Canım biz dün ikili için doktordaydık önce usg ile bebişi inceliyor burun kemiği ense kalınlığı vs kıpır kıpır bebeğini görüyorsun sonra ikili testin ne olduğunu anlatıyor uzun uzun.istiyorsan yaptırmak testi aç tok farketmez kan veriyorsun.özetle dediği şu doktorun kromozomlarla ilgili hastalıkları ikiye ayırabilir bir kısmında bebek ya 12.haftaya gelmeden anne karnında ölüyo yada Doğumdan sonra bir kaç gün yaşıyo,diğer kısımda ise ya iki yaşına kadar yaşıyo yada down sendromu oluyo 55yaşına kadar yaşayabiliyor. test yapılmadan usg de sorun görünmüyorsa %60 bebeğiniz sağlıklı diyoruz ikili sonucu da iyi gelirse %90 sağlıklı diyebiliriz ancak %10luk riskin başınıza gelmeyeceği garantisini vermez bu test dedi yani %10 yanılma payı var. Ve Allah korusun bi hastalık çıkarsa kürtajdan başka müdahale yolu yok. Ya evladım Allah can vermiş deyip kabul edip ne olursa olsun doğsun diyeceksin (ki belkide bebeğin Sağlıklı olcak ve boşu boşuna kendini ve minnacık bebeğini üzeceksin aylarca ) yada bakamam ağır gelir deyip aldıracaksın ama yine de bu %10 sağlıklı olma ihtimalini unutmamak gerek.
Hasta olursa aldırırım diyorsanız yaptırın kan verin yok eğer ne olursa kabulüm diyorsanız bi anlamı yok ikili testin dedi çünkü müdahale edilebilecek bir imkan yok ne yazıkki.
Herkesin kendi seçimi kendi yaşamı kimsenin kimseye kızmaya,tartışmaya,yanlış konuşuyorsun benim dediğim doğru demeye hakkı yok.
Böyle birşeyi erken öğrenip kendini hazırlamak fikrini çok düşündüm ama insan böyle birşeye kendini hazırlayamaz naçizane fikrim..Allah kimseyi kaldıramayacağı şeylerle imtihan etmesin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin.