• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bizde günler aynı hep. Sabah kahvaltı da peynirli omlet salatalık domates zeytin peynir reçel ekmek. Ekmeği reçele banıyor. Her şeyi kendi yemek istiyor o yüzden doysa da açta kalsa kendi keyfi 😀 öğle uykusundan uyanınca ciğer,köfte,mücver,makarna,tost artık hangisini yaparsam yanına bir de ayran çırpıyorum ciğer yapmayacaksam. Akşam bizle birlikte ne varsa ondan yiyor. Tabi aralarda sürekli meyve biskuvi kek atıştırıyor. Kahvaltıdan sonra muz çilek yer. Ogle yemeğinden sonra kek bisküvi ya da tatlı ne varsa. Akşam yemekten sonra da elma ve çilek yer yine.
Geçen gün irmik tatlısı yapmıştım yatmadan önce 4 dilim yedi. Bazen mozaik pasta yapıyorum ya da roly pasta sütlaç puding falan öyle değişik tatlar hoşuna gidiyor.
Dondurma da yiyor bu sıra
Oh ne güzel canım maşallah bi senin oglusunun iştahı yerinde nazar değmesin mucver bende yaptım dün yemedi sen nasil yapisyoun canım havuç kabak patetaes tavada kızartarak yaptım sarı rengi olduğu için yemedi galiba sarı olan herşeyi yumurta zannedip yemiyor

Bu aralar iştahsızlık var oğlumda. Napsın yavrum 40 derede evde tıkılı :KK43:
Normalde sabah genellikle yumurta ağırlıklı bir kahvaltı yapar, ardindan portakal suyu icer
Oğlen bir kase yogurt ve mucver türlerinden
Öğleden sonra kek, bisküvi
Aksam da bizimle.birlikte yemek yer ve bizimle birlikte atistirmalik cerezlerden ve meyvelerden yiyor.
Cani isterse yatarken balli sut icer.
Ama dedigim gibi 2 gundur meyve ve yogurttan baska bir sey yemiyor nerdeyse bakalim nereye kadar gidecek.
Oğlumun çok sevdigi tavada pizza tatifim var denemek isterseniz paylaşırım.
Maşallah canım geçicidir inşallah benim oğlum hiç bi zaman yemediği için hergünü aynu bizde kahvaltı yok zaten yumurtayı hiç sevmiyor siz kaçta kahvaltı yapisyounuz peki

Merhaba
3 çeşit olunca sadcee birinden yeme huyu bizim evde de var.
Havuç salatası varsa sadece havuç yiyor😅
Ya da sadcee yoğurt
Teke düşürüdm ben de çeşitleri. Ya da karıştırıp veriyorum.

kahvaltılara düşman olduk eskiden silip süpürdüğü tarifleri artık yemiyor.

tavuk, pilav türleri, makarna seviyor.
Tavuklu çorbayı da severek içiyor ama az bana göre 😹
Kahvaltıda verdiğim domatesi asla yemez ama salatadan sadece domatesleri yiyor değişik bir durum😅
Kurabiye canavarı oldu bir süredir. Aklına gelirse kolumdan çekiştirip mutfağa götürüyor kurabiye diye.
Bir de portakal suyuna sardı, portakalları alıp getiriyor sıkıyoruz kahvaltıda onu içiyor.
İki gündür incir, gün kurusu, kuru üzüm, yulaf ezmesi, badem, fındık karışımı yapıyorum güzel yiyor onu d. Kabızlığına da iyi gelir diye düşünmüştüm ama bugün hiç kaka yapmadı.
Canım kahvaltı da bisey yemezse ne yapiyosun öğle kaçta yiyor yemeği mesala sabah kahvaltı da yemediği için arada biseyler veriyomsun

Teşekkür ederim kızlar cvp yazdığınız için hergun bole yazsak iyi olur aslında kilo boy baş çevresi yazarmisiniz oğlum kilo da almıyor boyuda ayn8 gnu ölçtüm de baş çevresi de hala 46 47 gnu duruyo siiznkiler kaç gün içinde yeterli beslenmiyoki gelissin heleki 1800 den bu günlere gelmek omrumden ömür gitti yaşıtlarına yetişsin due kendimi paraladim resmen kızlar bizim hiç rutunimiz yok hergun degisyor sabah 7 8 arası kalkip 210 ml mama içiyor sonra buzdolabına yapışık habire bisey istiyor ama yemek icin degil sirf istemek olsun 10 11 gni uyyor o ara yogurt yada kavun falan yiyir en sevdgi sey kavun hatta tek sevdigi sey ogelb kalli ca saat 2 3 bazen saat de1 yemek yedrmeye caksiyorum sinra yine atistrmalik aksma da bizimle yiyor sonra meyve falan yerse o kadar ama o kadar az yiyor ki nasil duruyor bilmiyorum oğlumun buzdolabı takintisundan nasıl kurtarabilirim akıl verin kızlar keşke yese ama yok sadece acip kapatmak için mzir mzir biseyler istiyor :işsiz: :KK47:

