- 3 Mayıs 2017
- 6.315
- 28.058
- 548
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #52.341
inşallah gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz birini bulabilirsiniz canım :)Yeni görev yerime geldik. Ev arıyoruz, bakıcıya ihtiyacımız var inşallah halledebiliriz. Eşimin de izni kısa geri dönmesi gerekecek
Yürür canım sen biraz yardım etsen ellerini tutsan mesela o zaman belki desteksiz yürürmerhaba kızlar benim oğlumda hâlâ yürüme belirtisi yok nerdeyse 4 aydır koltuklara tutunup yürüyor ama bağımsız durmayı hiiiç düşünmüyor
Hayırlı olsun canım inşallah güvenebileceğiniz birini bulursunYeni görev yerime geldik. Ev arıyoruz, bakıcıya ihtiyacımız var inşallah halledebiliriz. Eşimin de izni kısa geri dönmesi gerekecek
elimi tutup yürüyor ya da bazı nesneleri yuvarlayarak yürüyor: damacana, süpürge, yüme arkadaşı gibi :))) ama hâlâ tay tay durmadıYürür canım sen biraz yardım etsen ellerini tutsan mesela o zaman belki desteksiz yürür
inşallah gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz birini bulabilirsiniz canım :)
Teşekkür ederimmmHayırlı olsun canım inşallah güvenebileceğiniz birini bulursun
Hoşgeldin canım nasılsın bakalım bebeğin nasıl yürüyor mu yeme durumu nasıl ilk bebek mi anlat bakim tanıyalım seniEylül annesi olarak uzun bir ara sonrası ben de geldim :)
Evet... benim cadı mı cadı, fena mı fena, fırıldak mı fırıldak, hareketli mi hareketli 11 aylık bir kızım var. 22sinde 1 yaşına girecek.Hoşgeldin canım nasılsın bakalım bebeğin nasıl yürüyor mu yeme durumu nasıl ilk bebek mi anlat bakim tanıyalım seni
Yaaaaaa maşallah cadı kızına. Benim kızım hiç kendi kendine oyalanmıyor ben koltukta oturuyorum kendi oyuncağını alıp yanıma geliyor ayakta öyle bekliyor nereye gidersem Peşimden ayrılmıyor gece uyuyunca ilk önce yatağında yatıyor 2 saat sonra ağlayarak beni istiyorEvet... benim cadı mı cadı, fena mı fena, fırıldak mı fırıldak, hareketli mi hareketli 11 aylık bir kızım var. 22sinde 1 yaşına girecek.
Yürüyor, ama bazen emekleyerek gideceği yere daha hızlı ulaşabildiği için, emeklemeyi tercih ediyor.
Dişlerimiz çıktı, 6 tane. Sıralaması kendisi gibi cins. Önce sağ üst köpek dişi, sonra onun yanındaki ön üst, ardından sol üst köpek dişi, alt sağ ön diş, sol üst diş, ve son olarak sol alt dişimiz çıktı. Ve evet dişlerini benim kolumda, omzumda, bacağımda törpüledi. Heryerim ısırık, mor, diş izleriyle dolu.
Yemeği sever, yer, sevdiği bir yemek oldu mu maşallah 2 kase yer dolu dolu. Ekmeksiz, baharatsız yemek yemez, bal süt daha vermiyorum, yavaş yavaş domatese, eriğe, portakala vs başladık, alerjimiz vardı onlara karşı. Şimdi geçti.
Onun haricinde yalnız oyalanabiliyor, saatlerce sıkılmadan oynayabiliyor. Zilifon, davul, düdük, taklit gibi ses çıkaran oyuncaklara bayılıyor.
Ilk kelimelerimiz sırasıyla:
- evet
- hayır
- tamam
- nerede
- gel
- ver
Oldu.
Parkı çok seviyor. Salıncak vazgeçilmezi, adeta bayılıyor, kahkahalara boğuluyor.
Elinden birşeyi "bana verir misin" demeden alırsan, dövüyor, saç yoluyor. Ama sorarsan, kendisi veriyor, ve öpüyor.
Arkadaş edinebiliyor, karşı taraf istemeyinceyapıyor, onu kovalıyor. Pes ettirene kadar.
Siması erkeğe benziyor, bu yüzden hep aynı şeyi duyuyoruz:
Ooo paşam, çok yakışıklısın
Ne canlar yakarsın sen.
Kızlar peşinden koşmaya başladı mı? Vs.
