2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
günaydınlaarrr
cogu kişide mide bulantıları geçmiş aşermeler başlamış sanırım

Sabah mide bulantısı ile uyandım gün içinde olan bulantım geçti ama sabahları bazen hafif bazen şiddetli devam ediyor bugun işe de başladım 1 haftadır evde raporlu yatıyordum araba kullanırken acaba nerde dursam da bi kussam diye yer aradım :) sonra cantada hazırladığım peynir ekmek geldi aklıma da ışıklarda lokma lokma yiyerek geldim işe sağlıklı mutlu haftalr olsun inş

bn cebimde ceviz badem taşımaya başladım sabahları işe gelene kadar idare ediyo beni tavsiye ederim :)

günaydın kızlar..bugün işe başladım ve bulantıyla beraber acaba düşer bayılırmıyım korkusu ile geldim her koku nefesimi kesiyor..bulantı hissi o kadar zorluyor ki sıcak basıyor havasız geliyor başım dönüyor düşmemek için zorluyorum kendimi..ben zaten çıkaramam hiç..sanırım kusan arkadaşlar rahat çıkarabildikleri için kusuyorlar yoksa benimkinin şiddeti beni havasız bırakıp bunaltıyor..zaten terleyemem de hep böyle bunalırım ancak ne garip bi insanım ben ya neyse iç açıcı bi günaydın olmadı ama resmen gün sayıyorum Allahım şu günler geçsede azıcık tadını çıkarabilsem diye..okuyorum yazdıklarınızı ne güzel iştahlı iştahlı yiyorsunuz canınız çekiyor filan..maşallah inş bende o günlere ererim!

Herkesin bulantıları geçiyor da benimkiler neden tavan yapıyor yaa 1 haftadır hayatım boyunca toplam kustuğumdan daha fazla kustum. Serviste, yolda,evde,sokakta... Her yerde. Çarşamba doktor randevumuz, ilaç isticem artık, iş yerinde çok kötü oluyorum.

Oranında vardır illaki sen bi ara bakalaım:) hangi ülkedesin
Ben avrupada küçük bi ülkedeyim burda yeşil erilÇok bilmiyorlar sadece kırmızı erik var artık Türk marketinde çıkınca alırım

İki aya çıkar canım :) o zaman yersin sende az sabret :)
Marketten çıkınca alırım gerçi durdurulamaz bi istek değil ilk hamileliğimde daha hamileliği öğrenmeden ist sam izmire gidiyorduk arabayla canım o kadar çiğköfte istedi ki nerdeyse çocuk gibi ağlayacaktım eşimde bi daha ki benzinliyle varsa alalım dedi halbuki yoktur deyip içinden beni oyalamış orda vardı gerçektenresmen cama yapıştım:)

Günaydın canım, ben de seninle aynı şekildeyim kusamıyorum kussam rahatlıcam ama olmuyor ben coraspin ve progestan kullanıyorum. Onlar tansiyonu düşürürmüş. Doktor söylemişti bana, ki zaten benim de tansiyonum hep düşük. 8 e 5, 9 a 5 falan çıkıyor hep. Zaten hamilelikte düşük olması da normal bir durum. Ara ara tansiyonunu da ölçtür, muhtemelen halsizlik yaşadığın zamanlar düşüyordur. Ben de soğuk soğuk terliyorum, afedersin ama ağzıma ekşi ekşi su geliyor. Bitse de şu dönemler yemek yiyebilsem keşke.

demek bi tek bnm eşim değilmiş sürekli bişeyler istiyo ne yesek dye geziyo
göbek yarıştırıyoruz resmen bazen şakasına eğilip göbegini dinliyorum aşkım tekme attı fln diye

B bebegimleben Canım tirodin kaçtı? Benim 2,49 çıkmıştı da doktor ilaç yazar mı diye düşünüyorum. Çarşamba gidicem bakalım sorucam ilaç verecek misiniz diye. Gerçi whatsapp tan yazmıştım normal dedi ama yine içime sinmiyor. 2. düşüğümde tiroidim 3,80 miş ve eski doktorum beni hiç bilgilendirmemiş

Arkadaşlar benim tiroid 0,19 çıktı bu kadar düşük olan var mı aranızda? Varsa ilaç bişey kullanıyor mu ki pek bilgim yok düşük olması iyi mi yoksa