Maşallah canım geçicidir inşallah benim oğlum hiç bi zaman yemediği için hergünü aynu bizde kahvaltı yok zaten yumurtayı hiç sevmiyor siz kaçta kahvaltı yapisyounuz peki
Sabah 9-10 gibi uyaniyor. Uyandiginda hemen yaptiriyorum kahvaltisini. Bugün mıhlama ve tahin yedi ardindan portakal suyunu içti. Birazdan da dereotlu pankek ve yogurt yedireceğim, inşallah yer :dua: Zor gerçekten iki gündür ben de ne pişirsem diye düşünüyorum. Biz bile eşimle yemek yiyemiyoruz sıcaktan :(
Boy 86, kilo 11.5-12 arası gidip geliyor. Baş çevresi 49 cm. Herkes kocakafa bu dedigine göre senin bebişin baş çevresi normal bence.

Oh ne güzel canım maşallah bi senin oglusunun iştahı yerinde nazar değmesin mucver bende yaptım dün yemedi sen nasil yapisyoun canım havuç kabak patetaes tavada kızartarak yaptım sarı rengi olduğu için yemedi galiba sarı olan herşeyi yumurta zannedip yemiyor
Ben ilk denediğinde karıştırıyordum öyle uzun zamandır sadece kabaktan yapıyorum. İcine taze soğan dereotu peynir de ekliyorum öyle kızartıyorum bazen de kek gibi fırına veriyorum.
Bugün mozaik pasta ve patatesli börek yaptım birazdan uyanınca onlardan yet öğle yemeği olarak. Yemek konusunda çok şanslıyım ☺️ hiç zorlamadı beni o konuda. yemeyen çocuk gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oluyor.

Bende dün cami açık bıraktım daha sonradan kapattım. İyice sıcak olursa klimayı açıyorum odasına dogru ferahlık veriyor öyle idare ediyorum.
Camı açınca daha kötü oluyor biz de diğer odadaki klimayı ve kapıları açıyoruz ama evin içi 30 derece yetmiyor bu şekilde serinletmeye 🥺
Küçük bir klima alıp odasını da değiştirmeye çalışacağız bakalım nasıl olacak.
Canım kahvaltı da bisey yemezse ne yapiyosun öğle kaçta yiyor yemeği mesala sabah kahvaltı da yemediği için arada biseyler veriyomsun
Bizim belli bi düzenimiz yok hala spontane gelişiyor her şey 😅
Ama genelde şöyle kahvaltı yapmazsa arada bir şeyler atıştırıyor kendi hoşuna gidenlerden. (Hatta bunu bildiği için hazırladıklarımı yemiyor olabilir diye bazı günler izin vermiyorum atıştırmasına) öğle yemeğini 12 gibi veriyorum kahvaltı yapmazsa ve uyumazsa. Kahvaltıda hazırladğım tabağı salonda bırakıyorum bazen bir iki lokma atmış oluyor ağzına öyle. evde kurabiye ve çilek olduğunu bilirse atıştırmasına engel olmak mümkün değil. En sevdiği şeyler.
Bugün yedikleri şöyle
Sabah lokmalık pankekler yaptım. (Yarısını yedi iki tane de tv izlerken yemek için salona taşıdı) yumurta (sadece bir kere ağzına attı) peynir (kendi serçe parmağı ebatlarında bir tane yedi) domates salatalık (bunlara hiç dokunmadı) pekmez (sadece parmaklarını içine batırdı oyun oynadı)
Arada bir şey vermedim zaten o taşıdığı pankeklerle meşgul oldu baya
Öğlen de bir küçük kavanoz tavuk çorbasına bir dilim ekmek dilimledim. (Bunu bitirmiş uzun zaman sonra ilk defa)
Çorbanın üstüne 3 tane iri çilek yedi.
Uyumadan önce de mama içti biraz
Teşekkür ederim kızlar cvp yazdığınız için hergun bole yazsak iyi olur aslında kilo boy baş çevresi yazarmisiniz oğlum kilo da almıyor boyuda ayn8 gnu ölçtüm de baş çevresi de hala 46 47 gnu duruyo siiznkiler kaç gün içinde yeterli beslenmiyoki gelissin heleki 1800 den bu günlere gelmek omrumden ömür gitti yaşıtlarına yetişsin due kendimi paraladim resmen kızlar bizim hiç rutunimiz yok hergun degisyor sabah 7 8 arası kalkip 210 ml mama içiyor sonra buzdolabına yapışık habire bisey istiyor ama yemek icin degil sirf istemek olsun 10 11 gni uyyor o ara yogurt yada kavun falan yiyir en sevdgi sey kavun hatta tek sevdigi sey ogelb kalli ca saat 2 3 bazen saat de1 yemek yedrmeye caksiyorum sinra yine atistrmalik aksma da bizimle yiyor sonra meyve falan yerse o kadar ama o kadar az yiyor ki nasil duruyor bilmiyorum oğlumun buzdolabı takintisundan nasıl kurtarabilirim akıl verin kızlar keşke yese ama yok sadece acip kapatmak için mzir mzir biseyler istiyor :işsiz: :KK47:
Uyanınca bir ölçmeye çalışayım baş ve boyunu. En son 46 ölçmüştüm ben ama doğru ölçtm mü bilmşyorum 😅
Sağlık ocağındakileri yanına yaklaştırmıyor ölçmedi ebe de.
kilosu 11 ama onu kendisi tartıya çıkıp bakıyor 😁
Buzdolabına bakmasına isin veriyorum ben açtığım an dibimde bitiyor bazen içinden bir şeyler alıyor. Bir süre sonra başka bir şey daha çok merakını cezbedince bırakırlar diye umuyorum 😁
Yemek tabağına öyle sevinerek yaklaşıyor ki sanırsın kırk yıldır aç ve hepsini yiyecek ama bir iki oynadıktan sonra kalkıp gidiyor.

