- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #52.061
Yalniz değilsiniz.Sizinle aynı durumdayız.ben de çok üzülüyorum.haftasonu doktor kontrolundeydik.dr zorlama akışına bırak zorlayinca daha buyuk sorunlar oluyor dedi.kilo alımı durmuş ama bu aylarda artik böyle olur dedi.tek tesellim bu.üşenmeden her gun hazırlıyorum.hepsi bana kalıyor.insallah bizimkiler de hayırlısı ile yerler.abisi de iştahsız.ayni filmi tekrar izliyor gibiyim..acaba bende mi bir problem var diye düşünmüyor değilim.Arkadaşlar oğlum 1 aydır hiç bir şey yemiyor.Artık o kadar yoruldum ki...((Çok mutsuzum moralim bozuk.Kaşık görünce kafa sallıyor.Ağzını açamıyorum.Parklarda bahçelerde yemek gezdiriyorum.Ağlatmak istemiyorum artık herşeyi anlıyor.Eline veriyorum yiyecek onu da yemiyor.Sadece meyve yiyor.Ne zamana kadar böyle devam edecek
Benim oğlum 3 aydır kilo almıyor nerdeyse.kan ve Demir çok düşük çıktı.Doktor ilaç verdi sabah akşam.İlacın tadı kötü.Ondan mı kaşık istemiyor bilemedim.Hep az yerdi ama kahvaltı-meyve-yoğurt-çorba yine ye di.Şimdi hiç yemiyor.Sürwkli kafa sallıyor.Ağzını açmıyorYalniz değilsiniz.Sizinle aynı durumdayız.ben de çok üzülüyorum.haftasonu doktor kontrolundeydik.dr zorlama akışına bırak zorlayinca daha buyuk sorunlar oluyor dedi.kilo alımı durmuş ama bu aylarda artik böyle olur dedi.tek tesellim bu.üşenmeden her gun hazırlıyorum.hepsi bana kalıyor.insallah bizimkiler de hayırlısı ile yerler.abisi de iştahsız.ayni filmi tekrar izliyor gibiyim..acaba bende mi bir problem var diye düşünmüyor değilim.
Bizim de en başından beri neredeyse hiç yemiyor diyebilirim..belki sicaklardan da yemiyor olabilirler. demir takviyesi kullanıyoruz biz de.ilaci şırıngayla veriyorum kaşık reddi olduğu için..azar azar ağzına sıkıyorum.Benim oğlum 3 aydır kilo almıyor nerdeyse.kan ve Demir çok düşük çıktı.Doktor ilaç verdi sabah akşam.İlacın tadı kötü.Ondan mı kaşık istemiyor bilemedim.Hep az yerdi ama kahvaltı-meyve-yoğurt-çorba yine ye di.Şimdi hiç yemiyor.Sürwkli kafa sallıyor.Ağzını açmıyor
Mutlu yılları olur inşallah canımKızlar ben 4 ağustosta kutladım bizim erken doğum olduğu için erkenden girdik yaşımıza1 yaş pastası yaotrdgim masayı süsledim balonlar oğlumun resmini afis olarak yaotrdim kucuk kafe sekkinde ama halili falan sira gecesinu andiran biryerde yaptim cokta gzuel oldu oglumda rakat rahat yurudu ama coj uykusu gekdigi icin biraz mizirdadi ben ogleen yaptim 1 gbi 3 te bitti cok guzeldi hediye olarak da resmli anahtarlik arkasu acacak olanlardan yaptrdim biz 40 kişiydik sormak isteyen olursa detaylı anlatabildim yada fikir verebilirim
Canım yemeyen çocuk yemiyor gerçekten bence çok zorlama akışına bırak biraz belki diş çıkarıyordur artık azı dişleri zamanı geldi çok zorlanırlar genelde yoğurt ver böyle zamanlarda çünkü benim kuzum da dönem dönem yoğurt dışında hiç bişey yemiyorArkadaşlar oğlum 1 aydır hiç bir şey yemiyor.Artık o kadar yoruldum ki...((Çok mutsuzum moralim bozuk.Kaşık görünce kafa sallıyor.Ağzını açamıyorum.Parklarda bahçelerde yemek gezdiriyorum.Ağlatmak istemiyorum artık herşeyi anlıyor.Eline veriyorum yiyecek onu da yemiyor.Sadece meyve yiyor.Ne zamana kadar böyle devam edecek
