2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Tuvalet egitimine başlayan var mı ? Haziran - temmuz gibi başlamayı duşunuyorum. Erken mi acaba ?
Ben daha erken olduğunu düşünüyorum. Geceden sabaha bezi baya cis dolu oluyor çünkü. Seneye yaza doğru yani 2.5 yaşını doldurunca başlayacağım. Doktorumuz da acele etmeyin diye tavsiye etmişti kendi belirtileri vermeye başlıyormuş. Şimdi zorlarsam daha sonradan sert tepkiler verebilirmiş bir kaç yerde bununla ilgili psikolog tarafından yazılan makaleler okumuştum.

Ben bu sene düşünmüyorum hazır değil daha kızçe. Aynı şekilde sedulu sabaha kadar dopdolu oluyor bezi
Hiçbir işaret çakmıyor bu konuda bana
Aynen cis diye söyleyince nerede yapıldığını biliyor ama uygulama yapmadık. Bir de duşa girerken bezi çıkarıyorum banyoda klozetin yanına yapıyor farkında olmuyor daha bu ne der gibi bakıyor işaret bekliyoruz o zaman birlikte

Hahaha benimki birlaç kere bez değiştirirken kaçtı yaptı ama anlamıyor daha bu neee diye şaşırıyor daha
Kakasını biliyor onu da “açılmıyoo” diyerek yaparken zorlanırsa haber veriyor
Benimki tam vurdumduymaz şuan bı konuda

Cocugu hiç konuşmayan varmı kızlar oglumun kelimesi hiç yok
Hiç konuşmayan derken anne baba mama gibi kelimeleri söylemeyen mi yoksa kelime sayısı az mi olarak kast ediyorsunuz. Eğer kelime sayısı az diye endişeleniyorsanız 36 aya kadar normal olarak karşılanıyor doktorlar tarafından

Canım benim oğlum yapmaz bunları önüne ne koyarsam direk aTar ters cevirir meyve puresi falan hele hic yemez bi yemwfib yaninda ikinci bisey varsa sadece tek bisey var dgerini yemrz canim ole sacma sapan huylari var

Cocuklariniz kaka yaparken soyluyor mu?
Acaba kaka yaparken klozete ya da lazimliga oturtsam yavastan baslatsam mi ikizlerimi?
Ben de sonra baslarim diyordum ama 2 3 haftadir soyluuorlar yaparken cis degilde kakayi soyluuorlar yani :)

Cocuklariniz kaka yaparken soyluyor mu?
Acaba kaka yaparken klozete ya da lazimliga oturtsam yavastan baslatsam mi ikizlerimi?
Ben de sonra baslarim diyordum ama 2 3 haftadir soyluuorlar yaparken cis degilde kakayi soyluuorlar yani :)
Benim kızım çok kibar kakasını yapınca bok yaptım diyor

Selam kızlar nerdesiniz kızım tam 2 yaş sendromuna girdi herşeyi kendi yapmak istiyor mesela yemeği kendi yemek istiyor veriyorum eline çatalı kaşığı düşürünce ağlıyor kısaca herşeye ağlıyor

Yemek yemek istemezse yemicem doydum diyor isterse yicem doymadım diyor

Bugün büyük kızımla dans ediyorlar ayyyyyyy komik diyor

Biizm o sendrom 1.5 yaşında başladı canım hala da devam ediyor biliyosun sürekli yazıyorum yemiyor diye huysuzluk desen saymıyorum bile artık benimkide yavaş yavaş konuşmaya çalıştır çorba tavşan demeye başladı baya 7 8 kelime oldu çok şükür ona seviniyorum öle doydum falan nerdeee:)

Selam kızlar oğluma mamayı biraktrcam zaten aylardır sadece sabah içiyordu artık onu da kesicem sorum su sabah ilk kalktığında ne verebilirim sut vermek istemiyorum kansızlık yaptığı icij oglum da kalvalti dye busey yok hem çok erken kalkıyor 6 gnu falan direk o anda ne verebilirim ayran mi versem due düşündüm fikirlerinizi bekliyorum siz nasıl yapiyosunuz direk kahvaltı mi yoksa öncesinde bisey veriyomusunuz mamada 2 3 günlük falan kaldı elimde