bir de sabah içtiği mama nedeniyle kahvaltı zamanı yeterince aç olmayabilir canım. Mamayı azaltmayı deneyebilirsin zamanla hiç vermemeyi. (Bizde sonuç pek değişmedi mama içmiyor ama kahvaltı da yapmıyor)

Ben ilk denediğinde karıştırıyordum öyle uzun zamandır sadece kabaktan yapıyorum. İcine taze soğan dereotu peynir de ekliyorum öyle kızartıyorum bazen de kek gibi fırına veriyorum.
Bugün mozaik pasta ve patatesli börek yaptım birazdan uyanınca onlardan yet öğle yemeği olarak. Yemek konusunda çok şanslıyım ☺ hiç zorlamadı beni o konuda. yemeyen çocuk gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oluyor.
Aynen çok şanslısın canım biraz önce de yemedi sınır etti beni 3 4 kaşık pilav yedi sadece canını yedi bide öğrenmiş buzdolabında yeri hemen onu istiyor bida almicam onu da sınır krizi geçiriyorum artık

Camı açınca daha kötü oluyor biz de diğer odadaki klimayı ve kapıları açıyoruz ama evin içi 30 derece yetmiyor bu şekilde serinletmeye 🥺
Küçük bir klima alıp odasını da değiştirmeye çalışacağız bakalım nasıl olacak.

Bizim belli bi düzenimiz yok hala spontane gelişiyor her şey 😅
Ama genelde şöyle kahvaltı yapmazsa arada bir şeyler atıştırıyor kendi hoşuna gidenlerden. (Hatta bunu bildiği için hazırladıklarımı yemiyor olabilir diye bazı günler izin vermiyorum atıştırmasına) öğle yemeğini 12 gibi veriyorum kahvaltı yapmazsa ve uyumazsa. Kahvaltıda hazırladğım tabağı salonda bırakıyorum bazen bir iki lokma atmış oluyor ağzına öyle. evde kurabiye ve çilek olduğunu bilirse atıştırmasına engel olmak mümkün değil. En sevdiği şeyler.
Bugün yedikleri şöyle
Sabah lokmalık pankekler yaptım. (Yarısını yedi iki tane de tv izlerken yemek için salona taşıdı) yumurta (sadece bir kere ağzına attı) peynir (kendi serçe parmağı ebatlarında bir tane yedi) domates salatalık (bunlara hiç dokunmadı) pekmez (sadece parmaklarını içine batırdı oyun oynadı)
Arada bir şey vermedim zaten o taşıdığı pankeklerle meşgul oldu baya
Öğlen de bir küçük kavanoz tavuk çorbasına bir dilim ekmek dilimledim. (Bunu bitirmiş uzun zaman sonra ilk defa)
Çorbanın üstüne 3 tane iri çilek yedi.
Uyumadan önce de mama içti biraz
Uyanınca bir ölçmeye çalışayım baş ve boyunu. En son 46 ölçmüştüm ben ama doğru ölçtm mü bilmşyorum 😅
Sağlık ocağındakileri yanına yaklaştırmıyor ölçmedi ebe de.
kilosu 11 ama onu kendisi tartıya çıkıp bakıyor 😁
Buzdolabına bakmasına isin veriyorum ben açtığım an dibimde bitiyor bazen içinden bir şeyler alıyor. Bir süre sonra başka bir şey daha çok merakını cezbedince bırakırlar diye umuyorum 😁
Yemek tabağına öyle sevinerek yaklaşıyor ki sanırsın kırk yıldır aç ve hepsini yiyecek ama bir iki oynadıktan sonra kalkıp gidiyor.

