2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
şimdi arkadaşlar özellikle doğum yapmış tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum..eşimle tatil planlıyoruz yani aslında 3 yıldır çeşitli nedenlerle gitsek bile deniz güneş yüzü göremeden tatillerimiz telef olduğundan benim çok ihtiyacım var deniz tuzu ve güneşe...ancak çok ağırlaşmadan gitmek gerekir diye düşündüm..istanbuldan da son 2-3 ayda uzak kalmak korkutuyor beni açıkçası...o yüzden haziran başı-ortası gibi 26 haftalık filan oluyorum antalyaya arabamızla gidebilirmiyiz sizce?bu beni çok sıkıntıya sokar mı?araba yolculuğu özellikle..birde tabii o haftalarda istanbuldan çok uzakta olmuş olucam..o kadar uzağa o şekilde gitmek riskli ise, temmuzda egeye daha yakın bir yere mi gidelim?çünkü egede haziranda deniz zor,ben sıcak su severim.. ama bebekte iyice büyümüş olacak temmuz başında 29-30 oluyor :KK43: çok kararsız kaldım rezervasyon yaptırmam gerekiyor bugün yarın eğer antalyaya gideceksek, arkadaşlar yaptırmış hadi diyorlar ama ben henüz hamileliğimi söylemediğim için kimseye napsam bilemedim size sormak istiyorum..
Hayirli olsun bebisin.30.haftaya kadar gidebilirsin ama araba yolculugu sana eziyet olur.en guzeli ucakla git miss gibi.ben ilk hamileligimde kibrisa gittik.suda sicacikti.iptal garantili al otelinide.araba 2 saatten sonra cok zor

Canım eğer riskli gebeliğin yoksa istediğin yere gidersin. Yolculuklarda 2 saatte bir durup 10 dakika kadar dolaşmak gerekiyor sadece. Onun dışında hiç problem olmaz. Ben 9 aya kadar gezenlerdendim,bundada öyle olacak inşallah. Haftaya kontrolümde 12 saatlik uçak yolculuğu için fikir danışacağım :)
ilk bebeğim kayıp ve yaşım 40 bitti artık 41 diyeyim canım..o yüzden riskli gebelik diyorlar bana ama temel neden yaş faktörü 2o lerde olsam öyle düşünmezlerdi :) başkaca bir risk yok sadece gebe kalma şansım yaşımdan dolayı bundan sonrası sıkıntı..bunda bile tüp bebeğe git diyen drlardan kaça kaça normal yoldan hamile kaldım..yoksa 1 yılda 2.defa spontan hamile kalıyorum ille de yaşın ileri bekleme tüp bebeğe git diyorlardı..kısacası kıymetli bebek diye bir tanım var tıpta (bence tüm bebekler kıymetli ama başka bişeyi anlatmaya çalıştıkları şey bu) o gruba dahil ediyorlar mesela yalvarsam normal doğum yaptırmazlar kolay kolay biliyorum..durum bu kısaca yoksa bende yaşadığım herşeye rağmen hamileliğin bir hastalık olmadığını doğal bir süreç olduğunu düşünen ve o şekilde yaşamak isteyen biriyim..

Hayirli olsun bebisin.30.haftaya kadar gidebilirsin ama araba yolculugu sana eziyet olur.en guzeli ucakla git miss gibi.ben ilk hamileligimde kibrisa gittik.suda sicacikti.iptal garantili al otelinide.araba 2 saatten sonra cok zor
molalarla filanda zor mu ki :( uçağı çok seven biri değilim tatiller için..valizler ve rahat rahat dolaşmak vs için..ama buda bir seçenek olsun aklımda..tşkrler

canım yanıltmak istememem ama t3-t4 değerlerine de bakılması gerek normalse bir şey yapmaya gerek yok benim hamilelik öncesi ilaç kullanırken biraz düşmüştü bir ara ilaç fazla geldiğinde olabiliyor..ama onlarda yani t3-t4 düşük yada yüksekse hipertroidi olma ihtimalin olabilir..o değerlerin kaç?yada yapılmadıysa yaptırıp dr a göstermelisin..normal gelirse sıkıntı olmaz diye biliyorum
Onlar normal aralıkta canım. Teşekkürler cevabın için☺️

Kızlar sabah kalktığımda çok sancım oldu karnım kaburgalarım falan baya fenaydı kasığımda ağrıyor işe gitmedim izin aldım akşama doğru da doktora gidicem çol merak ediyorum daha yarın 1 hafta olacak gideli ama içim rahat etmeyecek. Dün mezarlıkta dua okundu falan sıkı giyindim ama üşüttüm galiba akşamda duş aldım şimd iyiyim ama bir göreyim
geçmiş olsun canım ayaklarını sıcak tut..fazla sıcak duş önermiyorlar karnını belini çok sarma ama ayaklarını iyi ısıt ve bol su iç

Kızlar günaydın size birşey danışmak istiyorum. Hamilelik öncesi hiç gerinmek gibi bi alışkanlığım olmamasına rağmen şimdilerde sabahları deli gibi gerinmek istiyorum. Uyku uyanıklık arasında da hafif gerindiğim oluyor sonra aklıma gelince hemen bırakıyorum ve pişman oluyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan veya doktora danışan var mı gerinmenin zararı olur mu acaba.

geçmiş olsun canım ayaklarını sıcak tut..fazla sıcak duş önermiyorlar karnını belini çok sarma ama ayaklarını iyi ısıt ve bol su iç

sıcak suyu çok sevmeme rağmen transferimden beri baya ılık suyla duş alıyorum gece yorgana çok sarılıyorum gerçi ama ince giyiniyorum dün üşüttüm ya şimdi iyiyim gidip bir göreyim 4 de randevum inşallah iyidir

sıcak suyu çok sevmeme rağmen transferimden beri baya ılık suyla duş alıyorum gece yorgana çok sarılıyorum gerçi ama ince giyiniyorum dün üşüttüm ya şimdi iyiyim gidip bir göreyim 4 de randevum inşallah iyidir
git canım gör için rahat etsin iyidir inş zaten..