Bizde de bayadır aynı
Yatak odasına gidiyor aynanın karşısında şarkı söyleyip dans ediyor. Ben gidince saklanıyor ama
Her şeyi kendisi yapmaya çalışıyor, her olayın içinde
Yemek istemediğijde doyduk diyip kalkıyor.
geçen gece ikide uyandı portakal suyu içtiği suluk boş diye ağldı. Gece gece ne portakal suyuysa

Canım ben önce miktarını azaltmıştım sonra tamamen kestim.
Uyanınca arada başka bir şey vermeden kahvaltıyla başlıyorum yoksa hiç yemiyor.
Bugün ben omlet yaparken armut bulmuş yemiş kahvaltı yapmadı yine.
bir de uyanır uyanmaz bir şey yemezdi benim kızım en az bir yarım saat oyun oynar takılır sonra yiyebiliyor.
birkaç gündür gece verdiğim mamayı da vermiyorum. Sabahları daha aç uyanıyor.

Benim kızçe mama sandalyesinde oturmak istemiyormuş galiba. Havalar Çok ısındığı için salonda yer sofrası yapmaya başladık. Bir süre yadırgadı ama sonra alıştı: şimdi sofrabezi seriyorum üzerinde yiyor bir şeyler

Bende öle yapayım canım benimki hemen mama içmek istiyor deli gibi ağlıyor yapıncaya kadar bile sabaha 6 da kahvaltı yapar mi bilmem ama denicem bakalım azalta azalta bitiricem çok az kaldı artık yumurta yemez zate hiç ne yapcam bilmem korktuğum gün geldi

Günaydın sendrom olayları bizde de var. Uzun süredir kendi basına yaptığı şeyler hoşuna gidiyor. Dikkat güçlendirme seti aldım 2 yaş olandan kavramları öğrenmesine katkısı oldu uzun kısa az çok gibi şeyleri öğrendi kelime bilgisi biraz daha iyi oldu.
Dans olayı bizim günlük rutinimiz her gün her saat dans eder dün erken yemiştik akşam yemeğini saat 8 gibi başladı mama mama mama aglamakli suratla söylüyor bir de tost yaptım yanına ayran yedi de rahatladı artık ne yemek isterse meyvelerden onu söylüyor hazırlıyorum yiyor.

E Elasu canim ben kahvaltıdan önce bir şey vermiyorum. Su içiyor uyanınca biraz kitap okuyup kahvaltı hazırlamaya geçiyoruz. Öncesinde bir şeyler atıştırırsa kahvaltıda sadece salatalık domates falan yiyor oğlum

Akşam uykuya dalmadan önce bir şey yiyip içiyor mu?
Benimkinde mama içmeyi bıraktıktan sonra kahvaltılara daha istekli oldu gibi geliyor. Biraz da alışkanlıklarından dolayı istiyorlar sanki. günaydınnn seti merak ettim, paylaşabilir misin
Hafıza kartları almıştım ben de ama amacına uygun oynayamıyor tabi şuan. Normal eşleştirme kartı olarak oynuyorlar bilmediği kelimeleri öğreniyor. Bu neee? Marulll. Kendi kendine soru cevap yapıyor. Benle oynamıyor, benim dokunmama bile izin yok. Babasına her şey serbest. Freud demişmiş bunun böyle olacağını te yıllar önce
Sabah uyanınca da beni es geçiyor babasını uyandırıp salona götürüyor.

Adeda 2 Yaş Zeka Ve Dikkat Güçlendirme Seti | Trendyol Bundan aldım canım. 3 tane kitap çıkıyor içinden. Birinci kitabı bitirdik ama daha kavramları pekiştirsin diye geçmedim diğer kitaba. Büyük resimler var dikkatini cekiyor sabah uyanınca hemen o kitabı getiriyor. Kendi kendine açıp okuyor çoğu zaman.
Freud insan gelişimi konusunda bir çok konuda haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…