benim kızımda 3 yaşına girecek martta.buda 2. gebeliğimiz. ne güzel tesadüff

canım tsh en fazla 2.5 olması gerekiyor hamilelikte..bende ilk bebeğimi pıhtılaşma ve troid yüzünden kaybettim dr zede oldum hamilelikten önce 1 civarında idi reglim gecikmesinden 2 hafta sonra baktırdım 2.30 olmuş hemen koştum endokrine dr biz gebelik testi pozitif olur olmaz %30 arttırıyoruz ilacı dedi 25 mg kullanıyordum hemen 50 mg çıktı...zaten benim yine çarpıntı ve tükrüğümün genzime kaçması gibi şikayetlerim başlamıştı bende anlamıştım yetmediğini..bence hemen başlamalısın..anladım ki 2 hafta bile bebek çekip almış değerleri yukarı!şuda var bebeğin kendi troid bezi 12.haftada gelişiyor o yüzden 12.haftaya kadar olduğu gibi annenin troidinden besleniyor..ve eksikliğinde ya düşük yada mental gerilik oluyor bebekte (Allah korusun) canım ilk hamileliğimde kadın doğumcuları ve endokrinologları dolaşa dolaşa onlardan iyi bilir hale geldim desem yeridir..genetiğe bile kendim zorla gittim tüm teşhislerimi zorla koydurdum..çok ihmal ediyorlar sakın atlama..bişey olmaz diye bişey yok..senin başında 2.49 idi şimdi kaça çıktı bir baktır bakalım nasıl fırlamıştır kim bilir!aptal bi endokrinolog bana dünyada 7-8 bile ilaç başlamayın deniyor artık bile dedi..dedim normal insan olur şikayeti yoktur tamam..ben hamile kalmışım kalp çarpıntısından nabız düşüklüğünden tansiyon düşüklüğünden ölmek üzere olmuşum ben ölmemişim bebeğim ölmüşte ancak öyle nabzım tansiyonum düşmüş siz daha ilaç başlamayalım bakalım diyorsun..neyine bakacaksınız acaba dedim..ölmüş bebeğim karnımda bana ilk ilacı iyi bir kadın doğum dr u başladı 25 mg düşük dozla..bebeğimden sonra tabii..onu başta bulsaydım keşke neyse sonra endokrinolog buldum kendime çeşit çeşit dolaştıktan sonra..şimdi şükür aklı başında iki dr la kontrol altında..canım istanbuldaysan endokrinolog gata haydarpaşaya git derim..ne özel dr ne devlet hastanesi bırakmadım şükür bu adamı buldum!

biraz uzun yazdım korkutmak istemem ama ihmal etme sen drların rahat davranışları yüzünden benim yaşadıklarımı yaşama isterdim..en basiti tsh t3 t4 anti tpo baktırıp drun karşısına geç otsh yüksekse acilen iyi bir dr bul derim ben..değilse şükür deriz bişey yapmazsın ama o tsh 2.49 da kalmamıştır hele de ilkinde de troid sorunun ortaya çıkmışsa

kızlar benim gibi yemek yedikten sonra midesi bulanan var mı
bulantılarım geçti sayılır sabah ve gece oluyo bide yogun kokularda. ama iştahla yemek yedikten sonrada bulanıyo
anlamadım bari yemeden önce bulansada az yemiş olsam

Arkadaşlar benim tiroid 0,19 çıktı bu kadar düşük olan var mı aranızda? Varsa ilaç bişey kullanıyor mu ki pek bilgim yok düşük olması iyi mi yoksa
canım yanıltmak istememem ama t3-t4 değerlerine de bakılması gerek normalse bir şey yapmaya gerek yok benim hamilelik öncesi ilaç kullanırken biraz düşmüştü bir ara ilaç fazla geldiğinde olabiliyor..ama onlarda yani t3-t4 düşük yada yüksekse hipertroidi olma ihtimalin olabilir..o değerlerin kaç?yada yapılmadıysa yaptırıp dr a göstermelisin..normal gelirse sıkıntı olmaz diye biliyorum

şimdi arkadaşlar özellikle doğum yapmış tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum..eşimle tatil planlıyoruz yani aslında 3 yıldır çeşitli nedenlerle gitsek bile deniz güneş yüzü göremeden tatillerimiz telef olduğundan benim çok ihtiyacım var deniz tuzu ve güneşe...ancak çok ağırlaşmadan gitmek gerekir diye düşündüm..istanbuldan da son 2-3 ayda uzak kalmak korkutuyor beni açıkçası...o yüzden haziran başı-ortası gibi 26 haftalık filan oluyorum antalyaya arabamızla gidebilirmiyiz sizce?bu beni çok sıkıntıya sokar mı?araba yolculuğu özellikle..birde tabii o haftalarda istanbuldan çok uzakta olmuş olucam..o kadar uzağa o şekilde gitmek riskli ise, temmuzda egeye daha yakın bir yere mi gidelim?çünkü egede haziranda deniz zor,ben sıcak su severim.. ama bebekte iyice büyümüş olacak temmuz başında 29-30 oluyor çok kararsız kaldım rezervasyon yaptırmam gerekiyor bugün yarın eğer antalyaya gideceksek, arkadaşlar yaptırmış hadi diyorlar ama ben henüz hamileliğimi söylemediğim için kimseye napsam bilemedim size sormak istiyorum..

Canım eğer riskli gebeliğin yoksa istediğin yere gidersin. Yolculuklarda 2 saatte bir durup 10 dakika kadar dolaşmak gerekiyor sadece. Onun dışında hiç problem olmaz. Ben 9 aya kadar gezenlerdendim,bundada öyle olacak inşallah. Haftaya kontrolümde 12 saatlik uçak yolculuğu için fikir danışacağım :)

Kızlar sabah kalktığımda çok sancım oldu karnım kaburgalarım falan baya fenaydı kasığımda ağrıyor işe gitmedim izin aldım akşama doğru da doktora gidicem çol merak ediyorum daha yarın 1 hafta olacak gideli ama içim rahat etmeyecek. Dün mezarlıkta dua okundu falan sıkı giyindim ama üşüttüm galiba akşamda duş aldım şimd iyiyim ama bir göreyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…