2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Evet bende bugün yaptirdim ne gibi sonuçlar geliyor? Sonuç alan varsa paylaşabilir mi?
ultrasonda burun kemigi ve ense kalinligina bakiliyor.burun kemigini gormesi gerkiyor doktprun ense kalinligi icin de max 2.5 mm olmali.kan sonucunda da riskin yuzdesi yaziyor.ultrasin ve kan beraber degerlendiriliyor

Kızlar 2 li test hakkında bilgi almak istiyorum ama inşallah kavga olmaz yine geçen sayfalarda baya tartışmalar çıkmıştı öncelikle herkezin kendi fikri yaptırıp yaptırmamakta bn aslında yaptırmak istemiyorum ama eşim yaptıralım bişey varsada biliriz en azından dedi kafam karıştı öncelikle nasıl yapılıyo kan mı alınacak aç tok farkediyomu ve gerekli bişeymi bilgi almak istiyorum dediğim gibi eşimin söyledikleride mantıklı geldi kafamda deli sorular cidden

Cnm kac haftaliksin

Bence buradaki önemli nokta başına geleceği bilmek. En azından bilip kendimizi ona göre hazırlarız diye düşünüyorum ben. Gebeliği sonlandırmak gibi şansta var ama o benim vicdanıma sığmıyor,herkesin kendi tercihi. 9 ay hayal kurup sonraki hayal kırıklığı daha büyük olur benim için,bilip kendini hazırlama taraftarıyım ben.

Zaten kıyamam bebeğime rabbim herkeze hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin eşim yaptıralım dedi bundan dolayı kafam karıştı bende şöyle düşündüm bişey olsada o benim bebeğim zaten bu ikili 3 lü testlerin doğruluk oranı az olduğundan 4 boyutlu detaylı ultrosana girmek daha mantıklı geldi bundada bu tür riskler görülüyomuş kafam bundan karıştı aslında doğruluk payından ötürü

Tercih meselesi canım, bazıları istemiyor olumsuz bir şey çıkar etkilenirim diye. Zaten ne olursa kabulümdür deyip yaptırmayanlar var. Ama ben yaptırma taraftarıyım. Aç tok bilmiyorum ama önce ultrasonda bakılıyor sonra kan testi alınıyor.

Ahh canım üzülme bebiş kısmetiyle gelir Emin’im ya daha iyi iş bulacaktır yada korktuğunuz olmayacaktır işten çıkarılmayacaktır

Kizlar ikili testten bahsetmissiniz bende 15 gun sonra yaptiracam ama internetten de nifty diye bi test gordum bayagi parasi var ama %99 sonic veriyormus onu arastiran ya da yakinlarindan yaptiran var mi acaba

Benim de kızım 3 yaşında şimdi, kardeşi doğunca 3,5 olucak :)
Ben de rüyamda erkek bebek gördüm nasip kısmet artık sağlıklı olsunlar da hayat hep güzellikler getirsin onlara

Canım biz dün ikili için doktordaydık önce usg ile bebişi inceliyor burun kemiği ense kalınlığı vs kıpır kıpır bebeğini görüyorsun sonra ikili testin ne olduğunu anlatıyor uzun uzun.istiyorsan yaptırmak testi aç tok farketmez kan veriyorsun.özetle dediği şu doktorun kromozomlarla ilgili hastalıkları ikiye ayırabilir bir kısmında bebek ya 12.haftaya gelmeden anne karnında ölüyo yada Doğumdan sonra bir kaç gün yaşıyo,diğer kısımda ise ya iki yaşına kadar yaşıyo yada down sendromu oluyo 55yaşına kadar yaşayabiliyor. test yapılmadan usg de sorun görünmüyorsa %60 bebeğiniz sağlıklı diyoruz ikili sonucu da iyi gelirse %90 sağlıklı diyebiliriz ancak %10luk riskin başınıza gelmeyeceği garantisini vermez bu test dedi yani %10 yanılma payı var. Ve Allah korusun bi hastalık çıkarsa kürtajdan başka müdahale yolu yok. Ya evladım Allah can vermiş deyip kabul edip ne olursa olsun doğsun diyeceksin (ki belkide bebeğin Sağlıklı olcak ve boşu boşuna kendini ve minnacık bebeğini üzeceksin aylarca ) yada bakamam ağır gelir deyip aldıracaksın ama yine de bu %10 sağlıklı olma ihtimalini unutmamak gerek.
Hasta olursa aldırırım diyorsanız yaptırın kan verin yok eğer ne olursa kabulüm diyorsanız bi anlamı yok ikili testin dedi çünkü müdahale edilebilecek bir imkan yok ne yazıkki.

Herkesin kendi seçimi kendi yaşamı kimsenin kimseye kızmaya,tartışmaya,yanlış konuşuyorsun benim dediğim doğru demeye hakkı yok.

Böyle birşeyi erken öğrenip kendini hazırlamak fikrini çok düşündüm ama insan böyle birşeye kendini hazırlayamaz naçizane fikrim..Allah kimseyi kaldıramayacağı şeylerle imtihan etmesin sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin.

Canım üzülme bebiş kısmetiyle gelir derler ve ben bunu ilk kızımda yaşadım. Kızımın doğumuyla işlerimiz düzene girdi beklemediğimiz yerlerden işler geldi işimizi büyüttük vs
İyi düşün sen, belki bu size açılacak yeni güzel bir kapının sadece başlangıcıdır. Bebişin üzülmesin sen üzülme

Çok güzel yazmışsın canım öncelikle çok teşekkürler mesajın için bebeğime kıyamam o benim rabbim onu bana öyle verdiyse o benim meleğimdir tabiki sadece eşim kendimizi hazırlayalım dedi inan bende kaldırabilirmiyim ki vsrsa böyle bişey diye düşünüyorum hazırlayabilirmiyim diye düşünüyorum kararsızım eşim kafamı karıştırdı ben yaptırmayacaktım sadece 4 boyutluya girecektim siz yaptırdınızmı peki nasıl yapılıyor

Herkese selam bende dra gittim bugün hop diye hopladığını gördüm minnoşumun herşey yolunda 9+6göründük haftasıyla uyumlu 9+4teyim. Nub teorisini sordum Amerika’da şuan ciddi şekilde kanıtlanma aşamasındaymış ama bişey söylemedi. Haftaya kontrole çağırdı o zaman iyice bakacağım kırmızı et balık, peyniridir, süt, yoğrurt, yumurta, ceviz, badem,fındıkçarpıntı için kan basıncı çoğaldığından normal dedi, kansızlık ta çarpıntıyı tetikleyebiliyormuş. Bitki çayları için ada çayı önerilmiyor ilk aylarda düşüğü tetikler diye ama 12haftadsn sonra istediğini içebilirsin dedi. Bakın bakalım görünüyor mu bişey şu çizgiyi çekmese daha iyi görecektik başı sol ayakları sağda bu arada nubu incelerken yani:)

Eklentiler

• image.jpg
    30,2 KB · Görüntüleme: 78
  • image.jpg
    27,2 KB · Görüntüleme: 69
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…