bir de sabah içtiği mama nedeniyle kahvaltı zamanı yeterince aç olmayabilir canım. Mamayı azaltmayı deneyebilirsin zamanla hiç vermemeyi. (Bizde sonuç pek değişmedi mama içmiyor ama kahvaltı da yapmıyor)
Canım sabah kalkınca mama yapmasam kıyameti koparıyor zaten son kurundayım artık o bitince tamamen kesicem bende bitsin diye bakıyorum para boşuna gitmesin dye öle de yemiyor bole de yemiyor bizimde hic bi duzen yok boyle rutini olablara ozeniyoeum herseyi saatli belli yemesi uyumasi nasil basariyolar bilmiyorum benimkide 210 ml mama icti danino yedi sonra 1 tane kekin ceyregini yedi uyudu kalkti pilav yogirt mecber vardi 3 4 kasik pilav 1 lokma mucber yedi baska yok sonra gtti dolaptam danino istedi onu yedi bu kadar bu saat3 kadar başka bisey yok kahvaltı bilmez zaten yumurta yemiyor due da geçiyorum b3nde cani isterse dolapta görüp zeytin yer bazen hala 10.800 83 cm de boy var bas cevrssi 46 47 arasi geliyor bizim bas cebrssi geriden geliyor erken dogdugu ucin o yuzden merak ettim yasitlari ne durumda dye

Sabah 9-10 gibi uyaniyor. Uyandiginda hemen yaptiriyorum kahvaltisini. Bugün mıhlama ve tahin yedi ardindan portakal suyunu içti. Birazdan da dereotlu pankek ve yogurt yedireceğim, inşallah yer :dua: Zor gerçekten iki gündür ben de ne pişirsem diye düşünüyorum. Biz bile eşimle yemek yiyemiyoruz sıcaktan :KK43:
Boy 86, kilo 11.5-12 arası gidip geliyor. Baş çevresi 49 cm. Herkes kocakafa bu dedigine göre senin bebişin baş çevresi normal bence.
Benimide geriden geliyor canim erken dogdugu icin hala yetişemedi doktor sıkıntı yok d3di gelişmesi güzel olduğu için ama ben yine de taktım biraz ona da boyu uzun maşallah kola da iyi 83 ölçtüm bnde ki ilk 10.800 bazen 10.600 çıkıyor 11 göremedik hala bende ne yapsam da yese due düşünüyorum sürekli neyi sever acaba dye

Buarada kızlar netlerden yaziysounuz daha ince konumuzuzdur mutlaka ama unuttjm ben eskisehirdeyim :)

