içebikiyorsan yarınki duruma göre bak canım. Benim ertesi güne keailmişti çünkü. Bir tek haşlanmış patates yiyebilmiştim o gün akşam be o beni tuttu bir daha kusmadım. Zaten muhtemelen sen de içinde ne var ne yok çıkarmışsındır atmışsındır zehri ishal bittiyse

Kızlar iyi geceler :) ben de bugün ikiliye girdim doktor her şey normal gözüküyor dedi çok şükür sonra da oğluşumun pipisini gösterdi :) kesin olmamakla beraber erkek dedi 9 martta kesinleşecekmiş ama erkek bebekte yanılma payı azmış öyle diyorlar bilgisi olan var mı ?

Gözün aydın canım :) evet eğer kordonla karıştırmadıysa erkekse değişmez artık :) sağlıkla gelsin oğluşun :)

Evet erkek evladı da tatmak istiyorum ama tüp bebekle 6. Denememizle olunca cinsiyet benim için lüks geliyor sağlıklı olsunda Allah bilir diyorum
Ay canım benim 6 deneme baya zor bi süreç olmuştır inş çok güzel olur bndan sonra tüp bebek arkadaşlar için böyle duygusal modayım ya kötü oluyorum Allah hepinizi inş çekilen sıkıntıları unutturacak güzellikler nasip etsin bi bayan için büyük bi imtihan

Kızlar iyi geceler :) ben de bugün ikiliye girdim doktor her şey normal gözüküyor dedi çok şükür sonra da oğluşumun pipisini gösterdi :) kesin olmamakla beraber erkek dedi 9 martta kesinleşecekmiş ama erkek bebekte yanılma payı azmış öyle diyorlar bilgisi olan var mı ?
Benim deneyimimde öyle 11 hafta erkek büyük ihtimal dedi ve erkek

Aman kızlar sakın bilekten ölçen tansiyon aleti almayın. Başım ağrıyordu ölçeyim dedim 14/8 gittim limon içtim. Sonra yine ölçtüm 16/10. Koşa koşa acile gittik, başım karıncalandı resmen o değeri görünce. Acilde 13/8 çıktı normal, nabız ve kalp atışı da normal dedi doktor. İdrar tahlili hapalım dedi. Onda da bişey çıkmadı çok şükür. Siz siz olun evham yapıp paniğe kapılmayın, resmen ödüm koptu:(

Back