Sorun kendinde mi diye düşünme bence canım bazı çocuklar iştahsız oluyor ama bazıları ise önüne ne katsan yer sağlıklı olsunlar yeter sevebileceği şeyleri denesen mesela benim kuzum bugünlerde herşeyi kendi yemek istiyor eline vererek denesenYalniz değilsiniz.Sizinle aynı durumdayız.ben de çok üzülüyorum.haftasonu doktor kontrolundeydik.dr zorlama akışına bırak zorlayinca daha buyuk sorunlar oluyor dedi.kilo alımı durmuş ama bu aylarda artik böyle olur dedi.tek tesellim bu.üşenmeden her gun hazırlıyorum.hepsi bana kalıyor.insallah bizimkiler de hayırlısı ile yerler.abisi de iştahsız.ayni filmi tekrar izliyor gibiyim..acaba bende mi bir problem var diye düşünmüyor değilim.
Aynen sağlıklı olsunlar.zaten rızkı neyse onu yiyecek.kaşık zaten hiç istemediği için çoğunlukla eline verebilecek şeyler yapıyorum.ya cigneyip tükürüyor ya da yere atıyorMutlu yılları olur inşallah canım
Canım yemeyen çocuk yemiyor gerçekten bence çok zorlama akışına bırak biraz belki diş çıkarıyordur artık azı dişleri zamanı geldi çok zorlanırlar genelde yoğurt ver böyle zamanlarda çünkü benim kuzum da dönem dönem yoğurt dışında hiç bişey yemiyor
Sorun kendinde mi diye düşünme bence canım bazı çocuklar iştahsız oluyor ama bazıları ise önüne ne katsan yer sağlıklı olsunlar yeter sevebileceği şeyleri denesen mesela benim kuzum bugünlerde herşeyi kendi yemek istiyor eline vererek denesen
merhaba bizde bu durum iki ay sürdü ama üç dört gündür tekrar yemeye başladı. iştahsızlık sıcak diş vs olabilir. benim oğlum başlarda yiyordu ama üst dişler çıkınca yemeyi bırakmıştı bir tek yoğurt yiyordu neredeyse. iki ay hiç kilo almadı şimdi açıldı tekrar. sizde de geçici olduğunu düşünüyorum. ben hiç zorlamadım yesin diye her gün yapıyordum bir lokma alıp atıyordu öğürüyordu.Arkadaşlar oğlum 1 aydır hiç bir şey yemiyor.Artık o kadar yoruldum ki...((Çok mutsuzum moralim bozuk.Kaşık görünce kafa sallıyor.Ağzını açamıyorum.Parklarda bahçelerde yemek gezdiriyorum.Ağlatmak istemiyorum artık herşeyi anlıyor.Eline veriyorum yiyecek onu da yemiyor.Sadece meyve yiyor.Ne zamana kadar böyle devam edecek
Teşekkür ederim canimMutlu yılları olur inşallah canım
Canım yemeyen çocuk yemiyor gerçekten bence çok zorlama akışına bırak biraz belki diş çıkarıyordur artık azı dişleri zamanı geldi çok zorlanırlar genelde yoğurt ver böyle zamanlarda çünkü benim kuzum da dönem dönem yoğurt dışında hiç bişey yemiyor
Sorun kendinde mi diye düşünme bence canım bazı çocuklar iştahsız oluyor ama bazıları ise önüne ne katsan yer sağlıklı olsunlar yeter sevebileceği şeyleri denesen mesela benim kuzum bugünlerde herşeyi kendi yemek istiyor eline vererek denesen
Yapmadım canım.kafama gore süsledim ben biraz netten sipariş verdim biraz da burdan aldım nette uygun oluyor suslerHayırlı olsun ilk yasi bebeğinin zaman su gibi ya geçen sene bu sıralar doğum telaşları vardı şimdi parti telaşı.
Süsleri netten mi siparis ettin canim belli bi konsept yaptin mi
Kızlar kahvaltı da neler veriyosunuz hergun yumurta veriyormusunuz oğlum sevmiyor ne yapsam bilemedim pankek denedim pek sevmedi siz neler veriyosunuz
Fix kahvaltısı yumurta, peynir, salatalıkKızlar bide bisey sormak istiyroum ekmek yediriyormusunuz
Canım yumurta yemiyor benimki salatalığı nasıl veriyosun soyup küçük küçük mu yoksa önüne mu koyusosun ben cesaret edemiyorum bogazina kaçacak diye daha zeytun de vermedim mama sandalyesinde oturmuyor çok inatçı hemen sıkılıyor domates denedin mi pekiFix kahvaltısı yumurta, peynir, salatalık
Bazen zeytin, yulaf lapası, pankek vs yapıyorum ek olarak
Yumurta sarısını her gün koyuyorum önüne bazen yiyor bazen yemiyor.
Başlarda ağzına koymuyordu yumurta ben de çorbalarına terbiye olarak kullanıp veriyordum. Yoğurt da hala yemez anca çorba şeklinde.
Omleti dilimleyip kendim veriyordum bir süre sonra bu şekilde yemeyi de bıraktı. Kendisi alıp kendisi yiyor artık.
Ekmek birkaç kere verdik düzenli olarak vermiyoruz. (Doğru mu yapıyoruz bilmiyorum )
Kızlar kahvaltı da neler veriyosunuz hergun yumurta veriyormusunuz oğlum sevmiyor ne yapsam bilemedim pankek denedim pek sevmedi siz neler veriyosunuz
Kızlar bide bisey sormak istiyroum ekmek yediriyormusunuz
Canım biz hergün normal kahvaltı şeklinde ilerliyoruz bazen soğanlı yumurta bazen biberli yumurta bazen omlet yumurta hergün mutlaka var ,,, peynir salatalık köz biber yiyor,,,,salatalık ı ben soyuyorum uzun bir şekilde 4 e bölüyorum öyle yiyor,,,domates ben sürekli veriyorum yiyor bi sıkıntı olmadı,,,,, ekmek benim kızım çok seviyor bende çok severim ekmeği ama sadece kahvaltıda. Veriyorum,,,, bazen akşamları da sofrada oyalansın diye veriyorum az bişey ,,,, yeşil zeytini çok seviyor çekirdeğini çıkarıp ikiye bölüp veriyorum onu daCanım yumurta yemiyor benimki salatalığı nasıl veriyosun soyup küçük küçük mu yoksa önüne mu koyusosun ben cesaret edemiyorum bogazina kaçacak diye daha zeytun de vermedim mama sandalyesinde oturmuyor çok inatçı hemen sıkılıyor domates denedin mi peki
Dörde bölüyorum parmak gıda şeklinde veriyorum salatalığı ama pek yemiyor kemirip atıyor genelde onu. Dişlerini kaşıyor falan.Canım yumurta yemiyor benimki salatalığı nasıl veriyosun soyup küçük küçük mu yoksa önüne mu koyusosun ben cesaret edemiyorum bogazina kaçacak diye daha zeytun de vermedim mama sandalyesinde oturmuyor çok inatçı hemen sıkılıyor domates denedin mi peki
Ne güzel canım ya çok cesaretlisin ben hiç denemedim domates zeytin yumurtayinsevemedi bi türlü o yüzden kahvaltı olmuyo bizde peyniri kendin mi yapiysoun satın mi alıyosun canım lor peynir yaptım yemedi onu daCanım biz hergün normal kahvaltı şeklinde ilerliyoruz bazen soğanlı yumurta bazen biberli yumurta bazen omlet yumurta hergün mutlaka var ,,, peynir salatalık köz biber yiyor,,,,salatalık ı ben soyuyorum uzun bir şekilde 4 e bölüyorum öyle yiyor,,,domates ben sürekli veriyorum yiyor bi sıkıntı olmadı,,,,, ekmek benim kızım çok seviyor bende çok severim ekmeği ama sadece kahvaltıda. Veriyorum,,,, bazen akşamları da sofrada oyalansın diye veriyorum az bişey ,,,, yeşil zeytini çok seviyor çekirdeğini çıkarıp ikiye bölüp veriyorum onu da
Aymen canim.bende senin gibiyim cesaret edip veremeiyorum herşeyi ne zaman alışacaklar böyle giderse cignemeyi nasip becerecek bilmemDörde bölüyorum parmak gıda şeklinde veriyorum salatalığı ama pek yemiyor kemirip atıyor genelde onu. Dişlerini kaşıyor falan.
Mama sandalyesinde oturmama problemini biz de çözemedik. Hemen sıkılıp oyun oynamaya da dolaşmaya başlıyor. Domates henüz denemedik. Cesaret edemiyorum.
Canım öncelikle şunu belirteyim büyük kızım da hiç birşey vermiyordum korkuyordum ya da kendi yemek istemiyordu herşeyi püre yapıyordum kahvaltısını bile bulamaç gibi yapıp veriyordum ama sonrasında pütürlü yemeye geçtiğimizde beni çok zorladı 12.5 yaşında hala da çok zorluyor çok fazla çiğniyor ağzında iyice eritiyor ondan sonra yutuyor,,,,, ama küçük kızımda hiç korkmadım kontrolüm altında herşeyi veriyorum farklı tatları denemesine izin veriyorum az ya da çok miktarı kendi belirliyor ısrar etmiyorum yemek istemezse zorlamıyorum,,,, mesela dün anneme gittik sıkma yapmıştı peynirli içi biraz acıydı ama kızım eline aldı 1 tane sıkmayı kendi oturdu yedi,,,,Ne güzel canım ya çok cesaretlisin ben hiç denemedim domates zeytin yumurtayinsevemedi bi türlü o yüzden kahvaltı olmuyo bizde peyniri kendin mi yapiysoun satın mi alıyosun canım lor peynir yaptım yemedi onu da
Çok zor ilk adımı atmak ciddenAymen canim.bende senin gibiyim cesaret edip veremeiyorum herşeyi ne zaman alışacaklar böyle giderse cignemeyi nasip becerecek bilmem
Onlar tuzlu diye almadım canım peyniri kendi yaptığımı da yemedi aynı seninki gibi bende bida denemedim salatalığı kabuksuz mu veriyosun peki canım kabuğu bogazina kadar due korkuyorum çok cesaretsizim bi yandan herşeyi denemek istiyorum bi yandan korkuyorumCanım öncelikle şunu belirteyim büyük kızım da hiç birşey vermiyordum korkuyordum ya da kendi yemek istemiyordu herşeyi püre yapıyordum kahvaltısını bile bulamaç gibi yapıp veriyordum ama sonrasında pütürlü yemeye geçtiğimizde beni çok zorladı 12.5 yaşında hala da çok zorluyor çok fazla çiğniyor ağzında iyice eritiyor ondan sonra yutuyor,,,,, ama küçük kızımda hiç korkmadım kontrolüm altında herşeyi veriyorum farklı tatları denemesine izin veriyorum az ya da çok miktarı kendi belirliyor ısrar etmiyorum yemek istemezse zorlamıyorum,,,, mesela dün anneme gittik sıkma yapmıştı peynirli içi biraz acıydı ama kızım eline aldı 1 tane sıkmayı kendi oturdu yedi,,,,
Peyniri ilk ek gıdaya geçtiğimizde kendim yapmıştım bi kaç kez ama pek sevmedi,,,, kızım Pınar’ın sürülebilen beyaz peyiniri seviyor bi de kaşar peynir
Bence sende korkma yanında otur ver eline kendi yesin daha mutlu oluyorlar İnan bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?