Canım sabah kalkınca mama yapmasam kıyameti koparıyor zaten son kurundayım artık o bitince tamamen kesicem bende bitsin diye bakıyorum para boşuna gitmesin dye öle de yemiyor bole de yemiyor bizimde hic bi duzen yok boyle rutini olablara ozeniyoeum herseyi saatli belli yemesi uyumasi nasil basariyolar bilmiyorum benimkide 210 ml mama icti danino yedi sonra 1 tane kekin ceyregini yedi uyudu kalkti pilav yogirt mecber vardi 3 4 kasik pilav 1 lokma mucber yedi baska yok sonra gtti dolaptam danino istedi onu yedi bu kadar bu saat3 kadar başka bisey yok kahvaltı bilmez zaten yumurta yemiyor due da geçiyorum b3nde cani isterse dolapta görüp zeytin yer bazen hala 10.800 83 cm de boy var bas cevrssi 46 47 arasi geliyor bizim bas cebrssi geriden geliyor erken dogdugu ucin o yuzden merak ettim yasitlari ne durumda dye
O danino meyveli yoğurt olan mı ay nasıl seviyorlar anlamıyorum bebekler tadını ben hiç beğenmiyorum 😹
Boş danino kutularına yemesini istediğin şeyleri koysan yer mi acaba denedin mi hiç 😅
Bizimki şu hamburgerin yanında verilen soslara patates batırıp yiyordu da 😅
Yoğurdu da benzer şekilde yemeye başlamışto bi ara 🤣
İşlerine gelen şeylere çok güzel uyum sağlıyorlar.
rutin konusunda benden kaynaklı bizde sıkıntı. Benim kendi düzenim yok ki çocuğun olsun 🤦🏻‍♀️
bize bir şey demediler baş çevresi konusunda söylediğiniz civardaydı en son. Şuan nasıl ölçeceğim ama

Emzik kullanan var mı?
Yavaş yavaş bıraktırmak istiyorum ama ben bırakmasını isterken o daha da bağlanıyor gibi.
uyanır uyanmaz emziği alıp saklıyorum çok zorda kalmadıkça vermeyeyim diyorum ama ev emzik dükkanı gibi bizim.
Geçen parfümlerle oynarken emziğine parfüm bulaştırmış tadını alınca öyle ağladı ki çok üzüldüm 🤦🏻‍♀️

Emzik kullanan var mı?
Yavaş yavaş bıraktırmak istiyorum ama ben bırakmasını isterken o daha da bağlanıyor gibi.
uyanır uyanmaz emziği alıp saklıyorum çok zorda kalmadıkça vermeyeyim diyorum ama ev emzik dükkanı gibi bizim.
Geçen parfümlerle oynarken emziğine parfüm bulaştırmış tadını alınca öyle ağladı ki çok üzüldüm 🤦🏻‍♀️
İnstada kozmik bakım var. Ayın hareketlerine göre işte saç kesme epilasyon meme kesme emzik bıraktırma gibi düzenli tarih atıyor. Ona bir göz at istersen memeden ve emzikten bu yolla kolay şekilde kesen bir çok kişi var yorumlarda. Ben ilk gece emmesini bırakırken bu yöntemle yapmıştım işe yaramıştı

5 senedir İzmirdeydim geçen sene Balıkesir’e taşındık. Çocuk izmir doğumlu ama Balıkesir de büyümeye devam ediyor 😀 burasi da çok sıcak zaten hava olarak genelde izmirle aynı

Muğladayım bu sene felakettt sıcak Silopiyi aratmayacak bu konuda bize 🥺
Muğla’da o sıcağa tek klima zor yeter canım. İzmir de 2 klima vardı biri ev sahibinin birini biz almıştık yazın anca kesiyordu. En küçük 9000btu oluyor ufak odalar için

İnstada kozmik bakım var. Ayın hareketlerine göre işte saç kesme epilasyon meme kesme emzik bıraktırma gibi düzenli tarih atıyor. Ona bir göz at istersen memeden ve emzikten bu yolla kolay şekilde kesen bir çok kişi var yorumlarda. Ben ilk gece emmesini bırakırken bu yöntemle yapmıştım işe yaramıştı
Muğla’da o sıcağa tek klima zor yeter canım. İzmir de 2 klima vardı biri ev sahibinin birini biz almıştık yazın anca kesiyordu. En küçük 9000btu oluyor ufak odalar için
Teşekkür ederim sayfaya bakayım hemen.
2 klima yetmiyor bize şuan 3.yü alacağız 🥺
Birini salona birini yatak odasına kurmuştuk. Bir zamanlar evde tekken kızçeyle aynı odada kalıyorduk odasını ayırınca ona da klima şart oldu. Ev de biraz geniş bir odada açtığımız diğer odaya yetmiyor.
Daha önce silopideydik orası da felaket sıcaktı 😱
Nem de çok fazla boğucuu oluyor.

Emzik kullanan var mı?
Canım bizde emzik kullanıyoruz 1 ay önce filan bi bıraktırayım dedim gündüzü bir şekilde atlattık ama Allah ım gece mahvetti uyandı aralıksız bir saat ağladı benim kızım emziğe emine diyor başladı ağlamaya emineeeeeee emineeeeeeeel en son yüzü gözü şişti ağlamaktan mecbur verdim şimdi gözümde büyüyor bıraktırmak😥😥😥

Back