Kızlar günaydın size birşey danışmak istiyorum. Hamilelik öncesi hiç gerinmek gibi bi alışkanlığım olmamasına rağmen şimdilerde sabahları deli gibi gerinmek istiyorum. Uyku uyanıklık arasında da hafif gerindiğim oluyor sonra aklıma gelince hemen bırakıyorum ve pişman oluyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan veya doktora danışan var mı gerinmenin zararı olur mu acaba.

Evet canım gerinme hissi çok fazla oluyor benim geçen seneki tüp denemem kimyasal oldu ama istemsiz gerinmelerim vardı arkadaşım hamilesin demişti testte de çıktu bu seferkini de öyle anladım şimdi gece değil sabah bacaklarım istemsiz geriniyor elimde değil

Bizim kendi restoranımız canım çalışan çocuklara aldırıp süsletiyorum heryeri, çok güzel olmuş değmiş gerçekten daha küçükmüş senin büyüdükçe sığmıyorlar evlere

Teşekkür ederim canım, kendi yeriniz olması büyük avantaj :) seneye okula gider ve bundan sonrasını artık okulda kutlarız. Seninki kaç yaşına giricek?

Evet canım gerinme hissi çok fazla oluyor benim geçen seneki tüp denemem kimyasal oldu ama istemsiz gerinmelerim vardı arkadaşım hamilesin demişti testte de çıktu bu seferkini de öyle anladım şimdi gece değil sabah bacaklarım istemsiz geriniyor elimde değil
Bir sonraki kontrolümde sorucam mutlaka ama 2 hafta var daha. Bide ilk bebekler olunca tecrübesiziz daha çok evham yapıyor ve korkuyor insan.

kızlar benim gibi yemek yedikten sonra midesi bulanan var mı :110:
bulantılarım geçti sayılır sabah ve gece oluyo bide yogun kokularda. ama iştahla yemek yedikten sonrada bulanıyo
anlamadım bari yemeden önce bulansada az yemiş olsam :KK53:
Benim bazen baya kayboluyor bulantı bazende öyle rahatsız ediyor ki . Ama neden böyle olduğunu çözemiyorum ögleden sonra başlıyor aksamlari yükseliyor . Çok yemek yiyince benimde bazen artıyor . Son bir ayimiz inşallah bu günlerde geçecek :)

merhaba herkese bende 9 aralıkta geç döllenme ile hamiş olduğumu öğrendim umarım isteyen herkes olur 23 yaşındayım bi kızım var 3.5 yasında kardeşi olacak çok mutluyum ve cok heyecanliyim
Benim de sizin gibi 3.5 yaşında kızım var 8 Aralık ta hamile kaldım ama doktor bir hafta ilerde geliyor diyor

demek bi tek bnm eşim değilmiş :KK70: sürekli bişeyler istiyo ne yesek dye geziyo :kk77:
göbek yarıştırıyoruz resmen bazen şakasına eğilip göbegini dinliyorum aşkım tekme attı fln diye:KK53:

Bazı eşler o kadar moda giriyormuşki son aylar sancı benzeri ağrı çekiyorlarmış. İnternette okumuştum ilk hamileliğimde :) sürü psikolojisi sanırım :) aynen evde ne yrsek diye geziyo kendi canının çektiği şeyleri sayıyo benim de canım çeksin ki alıp yiyelim diye ama şansına iştahım kesik bişey istemiyorum :) ama geçen akşam oturup bir kavanoz turşu yedik benden iştahlı o yedi :D

Bende sendenım, resmen göbeğimin gerildiğini hissediyorum ve buna ihtiyaç duyuyorum. İlkindede böyleydim. Dra sormuştum o zaman normal bir refleks demişti. Çok abartmadığın sürece zararı yok demişti.

kızlar benim gibi yemek yedikten sonra midesi bulanan var mı :110:
bulantılarım geçti sayılır sabah ve gece oluyo bide yogun kokularda. ama iştahla yemek yedikten sonrada bulanıyo
anlamadım bari yemeden önce bulansada az yemiş olsam :KK53:
Benim bulantım hep o şekilde canim obur turlu sabahları falan hiç bulanmıyor ama yemekten sonra öyle bir bulanıyor ki bari yemekten önce bulansaydı da az yeseydim diyorum :)

Benim bazen baya kayboluyor bulantı bazende öyle rahatsız ediyor ki . Ama neden böyle olduğunu çözemiyorum ögleden sonra başlıyor aksamlari yükseliyor . Çok yemek yiyince benimde bazen artıyor . Son bir ayimiz inşallah bu günlerde geçecek :)
evet bnm burası 1 hafta önden gidiyo yada hesaplaması farklı bilmiyorum 63 günlüğüm yani tam 1 ay var 3 ay dolunca bitse de kurtulsak doya doya yesek:dua:
bnm gece yatınca artıyo eşim artık masus yapıyorum sanıcak :KK47:

Back