Hayır kıyafetler kız, çorabı pembe... nedennnnn :)
Arkası erkek demek kiYaaaaaa maşallah cadı kızına. Benim kızım hiç kendi kendine oyalanmıyor ben koltukta oturuyorum kendi oyuncağını alıp yanıma geliyor ayakta öyle bekliyor nereye gidersem Peşimden ayrılmıyor gece uyuyunca ilk önce yatağında yatıyor 2 saat sonra ağlayarak beni istiyor
Benim kızıma da erkek diyorlar yaaaa bazen var ya sinirleniyorum saçında toka üzeri pembe elbiseli hala soruyorlar
Anlattıklarının çoğu tanıdıkEvet... benim cadı mı cadı, fena mı fena, fırıldak mı fırıldak, hareketli mi hareketli 11 aylık bir kızım var. 22sinde 1 yaşına girecek.
Yürüyor, ama bazen emekleyerek gideceği yere daha hızlı ulaşabildiği için, emeklemeyi tercih ediyor.
Dişlerimiz çıktı, 6 tane. Sıralaması kendisi gibi cins. Önce sağ üst köpek dişi, sonra onun yanındaki ön üst, ardından sol üst köpek dişi, alt sağ ön diş, sol üst diş, ve son olarak sol alt dişimiz çıktı. Ve evet dişlerini benim kolumda, omzumda, bacağımda törpüledi. Heryerim ısırık, mor, diş izleriyle dolu.
Yemeği sever, yer, sevdiği bir yemek oldu mu maşallah 2 kase yer dolu dolu. Ekmeksiz, baharatsız yemek yemez, bal süt daha vermiyorum, yavaş yavaş domatese, eriğe, portakala vs başladık, alerjimiz vardı onlara karşı. Şimdi geçti.
Onun haricinde yalnız oyalanabiliyor, saatlerce sıkılmadan oynayabiliyor. Zilifon, davul, düdük, taklit gibi ses çıkaran oyuncaklara bayılıyor.
Ilk kelimelerimiz sırasıyla:
- evet
- hayır
- tamam
- nerede
- gel
- ver
Oldu.
Parkı çok seviyor. Salıncak vazgeçilmezi, adeta bayılıyor, kahkahalara boğuluyor.
Elinden birşeyi "bana verir misin" demeden alırsan, dövüyor, saç yoluyor. Ama sorarsan, kendisi veriyor, ve öpüyor.
Arkadaş edinebiliyor, karşı taraf istemeyinceyapıyor, onu kovalıyor. Pes ettirene kadar.
Siması erkeğe benziyor, bu yüzden hep aynı şeyi duyuyoruz:
Ooo paşam, çok yakışıklısın
Ne canlar yakarsın sen.
Kızlar peşinden koşmaya başladı mı? Vs.
Hayır kıyafetler kız, çorabı pembe... nedennnnn :)
Bende gecen yine aldim ayakkabı deneyerek yumuşak taban alınca rahat yürüyorlar. Düğünde giydirdim aldığım ayakkabıyı sanırsın kırk yıldır ayakkabıyla rahat yürüyorBiZ bugün kızıma ayakkabı aldık. (2 tane var aslında ama onları giymiyordu)
Mağaza mağaza gezdik deneyerek aldık bu sefer
İlk defa ev dışında yürüdüğü için çok heyecanlı ve mutluydu
Düşerse ayakkabıya kızıyr çıkarmaya çalışıyor
Park güzel bir seçenek bir de çocuklar için kapalı oyun alanı var, spor salonu gibi bir yer kocaman, içinde salıncak, kaydırak, trambolin, vs herşey var. Burada var mı bilmiyorum. Onun haricinde evde de birsürü etkinlik yapılabilirAnlattıklarının çoğu tanıdıkoğlum kıpır kıpır benim bir dakika yerinde durmaz. Artık emeklemeyi bıraktı yürüyor hatta bazen bana yetişmek için koşuyor park çocukların sosyalleşmesi için çok güzel bir ortam. Her gün parka götürüyorum bende ama kışın zor zapt edicem bu gidişle evde
Ahahahhhhhh klasik laflar hele 2 kızım olunca herkes aynısını söylüyor arkası erkekArkası erkek demek ki
Acaba birşeyden mi korkuyor? Sesten falan mı etkileniyor?
BiZ bugün kızıma ayakkabı aldık. (2 tane var aslında ama onları giymiyordu)
Mağaza mağaza gezdik deneyerek aldık bu sefer
İlk defa ev dışında yürüdüğü için çok heyecanlı ve mutluydu
Düşerse ayakkabıya kızıyr çıkarmaya çalışıyor
Ayakkabı hangi marka aldınız hanımlar biz uzun zamandır yürüyoruz ama hala kokopatik giyiyoruz erken yürüyünce ayakkabı bulamadım ayağına uygun ama artık ihtiyaç gibiBende gecen yine aldim ayakkabı deneyerek yumuşak taban alınca rahat yürüyorlar. Düğünde giydirdim aldığım ayakkabıyı sanırsın kırk yıldır ayakkabıyla rahat yürüyororta yerde gezindi durdu oturmak bilmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?